-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szten Márs
nagyúr
válasz laceeek #1499 üzenetére
Lsd: előttem szólókat.
Többnyire ugyanazon sorozatba tartozó (sőt ugyanazon kategóriás) készülékek között a több megapixel inkább rosszabb, mint jobb képminőséget takar, mert ugyanakkora érzékelőre zsúfolnak rá +1 millió pixelt, vagy amennyit...
Ennek mellékhatása a zajosodás, vagy erősebb zajmosás, ha ezt palástolni igyekeznek, ellenben a részletgazdagság nem lessz nagyobb. Sőt az előbbiek miatt kisebb.
De tényleg tudni kéne konkrétan milyen gépről van szó.
[Szerkesztve] -
Zoli bácsi
őstag
válasz T-Nagyon #1497 üzenetére
Nekem Fuji A350 volt, nekiadtam a lányomnak. Most kattintgatós gépnek egy Canon A530-ast vettem (Fényképezni Nikon D50-est használok ). Szóval: Összahasonlítottam a Canon, és a Fuji képeit, azok után, hogy mennyire dicsérik a Canon gépeket, és mennyire kevés szó esik a Fuji ''A'' sorozatról.... Nagyobb külömbségre számítottam. A Fuji beltéri, vakus képei, és a makrók nekem néha jobbnak tűnnek mint a Canoné, illetve úgy mondanám hogy egyforma minőség. Kültéren a Canon élesebb fotókat készít, de nincs nagy eltérés, inkább az a baj, hogy a Fuji néha túlexponált képeket készít. Szóval én meglepődtem, mert azok után, hogy ebben a topikban minden második ember Canon gépet ajánl, másra számítottam. Jó a Canon, csak ebben a topikban még nem nagyon láttam, hogy Fuji A-s gépet ajánlottak volna. Egyvalamiben határozottan a Fuji jobb, ez pedig a kijelző. A Canoné sajnos kültéren napsütés nélkül is alig látható, a Fuji csak rásütő napnál volt láthatatlan. Hogy a kérdésedre válaszoljak: Semmiképpen nem kukába való! A gond inkább az XD kártyák ára. Most jött ki az új Fuji sorozat, az A800-as és az A600. Ezek már SD kártyát is fogadnak, és magyar menüjük is van, sőt, szerintem az áruk is baráti, nagyon! Visszatérve az A700-ra: Ennyi pénzért nem hiszem, hogy más gyártó ad olyan gépet, amiben a szokásos 1/2,5''-nál nagyobb az érzékelő, tehát kevesebb a képzaj. HA valakinek nem kellenek manuális beállítások, akkor nem rossz gép az. De én az SD kártya miatt inkább az újabb sorozatból választanék.
Mielőtt még valaki megorrolna rám a fenti összehasonlítás miatt, gyorsan le is írom, hogy ez csak az én személyes benyomásom, egy Fuji A350, és egy Canon A530-as használata után. Mindegyik jó gép, de arra vártam, hogy a Canon egy látványosan jobb gép lesz. Az exif adatok nélkül legtöbbször nem tudom megmondani, melyik géppel készült a kép. Illetve azt szinte 100%-ban megmondom exif adat nélkül is, amit a Nikonnal lőttem.
Hosszú lére eresztettem, bocs. Egy mondatban: Nem rossz gépek a Fujik, méltatlanul kevés szó esik az ''A'' sorozatról.
Mod: Átolvastam újra, amit itt egy lendületben leírtam. Annyit szeretnék hozzátenni: Sok digitális képet láttam, ismerőseimnek van a sulinetes HP-ktől kezdve szinte mindenfajta kompakt. Azt kell hogy mondjam, hogy az azonos időben azonos árkategóriájú gépek közt képminőségben monitorméreten nézegetve nem láttam észrevehetően jobb vagy rosszabb minőséget....illetve egy márkát szoktam kiszúrni, hogy homályosabbak a képek (Számomra). Nem akarok márkát említeni, annyit mondanék hogy XD kártyát használ, de nem Fuji.....
[Szerkesztve] -
Szten Márs
nagyúr
válasz Zoli bácsi #1503 üzenetére
''Illetve azt szinte 100%-ban megmondom exif adat nélkül is, amit a Nikonnal lőttem.''
Azért ugye azt tudod, hogy egy dSLR-t hasonlítassz egy (két) ultrakompakthoz? Meg dSLR-hez szokva jó, hogy az ultrakompaktok gépe gagyi lesz. Ennyit tud ez a kategória. Az A530 sem tud csodákat, a Fuji sem, de a kategóriájukon belül egyik sem rossz.
[Szerkesztve] -
Zoli bácsi
őstag
válasz Szten Márs #1504 üzenetére
Tudom. És ott a végén a szmájli.
-
föccer
nagyúr
Üdv.
Sikerült megegyeznem a kedvesemmel, hogy vegyünk (vegyek ) Egy digit fényképezőgépet. Igaz van egy, de az öred, kicsi, nem igazán elégíti ki az igényeinket. A kérdés mostmár csak az, hogy milyet.
Ha tudnátok nekem segyteni abban, hogy a adnok néhány tippet pro és kontra, akkor azt nagyon megköszönném.
Szóval, az igény, mindennemű sorrendiséget mellőzve:
- optikai zoom: 6x-8x körül teljesen elegendő.
- 4-5 Mpixel.
- Jó makró képesség
- Színegyensúly
- Ne egye nagyon az aksikat
- Idő korlát nélküli videó felvevés (azaz, amíg fér a kártyára, vagy ha korlátos is, legyen legalább 10-15 perces felvételi idő...
-3 lábra lehessen állítani
-időzítő
- Ár: mindez legyen elérhető két forintból
-Komolyan: milyen áron lehet, elérni? Hol milyen árakat talál az ember?
Köszönöm a segítséget.
Üdv.: föccerÉpítésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás.
-
Hydra SR
addikt
Továbbra is a Fuji S5600 a sláger gép, majdnem mindennek megfelel amit írtál, egyet kivéve: a makró képessége előtétlencse nélkül nem túl fényes, de azért nem is borzalmas csak kicsit átlag alatti a kategóriában.
Valamint nem tudom, mit értesz színegyensúly alatt. Ha a manuális fehéregyensúly állítás lehetőségét akkor azt tudja.
''Három lábra állítani'' csak állványról lehet minden gépet, ehhez állványmenetre van szükség ami minden valamirevaló gépen van, ezen is. A menet szabványos, egyetlen egy fajta létezik csak a mostani gépek között, szóval ezzel nem lesz gond. Régen is csak a nagyon elfajzott példányoknak volt speciális.
Ára néhány helyen már 50000 alatt van újonnan.
5 megapixel, 10-szeres zoomátfogás (38-380mm ekv.)
Akksikkal kifejezetten jól bírja, használat stílusától függően többszáz exponálásig, egyesek szerint 5-600-at is bír jó akksikkal. Legjobb tudomásom szerint a videónak csak a kártyaméret szabhat határt.
Időzíteni 2 vagy 10 másodpercre lehet, de ezt nem jegyzi meg, minden exponálás előtt újra be kell állítani.A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
-
Hydra SR
addikt
Boltban is lehet már kapni akár 3-as kitben is úgy 7000-től, használtan kevesebb. 55mm-es kell a gépre ami viszonylag olcsó. Azért egy átlag tulipánfejet előtétlencse nélkül is lehet vele makrózni, csak jóval kisebb dolgokhoz kell, pl ha bogarakat akarsz fotózni.
[Szerkesztve]A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
-
Hydra SR
addikt
-
Peetry
senior tag
''illetve egy márkát szoktam kiszúrni, hogy homályosabbak a képek (Számomra). Nem akarok márkát említeni, annyit mondanék hogy XD kártyát használ, de nem Fuji.....''
Pedig ezek után már említhetnél. Kiváncsi lennék melyik márkát húzod le a többitől. (mivel egyértelműen márkát húzol le) -
Peetry
senior tag
válasz Szten Márs #1513 üzenetére
énis erre gyanakodtam, de azért az Olympus gépekre nem kéne egyértelműen ilyen kritikát rásózni. Az FE sorozat tény hogy melléfogás, de azért vannak ott jó gépek, kompaktban is...
-
(Kolombusz)
veterán
Mennyiért lehet eladni ma egy canon a70est, 128as karival?
-
T-Nagyon
tag
Ami az XD kártyát illeti az engem nem zavar, mert az már van (ha nem élményt akarok megörökítemi, akkor egy fuji s7000-t használok, így ha kell akkor átrakom és kész).
[Szerkesztve]Fotóim: http://flickr.com/skublics_gergely
-
Dtomi
őstag
válasz (Kolombusz) #1515 üzenetére
Reálisan 15-18 Mázlisan 20-25 Bár én ha jól emléxem 2005 tavasznán adtam el 25ért 128 as karival tokkal miniálvánnyal. De ennél nem hiszem, hogy nagyon sokkal esett volna az ára. szóval talán 20körül még elviszik.
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
föccer
nagyúr
Ő: [link] 150k-ért,
vagy Ő: [link] 50k-ért,
vagy Ő: [link] 80k-ért.
Kérdés: mégéri-e azt a + 100k-t az első, vagy mennyivel tud többet/kevesebbet a másik kettő.
Köszönöm.Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás.
-
orbano
félisten
Attól függ mire kell.
A d40 az s9600-hoz képest ebben a szetben kevesebb szolgáltatást nyújt, de azt jobb minőségben, valamint bővíthető, tehát időtállóbb.
az s5600 pedig ugye teljesen más kategória, de lehet neked az is elég, ehhez tényleg kéne tudni mit akarszA vér nem válik VAZZE!™
-
Dare2Live
félisten
Elindult a Canon 20éves az eos rebate.
egyet emelnék ki, a sokbol:
EOS 400D váz 20000HUF
link:
http://canonlensacc2007.onlinerebates.com/
orbano: örölünk?
[Szerkesztve]don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
TexT-BoY
addikt
Vissza olvasva az igényeidhez nem lesz jó neked a D40 mivel az DSLR és tudtommal a DSLR aka tükörreflexes gépek azok nem képesek videó felvételére , illetve néhány kivételen kivül nem is használható az LCD keresőként csak infók kiirásához és a meglévő képek böngészéséhez. Amugy szerintem a legolcsobb fuji full jó, ha én nem fertőzödtem volna igy meg orbano miatt akkor valószinüleg én is vagy egy S5600at vagy egy A640et szorongatnék hevsen...
HAAAAAKUNA BATATA "Mert ha nekem szar, neked jó, tipikus ember morál..."
-
kopi.dll
tag
Sziasztok!
3 év után eljutottam oda, hogy kinyomtassak 1-2 képet a DSC P8-al készített képek közül. Bár ne tettem volna . Szín semmi, fakó stb. Majd kinyomtattam egy a haverom által készített képet (DSC R1), és eldöntöttem, hogy megtanulok fényképezni! Itt jönnétek Ti akik segítenétek abban, hogy megvegyem azt a gépet ami sokáig örömömre szolgálna.
kb.100.000 Huf.-ig
Várom segítségeteket.kopi.dll
-
TexT-BoY
addikt
válasz kopi.dll #1525 üzenetére
Szia!
Szerintem elég általános a kérdésed és a ráforditott kerted is, összegezve a dolgot, elöször is el kell döntened mire szeretnéd hazsnálni, ennyi pénzért vagy belépő szintü DSLR-t vagy egy jó Bridge gépet érdemes venni.
Amire figyelned kell hogy egy bridge/komapkt gépnél számolnod kell táskával, aksival etc. Szóval javaslom hogy kicsit olvasgass bele a topicba illetve talált ki pontosan mire kell a gép.HAAAAAKUNA BATATA "Mert ha nekem szar, neked jó, tipikus ember morál..."
-
Mercutio_
félisten
-
laceeek
aktív tag
válasz Szten Márs #1502 üzenetére
bocsi mindenkinek h nem tok irni tipust me én sem tom tesommal pedig nem beszéltem 4napja
de valoszinu h egy márka és tipuson belül vannak
ja és thx mindenkinek
[Szerkesztve] -
Dare2Live
félisten
válasz Mercutio_ #1528 üzenetére
ja láttam. Többiek is követik 2-3hét. D80 is eset 12kt. D200meg tmfotonal 309.000brutto.
De ezmég rebate elötti forinterösödés, már van elég k10d áresése, most a rebate miatti áresést várom.
Meg vizsgaidőszak elött pont egy ilyen kéne még.
btw k10d+ pentacon ''filléres'' macroobi.
egy ilyen ocsó macrot márcsak a hülyéskedés miatt is kell vennem.
[Szerkesztve]don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
föccer
nagyúr
Kezd alakulni az elképzelés
Asszem mégis egy S5600 fuji lesz a végén a választottam.
Nézegettem a kiegészítőket, és a következő kérdésem az xD kártyával kapcsolatban lenne.
Olympus 2 GB xD, vagy Fuji 2 GB xD kártya? (videókat is szeretnék készíteni, azért kell a nagyob.. )
Az egyik lényegesen drágább a másiknál. Kérdésem, hogy megbízhatóságban, kompatibilitásban van-e akkor akülönbség a 2 tipus között, hogy megérje +5k-t rádobnom a fuji kártyára?
köszönöm a segítséget.
föccerÉpítésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás.
-
föccer
nagyúr
Most nézem, hogy csa 1 gbig fogad a gép.
Az 1 gigás kariknál csk 3500ft a különbség. A kérdés továbra is adott.Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás.
-
Mosómedve
tag
Úgy néz ki, hogy digitális fényképező-vásárlás előtt állok. Elősször is azt szeretném letisztázni, hogy milyen márkákat nézegessek. Kompakt gépet keresek, hobbi szintű felhasználásra olyan 50 000 körül majd...máshol azt mondták, hogy például a Sony nem túl nyerő. Igaz, hogy a legjobban a Canon v. Panasonic v. Fuji-val járok?
E közül a 3 közül bogarásszak ? -
Mercutio_
félisten
Az én 5600-asom dslr-re váltás miatt eladó, ha érdekel nézz be az topicomba ahol hirdetem
Dare2Live: Jah, láttam azt az obi-t, de most nincs pénzem, viszont tuti, hgy előbb-utóbb begyűjtök egyet, de előbb megnézem a kitobi mit tud, mert állítólag az egyik legjobb a különböző márkák kitobijai kozottEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
emitter
őstag
válasz Mosómedve #1533 üzenetére
Nekem a Panákat nem ajánlották itt.. eléggé zajosak a képeik. Én Fuji vásárlására készülök.
mod: és nézd meg a CCD méretét, ha lehet 1/1.7''-osat vegyél, ne 1/2.5''
Minél nagyobb ez a szám, annál jobb minőségű az érzékelő, tehát nem lesz annyira zajmosásos a kép. És bőven elég 5-6 Mpixel, az afölöttiekkel ebben az árkategóriában csak rosszabbul jársz.
[Szerkesztve] -
adik
őstag
válasz Mosómedve #1533 üzenetére
én Fuji s5600 vagy Canon powershot a530, ráadásul utóbbit most 40ért megkapod (+ memkártya, + táska)
a Panák mostanában nem nagyon jeleskednek (ebben az árkategóriában) kézi beállításokkal
Ezen felül vannak még jó fényképezőgépek, feltéve,h ogy nem érdekelnek a kézi beállítások, mint olyanok, innentől a kép viszont úgy néz ki, ahogy a géped akarja.Kettő, csipkebokor vessző!
-
Mosómedve
tag
Elég sokat böngésztem őket a neten, és végül nekem ez a típus jött be talán leginkább:
http://www.edigital.hu/product.php?productid=24098&cat=258&page=2
Látom te a Powershot A530-ast javasoltad...majdnem eltaláltam véletlenül...
Akkor legalább normálisat néztem...
Nem éri meg az A530-ashoz képest azt a plusz 10 rókát? Vagy esetleg ha futja ruházzak be az 550-sre, vagy az a plusz 1,1 megapixel nem jelent sokat.
Elsősorban a kép minősége a fontos számomra...amúgy amire használni fogom: extrém-sportfotók, tájképek, bulik-fotók, meg ha utazok vmerre csak úgy. Szóval a tökéletes átlagfelhasználó lennék, bár elképzelhető, hogy nagyon megtetszik a fébnyképezés, és szerelem lesz belőle, de sztem ilyen célokra tökéletes lesz kezdésnek egy ilyan A5xy, igaz?
Amik még tetszettek, a Sony-k és Casio-k, vagy ezek nem olyan nyerőek?
Köszi az eddigi segítséget... -
pepepupu
csendes tag
Szívesen cserélnék pda-t fgépre. Fuji S5000-re meg S3500ra, meg az ien nagyobb kategóriás gépekre amik S-el kezdődnek Amugy sztetek Mien az S5000
-
adik
őstag
válasz Mosómedve #1539 üzenetére
képminőségben nincs különbség a kettő között (elvileg az 540 zajosabb, gyakorlatilag nem tudom, hogy tényleg látszik-e, sztm nem szembetűnő, az 550 7.1 mpx-e már egy kicsit sok, igazából a 6 is sok majdnem), viszont nem csak full manuál, de rekesz, meg záridő előválsztás is van, szóval igazad van, nyerőbben tűnik.
Casiot én messziről elkerülném, nekem csak rossz tapasztalataim voltak vele (színek, vaku, zaj, ca, meg tulképpen minden más is. az egyetlen jó dolog az volt benne, hogy nem adtam érte pénzt, és csak kölcsönbe volt nálam)
Sony ebben az árkategóriában nem sok kézi beállítást enged, ha ez szempont.
[Szerkesztve]Kettő, csipkebokor vessző!
-
somé
őstag
Mivel az ''azonnali''-ban nem válaszolnak,bátorkodom itt feltenni a kérdésem,mert sürge lenne:
Megköszönném,ha valaki aki tudja leírná,mit jelent-pontosabban mekkora írási sebességet jelent-egy SD kártyánál a 30x-os sebesség.
Thx.Tech-No-Logical World.
-
_seth_
veterán
Asszem ott is 150kb/sec az alapegység jah és ELMÉLETBEN
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
somé
őstag
Tehát mondhatjuk,hogy 4,5 mega/s maximálisan az írás.De ugye ez függ az adott gép szoftverétől is....
(Annyi azért leszűrhető nekem,hogy ez a sebesség megfelelő a max 3MB-os képméretnek,amit a jelenlegi gépem full felbontásban és minőségben produkál.RAW,TIFF más tészta)
Köszi az infót.Tech-No-Logical World.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest