Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ngaba

    aktív tag

    válasz SzGee #86251 üzenetére

    Valószínűleg a George Carlin-féle "Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?" eset áll fenn nálam. :)

    Értem, ez a topic arról szól, hogy hogyan fialtassuk minél jobban a pénzünket, a Bestbuy topic meg arról, hogy hogyan spóroljunk minél többet. De, amikor a BB topicon azt olvasom, hogy a "makkosházi Tescoban elárazták a ropiperecet, és vettem egy szatyornyit, darabonként 40 ft-ért", akkor nekem valahogy az jut eszembe, hogy "sz*rrágó" (maniac), és hiányérzetem van, hogy a topic közönsége vállveregetéssel inkább biztatja (sőt, ugye gyorsan megnézik a móravárosi Tescoban is, hátha maradt készlet).

    Hasonlóan, soha nem vettem hitelkártyából 200e ft-os tévét a visszatérítésért, hogy aztán a vevőszolgálatnál mindjárt vissza is fizettessem az árát, és nem csináltam hitelkártyaláncokat sem. Akkor sem, ha jogilag rendben van. Nekem ez már "erkölcsileg" nem fér bele. Sőt, tudom, hogy ha bemegyek egy könyvesboltba, és megkérem az eladót, hogy "ajánljon egy olyan mesekönyvet 3 éves lánynak, ami...", akkor én-én-én jobban járnék, ha bememorizálnám az ajánlott könyv címét, és okostelefonon megrendelném egy olyan webáruházból, ami 2 főt foglalkoztat, és nem kell fűtenie egy nagy könyvesboltot, odaszállíttatni a könyveket, és alkalmazni 6-8 eladót. stb. De úgy vagyok vele, hogy ha már igénybe vettem a könyvesbolt szolgáltatását és az eladó "tudását", akkor járhatok rosszabbul én-én-én is, mintha teljesen kioptimalizálnék mindent.

    Az EP-számláról röviden csak annyit, hogy az arra van kitalálva, hogy tartalékolj előre a saját későbbi egészségügyi kiadásaidra, ezt támogatja az állam (mi, az adófizetők). Én is nyilván gondolkodva használom, de ez a kiszámolt 0 ft már a maniac kategória, bocs (és minden egyes számlakifizetésnél egy plusz adminisztrációs kör a pénztárnak). Mennyit spórol így ahhoz képest, mint ha megbecsülné előre a kiadást, és neadjisten pár hétig lenne rajta 100-200e ft? Szerintem a pénztárnak is jobb gazdálkodási szempontból, ha van egyenleg a számlákon. Na mindegy. Szerencsére ez nem tömeges használat, mert akkor hoznának egy szabályozást, hogy fél évig kötelező EP-n parkoltatni a pénzt használat előtt (mint önsegélyezőnél), a "törvény szellemisége szerint" használók kárára. Mint ahogy a sok "élelmes" user is szépen elintézte a magyar hitelkártya-kínálatatot.

    Szerk.: Mindegy, feleslegesen sokat írtam róla. Egyszerűen annyi történt, hogy szóltam a "ropiperec" miatt, hogy legalább egy ellenvélemény is legyen.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák