Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Pano

    addikt

    válasz FistXL #58454 üzenetére

    Mióta itthonról dolgozom, saját gépen én is hasonlóképpen vagyok.
    A következők váltak be számomra:

    - Macrium Free: Hetente létrehozok ezzel a teljes rendszer partícióról egy biztonsági mentést (tömörített formátumban menti. Én fizetett verziót használok, de otthonra ingyenes). Magával a programmal létre lehet hozni egy pendrive-ot, amivel bebootolva könnyedén visszaállítható bármelyik mentett kép. Van az aktuális heti állapotról mindig egy képem és egy alapállapot, ami a friss Windows telepítés utáni lenyomat, az összes programmal és beállítással.
    Jó dolog, mert kb 10 perc alatt ugyan oda térhetsz vissza, mint friss telepítés és beállítgatás után.

    - Napi dokumentum mentés: A cég ahol dolgozom Google Suite alapokon működik, így korlátlan google drive hozzáférésem van, oda mentem a napi dokumentumokat fel biztonságiba + külső hdd. De OneDrive is nyugodtan használható. Ez már ízlés és akarat kérdése. Van aki nem szeret felhőbe menteni, abban az esetben marad a külső HDD, lehetőleg 2 db, ha tényleg ennyire fontosak az adatok: a hdd-k még mindig elpusztulhatnak egyik napról a másikra úgy, hogy viszik a rajtuk lévő adatot (vagy vagyonokért menthetők le), ezért jó a két darab.

    - Vírusvédelem: A te elvárásaidat nézve sajnos mindegyik fog napot számolni, mert 365 napra regisztrálják be magukat alap esetben. Igaziból ez évente 1 percet vesz el az életedből az újra aktiválás. Ebből a körből ajánlott az Avast (viszont itt dobálhat reklámokat), legjobb védelmet pedig a Kaspersky Free-vel kaphatsz, de ez némileg jobban terhel (bár szerintem w.defendernél nem jobban, sőt).
    Próbáld ki mind a kettőt és amelyik beválik, csak próba útján tudsz dönteni melyikkel tudsz együtt élni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák