- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrDobos
őstag
Sziasztok!
Egy ingyenesen használható vírusírtót keresek. Eddig nem használtam, de az imént Chrome böngészőben(a franc tudja hogyan és milyen oldalról) de valami le akart tölteni egy Setup.rar fájlcsomagot, de a böngésző ezt megakadályozta, leglábbis ezt írta. Emiatt szeretném főként átfésülni a gépet, nem tudom, hogy többet kellene-e tennem az ügy miatt.
Előre is köszönöm, üdv!Samsung Galaxy A55 5G
-
Cs1csó
félisten
válasz DrDobos #69355 üzenetére
Nyugodtan "hihetsz" bízhatsz a Defender-ben. Ami még ajánlott:
- naprakész legyen a rendszered, a programjaid
- a pótolhatatlan adataidról pl. családi képek legalább egy külső eszközön pl. offline USB-s HDD legyen mentés
- a böngészőben használj Ublock Origin vagy AdGuard böngészőkiegészítőt
- időnként - ha valami gyanúsat érzékelsz mint pl. most is - futtass már kiegészítő telepítést nem igénylő keresőt pl.: Emsisoft EK, Dr WebCure It, AdwCleanerHa van némi paranoia akkor a webkamerád legyen letakarva amikor nem használod, a mikrofon kihúzva stb.
Pénzügyeidet kétfaktoros azonosítással végezd.
Ingyenes vonalon ha próbálkozni akarsz akkor jelenleg egy védelmet ajánlhatok:
- Kaspersky Free -
mexel
veterán
Sziasztok! Mi az a pár progi amit érdemes egy nagy vizsgálathoz átfuttatni első körben?
Egy Kaspersky rescue pen-t indítottam, az csinált egy teljes vizsgálatot. Aztán win10 alatt egy Malwarebytes, és most még talán egy Spybot S and D. Mi az ami megtalál olyasmit ami pl beleavatkozik a win beállításaiba vagy káros lehet?
Van valami program koktél csomag amit érdems kipróbálni? ( nem maradnának a gépen, cak egy részletes átvizsgálás akarok csinálni mert furán viselkedik a gép) -
mexel
veterán
Hosszú lenne leírni, sok lassulás amik nem voltak jellemzőek, böngészők viselkedése,megállások, ( pl ha csinálok letöltéskor "új mappa"-t akkor az nem jelenik meg csak ha ki be lépek az ablakból stb stb).
Sok apróság aminek nem így kellene működnie. A defender offline vírusvédelem nem kapcsolható be-ki mert szürke a kapcsoló és még sokan mások.
Csak szeretnék végigfuttatni pár keresőt hogy ami nem odailló azt megtudjam. A rendszer nagyon régi, hosszú évek óta megy ugyanaz, sok minden telepítve, talán csak ez a baj. Időnként csinálok egy átfogó keresést, csak nem tudom most mik az aktuális jó keresők. -
Pano
addikt
Pont azért kérdeztem, hogy hardveres vagy egyéb szoftveres probléma kizárható-e. Memória és háttértár problémákat gyakran tévesztik össze vírus okozta jelenségekkel.
Emsisoft Emergency Kit-et még futtasd le. Ha ez meg az említett Kaspersky (remélem futtatás előtt frissítetted az adatbázisát? Emsisoftnak is kell) nem talál semmit, akkor nagy eséllyel nem vírus okozza a problémát.
Ha nagyon alapos akarsz lenni még pluszban nyomathatsz egy Eset online scannert is (itt ne felejtsd el a veszélyes és kéretlen alkalmazások észlelését engedélyezni).Sok cuccal nem érdemes amúgy végigmenni, mert időpazarlás. Kaspersky és Emsisoft elég szokott lenni a kizáráshoz. Ha olyan van a gépen amit ezek nem látnak, az meg annyira ritka, hogy nem nagyon érdemes számításba venni, hogy amiatt mindennel lőjjünk a problémára.
[ Szerkesztve ]
-
Jack Oneill
veterán
Nyugi. Az osszes ceges gep es otthoni gep ugyanezt csinalja. Megnyitok egy mappat es nem latszik, csak ha ki be lepek. Bemasolok valamit egy mappaba es nem latszik, csak ha ki be lepek. Atnevezek valamit, nem latszik, csak ha ki be lepek. Az osszes ceges gepen ez a jelenseg van es az otthoniakon is, szoval ez valami globalis dolog lesz. Valamelyik update csinalhatta. 1 napja van ez a jelenseg es egyszerre jelent meg. Idegeimre megy egyebkent, mert pl valamit beszkennelunk, nem latszik, csak ha ki be lepunk a mappabol.
A masik tippem, hogy ESET berkeiben rontottak el valamit, mert az emlitett gepeken mind az van.[ Szerkesztve ]
-
Jack Oneill
veterán
válasz Jack Oneill #69363 üzenetére
Ma reggelre az osszes ceges gepen megszunt a hibajelenseg.
-
w.miki
veterán
én ezeket futattam le többször, csökkentet módban:
https://support.eset.com/hu/kb2268-hogyan-tudom-elinditani-a-windows-t-csokkentett-modban-halozat-hasznalataval0. Malwarebytes Free
https://www.malwarebytes.com/mwb-download/thankyou/
https://www.majorgeeks.com/files/details/malwarebytes_anti_malware.html
Magyar nyelvű
1. Dr.Web CureIT
https://www.majorgeeks.com/files/details/dr_web_cureit.html
Angol
Van benne Gyógyító funkció. Cure. Ez nem törli a fájlt, mint a többi, hanem csak leszedi róla a vírust. Viszont sok mindent vírusnak lát, amit törölni szeretne, ezt nem szabad neki hagyni.Vannak programok, amiket használunk, de szerinte feleslegesek. Ezekre azt írja, hogy Program.Unwanted.abcd. Ezek nem vírusok. Move opciót át kell állítani Ignore-ra, és akkor nem törli/helyezi át őket, hanem békén hagyja.
3. Microsoft Safety Scanner
https://hvg.hu/tudomany/A_het_Windows_programja_Microsoft_Safety_Sc_8XA5FM
Angol. MicroSoft eltávolítója.
4. Emsisoft Emergency Kit
https://www.majorgeeks.com/files/details/emsisoft_emergency_kit.html
Magyar
Sok mindent megtalál. Gyógyítani nem tud, csak Karanténba tenni/Törölni a gyanús elemeket, ezért ezt utoljára használnám.
5.
AdwCleaner
https://www.majorgeeks.com/files/details/adwcleaner.html
Magyar
Keveset talált meg.[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
mexel
veterán
Köszönöm az infókat, a hardveres hibát kizárom, azok máshogy szoktak jelentkezni. A kaspersky rescue pen-ben bízok én is, az jó szokott lenni. A többit nézem. ( a ccleanert annyira mostanában nem szeretem, régen használtam, de megnézem ismét)
-
ƵøŁĭ
veterán
Téves riasztás odavág.
(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
junior11
veterán
A minap felraktam kíváncsiságból a BDTS trial verzióját, vajon jelenleg milyen, a napokban olvastam, hogy páran szintén kipróbáltátok, régebben sokat használtam.
Nos, ahogy nézem, maga a program vmivel sallangmentesebb, könnyebb, áttekinthetőbb felülettel rendelkezik, viszont még mindig van jópár (számomra) felesleges dolog benne.
A védett mapákkat nem lehet konfigurálni, hozzáadni? Mert nem találom ezt a funkciót, pedig korábban volt nekik ilyen.Ami nem tetszik továbbra sem:
- zabálja a memóriát még mindig
- nagyon lassan telepíti a frissítéseket
- a robotpilóta javaslatai nem tilthatóak le
- régebben konfigurálhatóbbak voltak a vizsgálat előtti beállítások.Egyébként erre mi a javaslat - az archívumok vizsgálatánál hogyan érdemes a csúszkát beállítani?
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
junior11
veterán
válasz junior11 #69375 üzenetére
Közben lefutott egy mély, teljes vizsgálat és a végén ezt dobta ki:
Guglizva találtam pár hasonló kérdést a neten, és mind a BD találatai voltak. Nos, ez most vajon valóban fertőzés vagy hamis riasztás lenne? Eddig a Defender sosem jelzett semmire, ahogy az online scannerek sem (Eset, EEK). Mit javasoltok? Köszi minden tanácsot.
-
junior11
veterán
válasz junior11 #69376 üzenetére
A karantén újravizsgálása során visszaállítja az elemeket a mappába, de később ismét fertőzöttként jelzi, utána olvasva a neten úgy tűnik, hogy hamis riasztás lehet, viszont egy posztban a Microsoft véleménye szerint ezeknek az elemeknek nincs mit keresnie ott.
Vivaldival való böngészéskor (magyar oldalak, f1 sporthírek stb.) is feldob ilyen üzenetet, pedig az említett weboldalt sohasem láttam...
valamint a tonhalas riomare.hu oldalt sem kedveli (MS Edge)
Egyébként a memóriahasználat teljes scan (2x) és a beállítások átnézése után sem lett kevesebb...
[ Szerkesztve ]
-
tpeter77
addikt
sziasztok,
Még nem láttam itt az infót ezért leírom.
Épp olajcsere előtt állok és felmentem a Unix oldalára olajszűrő leszedőt keresni, de az oldal nem elérhető, csak a főoldal nyílik meg, ahol azt írják, hogy az informatikai rendszert egy zsaroló csoport vírussal támadta meg. A támadás egy jól előkészített, alaposan megtervezett művelet volt. Az eddig fellelt nyomok alapján hetekig készülhettek rá a támadók. A pusztítás gyakorlatilag totális volt, de újra tudják építeni a rendszert.
Bővebben itt írnak róla. -
bodola
csendes tag
Sziasztok!
Bitdefender szakértőktől kérdezem:
- van megoldás a TELJES védelem ideiglenes szüneteltetésére? Mint pl az Avastban a pár perctől a véglegesig.
- olyan opció nincs, hogy "KÉRDÉS" vagy ilyesmi, ha talál valamit?
- jól látom, hogy hiába adok egy elérési utat kivételként, mégis belemászik?
- külső meghajtó csatlakoztatásakor miként "előzhető meg" a Bitdefender? Ráfut még mielőtt kivételként hozzáadunk egy könyvtárat?
Példa: egy pendriveról másolunk saját gépre mondjuk egy pat.h fájlt, amit ismerünk, biztonságos. Cél: sikerüljön a másolás (ne törölje, ne tegye karanténba) és persze engedje futtatni. Mit kell ehhez beállítani?
Köszönöm előre is! -
junior11
veterán
válasz Cs1csó #69383 üzenetére
Dehogynem jó, eddig is a Defendert használtam. Csak gondoltam megnézem, hogy teljesítenek ezek, max a Windows új verziója kiadásáig, aztán lehet tiszta telepítést csinálok, már több, mint két éve nem volt, és aztán már ismét marad a Defender.
-
ƵøŁĭ
veterán
F-Secure se kutyaütő banda. 3-4 különböző cég alatt fut már a terméke. Újabb gyöngyszem.
(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
salaud
aktív tag
Unatkoztam, visszatettem a promós Heimdal Thor Home-ot, van még 600+ nap belőle.
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
-
salaud
aktív tag
-
ƵøŁĭ
veterán
Na ezt is elértük. 10 éve a topicban.
HEIMDAL nagy része az Avira miatt értékelhető, így alapvetően elfogadható eredményt hozna.
(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
piadex2
senior tag
Sziasztok!
A legjobb ingyenes reklámblokkolót keresem; nem baj, ha vesződni kell a beállításával (lehet csak angol nyelvű is).
Köszönöm előre is.
p.[ Szerkesztve ]
kontakt: +36 70 502 2167 ; mail, privát
-
Szellem.
Topikgazda
válasz piadex2 #69396 üzenetére
Akkor ez lesz a te topikod:
[Reklámblokkoló Topik]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Automobilista 2
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ingatlanos topic!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest