Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Pano

    addikt

    válasz Kékes525 #71552 üzenetére

    Most végeztem el egy elég komoly képzést és kezdtem el dolgozni egy olyan IT cégnél, aminek fő területe a nemzetközi piac. A képzést csak azért említem, mert volt egy elég átfogó cyber és egyéb IT security képzés tematika, plusz a cég is nagyon keményen részt vesz ebben (én más területre kerültem végül, nem a célirányos security-re).

    Legszívesebben kifejteném részletesen a dolgokat, csak sajnos nem tehetem meg, de hidd el -s ezzel megnyugtatlak- a jelenlegi cyber-támadásokban alig van valami szerepe a végfelhasználói biztonsági megoldásoknak. Olyan helyzetben mikor lenne, ott a nethez hozzáférés is nehézkes lenne már (értsd: teljes háborús helyzet).
    A Kaspersky azért helyezkedik globálisan összevissza, mert kivonja magát az orosz együttműködési törvények alól. De azzal is szeretnélek megnyugtatni, hogy nagyon erősen monitorozva vannak. Nem csak ők, mindenki.

    Az igazi spiclik meg sose azok, akikről egyértelműen hinnéd. :)
    Természetesen, elvi meggyőződésből mindenkinek megvan a szabadsága szerencsére, hogy eldöntse mit használ is mit nem, de jelenleg nincs olyan szakmai kifogási pont, ami indokolná, hogy a Kaspersky-től távolt tartsuk magunkat.
    Rengeteg vállalatban, termékben van orosz szál/vezetés. Attól, hogy Putyin egy nem normális vadbarom, attól még elég kevesen értenek vele egyet (kb csak a saját köre, de meg merem kockáztatni annak jelentős százaléka is csak félelemből, nem meggyőződésből) és nem lesz minden háborús bűnös, hadigépezet kiszolgáló ami orosz.
    Mint minden háborúban, egy tucat idióta elmebaja és lelki torzulása miatt szenvednek milliók.

    Egy szó mint százm ahogy Plag is fogalmazott, Kaspersky-nek egyszerűen semmilyen érdeke nincs együttműködni ezzel a gépezettel. Nyerni nem nyer vele semmit, de cserébe legalább elveszít mindent.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák