Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dare2Live

    nagyúr

    sztem ami nagyon fontos az hogy különbséget tegyünk a coinok közt. Van egy rakás amiben ott a fényes jövő 10-100*zhatják az áraukat.... de a jelenlegi 4000+blokklánc nagyja el fog tünni.

    pár gondolat:
    btcben pl én nagy lehetőséget nem látok. buta, energiazabáló, mivel a hash 70% kínában van annyira nem is deccentralizált. L2 megoldásai se váltották meg. Értéktárolásra és korlátozottan tranzakciókra jó. Ettől még lehet 10*fog pár év alatt de ha olyan sebességgel fejlesztik, reformálják mint eddig (és 99% ez lesz) akkor marad ami volt.

    Ezzel szemben ott az ethereum ami jelenleg AZ okoscoin. Hogy mennyire nem csak sima tranzakciókra jó arról persze mindenkinek az NFT láz jut eszébe, de pár hónap és indul a visa / mastercard usdc és Európai Beruházási Bank ethereumon bocsát ki kötvényt ezek keresletet fognak generálni (tranzakció költségét pl ethereumban kell fizetni) ami keményen meglökheti az árfolyamot. Azért ez a két plda mert itt már jó látszik, hogy ez már nem csak geekek... játszótere. Én pl erősen örülnék, ha a kőkor magyar közjegyzői rendszert átraknák rá. :DDD
    Ethereum másik nagy előnye, hogy az ethereum L2 pl uniswap láthatóan működik.

    aztán ott a cardano, polka... vonal ők az ethereum vonalat követik de pow, helyett post akarnak. Akár be is futhatnak de most már ethereumnál is nagyon jön (hivatalosan 2022 vége) a pos. A possal ugye el fog tünni az ethereum két fő "hibája" még L2nélkül nem tud magas tranzakciószámot és az hogy eszi az áramot.

    végül amit még érdemes sztem megnézni az a wechain... vonal ami wechain esetén pl salesforce miatt be fog
    futni. én áttételesen az xrp... vonalat is ide sorolom.

    Amúgy tök sok érdekes vonulata van az egésznek tessék pl a szabályzására gondolni. :) Vagy hogy ha így terjed így jön be a visa/mastercard/revolut vonalra a bolti fizetés sincs messze... és akkor miben jobb/rosszabb mint az euro/$....? És mit csinálnak evvel az államok? E fölött nincs kontrol nem tudnak "QE"zni.
    Szóval tök érdekes.

    don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

Új hozzászólás Aktív témák