Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • wilburwalsh

    tag

    Felraktam a ZoneAlarm Internet Security Suite 10-et. Végre ismét egy olyan IS, amelynek a tűzfala alapból is külön kérdez a kimenő ill. a bejövő irányra, ha nem ismer fel egy programot. :C A kezelőfelülete egész rendben van, a beállításaival el lehet tölteni egy kis időt.
    A tűzfalzónák miatt elő kellett vennem a Helpjét - mert nem minden az, aminek látszik. Azt nem értettem pl., hogy kimenő DNS nélkül hogy a fenébe működne a böngészés... De a Help megmutatta, hogy mégis csak van kimenő DNS, ha a beállítások nem is ezt sugallják. :DD
    Az antivírus rész beállításainál érdemes a max. vizsgált fájlméretet az alap 8 MB-ról egy kicsit megugrasztani. Ugyanitt lehet leszoktatni a programot az észlelt kártevők automatikus gyógykezeléséről. :) Sajátos próbálkozás a fals pozitívok csökkentésére a Májraszaft által digitálisan aláírt fájlok automatikusan tisztának minősítése - inkább nézze csak át őket a ,,zónariasztó". ;)
    Az Application Control lényegében az alkalmazásokra vonatkozó részletes tűzfalszabály-alkotást és a HIPS modult takarja. Itt aztán el lehet játszogatni akár a különböző programkomponensek figyelésével is...
    A Web Security-nél már akadtak problémák. A böngészővédelme nem kompatibilis a Firefox 3.6.24-es verziójával - persze ez lehet az én hibám is, hogy ilyen régi-új böngészőt használok. ;] (A Tűzróka jelenleg a 8.0.1-es verziónál tart, de nem hagyták még abba a 3.6.x-es változat fejlesztését sem.) Az Internet Explorer 9-cel azonban illenék flottul működnie - de néha összeakad vele (ilyenkor megjelenik egy-egy hibaüzenet, vagy újratöltődik egy-egy weboldal).
    A leírásom ne tévesszen meg senkit, a ZoneAlarm sajnos nem tud magyarul, angol beállításokkal kell irányítani.

Új hozzászólás Aktív témák