Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lex Icon

    senior tag

    válasz sleve #79017 üzenetére

    Ahogy Ra3 is írta, itt ilyen gond nincs, mert többféle módon is ellenőrzik, de a hamisítók is fejlődnek és a 100% sosem 100%.
    A Correct oldaláról: "Honnan tudhatjuk, hogy egy aranytömb valódi-e?
    Sokan teszik fel ezt a kérdést, és sokan kétségeik miatt nem mernek aranyba fektetni. Pedig az arany valódiságát megfelelő műszerekkel egyértelműen meg lehet állapítani.
    Mindenki ismeri a mondást, hogy nem minden arany, ami fénylik. Mi nem a külső alapján ítélünk. Cégünk a befektetési arany vizsgálatát 3 különböző műszerrel végzi, roncsolást nem okozva. Az arany különböző fizikai tulajdonságait tudjuk tesztelni, és nem a felszínt, hanem az egész tárgyat vizsgáljuk. (A jobb hamisítványok a felszínükön hibátlan színarannyal vannak bevonva.)
    A mágnesesség, a sűrűség és az ultrahang terjedési sebessége alapján ki tudjuk szűrni azokat a hamisítványokat is, ahol kívül vastag színarany, belül azonban más fém (pl. wolfram) van.
    Így biztos lehet abban, hogy a tőlünk vásárolt aranytermék valódi, és nem érheti Önt később kellemetlen meglepetés."

    Ha nagyon tutira akarsz menni és ezért némi veszteséget is hajlandó vagy áldozni, akkor viszel 2 fogót és a helyszínen kettétöröd a lemezt. Így 1-3%-kal olcsóbban veszik csak vissza, viszont látod, hogy van-e benne "más". Otthon sűrűséget tudsz mérni, de ehhez ki kell venni a csomagolásból. Ha mindig ugyanazt a kiszerelést veszed, akkor a sűrűséget már kézbe véve, "megfogdosva" érzed, hogy a vastagság és a súly rendben van-e.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák