Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • |AP|

    veterán

    Összeállt az album a római nyaralásról.
    Ez volt a GM1 első igazi turistás bevetése, amikor folyamatos séta-nézés-séta-nézés-rohanás-sorbanállás-nézés-séta körforgásban kellett megállnia a helyét.
    A 45-öst szándékosan nem vittem magammal, tudtam, hogy úgyis inkább az épületfotókra fogok kattanni, ezért viszont jött a halszem.
    Szóval a GM1 a 12-32-vel végig az övemen lógott egy Terraclime 30-ban, az ásványvíz, papírok, ilyesmik, plusz a halszem pedig a vállamon egy Terraclime 100-ban
    (itt jegyezném meg, hogy imádom a Terraclime sorozatot és fogalmam sincs, hogy miért szüntette be a Lowepro... kár érte)
    Természetesen legfőképp a 12-32 volt fent, de utólag visszanézve (talán az újdonság varázsa miatt) elég sok kép készült a halszemmel is. Mindent összevetve beváltak a számításaim ezzel az apró géppel. A 12-32-vel gyakorlatilag olyan, mintha egy kompakttal közlekednék, de mindig ott van a lehetőség, hogy valami témaspecifikusabb obit feltegyek.

    A Pana új bejelentéseit hagynom kell egy kicsit ülepedni. Gondolkoztam sokat rajta, hogy ha mondjuk végig egy LX100 lett volna nálam akkor hiányzott volna-e a cserélhetőség, de őszintén szólva nem tudom. Minden attól függ mennyire lesz karakteres képe annak a vázra ragasztott szuperobinak. A 12-32 tökéletes túrista objektív, de ha több lehetőség lenne játszani a mélységélességgel azt nem bánnám.
    A halszem meg a 45-ös miatt még nehezen hagynám el a cserélhető obis vázat (ráadásul most nálam van kölcsönben egy 9-18... csak imádkozni tudok, hogy ne szeressek bele nagyon), ugyanakkor a kreativitásnak meg jót tesz, ha az ember be van korlátozva egy adott gyújtótávolság-tartományba...
    Lehet az lesz a vége, hogy egyszer a jövőben lesz egy LX100-am, de marad valami egyszerűbb váz a halacska és a 45-ös alá, aztán majd meglátom vágyom-e még rájuk továbbra is.

    kieg: hétvégén fotózgattam unokahúgomat lenémított GM1+45 kombóval, képernyőre tapicskolós módszerrel. Az egyik legjobb megoldás a spontán fotókra... na ez pl. hiányozna az LX100-ból.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák