- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
opeter87
senior tag
válasz stingy2 #85699 üzenetére
Pont azért tettem fel a kérdés, hogy beszéljünk róla
"Az alapkezelők túlnyomó része alulteljesíti a rájuk vonatkozó indexeket.
Szerinted, ha a menedzserek nem tudnak az indexeknél jobb teljesítményt elérni, akkor te képes leszel rá? Nem. Ne vásárolj egyedi részvényeket!!!!!!!!"Osztalék portfólióba vásároltam.
De ha csak úgy megvetted 2022-ben a "hosszúra" szánt részvényt, és idejössz érdeklődni pár hónap múlva ('nemtom neked mennyi a hosszú táv?
"Hússz táv" Nálam most olyan 15+ év legalább.
Viszont te megtetted, tehát nyilván, mikor CVX-et vettél, megvolt a kidolgozott stratégiád, hogy miért pont akkor, azon az áron akkora mennyiséget stb. veszel VALAMINT mikor milyen körülmény(ek) bekövetkezte esetén szállsz ki az adott papírból.
Igen megvolt a stratégia. Osztalék portfólióba kellett energia szektor és ebből az egyik egyedi részvény a CVX lett, az energia szektor a teljes osztalék portfólió max 12,5% lehet, és egy egyedi részvény a portfólió 6,5% lehet max, az is megvolt, hogy mennyinek kell lennie a minimális osztalék hozam.
Jelenleg nem nagyon látok olyan lehetőséget, amit vennék, ezért hiába a sok-sok+ nem adtam el az egyedi részvényt (pl. CVX), de +40% év/év alapon már gondolkodom rajta, ezért kérdeztem. -
PredatorZoli
Topikgazda
válasz opeter87 #85694 üzenetére
Megközelítés kérdése. Akik úgy vásárolnak egyedi papírokat, hogy ezt érték alapon teszik, akkor ők általában akkor szokták eladni, ha a fundamentumokhoz képest "eldrágul", és keresnek helyette olyat, ami a saját fundamentumaihoz képest olcsóbb.
"eldrágul"=magassá válik a p/e és hasonló mutatók... -
avl
senior tag
teljesen egyetértek
...akkor hogyhogy van egyedi rv.-em ? ezek szerint nem értem mégsem? ;-)
kb így: 1) játék, elképzelés, semmiképp nem részletekben kidolgozott stratégia alapján* 2) mindenkepp a portfolio csak kis reszevel, a nagy része (objektiven értékelhetöen) "értelmes" eszközökben, ETF-ekben
apple-m volt, shell, ANY, OTP, nestle amiim vannak a "szanaszet" diverzifikalt portfoliomban; siman lehet, hogy massal jobban jarnek, jartam volna
ha valami tulhiszti, tulreakcio miatt nagyot beesett, vettem, de tul.keppen most is ezt csinalom: figyelgetek, es ha valami olyanak latszik, abbol veszek (nemreg irtam be, hogy allampapirt, ha rosszul all HU "szénája" a piac szerint, €-t es azert majd ETF-et, ha jol al HU, mert akkor olcsobban lehet venni €-t)
eladasra nincs strategiam, shell-t valoszinü el fogom adni (mert covid deep-kor 10 € körül vettem, latvanyosat hozott, ekkora potencialt mar nem érzek benne ...de nem kapkodok vele, mert momentan masban sem erzem a nagy potencialt)az biztos, hogy portfolioepites elejen ez tul veszelyes jatek; nekem mostansag a veteleim az egesz portfoliom igen kis %-at teszik már csak ki, azokkal "bohóckodok" (és simán lehet, hogy értelmetlenül), de van egy massziv alapja a portfoliomnak, azok nem e kategoria, azok pl. szeles ETF-ek
*: szerintem így is élünk, még azok is, akik szuper racionalisnak gondoljak magukat, nem csak befektetés terén.
multkor olvastam taplalkozas kapcsan: mar az hatalmas elörelépés lenne, ha senki nem enné meg azt, amiröl sejti/tudja, hogy egészségtelen
nyilván igaz ez autovezetés közbeni döntésekröl is stb.van olyan, aki önmaga szerint befektetesben, életmódban (táplálkozás, mozgás, ...), autovezetesben, hobbikban kizarolag jol atgondolt es általa helyesnek tartott strategia alapjan cselekszik ?
szerintem igyekszünk a "zömét" így csinálni, de nem 100%-osan
a "zöme" ezert mas eszköz, kicsi egyedi rv. is
a "zöme" ezert rendesebb kaja, de becsuszhat ez-az is
a "zöme" heti X alkalmas, megfelelö intenzitasu sport, de neha ...ott van/lesz baj, ha egyedi rv., szemétkaja, no mozgás, stb. lesz a túlsúly
vagy: ha túl sokat lógunk a fórumokon
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
-
stingy2
senior tag
Jól látod. Az idézet is így folytatódik:
"Ne vásárolj egyedi részvényeket!!!!!!!!
Tudom, van akit hajt a vére. Erre is van megoldás. Állítsd össze a profi portfoliót befektetési alapokból (például úgy, ahogy majd le fogom írni), és ennek egy kis részét tartsd fenn egyedi részvények vásárlására. Mondjuk 10%-ot. Így játszani is tudsz, és nem fogsz akkorát bukni, hogy egy életre elmenjen a kedved minden részvény alapú befektetéstől. Mert ez a legnagyobb bukta, ami fenyeget."INTJ
-
Vesa
veterán
"Viszont a jelenlegi PEMAP 5 hónap alatt termeli ki a büntit. Nem akarnak egy jobbat kiadni?"
Nem fognak, mivel devizából így is igen sz*rul állunk. Forintot tudnak nyomtatni ha gáz van. Euro-t aligha. Pont ez a lényeg. Azt akarják, hogy az emberek forintban hitelezzenek nekik.
A tudomány a valóság költészete!
-
törölt tag
Jövőre január február akkor nem várható új €-os papír? Lehet augusztusig, vagy tavaszig nem várható? (eddig jellemzően volt, sőt akár korábbi lezárások is.) A jelenleginél már volt egy rábocsátás, talán jövőre kimerülne a keret... és akkor új papír... vagy még sem?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz PredatorZoli #85710 üzenetére
A jelenlegi feltételeket (ha tovább csökkentik akkor már nincs rá kvázi kamatprémium). De előbbi kamatfordulót és nyilván a 22-es inflát, vagy a kibocsátást megelőző 12 hónapos index alapú számítást. Sajnos nagyon lerontották... de vhová "tenni kell" majd a kamatokat...
Azért kérdeztem érdemes-e 1-2 hónapot (vajon) várni vele, vagy esélytelen...
-
.mf
veterán
Nem volt az annyira sok: az egyik 101, a másik 37M értékben adott el; amikor meg beesett tavasszal 10k-ra, akkor meg az volt a hír, hogy hány OTP-s fontos ember vett részvényt - mégis esett tovább. Szóval nem tulajdonítanék túl nagy jelentőséget ennek, nekik sincs jósgömbjük.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
kozeposztaly
csendes tag
válasz kozeposztaly #85672 üzenetére
Segítenétek kérlek?
Bárkinek bármi tapasztalat a témában, megköszönöm ha megosztja!link: [link]
[ Szerkesztve ]
-
UberMutant
őstag
válasz kozeposztaly #85713 üzenetére
nálam egyeznek a számok.
-
axioma
veterán
válasz #01110937 #85711 üzenetére
en nyaron voltam igy hogy varok 1-2 honapot, nem jott be, vegul oktoberben beraktam (foleg mivel mar fol volt kuldve csak nem ert oda az elozo sorozat vasarlasahoz)
mondjuk enyem kvazi jatekpenz es egyelore nem latni hogy nem kell-e a kov. 1 evben, ezert nem lett etf belole mar a legelejen -
kozeposztaly
csendes tag
válasz UberMutant #85715 üzenetére
Köszi!
Vagy akkor lehet már a kérdést sem értitek, mert mindenkinél szipiszuper a EUR-ért vett de USDben nyilvántartott portfolió? (van olyan is.. )
Valahogy én valami HUF-USD-EUR ugyanazon instrumentumoknál eltérő árfolyamokkal számolt dologra gondolok.. (úgy értem az egyik oldalelem így számolja, a másik meg úgy,...s mondjuk akinek csak OTPje van, ott nem tűnik fel)
Szerencsések vagytok.[ Szerkesztve ]
-
Stanlee
őstag
válasz opeter87 #85694 üzenetére
Szerintem mindenkinek mas. Van 2020 tavaszi vasarlasu reszvenyem, $6,3k-rol felment $50,5k-ra, nem adom el. Eleg nagy ervagas lesz, hogy a LP-ket el kell adnom es nagyjabol $6k adot kell fizetnem utanuk. Ezt is fel kell dolgoznom majd meg lelkileg...
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
UberMutant
őstag
válasz kozeposztaly #85717 üzenetére
nekem etfjeim vannak , forintban van mindkét első kérdésben említett szám.
szerintem a problémáddal keresd az erste üfsz-ot -
opeter87
senior tag
#85718 Stanlee
Na igen, ezért kérdezem.
Hogy pl. ezt miért nem adod el?Igen az LP-ek már többször megbeszéltük.
#85704 avl
Eladnád a Shell-t? Miért? Nekem ahogy mondtam van CVX és XOM is, mindkettő igen erősen +os
De én most nem látok mást amit vennék helyette.[ Szerkesztve ]
-
Begi
senior tag
Sajnos értem. Forintra viszont nem szivesen váltanám, mert igy is túl nagy a forint kitettségem. Kicsit tanácstalan vagyok.
Lehet a felét mégis betolom PEMÁP-ba, aztán lesz ami lesz...Rafi-nál van az EUR számla, tud valaki valami trükköt, amivel olcsóért át lehet pakolni a kincstárba? Ahogy nézem az utalás elég drága mulatság már.
-
Yellow73_a
tag
válasz #01110937 #85711 üzenetére
Egyébként most mennyi most a HICP? És mennyire várják a 2022-es átlagot? Vagyis augusztustól mekkora kamatra lehet számítani? Mert nem a prémium a lényeg (az aprópénz), hanem a kamatbázis.
Tudom, hogy augusztusig sz@r a 2,85%, de ha nem kell likvid ajró, akkor jobb, mint egy folyószámla.
Külföldön egyébként vannak értelmes kamatú eurós megtakarítási lehetőségek? -
avl
senior tag
a "sok" jelzövel óvatosan bánnék; mihez képest sok ? "Mari nénik" és "átlagoshoz" ? vagy a saját állományához képest ? a vagyonához képest ? ugye egész más az üzenete
lehet "Mari néninek" sok, de ez csak (a kabaré szavaival) a kutya karácsonyfájához teremt cash-t
vagy a piros 8.5-en elment hetvegen "minden", így muszáj
...vagy tényleg szarban az OTP (szerintem ez a legvaloszerütlenebb) -
avl
senior tag
válasz opeter87 #85720 üzenetére
miert adnam el ? mert 10.5-ert vettem: #61841 , gondolvan, hogy a szokasos szintjere ugrik, ezt meg is tette, kb. 2.5szereztem vele és további a piaci atlagot erdemben meghalado ugrasat nem tartom valoszinünek, kockazata meg nagyobb, mint egy szeles ETF-é
talan ez alapjan sem varhato, hogy ripsz-ropsz 40 fölé menjen...de még nem adtam el, csak megy a morfondír (legnagyobb ETF-jeim XDEV, IQQ0, VWCE, AW1R, JPGL; ilyesmibe tenném ill. ZPRV-re fáj a fogam, ..csak olcsobban venném ;-)
-
nagyúr
válasz Yellow73_a #85722 üzenetére
itt nézegetheted a 12 havi árindexeket.
Eurostat HICP
10,6% a legutóbbi, de év elején még csak 5-6 % körül volt. Az eddigi átlag 8,1% az első 10 hónapra, ha beírok még két 11%-ot az utolsó két hónapra, akkor 8,58% lesz az átlag.ha egy magyar államkötvény ekkora kamatot adna euróban, azért az nem rossz, tekintve, hogy nyugaton tényleg alig van még mindig kamat (2% az ECB kamat, ha jól emlékszem)
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
Ringman
nagyúr
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
avl
senior tag
válasz Oppenheimer #85728 üzenetére
köszi;
egyre erösebben hajlok ra, a fenti hosszu tavu görbeje is olyat mutat, hogy innen nagyot felfele nem szokása
...igaz nemreg 29.0 tajan volt, most meg csak 27.3 :-)
...és nem sírok akkor sem, ha lemegy 22-re pl. a vecsési olajmezö miatt, hogy kimaradnak belöle (lehet, csak regi orosz gepekböl kifolyt olaj nyomat találták meg )
-
aAron_
őstag
válasz Oppenheimer #85728 üzenetére
Megint csak, miért számít, hogy mennyiért vette?
#85726fokukac: Magyar kockázati felárral korrigálva már nem kiemelkedő a PEMÁP (várható) hozama egyáltalán.
Bár most kicsit javult pár hónappal ezelőttihez képest relatív értelemben. Akkor a fix kamatozású, közel azonos lejáratú EUR magyar államkötvény lejáratig számított hozama magasabb volt, csak azután még kell Szja-t is fizetni.
ECB alapkamatot nem tekinteném benchmarknak.
What is your ikigai?
-
Brandynew
őstag
Jól látom, hogy a november 22-i DKJ aukción nőtt a 3 havi DKJ átlaghozama, tehát nem úgy tűnik, hogy a BMÁP-ra negatív hatással lenne a bankbetétek kamatmaximalizálása?
-
avl
senior tag
válasz aAron_ #85731 üzenetére
ugye szo szerint nem irta/emlitette, hogy szamitana !
objektiven vilagos: (ha nincs adokerdes a hatterben, nalam nincs, mert TBSZ) ha most ennyi penzem lenne, azt vennék-e vagy mást, ez a kérdés ?
a valaszom erre: most mást (ETF-et, a fentebb irtakbol) ...kb. 90%-nyit (85-95) erre hajlok
szubjektiven is vilagos: nem rossz érzés, hogy ennyit hozott es közben ha jol latom 10szer kaptam osztalekot is, ami a vetelire vonatkoztatva tovabbi 15-16%
-
SzGee
aktív tag
2051/G-nél csökkent a marzs
8,88% vs 7,95%azaz a vételi árfolyam nőtt, az eladási árfolyam pedig csökkent ez tetszik
[ Szerkesztve ]
If you leave me, can I come, too?
-
richson
csendes újonc
Szerinted, ha a menedzserek nem tudnak az indexeknél jobb teljesítményt elérni, akkor te képes leszel rá? Nem. Ne vásárolj egyedi részvényeket!!!!!!!!"Mondjuk én ezzel nagyon nem értek egyet. Egy alapkezelőhöz képest egy kisbefektetőnek van számos, nem elhanyagolható előnye is:
1. Az alapkezelőt korlátozza a piacok likviditása, téged meg nem. Nem mindegy, hogy mondjuk 50 milliárd forintot kell befektetned, vagy 50 milliót. Ha 50 milliárd 4%-ából veszel egy adott részvényből, az 2 milliárd forint. Ez eléggé behatárolja, hogy milyen részvényekből vehet az alapkezelő egyáltalán és sok esetben így is napokig-hetekig tart az alapkezelőnek kiépíteni a pozíciót. Eközben 2 millió forinttal rengeteg részvényből vehetsz azonnal, ha épp jó beszállási lehetőség adódik.
2. Díjak. Az alapkezelők jellemzően fix díjat és sikerdíjat is felszámolnak. A sikerdíj gyakran a akár benchmark fölötti rész 20%-át is kiteszi. A fix díj is simán lehet évi 1-2%. Magadnak nem számolsz fel ilyen díjakat, ami óriási előny.
3. Nem kell attól félned, hogy ha túl volatilisan alakulnak az árak elviszik tőled a pénz. Neked értened kell, hogy mit vettél és megteheted, hogy nem törődsz a volatilitással.Persze ezzel együtt ténykérdés, hogy a kisbefektetők többsége nem képes nyereséges lenni, de ez egy pénzügyekkel foglalkozó fórum, ne vegyük már axiómának, hogy nem is lehet, hisz ez nyilván nem igaz. A kisbefektetőnek számos előnye van egy alapkezelővel szemben. Csak nehéz és sok energiát igényel.
[ Szerkesztve ]
-
avl
senior tag
válasz richson #85740 üzenetére
"egy kisbefektetőnek van számos, nem elhanyagolható előnye is" igen.
es persze meg is fordithato:
"egy kisbefektetőnek van számos, nem elhanyagolható hátránya is" (szakirányú ismeretek, elemzökre támaszkodási lehetöség, ...)nem tudom, hogy az általad sorolt (és egyéb) elönyök vs. hátrányok merre billentik a meccset, gyanítom van olyan eset, mikor erre, van, mikor arra
szerintem az alapkezelök között vannak okosak, ilyen téren képzettek, jószándékúak, és mégis ....nagggggyon ritka, hogy piacot verjék*, így szerintem kisbüfinek is ....háááát nem igazán esélyes ..és a mi fontos: rendkívül kockázatos, simán lehet igen negativ kimenetel, szerintem ezert nem tanacsos nagyban üzni !!!
* "verni": miben is ??!! mert ez fontos; hozam vs. kocka ? max DD ? sharpe ? ....szóval sok mutató van, amit egyszerre kellene összevetni, es kinek mi mit ér meg (pl. ha egy aktivan kezelt kevesbe ingadoz, de kevesebbet is hoz, mint az olyan eszközökbe fektetö passziv, akkor X-nek ez jó, Y-nak meg nem)
-
avl
senior tag
"Nagy többséggel, 416 szavazattal, 124 ellenszavazat és 33 tartózkodás mellett fogadta el csütörtökön az Európai Parlament azt a szigorú határozatot, ami szerint nem elégséges a magyar kormány által vállalt 17 féle korrupcióellenes és közbeszerzési lépés teljesítése még akkor sem, ha azokat maradéktalanul végrehajtaná a kormány. Ezért az EP kemény hozzáállásra szólította fel az Európai Bizottságot"
nnna, nezzük az allamkötvenyek es HUF arfolyamanak alakulasat, ami ahogy alakul, abbol csipegetni :-)
-
stingy2
senior tag
válasz richson #85740 üzenetére
Számodra irreleváns, hogy mennyi a likviditás, az alapkezelői sikerdíj, a költségek, meg a vola mert nem az alapkezelőt, hanem az indexet kell megverned, röviden és tömören a PIACOT. Az idézet arról szólt, hogy a profi alapkezelők sem tudják ezt kivitelezni, akkor az amatőr műkedvelőknek majd sikerül? Kicsi az esély, de próbálkozó mindig akad. W.B. féle fogadás megvan?- az hedge fund volt, mégis elvérzett...Sok sikert
"Időnként kereshetünk egy részvényen, vagy akár a részvények egy csoportján, de a piacot legyőzni nem lehet!"[ Szerkesztve ]
INTJ
-
j0k3r!
senior tag
Az nem lehet, én úgy hallottam, hogy jól haladnak
some men just wanna watch the world burn...
-
richson
csendes újonc
válasz stingy2 #85745 üzenetére
Az idézett rész ez volt:
Szerinted, ha a menedzserek nem tudnak az indexeknél jobb teljesítményt elérni, akkor te képes leszel rá? Nem. Ne vásárolj egyedi részvényeket!!!!!!!!"Én csak arra hívtam fel a figyelmet, hogy ez az érvelés nem helyes, mert egy kisbefektetőnek előnyei is vannak egy portfóliómenedzserrel szemben, ezért ebből még biztos, hogy nem következik, hogy nem lehet megverni a piacot. (Ha te jobb vagy valaminél ami rosszabb mint a piac, abból logikailag semmi nem következik arra vonatkozóan, hogy te milyen vagy a piachoz képes.)
Mint később más írta, vannak a kisbefektetőnek hátrányai is. Amivel már egyetértek, pont ezért hoztam fel ezt a témát, hogy ilyenekről beszélgessünk. Nekem az az érzésem, hogy néhányan isteni kinyilatkoztatásként kezelik, hogy egyedi részvényeket venni hülyeség. Lehet így van... bár nekem elég régóta sikerül megvernem a piacot, szóval kíváncsi lennék, hogy miért nem fog nekem ez végül sikerülni?Meggyőzhető vagyok, hogy nem, de érveket várok, hogy mik azok a tényezők, amik meggátolnak egy kisbefektetőt abban, hogy megverje a piacot? Az én szememben eddig még csak megismételted ugyanazt az állítást érvek nélkül.
Én úgy látom, hogy amíg nem csak passzív ETF-eket vesz mindenki és nem köszönt be valamiféle szocializmus, addig definíciószerűen mindig lesz a befektetőknek egy csoportja aki meg tudja verni a piacot. Hisz azok akik alulteljesítik a piacot és azok akik felül, átlagosan úgy fognak teljesíteni mint a piac, mivel a befektetők átlagban a piac teljesítményét hozzák.
Persze lehet rosszul látom... de ilyen bölcs idézetek helyett érveket tessék felhozni kérem!
[ Szerkesztve ]
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz richson #85747 üzenetére
Koptathatnám a klaviatúrát, de van erre videó ami nálam szebben összefoglalja az okokat:
Nagyon röviden: Az egyes részvények hozamainak eloszlása nem normál eloszlást mutat. A részvények többsége kalap kaka, és van pár, ami felhúzza az átlagot a piaci szintre. A gond az, hogy förtelmesek az esélyeid, hogy te a piacnál nagyobb százalékban találd meg azt a pár céget, ami a piac fölé felhúz, mert ezekből eleve nagyon kevés van és előre nem lehet tudni, melyik lesz az a kevés. Így összességében ha az egyéni befektetők sokaságát nézzük akik egyedi papírokba fektetnek, akkor lesz 100-ből 98 aki alulmúlja a piacot (egy jelentős részük nagyon durván illetve még permanens veszteséget is elszenved), és lesz 2% aki jelentősen megveri a piacot. A kettő súlyozott átlaga a piac. Ha csatlakozol ebben a 100-ba, te valószínűleg a 98 ba és nem a 2-be fogsz tartozni, mert ilyen a matek. Nagyjából ennyi, de nézd meg a videót, okos ember csinálta.
-
richson
csendes újonc
válasz aujjobba #85748 üzenetére
Abból, hogy "Az alapkezelők túlnyomó része alulteljesíti a rájuk vonatkozó indexeket." semmi sem következik a kisbefektetőre vonatkozóan. Leírtam, hogy miért. Én írtam érveket amellett, hogy miért van a beállítottnál sokkal jobb helyzetben egy átlag kisbefektető szerintem. Azoktól várnék érveket, akik úgy gondolják, hogy hülyeség egyedi részvényt venni, hogy miért hülyeség szerintük? Miért fogják alulteljesíteni a piacot a kisbefektetők? Én amellett érvelek, hogy lesz sok kisbefektető aki alul fogja teljesíteni a piacot, de lesz sok akik meg felül, és, hogy ki hová tatozik az nem a véletlen műve. Ezért én azt gondolom, hogy ilyen nagy átlagban kijelenteni, hogy a kisbefektetők úgysem nyernek, meg alulteljesítik a piacot nem lehet. (meg ennek az ellentettjét sem) Szerintem azt lenne helyes mondani, hogy ha nem rendelkezel több éves tapasztalattal és mélyebb ismeretekkel, akkor egyelőre csak figyelj, különben valószínűleg alul fogod teljesíteni a piacot. De ha már tudod mit csinálsz, akkor hajrá...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest