- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Samsung LCD és LED TV-k
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Mini PC
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- AMD FX
-
PROHARDVER!
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
GEPESZ66
veterán
Ha csak a Defendert használom, akkor bankoláshoz célszerű-e használni valamilyen biztonsági szoftver cég biztonságos böngészőjét?
Ha igen, akkor melyiket? -
Cs1csó
félisten
válasz GEPESZ66 #53851 üzenetére
Egyfajta szeparációt mindenképpen érdemes megvalósítani:
- külön böngészőt használni a banki ügyintézésre - ne azt amit általános böngészésre használsz
- legalább a windows saját beépített virtuális billentyűzetét használni adatbevitelreEzt a két dolgot mindenképpen érdemes meglépni. A komplexebb védelmeknek BIS, KIS , CIS van külön megoldása az ilyen kényesebb műveletekre.
A CIS-nél pl. van virtuális asztal és onnan tudod futtatni a saját böngészőjét saját virtuális billentyűzettel.
-
GEPESZ66
veterán
válasz Cs1csó #53852 üzenetére
A KHB-nél vagyok, mindent, a beléptetést, aláírást mobil-token-en keresztül (mobiltelefonon lévő alkalmazás) segítségével végzek.
Tehát akkor, így nem is kell virtuális billentyűzet, ha jól gondolom!?
Látod, ezzel az egy szóval, hogy virtuális billentyűzet, mennyit segítettél!
Ezért szoktam valamit néha időbeli különbséggel megkérdezni, mindig jöhet valami okosság. -
Cs1csó
félisten
válasz GEPESZ66 #53853 üzenetére
Nekem SMS jön (régi teló) de a lényeg ugyanaz. A belépő adatokat továbbra is érdemes megadni virtuális billentyűzettel. Alapvetően itt is az a lényeg, hogy megpróbáljon az ember minél több szinten védekezni:
- naprakész oprendszer
- naprakész böngésző
- naprakész rezidens védelem
- virtuális billentyű használata - keylogger ellen
- külső eszközös azonosítás - sms, token stb.
- virtuális asztal, azon belül is külön böngésző stb. -
GEPESZ66
veterán
-
Szellem.
Topikgazda
válasz Cs1csó #53856 üzenetére
A Windows beépített "virtuális" billentyűzete nem nem jó megoldás, mert a keyloggerek simán le tudják olvasni. A fizikai billentyűzet virtuális kiterjesztése. Viszont, egy 3rd party szoftver nem a Windows sajátját használja. Teljesen el van különítve.
Szóval, az nem megoldás az adatlopás ellen, ha nem a fizikai billentyűzeten gépeli be az adatokat, hanem mondjuk a képernyő Windowsos virtuális billentyűzetén.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
daimonion
senior tag
Egyfajta szeparációt mindenképpen érdemes megvalósítani:
- külön böngészőt használni a banki ügyintézésre - ne azt amit általános böngészésre használsz
- legalább a windows saját beépített virtuális billentyűzetét használni adatbevitelreEzt a két dolgot mindenképpen érdemes meglépni.Ezt nem értem .Miért kell ezeket használni ??
Otthonról bankolok két faktoros azonosításom van ráadásul most már QR kódon keresztül a telefonomról ujjlenyomat leolvasással lépek be. Akkor miért is kell egy teljesen külön böngésző meg virtuális billentyűzet ?
Plusz más bankoknál pl az MKB banknál meg úgy tudsz belépni, hogy a belépéshez külön a telóra küldik a mindig változó kódot, ergo ha valaki egy vírussal vagy bármivel ellopná a belépési adatokat akkor sem tud belépni ( sztem) mert nem Ő kapja meg a belépéshez és azonosításhoz szükséges dolgot.nem lehet hogy ezek a jó tanácsok már idejét múltak ???
-
-
Kékes525
félisten
+(#53851) GEPESZ66
" külön böngészőt használni a banki ügyintézésre - ne azt amit általános böngészésre használsz"
Elég a külön konténer használata is. Az is megfelelően szeparál. [kép]
(#53859) daimonion
Szerintem van értelme a külön böngésző, vagy konténer használatának, mert szeparál. Elméletileg bármelyik addon kémkedhet. Másrészt, ha több fül van nyitva, azokon scriptek futhatnak, akár adatlopásra specializáltak is. Jobb félni, mint megijedni.
"A komplexebb védelmeknek BIS, KIS , CIS van külön megoldása az ilyen kényesebb műveletekre."
+ ESET Netbank- és tranzakcióvédelem
"virtuális billentyűzetét "
+1 (#53857) PlagÉn a HitmanPro.Alert Keystroke Encryption-ját használom.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
daimonion
senior tag
válasz Jack Oneill #53861 üzenetére
Erről beszélek. A telefonon pedig a smart bank alkalmazásba is ujjlenyomattal lépek be. Semmit nem kell gépelni. Akkor miért kell Nekem egy külön elszeparált böngésző ? Virtuális billentyűzet meg egyéb ilyenek ?
Még egy számlaszámot sem kell megadnom. Vagy kompromittálták már meg az OTP oldalát úgy hoyg mindezeket egyszerre adják Nekem, hogy beléphessenek hozzám ? -
Kékes525
félisten
"The F-Secure Router Checker is a free and instant way to see if your router has potentially been hijacked by criminals"
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Jack Oneill
veterán
ESET lopasvedelmet hasznalja valaki? En ezt a reszet tegnap probaltam ki eloszor. Otletesnek tunik. Weben be lehet jelolni, ha eltunt a telo, onnantol mindig figyeli, van-e aktivitas. Foto keszites titokban, helymeghatarozas stb.
-
GEPESZ66
veterán
válasz Jack Oneill #53840 üzenetére
Nem nézted meg reggel, ahogy írtam, kétszer egymás után, kis időt kihagyva a böngészést?
Kíváncsi lettem volna.
De szerintem napközben is rápróbálhatnál. -
GEPESZ66
veterán
válasz Jack Oneill #53871 üzenetére
Így van.
Nálam is csak az időpontot nem írja normálisan akkor, ha a kettő között rövid idő telt csak el.
Ennem szerintem nem így kellene működnie, az Avast se így csinálja.
Ahogy írtam, az ügyfélszolgálat sem tudott erre választ adni, állítólag a fejlesztőknél nem így van. -
GEPESZ66
veterán
Ha kipróbálom a KIS-t, majd el akarom távolítani, akkor ez a saját eltávolítójával gond nélkül végrehajtható?
Mindjárt ezt kell futtatni, csökkentett módban indítva a gépet? -
aiminet
tag
Töltse le: a Kétfarkúak csináltak egy bővítményt, amellyel kiszűrhetők az átverős weboldalak
-
őstag
Sziasztok!
Ha frissen telepítek avast free security-t hogyan tudom aktiválni a szokásos 365 napra? Nem jelenik meg semmi... Ha azt mondom vásárolnék licencet nem engedi kiválasztani a free-t csak az internet security-t......
* Új Galaxy S21 FE tokok és üvegfóliák * Új Kyson 128GB pendrive * adatlapomon
-
idegen lény
őstag
válasz Jack Oneill #53869 üzenetére
És ha titokban fölteszik ezt a telefonodra, akkor ők nem fotózhatnak a telefonoddal?
(#53875) aiminet Már teszem is föl!
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
Jack Oneill
veterán
válasz idegen lény #53880 üzenetére
Ki tudja? De a fenykeprol keszul masolat a telora, emailben es a myeset.com oldalon is. Esemenynaploban latom, mi tortent. Jobban bizom egy biztonsagi cegben, mint egy jott-ment appban.
[ Szerkesztve ]
-
Kam1kaze
tag
Sziasztok!
Én legalább 10 éve ESET terméket használok, nem volt különösebb problémám vele, csak gondoltam a teszteket olvasva, hogy lecserélem egy jobbra. Emsisoft és a Bitdefender között vacilláltam. 1-2 hónapja aktiváltam a 180 napos licencet, de csak most jutottam el odáig, hogy feltelepítsem a programot. Mivel először raktam fel, nem tudtam, hogy működik a telepítés. Aztán rájöttem, hogy nem tudok letölteni offline telepítőt (legalábbis én nem találtam), be kell jelentkeznem az oldalukon a fiókomba és onnan tudom elindítani. Le is szedte, majd felrakta a 2019-es verziót, aminek annyira nem örültem, mert egyenlőre nem tud magyarul (írtátok is itt, de csak telepítés után jöttem ebbe a topikba). Így azon kívül, hogy bekapcsoltam a Ransomware Remadiation-t (alapban ki volt kapcsolva), nem állítottam semmit, mert ilyen szinten nem tudok angolul.
Ami elsőre zavar, hogy nem tudok a kontex menüből vizsgálatot indítani, mint ahogy az ESET IS esetében lehetett. Autopilót üzemmódot nem is találok (mondjuk annyira még nem másztam bele a beállításokba az angol nyelv miatt).
2018-as offline telepítőt le tudok tölteni valahonnan? Én ezt találtam, ami eddig megbízható oldal volt számomra. Csak nem tudom, melyik volt a legutolsó 2018-as verzió. Leírás szerint "Date added: September 3, 2017", gondolom volt azóta újabb kiadás.
Jól tudom, hogy az Emsisoft egyáltalán nincs magyar nyelv és tűzfal sincs?
Árban körülbelül ugyan ott lennék, ha 3-5 eszközre venném (családnak is lecserélném), akkor vannak 50-70% kedvezmények, így maximum eszközönként 3.000 Ft lenne évenként, de az is lehet, hogy visszatérek az ESET IS-re. Mert az nem fog tetszeni, ha tényleg így van, amit írtatok, hogy a BD nagyon automatizálva van, ő akar mindent eldönteni, meg a bug-ok lassú javítása.
-
törölt tag
válasz aiminet #53875 üzenetére
Ez egy nagyon szép példa a Megerősítési torzítás vagy filterbuborék erősítésêre, kialakítására.
A megerősítési torzítás az embereknek azon hajlandósága, hogy azokat az információkat részesítik előnyben, amelyek igazolják saját előfeltételezéseiket vagy hipotézisüket, tekintet nélkül az információ igaz vagy nem igaz voltára.
Káros, mert az ember nem találkozik sajátjától eltérő véleménnyel, ami nagyon kényelmes, de hosszú távon káros, mert nem találkozik mások véleményével, nincs párbeszéd, ezért, ha bejut esetleg ebbe a buborékba egy ettől eltérő vélemény arra agresszíven kezd el reagálni.
Itt van róla egy előadás magyar felirattal, ha vkit érdekel, részletesen.[link]Ide vágó southpark rész [link]
[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
válasz #88470784 #53888 üzenetére
Tévedésben leledzel. Jelenleg éppen egy hatalmas buborékban kóválygunk, amit nem mi hoztunk létre, hanem azok, akik kezében van a hatalom/pénz, ezek a bővítmények éppen hogy ennek a buboréknak vagy megerősítési torzításnak a kipukkasztására jönnek létre, egyfajta polgár(buborék)pukkasztó ellenreakcióként. Ez a társadalom önvédelmi reakciója a csőlátás ellen. Kábé az, amiről az előadó is beszélt. Ő megtapsolna egy ilyen bővítményt, ha itt élne velünk a buborékban.
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
Kam1kaze
tag
Köszönöm az infót és a magyar képet róla.
Körülbelül fél-1 éve néztem a vírusirtókat, akkor nem találtam rá, hogy tud magyarul. Most kíváncsiságból máshogy kerestem rá és meg is találtam. 100%-os fordítás.
Tűzfalra is rákerestem, azt is megtaláltam, hogy miért nincs már benne (Google fordítóval átolvastam).
Jelenleg Windows 10 van fent, de tervek szerint visszatérek Windows 7-re, leírás szerint, elméletileg az is elég alap tűzfalként, meg routerben is be van kapcsolva a tűzfal.
Lehet kipróbálom az Emsisoft 30 naposát is. A Bitdefender mintha lassítaná a böngészőt (az olvastam is itt) az ESET IS védelemmel szemben. Számomra lehet az ingyenes is elég lenne, mert odafigyelek mit nyitok meg és hol nézelődöm, csak lehet maga a tudat... hogy a fentebb említett 3 fizetős "jobban védhet". Rengeteg programot teszteltem mindig, hogy mindenből megtaláljam számomra a legjobbat, ha lehet, általában ingyenes kiadásban, meg vannak, amiket nyertem promó keretében (pl. HDSentinel, PowerISO), de vírusvédelemmel azért más a helyzet tesztelés terén.
-
UserX
addikt
válasz Kam1kaze #53895 üzenetére
Szívesen!
Szerintem tégy egy próbát az EMSI-vel is . A tűzfal integrációt annak idején én is olvastam, de nem nagyon értettem, annyira nem vagyok 'szaki'. Tűzfal beállítási lehetőségek nincsenek a programban, én legalábbis nem találtam.
Én még mindig a néhai jó kis Agnitum Outpost-ot sírom vissza!
Érdemes jim bcs javaslatára is figyelni a Kaspy Free nekem is nagyon szimpatikus. Egy ősrégi, nagyon ritkán használt IBM T43-as laptopra telepítettem Vista alá, ott kiválón végzi a dolgát. Igaz jelentősen lassít, például bootnál, de azt a notebookot csak főként nyaralásokra szoktam magammal vinni filmnézésre és böngészésre. Mikor nincs ideje várni az embernek, csak ha nem ilyen alkalmakkor? Egy gyorsabb gépen valószínűleg jobb eredményt produkál!
Mint láttad, kb. 140 nap van hátra az EMSi licenszből. Most három lehetőségen gondolkozom:
1. Lesz a lejáratig promóció. (Ez lenne az optimális!)
2. Meghosszabbítom az előfizut.
3. Kaspersky FreeRemélem segítettem, nem kavartalak még jobban össze!
-
GEPESZ66
veterán
A Defendernek nincsen vizsgálati napló fájl-ja?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Öregszem
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Óra topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest