- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen házat vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzsryl
nagyúr
válasz pcsabat #36403 üzenetére
Én anno próbálkoztam néhány pc boltban álláskereséssel. Esélyem nem volt. Gondolom, mert valamicskét konyítok is hozzá.
(#36404) erikjoee: Az igaz, hogy az újoncok nem használják a keresőt?
Veszélyes GX-ek (Seventeam béllel):
-RS-550-ACAA-E3
-RS-650-ACAA-E3
-RS-750-ACAA-E3
Megbízható GX-ek (Enhance béllel):
-RS-400-ACAA-D3
-RS-450-ACAA-D3
-RS-550-ACAA-D3
-RS-650-ACAA-D3
-RS-750-ACAA-D3[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz Razermazer #36370 üzenetére
Szia!
FSP beles, nyugodtan cserélj.
(#36406) erikjoee: Ez szubjektív. Árkategóriájához képest nem hangos, de egy X-400-hoz képest pl az, de az 0dB(A)-s.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz NeKRaD #36774 üzenetére
A teljesítmény erősen függhet a VGA-tól, de ha nem két GPU-s, akkor Chieftec CTG-500-80P az alap. Ha már kell egy kis csicsa (fekete szín, harisnyázott kábel), és magasabb hatásfokra vágysz, valamivel jobb minőségben, akkor FSP Aurum 500W, Be Quiet Straight Power E9 500W, Seasonic G 450, Enermax Triathlor 450W. Modulárisból Antec HCG-520M, FSP Aurum 550W, Be Quiet Straight Power E9 480 CM.
-
vzsryl
nagyúr
válasz Debilon #36783 üzenetére
Hali!
Elég lesz a kis 350-es, de a 12V-os ága nem túl erős, és nincs is túl jól elosztva, tehát ajánlott cserélni. Ha váltanál, akkor javaslom, hogy tartsd meg póttápnak a kis Chiefit, jól jöhet még bármikor.
-
vzsryl
nagyúr
válasz banderasz77 #36809 üzenetére
Szia!
ENERMAX Triathlor 300W, SEASONIC G 360.
-
vzsryl
nagyúr
válasz zsole84 #37023 üzenetére
Plusz hibalehetőség. De amúgy abszolút nem nagy hátrány. Én pl. 3,5éve hajtom a HD4850-et FSP 400PNF-el. Ezen a tápon nincs 6pines csatlakozó, viszont amikor vásároltam, akkor a legstabilabb, legtöbbet bizonyított típus volt a piacon. Tehát a táp hátránya említésre sem volt méltó az előnyéhez képest.
-
-
vzsryl
nagyúr
válasz F e Z o #37303 üzenetére
Meg sem közelíti a tesztben szereplő konfig fogyasztását. A Quzán + 4870x2 volt eddig a csúcs fogyasztásban. A Q6600 tuningolva a CPU-k között tartotta eddig a fogyasztási csúcsot, a HD4870x2 pedig a VGA-k közt.
-
vzsryl
nagyúr
válasz Santi22 #37509 üzenetére
CTG-400-as is elég lenne, de ha ragaszkodsz az 500W-hoz, akkor inkább faragj a konfigból, mert a tápon nem szabad spórolni. Én ezt nem úgy értem, hogy minél jobb tápot kell venni, hanem egész egyszerűen a minimumot kell megvenni. Ez esetben a CTG-400-as a minimum. Ennél olcsóbb, normális tápot nem találsz, illetve csak olyat, aminek nagyon rövidek a kábelei, és átalakítókat kellene vásárolnod hozzá (FSP 400-60APN-ről van szó).
Ja, és a GX Lite bemegy a minimum alá, nem ajánlott!Boldog karácsonyt mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz Johnny0004 #37612 üzenetére
Tulajdonképpen sehonnan. Nagyon ritkán fel van tüntetve a tápon, de az nem számít, mert tényleg kb. 1milliióból 1 olyan... Ha jól rémlik, akkor a Chieftec CFT széria ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz Johnny0004 #37616 üzenetére
Nem, mert az egyik ág fixen a alaplap+CPU párosé.
-
vzsryl
nagyúr
válasz Neovenator #37618 üzenetére
Nem mondanám a legjobb szériának, de legalább megbízható...
(#37621) Johnny0004: Az érdekes lenne, mivel se az EPS, se a 24pines csatlakozót nem tudod bedugni a VGA-ba, és ez fordítva is így fest.
-
vzsryl
nagyúr
válasz Johnny0004 #37625 üzenetére
De az olyan VGA-k fogyasztása elenyésző, amelyiknek nem kell külön tápcsatlakozó, tehát felesleges a görcsölés....
(#37626) rooland: Szia!
A két igazi best buy tápot leírtad. A CTG-500 előnye annyi, hogy több tapasztalat van róla, a Raider 550 meg jobb hatásfokú és dizájnosabb.
-
vzsryl
nagyúr
válasz Potzee #37638 üzenetére
FSP vihet magával egyéb alkatrészeket, sőt Enermax Revolution 85+ 1250W-osról is tudok, hogy nyírt ki alaplapot. Csak erre olyan kicsi az esély, hogy nem mérvadó.
A sípolást általában a rossz szűrés okozza, és nem jelent problémát, csak a tulajdonos fülét zavarhatja. Anno a Seasonic beles tápok és a Gigabyte alaplapok vesztek össze elég sűrűn, és emiatt voltak ilyen sípolások, cicergések, de ezeken kívül is megeshet bármelyik táp + konfig kapcsolatban. Valószínűleg az említett, sípoló FSP táp egy másik konfigban teljesen kussban maradna.
Ilyen ez az elektronika...megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz Vardar #37650 üzenetére
Nagyon nem. tápokba speciális ventilátor kell, és nem rendszerhűtő. A gyári ventilátor légszállítását valóban teljesítenie kell, és viszonylag alacsony, 3V-os feszültségen el kell induljon. Ez utóbbira nincs minden esetben szükség, de általában igen. Az élettartam is nagyon fontos, tehát valami megbízható darab szükségeltetik, pl.: ADDA, Yate-Loon, Protechnic stb...
-
vzsryl
nagyúr
válasz Grave_444 #37898 üzenetére
Talán picit több, hisz csak a két VGA 525W-ot képes benyelni, de a 650W-os Raider is elég. De ha átlépi a 600W-ot 12V-on, akkor lehet közbeavatkozik a védelem, és lekapcsol: [link].
Persze erre nagyon kicsi az esély, és CPU tuning is kell hozzá, sőt stressztesztek futtatása is, de biztos, ami biztos alapon inkább a 750W-os javasolnám. Ha valóban i3-as proci lesz, akkor elég a 650W-os is. VGA-k ne legyenek tuningolva.(#37899) Santi22: Ez a ház felépítésétől és méretétől függ. Egy full-tower alsó-tápos házba még a 60cm-es EPS csatlakozó kábel is necces lehet, pl.: Zalman GS1000-esben.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz Santi22 #37904 üzenetére
Az EPS csatlakozó szokott általában kritikus lenni, mert az alaplap mögött, annak tetején kibújva kell elérnie a céljához. A 24pines kb. középtájt helyezkedik el, tehát egy átlagos Mid-Tower-be elég kell legyen a 40cm.
Mid-Tower-em van, 510mm magas, és ez még nem a legnagyobb.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz Santi22 #37906 üzenetére
Tömören, ma már csak a 12v-os ág mérvadó, két okból:
1. A legnagyobb fogyasztók innen kapják a kraftot.
2. A normálisabb tápok csak 12v-os ággal rendelkeznek, és abból állítják elő a 3,3, illetve 5V-ot.Tehát csak a 12V-os ágat kell nézni. De azt most biztos nem magyarázom el, hogy azon mit nézz, mert az lehet még osztott is, többfelé is, különböző áramerősséggel, és az sem mindegy, hogy adott géphez milyen kiosztásút érdemes választani. Hosszú...
-
vzsryl
nagyúr
válasz ÁdyBoys21 #37927 üzenetére
Az alkatrészek fogyasztása évek óta stagnál vagy csökken, tehát felesleges nagyobb tápot venni azért, mert sok évre tervezel. Akkor érdemes nagyobb teljesítménybe fektetni a pénzt, ha multi GPU is szerepet játszhat.
-
vzsryl
nagyúr
válasz Potzee #38283 üzenetére
Én ezzel tisztában vagyok.
Marketing az egész. Az elején villantottak, és most abból akarnak megélni. Ugyanezt a politikát vitte/viszi végbe az összes nagyobb nevű elektronikai terméket gyártó/kiadó cég.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
Seasonic M12 II 520. Pár éve már a piacon van, és nagyon megbízható széria. Erős, halk, jól felszerelt.
Ennél följebb már luxus menni, de ott van pl. az Enermax Revolution87+ 550, vagy Platimax 500W, de a Seasonic X-560-as is egy nagyon durva cucc.
Ha nem kell a legjobb - ami erősen feláras - akkor maradj az M12-nél, az is kiváló tápegység.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz Graphics #38390 üzenetére
Ha ez tényleg köztudott, akkor nagyon rosszul tudja a "köz".
A sima CX400 volt egyedül Seasonic beles, méghozzá SS-350ET bél volt benne, de az már kb. 2-3 éve kifutott modell. Utána jött a CX430, CX500, CX600 80+ plecsni nélkül, és valóban elég gyenge hatásfokkal, ráadásul a belső is egy alsó-kategóriás CWT DSA volt bennük. Aztán jött a V2 már hivatalos 80+ plecsnivel, de kb. ugyanazzal a CWT belsővel (DSAII). Majd megint sima verzió jelzés nélkül jöttek 80+ Bronze belsővel, szintén CWT bél.
Egyébként ezek is teljesen korrekt tápok, pl. a Chieftec CTG-kben található Sirtec bél, vagy az FSP 60-APN sem jobb...megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
Ebben a kategóriában nem azt mondom, hogy jobb a CWT az Enhance-nál... de mégis azt mondom... jobb nála.
1 szavazat a HX850-re. Bitang jó táp, és nincs ellenfele, mert amik odaverik, azok mind drágábbak. Esetleg az AX850 közbeléphet, de azt is legalább 5k-val többért vesztegetik.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Máris túl az 1 millión
- OLED TV topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nyaralás topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Külpolitika
- Apple Watch
- Már nem álom: 100 ezer dolláros magasságban a bitcoin
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest