- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
szqter
tag
Sziasztok! Hallott már valaki arról, hogy a htc m8 eyet forgalmazzák e majd Európában?
-
szqter
tag
Szomorú leszek akkor...
Szeretnék valami androidos csúcsgépet venni a kissé durván korosodó lg optimus 4x helyett, de valahogy nem találom a megfelelő telefont...
Lg g3 nagyon durva, de a g2höz képest rövidülő akkuidő, és szoftveres szaggatások miatt elbizonytalanodtam...
Samsung galaxy s5 a műanyag meg a toucwiz miatt nem szimpi...note már túl nagy.
Htc m8 a kamerája miatt kérdőjeles
Sony z2-z3 szintén a kamera miatt kérdőjeles, de itt a melegedés miatt vannak kételyeim...nem vagyok nagy fotózás mániás, de azért ezek frusztráló dolgok. Plusz a sony felület nem a kedvencem, de erre van sok alternatíva a play áruházban.
Nexus 6 túl nagy lesz... Nexus 5 üzemideje hogy alakul? Van valakinek tapasztalata vele?
Egyéb alternatíva?Elsősorban az akkuidő lenne fontos
[ Szerkesztve ]
-
313313
addikt
válasz szqter #63703 üzenetére
Azért ha beleolvasol a Z3-as fórumába szinte csak jókat írnak róla a tulajok, igaz még csak rövid ideje használják...
Fogtam már a kezemben én is, szép/minőségi háza, letisztult dizájn eltudnám viselni...HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
-
mike1334
veterán
válasz andrás47 #63708 üzenetére
Ez így nem igaz, csak ha az eladó azt vállalta a szerződésben, vagy kifuvarozta azt a fogyasztónak, és a jellegéből eredően postai küldeményként nem küldhető vissza.
45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet, a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól
24. § (1) Ha a fogyasztó a 22. §-nak megfelelően eláll az üzlethelyiségen kívül kötött vagy a távollevők között kötött szerződéstől, köteles a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított tizennégy napon belül visszaküldeni, illetve a vállalkozásnak vagy a vállalkozás által a termék átvételére meghatalmazott személynek átadni, kivéve, ha a vállalkozás vállalta, hogy a terméket maga fuvarozza vissza. A visszaküldés határidőben teljesítettnek minősül, ha a fogyasztó a terméket a határidő lejárta előtt elküldi.
(2) A fogyasztó kizárólag a termék visszaküldésének közvetlen költségét viseli, kivéve, ha a vállalkozás vállalta e költség viselését.
(3) Ha az üzlethelyiségen kívül kötött szerződés megkötésével egyidejűleg a terméket kifuvarozták a fogyasztónak, a vállalkozás saját költségén fuvarozza vissza a terméket, ha az jellegénél fogva postai küldeményként nem küldhető vissza.[ Szerkesztve ]
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
313313
addikt
válasz andrás47 #63708 üzenetére
Azért azt ne felejtsétek el, hogy személyes vásárlásnál 3 munkanapon belül kötelesek újra cserélni.
A 14 napos elállás, amit szajkóztok, csak netes rendelésnél van.Szerk: előre olvasgattam, előzményekre kattintgatva, ott nem derült ki, hogy netes vásárlás volt-e...
[ Szerkesztve ]
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
szucsy89
tag
Sziasztok! Most a Telenornál lejárt a héten a hűségem, és nagy kedvezménnyel tudnék kihozni telefonokat, illetve 0 Ft-ért (Z1 Compact, S5 mini, G3S, Nexus5, G2).
A kérdésem az, hogy a felsorolt telefonok közül melyiket tudnám ELADNI a leghamarabb. És persze a legtöbbért.
Köszi
-
joci86
senior tag
Sziasztok!
A [Doogee DG450 (Latte)] típusú kínait ismeri valaki?
21.000 Ft környékén jönne ki szállítással, ÁFÁ-val, vámkezeléssel... Úgy látom, hogy +5% felár esetén a Pandawill visszafizeti a járulékos behozatali költségeket.
Ennyiért talán megérné megpróbálni, hátha használható a telefon. (Egy 40-50 ezer Ft környéki telefonnál 1,5-2 év alatt kb. annyit lehet bukni, mint ennek a teljes vételára). -
pengwin
addikt
válasz Richee11 #63715 üzenetére
A legminimálisabb felszereltségű WP8.1-es Nokia eddig, vannak anomáliák az árazásával, pl. magentáéknál Dominóban láttam egy árban a 635-tel.
Szerintem a 630/635 jóval minőségibb kialakítású, jobb a kijelzője (ClearBlack), ha nem sokkal drágább akkor inkább azt venném.(#63717) joci86
A Dual SIM topikban szerintem több segítséget kaphatsz, ők jobban ismerik a kínai mobilokat.
A Doogee kb. kínai B-brand, eléggé törnek felfelé, nem a legalja, de nem is a Xiaomi, ZTE szinvonal.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
-
Ájvé
veterán
válasz joci86 #63717 üzenetére
Android DUAL SIM (két SIM) okostelefonok topikjában szerintem jobb eséllyel kapsz választ.
Én egyébként 27k-t számoltam vámmal együtt.
Kijelző felbontása igen alacsony a méretéhez képest. -
joci86
senior tag
Köszönöm a válaszokat! Megkérdezem arrafelé is
Igen, valóban 27 ezer frint környéke, amit ki kell fizetni, de a vámot és ÁFÁ-t egy +5%-os "biztosítási díj" fejében visszafizeti a Pandawill (elméletben). Mivel PayPal-lel terveznék fizetni, figyelnék a határidőkre, és ha nem kapnám vissza a megígért összeget, a PayPal segítségével kérném vissza -
HPeter92
újonc
Sziasztok!
Nos azért vagyok itt amiért sokan mások is, telefont szeretnék venni!
Árkategória: max. 100e. Ft (rendkívűl jó "ajánlat" esetén +10)
Használt vagy új: Elsősorban új, azonban nem agyonhasznált (max néhány hónapos) telefon is szóba jöhet.
Hol venném meg: használt esetén olx stb... új esetén, hát erre is várok ajánlatokat
Hosszú távra, legjobb, legmegbízhatóbb stb legek telefonja
Mire használnám: stabil, megbízható telefonnak, esetleg használnám fejlesztésre is, bár arra jó lesz a régi is szerintem, fontos a multimédia is(inkább a szoftveres mmédia, kamera nem különösebben mozgatja a fantáziámat)
OS: android, esetleg wp8.1 de egetrengető érvek kellenek mellé droid esetén 4.4
Gyártó: nem vagyok semmilyen fan, azonban fontos a jó support, szeretnék a leendő telefonon még android 5-öt/L-t látni
Kijelzőméret: 5, max 5,2", rettentő jó kialakítás esetén 5,5 is belefér (pl. ilyesmi pletykákat olvasgattam h oneplus onet öröm kézbe venni).Néhány apróság, ami fontos szerepet tölt be:
Állapotjelző/értesítő led
NFC
OTG
wifi direct
BT 4.0
Fény és közelség érzékelő szenzorok (nem vicc, szeretik kispórolni)Tárhely: 32gb változatnak örülnék igazán.
A leírásra tökéletesen illő telefon az LG G2, szemezek is vele régóta, de nem tudom eldönteni, hogy az legyen, vagy várjak meg valami újabbat stb stb...
Szóval egy leegyszerűsített változata a fentieknek G2-höz hasonló telefonok, illetve a legfőbb vetélytársai érdekelnének!Köszi
-
bebe159
aktív tag
Sziasztok! Barátnőm szeretne új telefont venni a vodánál, mert redes üzleti díjcsomagban van. Hezitálunk a Sony Xperia Z3 és az iPhone 5s között. Szerintem a z3-al jobban járna. Ti mit gondoltok? Egy árban van a két telefon.
[ Szerkesztve ]
-
zeon.hu
nagyúr
válasz HPeter92 #63723 üzenetére
oneplus one-al van meló, de megéri, ár/érték arányban verhetetlen.
van itt topikja, pörög rendesen, nézelődj,kérdezz bátran ott.[ Szerkesztve ]
#?*@&!
-
legenda
válasz bebe159 #63724 üzenetére
szia,
mind a kettő jó a maga módján, mind a kettőnél adott pozitívum és negatívum is a másik ellenében, de a legfontosabb kérdés az oprendszer, mert sok szempontból eltér az android és az ios, ezen a téren milyen a hozzáállása?
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz Steel Lord #63728 üzenetére
túlozni nem kell, annyira nagy különbség nincs azért akkumulátoros üzemidőben a z3 és az 5s között, készenlétben és 3g telefonálásban bírja jobban a z3, kijelzős használatban csak minimálisan tud többet.
szerintem meg pont a hölgyek foglalkoznak kevésbé a telefonnal, legyen egyszerű használni, működjön jól, ennyi.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
-
313313
addikt
válasz bebe159 #63730 üzenetére
Azért a méretet se felejtsük el, mert az is lehet döntő szempont...
Feleségemnek is tetszenek a Sony Z termékei, de a compact is majd 1-1,5"-al nagyobb annál, mint amit kényelmesen tudna kezelni a kis kezeivelHP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
legenda
mivel eltérő az oprendszer és más az optimalizálás, ezért a hardveres eltérés nem mérvadó.
a 3gs régi ios verziót futtat, ha még nem tetted meg, akkor nézz rá, hogy azóta mi változott, mert ég és föld az és az ios 8, sokkal több funkció adott már.
szerintem a z3c inkább jó lenne a z3 helyett - pláne női kézben -, nem túl nagy és akkumulátoros üzemidőben is jobb a z3-nál (is).
az ip védelem jó, bár részemről addig csak minimális többlet - még ha megnyugtató is volt a z-nél, hogy esőben/havazásban is elővehettem, ha hívtak -, amíg a gyártók nem vállalnak garanciát a beázásra, de persze ők sem buták, hiszen elég sok készülék beázik rendeltetésszerű használat mellett is, pláne ha a dugaszok eldeformálódnak és tényleg megúsztatja az ember.
ilyen szempontból az iphone 4s volt veszélyes, a tetején a jack aljzattal, amiben lapult egy indikátor, elég volt esőben elővenni és úgy telefonálni kicsit. az 5s szerencsére az alján hordja már a jack csatit.[ Szerkesztve ]
-
pengwin
addikt
Szerintem ha iPhone-ja volt, akkor 5s (vagy még inkább iPhone 6), esetleg Z3 Compact
kali:
mondjuk erről "a nem sokkal jobb a Z3 üzemideje" megjegyzésről csak annyit, hogy a szerintem nagyon korrekt és megbízható GSMArena tesztjében nem kicsit ért el jobb eredményeket a Z3 üzemidő tekintetében.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
legenda
válasz pengwin #63733 üzenetére
a z3c igen, ott már elég látvanyos a különbség tényleges, kijelzős használattal is, a z3 esetén viszont nem látok akkora különbséget, bár a 10-20% is jó.
annak szólt inkább, amikor jönnek ilyenekkel, hogy az iphone-t félnaponta tölteni kell...5s, megy 30 órája, nyomtam bele 4 óra feletti kijelzős használatot - ráadásul most világos környezetben vagyok, így a fényerőt is felhúzza az automata -, aminek jelentős része lte netezés, e-mail...stb, és még elég messze van a lemerüléstől a 40%-os töltöttségével;
jobb környezetben, 48 óra készenlét mellett 8 óra kijelzős használatokat is hoz.
[ Szerkesztve ]
-
emiciko
újonc
válasz norbert1998 #63686 üzenetére
köszi
-
canniball
nagyúr
válasz pengwin #63720 üzenetére
Hát, sajnos a mai trenddel/a növekvő méretekkel nem tudok azonosulni.
Az Ace4-t néztem már, de valamivel az is nagyobb, illetve az S4 mini ár/érték aránya is jobbnak tűnik (az OS számomra nem különösebben mérvadó, a jelenlegi 2.3 verzióval is remekül elvagyok).
Akkor azt hiszem befejeztem a keresgetést, köszönöm a segítséget!https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
bebe159
aktív tag
A támogatottságról mit gondoltok? Nem egy-két évre venné, a mostani 3gs is már 5 éves, bár nem tudom, hogy a mai iphone-ok hogyan vannak összerakva, de talán tovább támogatja az apple szoftveresen, mint a sony a z3-mat, nem? Meg azt vettem észre, az ios kicsit stabilabb talán mint a droid.
[ Szerkesztve ]
-
Bdanyy
addikt
válasz bebe159 #63737 üzenetére
Szinte biztos vagyok benne hogy jóval tovább lesz rá frissítés, mint a sonyra Nekem is stabilabbnak tűnt, de iOS 8-hoz nem volt még szerencsém.
http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt
-
legenda
válasz bebe159 #63737 üzenetére
nekem a sima 5 nem jött be, nem is vettem olyat a 4s után, kopott a sötét színű keret, problémás akkumulátorokkal és könnyen behalós főkapcsolókkal jöttek ki - igaz, utóbbi kettőre írt ki csereprogramot az apple -, de az 5s már nem produkál ilyen hibákatt, ahogy leszűrtem, az "s" szériákat érdemesebb megvenni.
nekem 7 hónapos az 5s és kifogástalan állapotban van, pedig nem használok fóliát és fix tokot sem, meg használom is rendesen. igaz, a 4s is hasonlóan szép állapotban került eladásra egy év után, szóval jól bírta.
az ios jobb támogatás szempontjából, tovább húzza, bő 3 év minimum adott, megjelenéskori + 3 főverzió, illetve a köztes frissítések.
a z3 egy évvel újabb típus az 5s-nél, de még így sem esküdnék meg rá, hogy lesz legalább addig támogatva, sőt...
a z3 és a kitkat esetén már az android sem rossz, illetve ahogy bővült sok új funkcióval az ios, az sem olyan stabil és pörgős faék már, mint anno az ios tájékán, de stabilitás szempontjából azért még mindig okésabb, illetve ha ki is jön egy problémás frissítés - pont most volt rá példa a 8.0.1 verzióval -, akkor gyorsan visszavonják és másnapra jön a javítás, android alatt ez sajnos nem jellemző, ott többet kell várni.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
s4tch
veterán
válasz Steel Lord #63728 üzenetére
"a nők szeretik a testre szabhatóságot"
...ami általában kimerül a csengőhangban és a háttérképben, vagy abban sem. A nők hamarabb vesznek egy ízlésüknek megfelelő tokot, minthogy telepítsenek egy launchert, feltegyenek egy widgetet, vagy ad absurdum gravity boxban szórakoznának a beállításokkal.
Az iPhone tökéletes női telefon: jól néz ki, nem kell buzerálni, hogy működjön, és rengeteg kiegészítő van hozzá. A Z3 női kézbe szerintem már határeset méret. Ha a kérdés úgy szólna, hogy 5s vs Z3c, elgondolkodnék, de a Z3 ellenében szerintem lazán nőiesebb az 5s.
-
szzoo
tag
válasz bebe159 #63740 üzenetére
Az iOS és a kijelzőméret miatt vedd meg az 5s-t, ne pedig azért mert kisebb csúsztatásokkal eljutottál oda, hogy egy androidos telefon összeomlana random.
Véleményem szerint, ha hosszútávra kell egy telefon (és nem csak telefonálásra kell!), akkor fontos a hardver. Az 5s egy tavalyi, kicsit elavult telefon. Ha három év múlva nem lesz borzasztóan kevés pl az 1GB ram, akkor az iOS vagy megállt a fejlődésben, vagy butítva kapod csak meg a rendszert és nem fognak működni a hardverigényesebb appok. Ha csak telefonálásra kell, akkor arra három év múlva is biztos tökéletes lesz. -
legenda
ezzel az erővel, amiket te írtál, azok még nagyobb csúsztatások...
vegyük alapul a 3 éves iphone 4s-t, ami még most is kapott frissítést, és még mindig nem csak telefonálásra jó, viszont a vele azonos időszakban kiadott androidos telefonokat már régen elfelejtették a gyártók frissítés szempontjából is - ami azért is kellemetlen, mert itt is tendál az, hogy sok új alkalmazáshoz újabb verziós rendszer kell -, és sok olyan típus van, ami dupla ram...stb mellett sem tudja már azt az utolsó firmware verziókkal, amit a 4s még jelenleg is nyújt.
az 5s annyira elavult, hogy hazánkban hivatalosan még nem is kapható az utód, bár már hamarosan, de mivel azokban is csak 1 gigabyte ram van, így a későbbiekben sem az lesz a szűk keresztmetszet, legalábbis egy ideig nem, de az ios már csak ilyen.
amikor az 5s annyira elavult lesz, hogy csak telefonálásra lesz alkalmas, akkor a z3 és társai sem lesz már nagyon erősnek mondható, annak ellenére sem, hogy egy évvel újabb kiadású az 5s-nél.
más kérdés, hogy számomra nem létezik olyan telefon, amivel akár 2 évre is terveznék, de ez az én szemléletem, maximum csak egy évre számolok az aktuális csúcstelefonokkal is.[ Szerkesztve ]
-
vwpolopg
őstag
Sziasztok! Szükségem lenne egy telefonra, ami tud wifi hotspot funkciót. Lehet használt is, egy a lényeg 5 számjegyű árcédula tartozzon hozzá. Melyik az a legolcsóbb okosteló ami tudja ezt a funkciót megbízhatóan? Az, hogy android vagy WP, teljesen mindegy. Köszi előre is.
-
quailstorm
nagyúr
válasz vwpolopg #63744 üzenetére
Lumia 520 tuti jó erre, de amúgy ez a kívánság kvázi bármelyik 4 számjegyű összegért megvásárolható régi droidos telóval megvalósítható. Persze van amelyikkel tákolni kell.
Volt aki galaxy minit vett erre, az alapból is jó (bár a broadcomos verzió wifijét nem látja minden, azt nem javaslom), én meg nyitott bootloaderű Xperia X8-at használok erre haverral, Cyanogenmod7 2.3 rendszerrel. -
vwpolopg
őstag
válasz quailstorm #63745 üzenetére
Az 520 sajna drága, nemnagyon van 10ezer alatt. Merthogy elírtam és 4 számjegyű akart lenni az árcédula Az X8 viszont nem tűnik rossznak, csak azt mókolni kell, de ennyi belefér. Írtad, hogy szinte minden régi droidos teló, mindet romolni kell vagy van amelyik gyári rommal is tudja?
-
quailstorm
nagyúr
válasz vwpolopg #63746 üzenetére
Teljesítmény és megbízhatóság szempontjából sokkal jobban jársz a ROMolással. SGmini volt a példa amit elvileg nem kéne, de a gyári rendszer és RFS fájlrendszer egy hányás.
X10mini, LG GT540, GPU előtti korszakos Huaweik, ZTE Blade, ezek vannak kb ekörül. Meg most már lekerül 10 köré elég sok jobb teló, mint a Wildfire S, Galaxy S, Optimus Black, Moto Defy, HTC Desire.Android 2.2 óta van gyári netmegosztás, de ezek a cuccok értelmesen csak cyanogenmod 7-tel, az ARMv7-esek meg akár CM10-zel mennek. Gyári rendszer nem elég hogy régi, és nem megy semmi, hanem helyed sincs meg még laggol is.
-
zeon.hu
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest