-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzsryl
nagyúr
A CX430-ról az az egyetlen egy teszt van, amit ma linkelt MMIX kolléga, de ott is csak szétszedték, nem kötötték műtehénre. Annyi lejött azért a tesztből, hogy a Samxon kondenzátorok nem tetszést váltottak ki belőlem. Én sokkal inkább ajánlom a bevált FSP-t és Chieftec-et. De ha már felső-tápos házat veszel, akkor elég a 400W-os is, mert már nincs szükséged a hosszabb kábelekre és a teljesítménye is megfelelő.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
Fekete-fehér sztem. stílusos megjelenésű.
(#3228) h.adam.92: Üdv!
HX650 moduláris, tehát az ajánlottabb hasonló áron. Egyébként milyen konfighoz kellene? Mert az adatlapodon szereplő konfighoz enyhén szólva sok mindkettő. A ph-n letesztelték a HX650-et, és gond nélkül elbírt 3db HD5870-el is: [link]
Jóval olcsóbban megúszhatnád egy 400-500W körüli táppal is, ami hatásfokban is jobban teljesítene, mivel idle-ben is load-nál is normálisan lenne terhelve.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz h.adam.92 #3231 üzenetére
Ez a Corsair Seasonic beles, és nem olvastam még arról, hogy módosított volna valamit rajta a Corsair, tehát minőségben nagyjából egálban van az Enermax-al.
Gyengéjük nem nagyon van, max. előfordulhat, hogy kicsit melegebbek a kelleténél a felső-tápos házakban, de a gépedtől ilyen probléma nem valószínű, hogy előfordul, mert idle kb. 10-15%-ra, load 50%-ra lennének leterhelve, tehát különösebben nagy hővel nem kellene megküzdjön a ventilátoruk.
Viszont továbbra is fenntartom, hogy egy 400-500W körüli táppal jobban járnál. Hacsak nem tervezel CF-et.(#3232) m1sk4r: Nem sok vizet zavar a HD5750-es a max. 70-80W körüli fogyasztásával.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
VTXD3D, Club3D és Powercolor mind ugyanaz. Eddig nem láttam arra példát, hogy tömegesen panaszkodtak volna rájuk, viszont némelyik komolyabb, öregebb gyártó kártyáinál láttam már problémákat. Ráadásul ha pl ATI-nál referencia kártyáról van szó, azt mind a PC Partner készíti (Sapphire, és az Nvidia-s Zotac az övék), és a többi gyártó csak felcímkézi, tehát mindegyik ugyanolyan minőségű, és sztem. a Sapphire már eléggé ismert számodra is.
(#3238) m1sk4r: Ez is OEM. És hát ahogy írtad is, az olcsóbbra 3 év garancia van, egyértelműen jobb választás.
(#3239) h.adam.92: Amit linkeltem tesztet, ott nem ez az Enermax van, hanem a MODU87+ 600W, ami 43k-nál kezdődik.
(#3255) xmad: Pl amiket 14adam is írt, de van még rengeteg. De egyébként vannak jóval minőségibb gyártók is, akik csak japán kondikkal és általában minden téren nagyon jól megtervezett belsőkkel állnak elő, pl Enermax, Seasonic. De még ezeken kívül is vannak nagyon jó gyártók, amik a Sirtec-nél komolyabbak, pl: Enhance, CWT.
-
vzsryl
nagyúr
válasz h.adam.92 #3259 üzenetére
Igen, jó lesz a HX650. De előre szólok, hogy piszkosul hosszúak a kábelei, tehát hiába kötöd be csak a "muszájkábeleket", akkor sem lesz könnyű az elrendezés.
(#3260) Etzel: A Deer veszélyes ipari hulladék, mielőbb cseréld pl az említett 400-as FSP-re. A Chieftec-nél meg pont kifogtál egy olyan ventilátorral szereltet, ami a minőség-ellenőrzés során nem kellett volna átcsusszanjon, de ez előfordulhat akár egy Enermax-al vagy Seasonic-al is, tehát ebből ne vonj le következtetéseket. Nyugodtan vehetsz akár Chieftec-et is, pl CTG szériából valamelyiket (400-500W). A CTG-k a leghalkabb tápok közé sorolhatóak.
Egyébként a GTX460 fogyasztása ugyanolyan, mint a HD4850-é. Annyi a különbség, hogy a GTX460 erősen tuningolható kártya, és a TDP-je épphogy átlépi a 150W-ot, így 2db 6pines PCIE csatlakozó került rá. A kártya fogyasztásától függetlenül mielőbb cseréld a Deer-t, mert bármikor csinálhat neked egy kisebb vagyonnal felérő kárt.A hatásfok valóban nem azt jelenti, amit írtál, hanem azt amit h.adam.92 írt, de Ő egy kicsit elszámolta magát. Tehát egy 1000W-os tápra rákötsz egy olyan konfigot, ami egy adott terhelési szinten pont 1000W-ot fogyaszt, és olyankor pont 80%-os a hatásfoka, akkor a konnektorban 1250W-ot mérhetnél. (50W-al számolta csak el. )
-
vzsryl
nagyúr
Jó a kép, de ninsenek rajta a különböző terhelési szintek (20, 50 és 100%-os), így nem teljes körű. De ettől eltekintve a számolás jó rajta, és egyszerűen mutatja be mi is a lényege. Sztem. ha lesz időm a hétvégén, akkor képszerkesztővel összedobok egy hasonlót, csak kibővítve.
(#3270) Etzel: Az a baj, hogy ha bajt csinál a Deer, akkor nagy eséllyel égési nyom is előfordulhat, és akkor hiába van rá garancia, nem cserélik.
(#3280) xmad: Azért ez nem ilyen egyszerű, pl a CX400 rengeteg embernek nagyon bevált. Te sajnos mellényúltál, kétszer is.
(#3291) dokee78: Szívesen! Kb. egy szinten lehetnek, nagyon jó a Sirtec is.
-
vzsryl
nagyúr
Hali!
Chieftec CTG-500-80P vagy GPS-500A (itt fontos az 1db "A" betűs végződés). Mindkettő 20A-t képes adni a procinak 12V-on, ami 240W, tehát akár vízhűtéses tuninghoz is megfelelő, de extrém tuning felejtős.
-
vzsryl
nagyúr
Egyik sem ajánlott. Talán az FSP BS Pro, de az meg túl van árazva.
Ezek ajánlottak:
Chieftec CTG-500-80P ~12k (Erős, halk, megbízható, 3 év garancia.)
Seasonic S12II Bronze 430W ~19k (Erős, halk, 3 év garancia, minden kábele nagyon hosszú és harisnyázott, továbbá Seasonic minőségi kapcsolás, japán kondenzátorokkal.)
Cooler Master Silent Pro 500W ~23k (Erős, halk, 5 év garancia, moduláris.)megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz Menthirist #3547 üzenetére
Elég lesz a tápod. Ha az öregedés miatt problémái adódnának, akkor lekapcsol, és nem tehet kárt az alkatrészekben.
-
vzsryl
nagyúr
válasz dokee78 #3568 üzenetére
Ezt is már rengetegszer leírtuk, sőt sztem. már neked is.
Az 500-as CTG kiegészítő CPU csatlakozó kábele 55cm. Mondjuk egy ph felhasználó lemérte, és 57cm. Bőven elég egy CM 692-be is, a 430-ba még 50cm is bőven elég lenne. A többi kábel hossza nem számottevő.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz veronikapici #3625 üzenetére
Szia!
Ennél a CM tápnál szinte minden jobb, de erről a Corsair-ről tesztet még nem láttunk.
Sokkal inkább ajánlott a Chieftec CTG-500-80P vagy az FSP SAGA II 500W.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz Jhonny06 #3632 üzenetére
Szia!
A táp csak egyféleképpen lehet a hiba okozója. Konkrét példával illusztrálom, mert egyik ismerősömmel történt.
7600Gt-t váltott 9800GTX-re.A GTX-en 2db 6pines PCIE csatlakozó volt. Ebből csak az egyiket tudta bekötni, mert csak egy fordítója volt. A VGA elindult, de teljesítményben általában a 7600GT alatt teljesített, ami nagyon durva, mert kb. 5x gyorsabb kellett volna legyen. Aztán amikor vett még egy átalakítót, máris hozta az elvárt sebességnövekedést. Nálad is előfordulhat valami ilyesmi, mert fogyasztásban kb. megegyezik a két GTX, csak sebességben van a 460-nak cirka kétszeres előnye. Esetleg nincs bekötve az egyik PCIE csatlakozó, vagy nem jól van bekötve? Véletlenül nem Gainward kártyáról van szó?
Talán a CPU is lehet az okozója, de gondolom a GTX460-at nem egy p4 mellé raktad.[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz Jhonny06 #3637 üzenetére
Értem, akkor a kábelekkel minden rendben.
A proci nem foghatja ennyire vissza, főleg hogy a hasonló teljesítményű GTX280-al jó párost alkotott. A GTX460-nak elég kell legyen az a táp. A 280 kb. 50-70W-al többet zabál, tehát furcsa lenne ha a kisebb fogyasztású VGA-t nem bírná a BS.
Na most ott tartunk, hogy a GTX460 biztosan jó, mert másik gépben kipróbáltad, és rendben volt. A táp is jó kell legyen, mert a GTX280-al is elbánt. Esetleg valami szoftveres probléma? OS, Driver reinstall?megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz madstunt #3646 üzenetére
Szia!
Igen, belefér.
(#3647) dokee78: Ha valóban "AB"-s a GPS, akkor megéri. A CTG erősebb, magasabb a hatásfoka és halkabb.
A SuperB-es dologhoz meg csak annyit, hogy a Gigabyte nem gyárt tápokat. És ha egy cég nem gyárt tápokat, akkor könnyen belefuthat rossz szériákba, mert vehet olyan gyártótól belet, ami nem feltétlenül minőségi. De ha valaki így kukacoskodik veled, mint a kukac nevezetű felhasználó, akkor inkább ne akarj annyira jót nekik. Esetleg próbáld meg megértetni velük, amit 14adam és én írtam. Bár elég értetlen társaságnak tűnnek...
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz dokee78 #3649 üzenetére
Igen, én is erről a két tápról beszéltem, és sztem. érthetően írtam.
A régi GPS-ek a 12V-os águk miatt a legtöbb mai hasonló kategóriájú tápoknál gyengébbek. Amint láthatod a régi GSP-550AB 12V-on csak 360W-ot tudott leadni. A CTG-500-80P 400W-ot, a GPS-550A pedig már 492W-ot képes leadni 12V-on.Én nem tudom, hogy el van-e írva, de ha így tapasztaltad, akkor minden bizonnyal. De ennek örülj, mert 2-2pinnel meg vannak toldva a PCIE csatlakozói a tápodnak, így egyszerűbb lehet a helyzeted, ha valami nagyon komoly fogyasztású VGA-ra váltasz.
Igen, 3 ágra van bontva a GPS-550AB 12V-os ága.
-
vzsryl
nagyúr
válasz feltamadas #3748 üzenetére
Szia!
Hipro 350W vagy 430W. Ezek nagyon olcsóak, minőségiek, csatlakozóval is jól el vannak látva és viszonylag halknak mondhatóak. De ennyi pénzért ne várd el, hogy 80+-os hatásfoka, és 5k-s ventilátora legyen egy tápnak.
(#3750) boxer666: Gagyi tápokat semmilyen körülmények között ne ajánlj. Nem az a lényeg, hogy fele annyit ad le, mint ami rá van írva, hanem, hogy nincs ellátva védelemmel, és veszélyes ipari hulladék.
-
vzsryl
nagyúr
válasz feltamadas #3753 üzenetére
5-6k-ért van újonnan, pl ipon-ban.
Írtam, hogy jó.Szerk.: Itt van pl egy hsz. a 430-asról: [link]
Én ezt ajánlom leginkább.[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Nem csak az alaplap lehet. Nálam ilyen akkor történt, amikor a memória aranyozásán egy mm-nyi kis rész lekopott, és emiatt nem működött rendesen, és idővel már teljesen meghalt.
(#3842) 14adam: Nem volt szó VGA-ról.
(#3843) izomhod: Szia!
Chicony Hipro 350W v. 430W, FSP 350-60APN v. 400-60APN. A 430-as Chicony éri meg a legjobban a sok csatlakozó miatt, hátha később lenne valamilyen bővítés...
Ezek minőségi tápok. Más ajánlható ebben az árkategóriában csak a használtak között van.[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz izomhod #3846 üzenetére
ATX szabványú táp, ami az ATX házakba passzol, tehát a "normál méretű házakba".
Óriási tévhit. A gép annyit fogyaszt, amennyit az alkatrészek kérnek a táptól + a táp hatásfokából adódó fogyasztása magának a tápnak. Első hsz-ben le van írva pontosan mi az a hatásfok.
-
vzsryl
nagyúr
válasz faranus #3882 üzenetére
Szia!
Úgy is bekötheted, hogy az egyik 6pinesre 1db molex, és a másikra is csak 1db molex, mert a kártya max. fogyasztásához még ez is elég. Ha HD5870-ről, vagy HD4890-ről lenne szó (hasonló étvágyúak), akkor már elkelne 3-4db molex.
-
vzsryl
nagyúr
válasz AirBooms #3924 üzenetére
Az Enermax MODU87+ 800W van vele kb. pariban, de az legalább 10k-val drágább, viszont kevesebb rá a garancia. Inkább Enermax párti vagyok, de ebben az esetben a jó kis Corsair a nyerő. Végülis Seasonic, Enermax bél egy szinten mozog.
Na meg még ott van az AX-es Corsair Seasonic-os tesója, az X széria nagyobb darabjai, de azok nagyon ritkák mifelénk, és drágák is.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
A legtöbb típusa jó, de pl az új CX430, CX500, CX600 nem ajánlott.
Az a BQ táp is jó, de nem túl hosszúak a kábelei, és nincsenek harisnyázva. Nem tudom milyen modding alap kell neked. Amúgy egy Straight Power 550-es elkél a HD6870 CF-hez.
-
vzsryl
nagyúr
válasz dokee78 #3961 üzenetére
Melyik Chieftec?
Csak a Nitro széria 80+ Bronze-os, közülök egy 80+ Gold. A többi tápjuk nagyrészt 80+ alatti, de elég sok 80+-os is van. Rengeteg típusú Chieftec van, több beszállítótól. Régebben, 4-5 éve nem nagyon voltak még 80+-os tápok, és a Chiefi sokkal régebben van a piacon.
A Te CTG-d 230V-on 80+-os, de 110V-on nem.[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz csillagkomp #4055 üzenetére
Bőven beleférsz. Mehet akár még 2db HD5870 is. 1db max. 200W-ot fogyaszt, de játékok közben kb. 150W-ot.
(#4059) stargazer: Szia!
Chieftec CTG-5000-80P-n van 2db PCIE 6+2pines csatlakozó. Ez is kb. 12k, tehát a keretbe belefér. Egyébként átalakítóval is megoldhatod, tehát akár az FSP 400-60GHN is vagy a Chieftec CTG-400-80P is elég lenne, de akkor a GTX460-hoz kapott molex-->6pines átalakítót fel kéne használd. Az FSP 400-60APN-t nem ajánlom, mert nagyon kevés rajta a csatlakozó.
(#4061) tiborandras: Az is jó lesz. Nincs jelentős különbség az 500-as és 550-es között.
(#4062) killer1203: Szia!
Már ajánlottuk ugyanilyen konfighoz is. Bőven elég lesz.
(#4063) Grandytata: Szia!
Sajnos nagyon sanszos, hogy áldozatul esett a HD4850-ed. Nézd meg jól, hogy esetleg látsz-e rajta égési nyomokat, vagy valami fizikai elváltozást. Esetleg próbáld ki másik gépben is.
Egyébként apróknál 15k-ért van HD4850-es.(#4064) tylerhun: Szia!
A HD5770 kb. 100W-al kevesebbet fogyaszt a HD4870-nél. Bőven elég lenne egy 300W-os táp is neked. Viszont a Raptoxx-ot nem ajánlom. (A kalkulátoroknak meg sosem szabad hinni. Szinte mindig dupla akkora tápot ajánlanak, mint amire szükség van, mert így a gyártónak nagyobb bevétele származik a drágább tápból.)
Ezeket javaslom:
FSP SAGA II 400W
FSP 400-60GHN
Chieftec CTG-400-80P(#4065) Himym: Szia!
Elbírná, de csúcsra lenne járatva, ami az élettartamára durván kihatna, tehát nem ajánlom. Hosszú távon egy ilyen konfighoz már ajánlott egy TX950. Tuningot nem kockáztatnék a TX750-el. Elbírná, mert nagyon erős Seasonic bél van benne, de inkább ne erőltesd hosszabb távon.
(#4066) Cthulhu Dawn: Minőségi Be Quiet tervezés és FSP gyártás. A legjobb tápok között vannak.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Valóban, csak a V2-es verziója Seasonic beles.
(#4069) csillagkomp: Remélem ez a teszt megnyugtat: [link]
A HX650 gond nélkül megbirkózott a húzott négymagos CPU-val, és 3db HD5870-el.(#4070) DIMITRIUS: Neked is ajánlom az imént linkelt tesztet. De annyit azért segítek, hogy nagyon jó táp.
-
vzsryl
nagyúr
válasz Cthulhu Dawn #4078 üzenetére
Tudomásom szerint nem létezik ilyen tápegység.
Valahogy kompromisszumot kell köss.
Egyébként a kategória két legjobbja az Enermax és a CM Silent Pro.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz hoffman_ #4105 üzenetére
Hali!
Mi a márkája és a konkrét típusa a szóban forgó 400W-os tápnak?
Minden külön tápot igénylő VGA-hoz adnak molex-->6pines átalakítót.
Egyébként az FSP 400-PNF-emen is ugyanezek a csatlakozók vannak, és én is két molexet felhasználva + átalakítóval használom a gépet, és nekem is HD4850-em van. Kb. félgőzzel viszi a táp a konfigot játékok közben.(#4107) pigmeus: Szia!
FSP 350-60APN és 400-60APN, ha elég a nagyon kevés csatlakozó.
Chicony Hipro 430W, ami még szintén nagyon olcsó, de már több csatlakozó van rajta, mint az FSP-n.
FSP SAGA II 400W, ami ugyanazt a belet kapta, mint az 400-as APN, de ezen már jóval több csatlakozó van.
FSP 400-60GHN, szintén elegendő csatlakozó későbbi fejlesztésekre.
Chieftec CTG-400-80P, szintén sok csatlakozó.(#4108) Colka79: Szia!
Neked is a pár sorral feljebb felsorolt tápok közül javaslok. Inkább a több csatlakozóval ellátottak közül válassz. Esetleg még kicsit drágábban (12k) a Be Quiet Pure Power L7 350W-ot tudom javasolni, amin szintén megfelelő mennyiségű csatlakozó van. Ez belsőre is minőségi, mert az FSP-350-60APN belét kapta meg, kisebb módosításokkal, és hitelesítve van a 80+ Bronze hatásfokra.
(#4109) jozsi252: A VX450 12V-on 396W-ot tud leadni, de simán túl is terhelhető, mert nagyon erős Seasonic bele van. A Te géped meg se kottyan neki.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz fenergie84 #4117 üzenetére
Szia!
A Chieftec és az FSP.
-
vzsryl
nagyúr
válasz fenergie84 #4120 üzenetére
Szerencsére épp ma részletezte MMIX kolléga, így nem kell leírnom: [link]
-
vzsryl
nagyúr
Ennek jobb is a hatásfoka: Cooler Master Silent Pro Gold 1000W
Vagy olcsóbban: Be Quiet Dark Power Pro 900W BQT P8(#4124) fenergie84: Azt csinálja, mint sok más nagy nevű cég. Eleinte odafigyel a minőségre, aztán amikor már bíznak bennük az emberek, akkor elkezdenek olcsón szart árusítani. Eddig bevásároltak a legjobb Seasonic és CWT belekből, aztán most a legolcsóbb kategóriában az egyik leggyengébb CWT belet választották. A drágább szegmensben még mindig a topon vannak, de ez az új CX széria erősen hanyagolható kategória.
-
vzsryl
nagyúr
válasz Clapaucius #4129 üzenetére
Hali!
Neccesen, rövid ideig, de nem tenne jót a tápnak, mert túlterhelné.
Corsair TX650-et javaslok, ami viszonylag jó áron van, és kellemesen elvinné a tervezett konfigot.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz hybrid26 #4174 üzenetére
Üdv!
A tápegység márkájával van a gond. A HKC veszélyes táp, és pl a merevlemezeket szépen lassan gyilkolja. Mielőbb cseréld egy minőségire, pl: FSP 400-60APN, FSP SAGA II 400W, Chieftec CTG-400-80P stb...
B.Ú.É.K. mindenkinek!
-
vzsryl
nagyúr
válasz gerzsol #4181 üzenetére
Az i7 tuning nélkül kb. 100W-ot eszik maximális terhelés közben, a HD6870 pedig 160W-ot. A 450W-os Be Quiet keményebb konfigokat is ellátna. Az szól mellette érvként a Chieftec-kel szemben, hogy magasabb a hatásfoka, halkabb, harisnyázva vannak a kábelei, amik hosszabbak is.
-
vzsryl
nagyúr
Elég mindkét táp, de pl a Chieftec-nél a 450-es 12V-on már komolyabb mindkettőnél, és a hangtalan működés érdekében jól jöhet egy komolyabb VGA-hoz, de nagyon komoly VGA-hoz, vagy 2-höz még a 450-es sem elegendő a normális működéshez.
(#4204) agemate: Üdv!
Akár lehet a táp is, de az biztos, hogy nem azért, mert nem elég a konfighoz, hanem azért, mert valami baja lett. Ha baja lett, akkor garancia.
De előfordulhat az is, hogy a proci halt meg. Mindenképp próbáld ki a dolgot pótalkatrészekkel.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz agemate #4206 üzenetére
Nem készülhetett ki emiatt a táp, hanem egyszerűen valami megadta magát benne, és lehet, hogy ha nem terheled, akkor is ugyanígy kijött volna rajta, csak kicsit később. De mint írtam, nem biztos, hogy a táp a ludas.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest