Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gabber01

    addikt

    Sziasztok!

    Már megfordultam a kérdéssel egy-két topikban (Windows 10, Mi a baja gépemnek, stb.), de legutóbb ide irányítottak, bár alapvetően tűzfal (Comodo) és nem vírusirtó a téma, úgyhogy nem teljesen értem, de remélem elnézitek. :)

    Ha nem baj, akkor csak bemásolom az eredeti kérdésem, hátha tudtok valami okosat rá mondani, vagy tanácsolni. :B

    "Comodo-t használok, sima alap tűzfal verzióját. Mivel mélyrehatóan nem ismerem, ezért nem is piszkáltam bele, nem konfiguráltam specifikusan, csak feltelpítettem és megy a háttérben.
    Új programoknál megkérdezi a szokásos dolgait és ennyi.
    De manapság úgy hallom már a windows beépített Defendere is elég lehet. Van még egyáltalán szükség általános felhasználás mellett 3rd party tűzfalra (és amúgy vírusirtóra ha már itt vagyunk)?
    Ami miatt kérdezem, hogy újabban több programmal is problémát okoz. Konkrétan két játék aminél eddig észrevettem, Ghostrunner és Elite: Dangerous. Mindegyik jogtiszta, megvásárolt. (Más játékoknál egyelőre nem tapasztaltam ezt, sem egyéb programoknál.)
    Amint elindítanám őket, első alkalommal ugye a Comodo a szokásos engedély kérelmeket feldobálta, meg is adtam nekik, de még mielőtt bármilyen intro videót, logot, főképernyőt behozna, tehát hogy ténylegesen betöltené a játékot a rendszer, teljesen befagy az egész windows, értsd: abszolút semmire nem reagál, se bill., se a kurzor nem mozog és csak gép kinyomásával lehet újraindítani, ami ugye felettébb bosszantó és nem is egészséges.
    Ha kilövöm a Comodot, akkor tökéletesen fut minden. Sőt, miután elindult a Ghostrunner és újraindítom a Comodot, akkor is rendben van minden. Viszont az Elite azt sem bírja, ha visszaindítom közben a Comodot, akkor azonnal behal megint minden.
    Egyébként friss a windows telepítés is, mert kb. 1 hónapja új gépet építettem (de az előzőn is ugyanez a jelenség volt már).
    Comodo mellett Avast antivírust használok, de annak futása vagy nem futása nem befolyásolja a hibát.
    Őszintén szólva értetlenül állok a jelenség előtt, de valamilyen módon a Comodo a ludas.
    Régebben ZoneAlarmot használtam sokáig, de valamikor meghülyült és iszonyatos latencyt okozott ha bármilyen letöltés futott a háttérben, torrent, youtube, stream, akármi, mindegy volt.
    Ezért váltottam Comodo-ra, ami eddig úgy tűnik ezen legalábbis segített, de ez a gépfagyás meg most ezzel kezd "divattá" válni. :S :/ "

    Előre is köszi a tippeket, javaslatokat. :R

    Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.

Új hozzászólás Aktív témák