Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz Bugfix1984 #1803 üzenetére

    Nekem is picit fura ez a dolog... Többekközött azért, mert hasonló VRM-el szerelt kártyákon 3-5X ekkora VRM hűtés mellet vannak hasonló hőfokok. :D

    Ugyanankkor nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a VRM "átkalibrálásval" el lehessen érni hasonlót. Egy kövérrel lejjebb veszik a kapcsolási frekvenciát, adnak neki egy masszvíabb Vdrop-ot és már kész is, hűvös, ami korábban forrt. Csaképpen ennek is meglehet a böjtje, főleg, ami a tuningot illeti.

    (#1805) szasanyi: A "gyári" user szempontjából úgy tűnik nekem, csak jó dolog érte ezt a BIOS-t. :) Használd egészséggel. Így már azért sokkal jobbak nálad azok a fránya VRM hőfokok. :K

    (#1807) kingpython: Tökéletes kártya gyárilag talán nincs is. :) Mindgyiket másra, máshogy lövik be gyárilag. Ellenben sok kártya kis szoftveres állítgatással és kis méricskéléssel, tesztelgetéssel közel tökéletessé tehető. :) Én sosem azt nézem, mit tud a kari gyárilag, hanem azt, hogy mit lehet kihozni belőle.

    (#1815) Casanova*: Csak szvsz majd a fogyasztásával lesz kemény cumi, ha 290x szintre húzod... :)

    (#1789) xFLOWEx: MSI Aftrerburnert használok, azzal jobb "kézi" ventiprofilt lehet gyártani, és OSD-zni is lehet vele a kártya adataival. Nekem az jobban kézreáll.

    Én úgy lőném be, hogy 1800-2000rpm környékén tanyázzon 60-70 fok között, utána picit meredekebben fel mondjuk 75 fokig, utána meg nagyon fel. De érdemes kimérni lightosabb terheléssel (pl. valley) és durvább terheléssel, pl. MSI Kombustor OpenGL, hogy a VRM is jó hőfokon maradjon. A VRM-et HWiNFO-val tudod monitorozni. A GPU 75-ig nyugodtan mehet, a VRM 80-ig is, de afölé inkább ne. Furmarkban a VRM olyan 95 fölé ne menjen semmiképp, akkor jó lesz a profil.

Új hozzászólás Aktív témák