- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
temporello
tag
válasz PredatorZoli #85141 üzenetére
A Future csomagoknál nincs minimum díj,csak a megjelölt százalékos díj.
A kedvezmény mindegyik csomagra vonatkozik (nekem cash van,ami a táblázat szerint például nem kedvezményes,de ettől függetlenül mindig megkaptam).
Persze evvel együtt csak a legolcsóbbat érdemes és csak költségcsökkentési céllal venni.(Az egyébként felettébb érdekes,hogy a "Megtakarítási Alapok Alapja" az utolsó egy hónapban évesítve 40!!! %-ot ugrott,mert egyébként egy kis kockázatú,hozamú alap.)
-
Blackmate
senior tag
válasz Yellow73_a #85094 üzenetére
Melyik pénztár és portfolió?
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz temporello #85151 üzenetére
a kiemelt befektetői tájékoztatóban a többségéhez tartozik minimum díj.
Abban semmi érdekes nincs, mert az 1 hónapra csak 3-4% emelkedés. Ezt a kötvény alapok most hozták a hozamcsökkenések miatt.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz pictigjis #85143 üzenetére
Kíváncsi vagyok, milyen hatással lesz ez a hozamszintekre és a speka kötvényeink árfolyamára, pláne a múlt heti nagy örömködés után...
(pláne, ha esetleg mondjuk valamelyik kedves diplomatikus vezetőnk a szokott kedves stílusában felszólítja a lengyeleket, hogy azonnal hagyják abba az orosz barátaink elleni agressziót... )
[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
ngaba
aktív tag
Erre valaki? Szerintem most érdemes lenne átmenni a 60% hosszú állampapíros Ritmo portfólióba (ugye jól értem, hogy ez annyi, hogy ilyenkor lényegében piaci értéken veszünk hosszú állampapírt), vagy a 40% hosszú állampapíros + valamivel több részvényes Tempoba.
Gondolom idén a rövid állampapíros jelenlegi portfólió hozott elfogadhatóan (nem találok róla adatot - bár a pontos összetételt is jó lenne tudni, mert nem mindegy, hogy 3 hónapos DKJ-k vagy 1 évesek vannak benne), de most már érdemes lehet váltani. Gondolom az idei hozam "nem veszik el", ha portfóliót váltunk, hanem "realizálódik". Ugye? Bár most így belegondolva, lehet, hogy még 1-2 hónapot várni kellene a jelenlegi portfólió miatt (de akkor meg a másik kettő lesz rosszabb, szerintem).[ Szerkesztve ]
-
avl
senior tag
válasz PredatorZoli #85141 üzenetére
"0,01% az állományi igen, + a 350 ft/számla fix díj. 50M feletti állomány és elegalább 4 TBSZ esetén ez 6400 Ft/hó"
csak a TBSZ havidijat engedik el ?
mert 4 szamlaval a fenti esetre en is havi 6400 Ft-ot kapok, de 4 TBSZ-hez legalabb 5 szamla van ott, nem ?, akkor pedig 6750 Ft/hó jön ki20milliós állomány es 3 számla (1 TBSZ, 1 NYESZ, 1 "normál") esetére meg 3050 Ft/hó
"Az összes megtakarítós programjuk díjmentes vételi díj szempontjából, ha NYESZ-re veszed. Megteheted azt is, hogy nyeszre veszed, év végén meg ami rágyúlt eladod és veszel helyette s&p500-at"
igen, ilyesmiben gondolkozom pont.
nézem a csomagokat, a szerintem szoba jöhetöek:
GlobalMix, Vételi költség (online)1,5%
Zöld csomag, Vételi költség (online)2,5%
JövöTech csomag, Vételi költség (online)2,5%vajon ehhez nem kell mas szamlat nyitni naluk ? folyoszamlam szerintem nincs ott (kerdes mit minek neveznek, mert van a "normal"), csak ami az RC-böl atkerüles miatt lett: 1 normal, 1 TBSZ es 1 NYESZ
-
ngaba
aktív tag
Na megtaláltam netfolion: [link]
Sikerült nekik 5.25%-os mínuszt összehozni rövid kötvényes portfólióval (gondolom azért, mert van benne 35% hosszú is). Ejj, de rosszak ezek a számok itt. Csak ugye a manyupból nem lehet kivenni a pénzt, csak az eddigi profitot, és a többit odaadni az állambácsinak. Ha a jövőben is ennyire alul fog teljesíteni reálértéken, mint az elmúlt 5 évben az összes, akkor majdnem mindegy... -
PredatorZoli
Topikgazda
Legfeljebb 4 számla után számolnak fel fix díjat, de nem tudom, hogy ebben a normál számla benne van-e. Ha a 4-ben az is benne van, akkor így van, már 3 tbsz-nél is kimaxolod a fix díjakat 6400-ra (50M esetén). Ha az mindenképp külön van akkor lehet 6750, ebben nem vagyok biztos.
Ha nincs erste folyószámla, akkor rendszeres utalási megbízást kell adni valamelyik bankszámládról. Nem kel külön számlát nyitni ez miatt.
-
aAron_
őstag
Tudtommal nincs konszenzus arról, hogy FLXE és 5MVL közül melyik a jobb. Személy szerint vettem mindkettőt, kb. fele-fele arányban. Ezen kívül az szimpatikusabb, amelyikben Kína kisebb súllyal szerepel, de ez saját, egyedi szempont miatt van így.
MOD: Kérdés mondjuk nem is ez volt.
[ Szerkesztve ]
What is your ikigai?
-
peetie1
aktív tag
Basszus, ha a NYESZ-re veszek ETF-et, az első befektetés ugye ingyenes. De tegnap nem teljesült a megbízás a limitár miatt, erre ma már írja a jutalékot is Szóval erre is figyelni kell akkor, nekem ez valahogy kimaradt.
-
addikt
Egyébként most, hogy már nincs RC, így is megéri 10 féle ETF-fel foglalkozni?
A tranzakciókra kiszabott jutalékok, gondolom az Erste-nel sem olcsók, szóval ha nem ritkán és nagy összegben vásárolgattok, akkor elég nagy összeget ott lehet hagyni náluk. Ez meg nem kedvez a sok ETF-es portfolóiknak, ahol balanszolgatni is kell. -
Oppenheimer
nagyúr
Lehet hogy 2 durva nyaralás finanszírozása és 1 motorvásárlás után végre újra lesz lehetőségem megtakarítani Decemberben. EUR-t érdemes előfizu nélküli revoluton / wiseon váltani Erste helyett?
[ Szerkesztve ]
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
aujjobba
addikt
válasz HussarF #85175 üzenetére
Az aktualis vetelkor nem veszek mindegyik ETF-bol, csak abbol az egybol, ami a legjobban elmaradt a kituzott aranytol.
Eddig nem nagyon kellett balanszolni, kisebb elteresekkel nem foglalkozok.
Egyszer balanszoltam, amikor valaki az en linkemmel regelt KBC-re es kaptunk jutalekkedvezmenyt, de az se lett volna egyebkent feltetlen szukseges.[ Szerkesztve ]
-
ngaba
aktív tag
válasz HussarF #85175 üzenetére
Röviden: Ha eléri a tranzakciós jutalék minimumát a tranzakciód, akkor tök mindegy, hogy 1 db vagy 10 db ETF-ed van. Sőt, ha milliárdos lennék, a korábbi hozzászólásaimnak megfelelően mondjuk 1 md forintot úgy fektetnék be, hogy elosztom 500 db 2 milliós részre, és vennék belőle 500 fajta egyedi részvényt. Így az ETF kezelési költségét megspórolnám. Egy hátránya van ennek, hogy ha hirtelen ki akarok szállni a részvényekből, mert beüt a krach, akkor 500 db eladást sok időbe telik lebonyolítani (gondolom, ilyen problémám eddig nem volt). Mondjuk IBKR-nél a nagyobb összegű részvénytranzakcióknál sávosan egyre kisebb a jutalék (Erstét nem tudom), szóval a több részre darabolás sem biztos, hogy megéri. (Csak a tranzakciós jutalékot nézve. Hosszú távon szerintem igen.)
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Nagyvonalúan pont a lényeget ugrod át. "Ha eléri a tranzakciós jutalék minimumát a tranzakciód". Ha eléri... Erste-t nem tudom, bár gondolom sokkal az sem olcsóbb, mnit a KBC. KBC-nél 1750 EUR-ral vagy ott, hogy a %-os tranzakciós díj eléri a minimum fixet. Most akkor ha van 10 ETF-ed, akkor legalább 1750 eur-ért vásárolgatsz egyszerre az egyikből? Túl finom balanszolásra nem ad sztem ez lehetőséget, ha csak nincs havi 5-10k eur-od csak erre.
-
Lex Icon
senior tag
-
aujjobba
addikt
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz Oppenheimer #85176 üzenetére
érdemes.
-
temporello
tag
válasz PredatorZoli #85153 üzenetére
"a kiemelt befektetői tájékoztatóban a többségéhez tartozik minimum díj"
Az alapoknak van minimum díja,de ha future csomagban veszed,akkor nincs. -
Paxker315
addikt
Néztem a 2026-os lejáratú államkötvényeket, jelenleg 74-79% árfolyamokon vehetőek. Fix kamatozás, 10% körüli hozammal, ami nem egy "hűdehúha", de, a nyomi árfolyam miatt & még mindig jobb, mint párnahuzatba tartani, megérheti? Nem mindent, de egy kisebb összeg-félét? Arra tendálok, hogy nem rossz elgondolás, gyakorlatilag pillanatok alatt eltelik az a pár év.
-
FireKeeper
nagyúr
erste-nél van valami karbantartás? nem látom a befszámlámat.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
aAron_
őstag
válasz Paxker315 #85194 üzenetére
Definíció szerint ez a legmagasabb kockázatmentes(nek tekinthető) hozam forintban erre a lejáratra, így erre a kérdésre csak te magad tudsz válaszolni, saját szempontjaidat figyelembe véve.
Vásárláskor kötvény kibocsátás napjára figyelj, hogy Szja mentességet élvezzen.
#85199szkorhetz: Valakinek meg az a jó, hogy ha kisebb a kamat (duration közelebb kerül a lejárathoz - hosszabb a kötvény), ez teljesen egyéni preferencia kérdése. 26-os és 28-as között hozam alapján nem érdemes dönteni, más a lejáratuk teljesen. Azt feltételezhetjük, hogy mind a kettő helyesen van árazva, NPV 0, a két befektetés hasznossága megegyezik egymással.
[ Szerkesztve ]
What is your ikigai?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- Lexus, Toyota topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Formula-1
- További aktív témák...
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Hivatalos Playstation Magazin Magyar kiadás
- Lenovo Thinkpad L13 Gen 3 i7-1265U, 16GB DDR4, 512GB NVMe, FHD+ IPS Touch, HUN Vil.Bill
- ARCTIC Liquid Freezer II 360 - INGYEN FOXPOST
- LG 27UL600-W IPS 4K HDR 27"-os monitor ajándék fali konzollal eladó
- Könyv, Tolltartó, Füzet, Zsírkréta, Ceruza STB... eladó / Csere is van!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest