Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • julius666

    addikt

    válasz Ixion77 #93087 üzenetére

    Látok. Nem csak én, de a világ legjobb közgazdászai is.

    A probléma nyilván adott, de nekem nem triviális, hogy ebből olyan garantált világvége lesz, mint amit sokan várnak. A pénzügyi rendszer változhat lassú átmenettel is, előre megjósolhatatlan módon (CBDC-k hatását pl. ki tudja előre megmondani?).

    De mindegy is, igazából ezt itt tényleg nem sok értelme van kitárgyalni, inkább csak a véleményed érdekelt. Befektetőként hosszútávon az apokalipszisre készülni irreálisan drága mulatság, illetve még rövidtávra, apró kérdésekben sincs kb. senkinek üveggömbje, nem hogy ilyen léptékben. Kisbüfiként ezen ugyanúgy nem érdemes sokat töprengeni szvsz, mint ahogy az atomháború esélyein se.

    A deflációt, recessziót, gazdasági válságokat viszont igen. Viszont amikor már mindenki tudja hogy ezek megérkeztek akkor már késő lesz elkezdeni vásárolni, mert addigra már magasan lesznek az árak.

    Így van. És én se azt mondtam, hogy nincs értelme aranyat tartani (bizonyos portfólió méret felett). Sőt, egy kevés papír aranyam és ezüstöm nekem is van még 2020 előttről. Azt is el tudom képzelni igazad lesz arany vs S&P500 vonatkozásában (nyilván ha nem tudnám, nem tartanék nemesfémet).

    A nagy FOMO-t mindenesetre nem osztom. Ha már speki, akkor ott vannak az egyre ígéretesebb hozamú kötvények is, mint a részvények alternatívái.

    Az ezerszer lerágott csont vitába nem belemenve, csak érdekelne: te portfólió arányosan kb. mennyi aranyat tartasz és milyen formában?

Új hozzászólás Aktív témák