Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • micafighter

    nagyúr

    Bővíteném a "pozitív" tapasztalatokat az új Kaspersky termékekkel kapcsolatban. Gondoltam mielőtt aktiválom a webroot liszenszet, kipróbálok még egy-két újdonságot. Először is leszedtem az indiai honlapjukról a KIS 2014 trialt. Elkezdtem telepíteni (Win 8-ra), szólt hogy webrootot nem szeresse.. Letöröltem webrootot (trial). Ez után feltelepült a KIS. Az igazán finom dolgok ez után jöttek:

    1) KIS telepítése után rögtön jelzett a müveletközpont, hogy KIS és Defender ki vannak kapcsolva. Megnyitottam a KIS-t erre rögtön kilépett a programból. A system tray iconja is eltünt. Elindítom parancsikonnal, betölt, kiírja hogy előbb nem sikerült elindulnia, elküldjük-e a hibajelentést. Ezután megint kilép. System tray icon is elmegy.

    2) Gondoltam ujra inditom a gépet hátha magához tér. Windowsal indult, boot után látszott is a system tray, de megint eltünt magától. Próbáltam elinditani manuálisan, bejött a képernyö végre valahára. Müveletközpont telepítés óta jelez hogy KIS és Defender ki van kapcsolva, most a KIS-ben is látom hogy összes összetevő ki van kapcsolva. Elkezdem szépen sorba bekapcsolni őket, de nem reagál semmit a program. Rányomok hogy enable, és semmi. Egyik modulnál sem. Ez után persze megint leáll a program. System tray icon is elmegy.

    Nekem itt elegem is lett a dologból, gondoltam letörlöm. Na de itt még nem ér véget a történet.

    mielőtt megkérdezné valaki, miért nem próbáltam a vezérlőpult / programok és szolgáltatások-on keresztül lekapni, itt a válasz egyenesen kasperskyéktől:

    ,,Some errors might occur when deleting Kaspersky Lab products via Start > Control Panel > Add\Remove Programs (Add/Remove Programs). As a result the application may not uninstall correctly or remnants of the application may remain in the system. In order to fully remove the installed Kaspersky Lab product, use the kavremover utility" [link]

    3) Leszedtem az emlitett linkról a kaspersky removert, elindítottam (normál módban), kérte a captcha-t, és hogy válaszzam ki mit akarok eltávolítani. Szép hosszu volt a lista, de a 2014 termékek még nem voltak rajta.. Sebaj, volt egy lehetőség, hogy minden Kaspersky terméket megpróbál leszedni. Elindítottam, futott vagy 10 percig, semmi reakció az eltávolítóból. Semmi gond, nem fogytam még ki az ötletekből.

    4) Advanced Uninstaller PRO 11 ingyenes kis kipucoló programmal leszedem hogy nyoma sem marad. Elindul az eltávolítója a kasperskynek, majd a vége fele kiírta hogy hibát észlelt, ezért leáll. Így sem akart lejönni.

    5) Gondoltam megpróbálom csökkentett módban a kaspersky removerrel, hátha sikerül. Mikor betöltött a csökkentett mód, nem érzékelte a laptop a saját billentyüzetét, az érintős egerét, és az usb-n csatlakoztaott külső billentyűmet. Nem volt hajlandó semilyen inputot elfogadni, csak az usb-s külsö egeremet. Az egérrel meg a képernyö bilenntyüzettel el tudtam navigálni (és beírni a kaspersky removerben a captchat :D ) Futtattam a removert, leszedte, azt mondta indítsam ujra a gépet az eltávolítás befejezéséhez. Futtatásban visszaállítottam a normál bootra a gépet és ujrainditottam.

    6) nagyon lassan akart betölteni a gép, aztán csak betöltött. Inputot még mindig nem fogad el, csak az usb egeret. sikerült a képernyö billentyüvel beirnom a jelszót, betöltött a gép. A billenyüzetekre még mindig nem reagált, és a laptop saját egerére sem. És a vicc: Kaspersky barátunk még mindig ott csücsült a gépen :D nem sikerült eltávolítani. Még mindig kilépett magától ugyhogy igazából nem sok vizet zavart volna :D de le akartam szedni a gépről ezt a retket..

    Szerencsére mindenről van több naprakész mentésem, úgyhogy már úgy voltam hogy újra rakom a windowst az a legyorsabb, nem szenvedek itt tovább, de aztán eszembe jutott érdemes még egy visszaállítást megpróbálni. Vezérlőpult / helyreállítás, egy tegnapi rendszer visszaállítási pont szerencsére megmentett. Inputokat ujra fogadja a gép, a kasperskyt leszedte, a webrootot visszatette. Ujraindult a gép, a webroot ujratelepítette magát, de nem volt semmi gond, csak netet kért, utána telepítette magát, futtattott egy keresést, és minden ment szépen.

    Bocsi hogy ilyen hosszú lett, de úgy éreztem meg kell osztanom, nagy csalódást ért. Elvártam volna, hogy legalább elhagyja a Start vonalat az egyik legnagyobbnak tartott név az iparban.

    Most pár évre megint elég volt Kasperskyékből :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák