-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
Hát ha ez megér neki ekkora plusz pénzt, akkor hajrá. Én is örültem akkoriban a nagylátónak meg a zoomnak, amíg be nem esteledett. Tesóm régebbi Sony-ja 5 megapixel volt, 3X optikai zoommal, ha lehetne most olyat venni és arra szavaznék az tuti. Az még készített fényképeket.
[ Szerkesztve ]
-
bluobluo
aktív tag
Én nem tudom mihez viszonyítod a HD felvételt, de ha a HD kamerák topikból jössz szerintem maradj is ott, mert te nem láttad azt amit én!
Parancsolj: [link]
......azért valjuk be! Szép ez a "marketingmaszlag" !!
És ez még "csak" a TZ5!
Ne hasonlísd össze ezt a gépet egy tükörreflexes géppel, mert az nagyságrendekkel jobb!!
Szerintem meg elég jó a TZ7!
A HD-ról nem is beszélve![ Szerkesztve ]
Nem rendelek, veszek soha semmit a netről!
-
bluobluo
aktív tag
válasz bluobluo #17353 üzenetére
Megnézném én ma magyarországon azt a kompakt gépet, ami ilyen felszereltséggel ilyet produkál:
- 460000pixeles lcd felbontású kijelző
- a már fentebb említett HD videó minősége, AVCHD
- gyors mehanika
- 12× optikai zoom
Ha valaki ilyen tudású gépet tud mutatni jobbat, kedvező áron, az mutasson egyet,(kompaktgépek közt!) kíváncsi vagyok rá!
Egyáltalán nem fogok megharagudni, ha a keresés 3 hónapig is eltart!![ Szerkesztve ]
-
pacimik
tag
Sziasztok!
Kompakt gép vásárlása előtt állok. A legjobbat szeretném. A kiszemelt típusok:
Pana TZ7
Pana Lx3
Canon G9..G10Szerintetek? Esetleg más típus?
Segítségeteket előre is köszönöm.
Üdv.
Asus P5Q Pro Turbo, Corsair 8GB DDRII, A5870, WD Raptor 74GB, Eizo S2231W, Razer mouse, Win7x64
-
válasz pacimik #17355 üzenetére
Nem 1xű, de mégis könnyen megválaszolható.
Ha kell a nagylátó (25mm), és a nagy zoom, akkor TZ7, viszont nem tudsz rá vakut tenni.
Ha elég a nagylátó(28mm), de jobb képminőséget szeretnél, és külső vakut akkor LX3
Ha nem kell nagyfelbontású videó, akkor Panasonic G10 (max 640x480) is jó választás lehet.Ha magamnak kellene választani, akkor az LX3.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
rumos14
nagyúr
a helyzet tök egyszerű: a képminőség látványosan biztos nem fog javulni a kompaktokban, ha nem raknak beléjük nagyobb érzékelőt. márpedig nem fognak. az újabb modelleket vhogy csak el kell adni, ezért több mpixelt, nagyobb zoom-ot, és hasznos fícsöröket tesznek bele mint pl. pillogásérzékelő ( ).
amikor visszanézem a 2005-ben vett Pana FZ5-ön képeit, azt mondom, hogy ejj, itt még volt értelme az 5 mpixelnek, teljes méretben nézve is rendben vannak a képek. -
rumos14
nagyúr
válasz pacimik #17355 üzenetére
sztem a 3 gép eléggé eltér egymástól, nem lesz olyan nehéz dönteni.
az LX3 egy unikális gép, igen jó (kompaktos) képminőséggel, nagyon jó nagylátóval és főleg kiemelkedően fényerős objektívvel. hátránya ugyanakkor (az ár mellett) a 60mm-es "tele" vég.
A TZ7 egy teljesen más kategória, más felhasználási területre. egy igazi turista gép, ahogy a neve is elárulja. relatíve jó képminőség, hasznos zoom átfogás, jó video felvételi képességek. de nem egy profi gép, manuális beállítási lehetőségek igen szűkösek.
a G10 jó nagy felbontással rendelkezik, de csak alap iso érzékenységen ad szép képet, így pl. tájképekhez ideális. én ilyet nem vennék, helyette inkább egy belépő DSLR-t (már ha nem DSLR mellé második gépet keresel).
-
-
titán
válasz bluobluo #17353 üzenetére
Tipikusan abba a hibába esel, amibe az átlag csúcskompakt vásárlók, akkoriban én is. HD felvétel, meg 100-szoros zoom, meg 15 megapixel, brutál kijelző, Leica obi, ez mind kurvajó, csak egy valamit nem néz senki, hogy fénykép-et akar vele készíteni és itt már bukott is a mutatvány, mert abban talán pont ezek a hiper-szuper gépek a legrosszabbak. Ha azt hiszed, hogy egy 10 dekás gépbe ennyi mindent beleraknak az a Panán kívül jó másnak is, akkor szvsz tévedsz.
Én nem vitázok ezen veled, adtam tanácsot és punktum. Vedd meg és örülj neki.
rumos14: Ez a helyzet és be is veszik az emberek persze, mert abszolute nincs fogalmuk az egészről. Megmondom őszintén nem is tudom vegyek-e kompaktot annyira silány a képük, talán az a Ricoh jobb valamivel.
[ Szerkesztve ]
-
Nem olyan rossz ám ez így összeturmixolva. Kis helyen elfér, a távoli dolgokat is könnyen lekapni, és nem csak egy kis folt lesz a kép közepén. Egy átlag user 768k-ra (1024x768) kicsinyítve, jobb esetben 2M-ra(1920x1024) méretezve nézegeti ezeket a fotókat. Mivel az eredeti méret töredéke lesz, a látható zaj, és egyébb problémák is hasonó módon csökkennek.
Egy kompaktot miért akarsz egy SLR szintjén megmérni? Nem arra tervezték, nem az a célközönsége, mégha az árak fedésben is vannak.
Persze én sem akarok vitázni/meggyőzni másokat, de a másik oldalnak is megvannak a meggyőző érvei.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
bluobluo
aktív tag
Nézőpont kérdése.
De azt még azért had mondjam el, hogy egy olyan csávó, aki nap mint nap találkozik többféle gépekkel (mind márka, mind árban) és pont egy TZ5 gépet vesz, azért ez már cseppet szemet szúrt nekem!
Amúgy az illető akit én tudok, az a Photo Hall-ban melózik, és nem a "héé te! ezt vedd meg mert ez a jó gép!" dumát adta elő, többször rákérdeztem, a múlt héten is, meg kb másfél hónappal ezelőtt, mikor mást kerestem, tényleg az lehet a csávónak!
Szóval aki ilyen körben mozog, és unásig látja, nézegeti, pakolgatja a gépeket, az már biztos tudja mit vesz!
A TZ5-nél olvasott tesztre meg annyit mondott a gyerek, amit én is, szinzaja mindegyik gépnek van!...hol több, hol kevesebb.
Nekem kb egy 2003-ban vásárolt kodak gépem van,(CX6230) ezt váltaná már egy olyan gép, ami már mindenféleképp tudná a HD videót, mert ugye ez a jövő, - meg van egy plazma tévém is amin jó volna kihasználni az adottságait - és azért jobb képet csináljon, mint a régi gépem!
Nem áll módomban beruházni egy HD kamerára...Nem rendelek, veszek soha semmit a netről!
-
pacimik
tag
hmm...mi tévő legyek.
A feleségem nemrégiben kattant rá a fotózásra , olyan hobbi szinten. Ő mindenféleképpen egy tükörreflexeset szeretne. Rendben is lenne, csak hát a nagysága. Kicsit félek tőle, hogy később teher lesz neki a gép súlya/nagysága. Ezért próbálok kompromisszumot kötni a kompakt/DSLR gépek között.
akkor inkább vegyek egy DSLR gépet?
olyan 150-170 k- ig mi lenne a legjobb választás?Asus P5Q Pro Turbo, Corsair 8GB DDRII, A5870, WD Raptor 74GB, Eizo S2231W, Razer mouse, Win7x64
-
Alex91
félisten
válasz pacimik #17368 üzenetére
Panasonic Lumix DMC-G1 digitális fényképezőgép kit
En ezt neznem meg...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Esetleg egy mikor 4/3-os gép? Pl. Pana G1 (124 mm x 84 mm x 45 mm, 380g)
Vagy 1 olympus E450(129,5 x 91 x 53 mm, 380g)?
Méretüket tekintve elég picik, képüket tekintve verik az összes kompaktot.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
titán
Ez nehéz eset az biztos. Menjetek el egy MM-ba és fogdossa meg őket, próbálgassa, használja, érezze a súlyt, méretet. Aztán DSLR-nél nem mindegy, milyen obival veszed, a 18-55-ös kiteket el lehet felejteni, nem elég semmire. Nekem a D80+18-135 van, ez már elég szerintem, most 194000, akkor 250 volt. Viszont képminőségben fényévekre van mindentől. Ne kapkodjátok el, ha érdekel a tükrös téma inkább gyere át oda, mert ez itt off.
bluobluo: Photo Hall, MM, Euronics-os eladókról had ne mondjak vélemény, 10-ből 9 azt se tudja mi az az iso vagy mátrix fénymérés, attól meg hogy egész nap gépeket pakolgat, nagyon tudni fogja melyik milyen képet produkál. De nem is folytatom, mert Te eldöntötted, hogy TZ7 lesz és bármit mondok, azt fogod védeni.
-
Eyesis
őstag
válasz rumos14 #17361 üzenetére
próbálgattam fotózást az fz28-on.... amúgy szerintem szép képeket csinal iA-ban, és tűrhető a videója is amit készít...
na de a manuális módjában az F-et (rekeszt) csak 2.8tol 8ig tudom állítani... így nem eléggé homályosodik a háttér... ezen tudok valahogy javítani, vagy ezzel a géppel nem lehet szép háttérelmosódást csinálni?
másik problémám a fókusz... nem tudom jól sejtem -e, hogy ezen nincs lehetőség automatikusan beállítani? csak automatikusan? nem is lenne gond vele éppen végülis, de többször, kevés fénynél kis rekesszel próbáltam virágot fotózni makrózni, és sajnos nem találta a fókuszt
én vagyok béna, vagy ez a gép ennyit tud?
Eyesis
-
rumos14
nagyúr
nincs fogalmuk és/vagy nem érdekli őket, ill. más fontos számukra. inkább egy HD videóra képes, 12x zoom-mal és elfogadható képminőséggel rendelkező all-in-one hép (TZ7) mint egy 4x olyan nehéz alap DSLR kit. ez már csak így megy.
Ricoh-tól sem kell csodát várni, Pana LX3 nyújtja a mai kompaktok közül a legjobb képminőséget, esetleg egy pár éves 5-6 mpixeles ultrazoom gép még aminek van létjogosultsága egy DSLR mellett. -
rumos14
nagyúr
válasz bluobluo #17366 üzenetére
na azért ettől a HD videótól nem kell fenékre csücsülni... a felvett videója nyilván nem lesz 1280x720 külön képpont. magas szaturáció, erős élesítés, egyből benyalja a nép, hogy hú, ez már HD. de félre ne érts, megint csak a mai mezőnyben, hasonló kompakt gépek közül a TZ7 video minőségben is a legjobbak között van.
ja és hogy egy PhotoHall-os arc mit vesz, engem hidegen hagyna. -
rumos14
nagyúr
látom, páran ajánlották a Pana G1-et, sztem ezzel az a baj, hogy egy új rendszer, szűkös obiválasztékkal, aranyárban. egy DSLR-nek az (is) a lényege, hogy obikkal igényed szerint tudod továbbfejleszteni a szett képességeit.
nemsokára megjelenik a GH1, na az már lesz vmi, fényképezésben és videofelvételben is, de olyan árban lesz, hogy nézni fogunk.
de ez nem is ide tartozik. -
titán
-
bluobluo
aktív tag
válasz rumos14 #17376 üzenetére
Most elkeseríteni akartál vagy megvígasztalni, mert konkrétumot nemigazán vettem ki amit mondtál!?
Ha visszanéztél láthattad a HD videót íme: [link]
És ez a TZ5 által készített videó!
Szerintem semmi baja, persze nem szeretnék ezzel versenyre kellni a HD videókamerákkal, de ha egy olyan gép mint a TZ5 vagy olyan mint a TZ7 ilyeneket "művel" akkor boldog tulajdonosaként könyvelhetném el magam! .....most had ne térjek ki az áraikra főképp a TZ7-re, mert az egyenlőre nem tetszik, de amit korábban írtam még induló ár!
Lesz ez még olcsóbb is!
A Photo Hall-os eladókról meg annyit, ha én egy olyan helyen dolgoznék biztos töviről hegyére tudnám mi mit tud, mert engem érdekelnek az ilyen gépek!!
Így messziről kiszúrom az illető az eladási statisztikát akarja javítani, vagy tényleg szereti amit csinál!Nem rendelek, veszek soha semmit a netről!
-
rumos14
nagyúr
válasz Eyesis #17372 üzenetére
kompaktoknál a mélységélesség jóval nagyobb mint DSLR-nél. ez a lényegesen kisebb érzékelő lapka méretéből adódik. lehet, hogy már tudtad, de azért leírom, hogy kis mélységélességet, azaz elmosott hátteret tág rekesszel (minél kisebb F érték) tudsz elérni. kompakttal is el tudod érni részben a kívánt hatást, tág rekesz mellett lehetőleg nagy zoom-ot kell használni. tehát menj távolabb a tárgytól és zoomolj rá.
kicsit belekavarodtál, gondolom manuális fókuszt akarsz használni. hát gondolom a leírásban benne van, hogyan kell használni, ha jól emlékszem, a váz tetején van egy AF/MF gomb, hosszan nyomvatartod, majd a kis joy pöcök fel-le tologatásával tudod állítani a fókusztávolságot. amúgy emlékeim szerint nagyon rossz fényviszonyok kellenek, hogy ne találjon fókuszt, AF segédfény be van kapcsolva?
-
-
-
-
bluobluo
aktív tag
válasz rumos14 #17387 üzenetére
Láttam, olvastam, - noha a pár kép hiba miatt nem jött be, attól a szöveget el tudtam olvasni, úgyahogy, mert nem jön be a "képminőség",oldal a leírásnak, de lehet a prohardver szervere kínlódik- vannak előnyei, de hátrányai is!
Erőssen Pana koppintás!
De azért kipróbálnám!Már csak a TZ7-ről kéne magyar teszt!
[ Szerkesztve ]
-
Eyesis
őstag
válasz rumos14 #17390 üzenetére
1 méternél lejjebb nem tudtam menni... de lehet itt is a zoom miatt lehetett...
na majd megnezem este megint... tegnap próbáltam fotózni, de olyan erős volt a napsütés... lehet be kéne ruháznom egy 46-52 atalkitóra es egy nd8 vagy nd4 atmeneti vagy polar vagy mind a 3 szűrőre, mi? cokin-t ismered?Eyesis
-
Oliii
tag
üdv!
a 20eFt-50eFt körüli sávban van olyan kompakt gép, ami érdemes a megvásárlásra?
Elsősorban a képminőség lenne a lényeg, mert idáig egy olympus mju700 zal rendelkeztem, de annak felháborítóan rossz volt a képminősége.köszönöm annak aki megtisztel válaszával!
üdv
OliiiÜdv, Oli
-
forceberg
veterán
A Z8612IS-em árát visszaadták pixelhiba(piros folt a képeken) miatt. Ebben az árkategóriában érdemes esetleg mást venni? <35k. A Z8612IS zoomja nekem meggyőző volt, ha nem ajánl valaki ebben az árkategóriában jobbat, akkor hétfőn ismét megveszem ezt!
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
benvolio
őstag
A Panasonic FZ28 milyen szobai képeket csinál? Valamelyik teszten azt írták inkább kültéri fényképezésre való. Saját tapasztalat érdekelne. Előre is köszi a választ!
-
Integra
titán
zsebfotóapparát kéne, meg hozzá némi segítség.
canon, nikon
kéne egy 30-50e közötti kategóriában, aztán egy 50-70e közötti kategóriában és egy 70-100e közötti kategóriában.
miket javasoltok? mekkora az észrevehető minőség beli különbség az 50e alatti és feletti gépek között illetve szolgáltatásban?
főleg pc-n, és hd tv-n nézném...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Eyesis
őstag
válasz benvolio #17398 üzenetére
hát nekem az jött le az FZ28-ról, hogy családi fényképezőgépnek szinte több mint jó!
iA-val akarki tud akarhol vele szép képet csinálni...
ha speckó manuális fotózásra vársz azt is lehet csinálni vele, persze ez nem egy dslr...
lehet rá venni szűrőket is, bár elég drágák...
maga a gép átlagos felhasználáskor szép képeket ad... egész jól felismeri, ha arcot akarsz fotózni, ha makrót, ha kinn vagy, ha benn vagy... szóval tényleg elég fasza az iA...ami engem eddig zavart benne, az az, hogy erős napsütésben könnyen kiég az égbolt, az ND4 átmenetes szűrő erősen jó lenne, a polár is nagyon hasznos lehet nyaraláskor... és nd8 tele a napfényes svenkeléshez...
a vakut, ha nem nyitod ki kézzel akkor nem használja... ez nekem szimpatikus...
szoval én elégedett vagyok vele...Eyesis
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest