- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- TCL LCD és LED TV-k
- Egyelőre jegeli az Intel felvásárlását a Qualcomm
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
csuszi
aktív tag
sziasztok.
lassan körvonalazódik egy gép, csak a tápot illetően vagyok kicsit megilletődve, elvileg elég, de azért rákérdezek
jelenlegi tápom egy corsair vx450-es.ami mellé kerülne:
Sapphire ATi Radeon HD7870 2Gb GHZ Edition
Intel Core i5-2400 3.10GHZ
Kingston 8GB 1333MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM x 2
plusz egy ssd (még nemt udom, de 90-120körüli, ha ez számít)
1 vagy 2 samsung hdd.
azt hiszem ennyiköszi
-
csuszi
aktív tag
válasz syberia #44589 üzenetére
sziasztok.
mostanában tervezem (vagy lehet mégse ahogy elnézem a teszteket) a tápom cseréjét.
az igazság az, hogy eddig nem hallottam a tápom, a régebbi elavult vga-k (8800gt 7600gtstb) bőven felette üzemeltek hangban, de az új vga (7870oc) és az okos proc hűtés (i5) tulajdonképp passzívban üzemelteti a gépet netezés, filmezés, zenebona közben. és a táp a leghangosabb komponens: vx450. arra gondoltam, hogy cserélem halkabbra, nézegettem a topicot, hsz.-okat, külföldi teszteket, és meglepődbe látom, nem is igazán van halkabb táp ennél csak a passzív megoldások. félreértés ne essék, imádom a tápom, tökéletes, meg vagyok vele elégedve, csak nem értem, hogy egy cirka 6 éves táp még mindig veri a mai tápokat hangban, vagy ugyanott figyel. ráadásul 18 körül vettem ha jól emlékszem, egy ökör ára sem volt. most azt hittem, előrébb lépek ha veszek egy 20-30 közötti be quiet-et amit ajánlott pl. Potzee hsz.ban, de külföldi tesztekben kocc ugyanott vannak a kérdéses tartoimányban (játéknál hót mindegy, a vga proc úgyis ráver hangban). találtam egy oldalt, ahol lemérték, 21 db és különösen ajánlott, rohadt halk tápnak van kikiáltva. elhiszem én ezt, de az igazsága z, hogy kurva hangos ez a 21 db is, egy kocc kuss szobában.
jól gondolom, hogy csak a passzív az előrelépés, vagy van valami bújtatott lehetőségem farigcsálni a decibeleket?
450w tökéletesen elegendő.köszönöm,
üdv -
csuszi
aktív tag
válasz pcsabat #44591 üzenetére
danke válasz
a 400w tudom hogy most elég, de ha cserebere nagyobb procra vagy vga ra nem szeretnék tápért rohangálni 4 év múlva se. kicsit fentebb, olyan 450-500, tudom hogy csak 50w-100w, de hát sokszor annyi is számít...
amúgy a 12db az már barátinak tűnik, ha abból indulok ki, hogy most 21et hallgatok.
[ Szerkesztve ]
-
csuszi
aktív tag
válasz pcsabat #44595 üzenetére
nem is a loadtól félek én, hanem a letöltés monitor off résztől. a loadban 50db a vx, de nem hallom, mert a procon stock van (elképesztő amúgy, hogy a stock hűtő tulajdonképpen hangtalan netezés, letöltés alatt), a vga meg 3 ventit pörget izomból, de hót8 mindkettő, mert fülessel tolom.
szal azt mondod idle-ben hangtalan lesz, nem kell passzív. én ennek örülök, a passzív elképesztő drága, 40-50rugó azért nem kevés. -
csuszi
aktív tag
válasz pcsabat #44597 üzenetére
thx meggyőztél.
még annyi kérdésem lenne, most ahogy írtad egy érdekes felvetés. mi lenne ha a ventiket cserélném a vx-en ilyen be quit ventikre? nem spórolás miatt, csak utálok pazarolni, egy tökéletes tápért kár hogy a szekrény mögött rohadjon meg (eladni nem fogom...). -
csuszi
aktív tag
válasz pcsabat #44601 üzenetére
utsó kérdés (azt hiszem )
már csak az aggaszt, hogy teszem azt ráköltök a vx-re 10rugót, gondolom annyiból kijön simán a tuning, halk lesz szép lesz, és elromlik fél év múlva, 2 év múlva. hogy működik ez a tápoknál? elhasználódnak, de mennyi idő alatt? mitől függ az ütem? mire számíthatok, 5-6 éves ez a táp, vajon a vx meddig muzsikál? -
csuszi
aktív tag
válasz Santi22 #44609 üzenetére
persze. de van annyira minőség szerintem, hogy nem sokat emelkedett, ha egyáltalán emelkedett. most ahogy gépelek, ez a gépelés is 2szer hangosabb. ahogy néztem a teszteket, a 30db a suttogás. ez annál jóval halkabb. emberi beszéd simán elnyomja. szal nem hangos, nem erről van szó, csak egy síri csöndben éjjel zavar. inkább ilyen kis mmmm hangnak mondanám szal érted, éppen zizeg, hümmög
-
csuszi
aktív tag
szia
itteni ajánlás útján pont most készülök megválni tápomtól, pont 10-ért.
az itteniek fel tudnak világosítani mennyire jó vagy rossz táp a vx450.ha probléma hogy beírtam, delete komment.
köszöntem
-
csuszi
aktív tag
udv!
vettem volna egy seasonic 460as fl2 tapot, de elvittek az orrom elol. egyelore a boltban nincs, csak 520 vagy 400.
a 400as is eleg egy
i5 3450
toxic 280x
2 winch
1 ssd
meghajtasara? tisztaban vagyok vele, hogy ez a konfig a 300at se eri el, de hosszutavon ki tudja, lehet kene a 460? biztosra megyek, ezert kerdem. a hosszutavon alatt nem azt ertem, hogy cserelem a konfigot, hanem hogy eveken at megy a konfig napi 20 orat. ok, terhelve csak parat. de azert jo lenne ha nenm okozna gubancot, ha kap egy 12 oras maraton gamet
tuning vagy nulla, vagy enyhe.koszonom
[ Szerkesztve ]
-
csuszi
aktív tag
válasz BomiBoogie #64759 üzenetére
ez alapjan mondtam, az en kis 3450esem gondolom sokkal kevesebbet fogyaszt, mint egy szenne hajtott i7-es.
de en se akarok centizni, akkor vagy 460 (hatha beszerez a bolt) vagy 520 lesz. -
csuszi
aktív tag
válasz CsigaGyilkos #64778 üzenetére
en kiprobalnam a tapot egy gyengebb geppel
vagy egy ugyanilyennel.
a komponensek cserelgetesevel lehet szurni a problemat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- LEGO klub
- Milyen processzort vegyek?
- Villanyszerelés
- Milyen monitort vegyek?