- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Gaming notebook topik
- PLC programozás
- Steam Deck
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Amazon Fire TV stick/box
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aujjobba
addikt
válasz methox1991 #95946 üzenetére
Erre a kérdésre már érkezett tuti válasz a napokban:
[link] -
robag93
aktív tag
válasz methox1991 #95953 üzenetére
szagembör
-
andras0x0x0
csendes tag
Másnak sem megy a 2030/J vétel kártyával az Államkincstárban?
[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
válasz szuszinho #95957 üzenetére
Varj, a 20e Ft beutalas onmagaban nem aktivalja, csak ha olyan megjegyzessel kuldod hogy vegyenek [es vesznek is] rajta azt a konkret papirt.
Ahhoz Ft kell, ha ugyis eladod amint lehet mehet a sima e.p. szlara, minden szlavezetest nullaz.Az euro ettol tok fgtl, ho vegi dijakat sorrendtol fgtl nem terhelik.
Euro beutalasi infoknal ott van hogy kerheted tbsz-re, idonkent sikerul is nekik megcsinalni [gyujtoszamlarol kezi feldolgozas], ha nem volt akkor az is nyithatja tudtommal a tbsz-t; ha megis a simara landol akkor elso vasarlas elott plusz par katt - ez az irany nem lesz gond.
[ Szerkesztve ]
-
Hejja1234
tag
Sziasztok,
minap realizáltam némi egyedi részvény eladásból származó bukót, (külföldi banknál).
Ha esetleg később valahol keletkezne adóköteles nyereségem és a mostani veszteséget kompenzálásra fel akarnám használni, akkor a mostani ügyletből milyen dokumentumok szükségesek? Elég a vételi és eladási visszaigazolás? -
Sanyi.mTs
addikt
DKJ már úgy van "tervezve", hogy nem kell külön kamatadót fizetni utána, ugye?
-
KMT
addikt
Egy remélhetőleg túl pesszimista nézőpont. Off, de elgondolkodtató olvasnivaló.
"Nagyon valószínű, hogy a mostani gazdasági megtorpanás egy olyan tartósabb recesszió kezdete, amelyből már csak ideiglenes javulásokra, rövid távú fellendülésekre lehet csak számítani, mert a rendelkezésünkre álló és fel is használható energia az összes formáját tekintve arra sem elegendő, hogy fenntartsa a meglévő civilizációs masszát, nemhogy a növekedést."
[ Szerkesztve ]
-
Andralin
aktív tag
> Kincstári pénzszámlára csak a sajátodra
Azt honnan tudják, hogy a saját számlám-e, ha az én nevemet írom oda kedvezményezettnek pl. a feleségem bankszámlaszáma mellé? Nem hiszem, hogy külön lekérdeznék a banktól a számlatulaj nevét utalás előtt, vagy mégis?
Az azért ugye megvan, hogy a magyar bankok közötti átutalásnál a kedvezményezett neve mező átküldésre sem kerül az utalást fogadó bank felé, bármit be lehet névnek írni, Gipsz Jakabot is, akkor is ugyanúgy megérkezik az utalás az adott számlaszámra. -
stingy2
senior tag
"mert a rendelkezésünkre álló és fel is használható energia az összes formáját tekintve arra sem elegendő, hogy fenntartsa a meglévő civilizációs masszát, nemhogy a növekedést."
"The Sun provides Earth with as much energy every hour as human civilization uses every year. "
Érzek némi ellentmondást Persze ettől még akármi is lehet, de hogy nem az energia mennyisége lesz a döntő, az "hótziher". Persze, erre ott a "fel is használható" menekülési útvonal az idézetben, de ne essünk már abba a hibába, hogy megjósoljuk, mennyi rendelkezésre álló, de MA MÉG nem felhasználható energiát tudunk felhasználni x év múlva.[ Szerkesztve ]
INTJ
-
Andralin
aktív tag
válasz Andralin #95852 üzenetére
Nos megvan a válasz, látnak mindent már azonnal a bankok.
Tegnap beadtam az hitelkártyaigénylést az MKB-nál. Ma pedig az Unicreditnél. Utóbbinál mondta az ügyinzétő, hogy a KHR-ben már lát a nevemen egy hitelkártyát, de nullás hitelkerettel, ez micsoda, mert ilyet még nem látott. Mondtam neki, hogy egy folyamatban lévő igény a másik banknál.
Szóval azonnal megjelenik a rendszerben az igénylés beadása után, hogy van hitelkártyám, de amíg nem történt meg a hitelbírálat, addig a jelek szerint nullás hitelkeret látszik.
Amúgy meg ez az ideiglenes nullás keret egy nagy szívás, legalábbis az Unicredit rendszere túl kockázatosnak ítéli meg. Ugyanis az ügyintéző elmondta, hogy a benyújtott papírok alapján és a fizetésem alapján X milliós keretet kellene kapjak, de a KHR-ben nullásnak látszódó kártya miatt a rendszerük csak ennek felét X/2 hitelkeretet enged max beadni. Azt mondta ez nagyon furcsa és érthetetlen, ilyet még nem látott, jóval többet kellene szerinte engednie, mint X/2. Odahívta két kolleganőjét is, nyomkodták a gépet mindketten, de egyik sem tudta feljebb tornázni az összeget. Végül mondták, hogy sajnálják, de ez van, ennél többet nem enged a rendszer a KHR nullás kártya miatt.Szóval a fentiek alapján a legjobban talán akkor jár az ember, ha nem indít egyszerre két banknál is igényt, hanem meg kell várni amíg az egyik bank elbírálja és megjelenik a hitelkeret összege a KHR-ben, akkor elvileg nagyobb keretet is tud adni egy másik bank.
-
.mf
veterán
válasz PredatorZoli #95942 üzenetére
"Azon ügyfelek számára, akik 2023. január 1. és 2023. március 31. között új Erste Future Befektetési Programot indítanak – és az indítást megelőző hat hónapban nem rendelkeztek aktív Erste Future Befektetési Programmal –, az indítást követő két évben a Díjjegyzék szerinti fix és állományi díj 100%-a elengedésre kerül minden értékpapírszámlára vonatkozóan azokban a hónapokban, amelyben legalább 20.000 forint utalás érkezik normál, TBSZ vagy NYESZ-R számlára, bármelyik rendszeres befektetéscsomag megvételére. A kedvezmény csak azon hónapokra vonatkozik, amikor beérkezik a feltételeknek megfelelő legalább 20.000 forint."
Az én olvasatomban: a programot elindítottam, az már fut; ha nem érkezik be pénz, akkor addig a kedvezmény nem jár (mivel szükség sincs rá). Lehet persze úgy is magyarázni, hogy ha hónapokig nem fizetem, az nem rendszeres...
Ha év végén indul mégis egy új kör, akkor ha az is ugyanígy fogalmaz, hogy "az indítást megelőző hat hónapban nem rendelkeztek aktív Erste Future Befektetési Programmal", az is jó, mert addig eltelik annyi idő.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
.mf
veterán
válasz szuszinho #95957 üzenetére
Nem, ez nem olyan, mint a bankoknál, hogy kedvezményhez annyi elég, ha új, külső forrást hozol. Ez csak akkor jár, ha beutalsz ÉS a beutalási közleményben jelzed, hogy veszel a listájukról egyet kijelölt alapjaik közül. Nyiss egy új TBSZ-t, utald be rá az EUR-t és külön ezt a 20 vagy TBSZ esetén 25k-t a megfelelő közleménnyel, amiből ők megveszik azt az alapot, csak úgy aktiválódik.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Mercutio_
félisten
Valaki leírná pontosan milyen számlaszámra, milyen közleménnyel kell a bankomnak a rendszeres átutalási megbízást beállítani ennek a feltételnek a teljesítéséhez?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
David89
tag
válasz Mercutio_ #95971 üzenetére
Üdv, én a kitöltési útmutató alapján csináltam meg.
[ Szerkesztve ]
-
Ra3
őstag
Rövid DKJ-kon megint nyestek picit, 14.11% lett most, ilyenkor mindig van egy kis átfutási idő mire a kincstári appban/felületen is annyi lesz, ha valaki nagyobb összeget akar venni érdemes 11 óra körül frissítgetni, hogy merre változik.
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
maestro87
őstag
Sziasztok!
Mennyi idő mostanában míg jóváhagyják az értékpapír számlanyitást? Pénteken nyitottam ügyfélkapun, azóta semmi.
Pedig több helyen is olvastam, hogy 24 óra alatt jóvá szokták hagyni. -
hablatyka
csendes tag
Ti melyik Erste future alapot veszitek? Tbszre fixen mindig 25 ezret kell utalni, vagy csak a tbsz megnyitásakor?
Alapszámlán nincs semmi forgalmam, uh inkább tbsz en venném és adnám el ezt az alapot...
Lehet egyenesen tbszre is utalni vajon? Ilyenkor megjegyzésbe megy a szokásos tbsz és azonosítószám? Próbáltátok így? -
D@reeo
aktív tag
küldene valaki priviben plz erste ajánlóprogramos kódot?
-
Andralin
aktív tag
Kicsit off, de kapcsolódik a hitelkártya igényléses megbeszéléshez. Csak nem olyan egyszerű ez a több kártya igénylés!
Felhívott ugyanis a banki ügyintéző, hogy a központjuk elutasította a hitelkártya igénylésemet. Az indok pedig az, hogy kizárólag euróban kapom a bevételemet és ez náluk kizáró ok, forint bevétel kellene a hitelkártyához. Amúgy Mo-n élő és regisztrált egyéni vállalkozó vagyok, de kizárólag külföldi ügyfeleknek dolgozok, ezért kapom euróban a bevételt. És minden papírt beadtam nekik, amit kértek, még a tavalyi részletes adóbevallásomat is bekérték!
Szerintetek tényleg ez lehet a valós ok? 2023-ban ha valaki euróban kap fizetést az már nem hitelképes itthon? Ilyen komolyan létezik? Vagy ezt csak egy lerázó indok és valami más lehet a háttérben?
-
tsilver
aktív tag
Mi. a tapasztalat a KBC deviza váltása jó-e vagy a Revolut vagy egyéb?
AudioPC, FireStick 4K Max, Home Assistant, Vu uno/4K SE, Kobra 3D
-
robag93
aktív tag
Láttam sokat beszéltetek már erről az Erste Future csodáról. Segítsetek már kicsit kérlek, ez hány TBSZ számla után éri meg? Nekem eddig 1 van, megéri ezzel szórakoznom?
-
avl
senior tag
szerintem jo iras:
[why-the-stock-market-makes-you-feel-bad-all-the-tim] -
Sisco2
tag
válasz robag93 #95988 üzenetére
1 TBSZ + az 1 alap számla (2x350ft / hó)
ezen felül az állományi díj az % -os /hó (0.015%)Van költsége a Futures Alap vételének is min 600ft /hó (7200ft / év) , illetve szórakozni kell azért vele ha 5 nap után eladod (esetleg váltani Erstén belül Eurora) utána venni vmit, annak van vételi költsége ami ugye min 7,5eur de így nem éri meg, akkor inkább összevárva esetleg más havi vagy negyedéves vásárlásokkal.
Ki kell számolni te mennyit nyersz vele, mert ha foglalkozni kell vele az idő és az pénz.. kinek mennyit ér az ideje -
.mf
veterán
válasz szuszinho #95972 üzenetére
Az én olvasatomban sem, de attól még nem merném így kijelenteni. Lehet, hogy bele tudnak kötni, hogy ez nem rendszeres befizetés volt, hanem csak egy egyszeri, amire nem jár kedvezmény. Mindkét olvasat mellett vannak pro és kontra érvek, sajnos nem elég részletes a kiírás ahhoz, hogy ezt el lehessen dönteni.
Ha Tlac írt nekik, akkor a legjobb, ha megvárjuk a válaszukat.
[ Szerkesztve ]
-
robag93
aktív tag
válasz UberMutant #95989 üzenetére
-
.mf
veterán
válasz robag93 #95988 üzenetére
Alapszámla ugye alapból van, ha azon felül van akár egyetlen TBSZ-ed is, az már eleve több (2x350Ft); meg még 150Ft/hó minden millió után. Szóval ha csak alapszámlán van 1.333m Ft, már ott azonos a költség, annyiért meg úgyse nyit senki számlát; TBSZ számlával meg eleve több.
Sisco2: az csak az állományi díj, ne felejtsd az alapszámla és 1 TBSZ + 2x350/hó, összesen 17400 Ft/év.
[ Szerkesztve ]
-
Sisco2
tag
válasz robag93 #95993 üzenetére
Ha most pl. erre extra allokálsz havi játszós/költőpénzből 60e ft -ot pmáp -ba akkor 1+1 év mulva a kamatai fedezik ezt a költséget Lehet én inkább ezt az utobbi opciot választom, a rám vonatkozó mértékű pmáp-al. Erstét meg hagyom örüljön az állományi díjának, már nem sokáig fog (remélem ) Nem szórakozok vele.
[ Szerkesztve ]
-
Sisco2
tag
-
Mercutio_
félisten
Én most elengedtem a DKJ-t.
Ha rövid időn belül kell az abban tartott pénz, akkor még tuti 1% a PMÁP visszaváltás, így 15% kamatom van, ha később, akkor pedig a lefelé csordogáló DKJ hozam miatt a kamat-/hozamdifi termeli ki az esetleges magasabb visszaváltási díjat.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horgász topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hardcore café
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Overwatch 2
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest