- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
- Androidos fejegységek
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Projektor topic
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisjimy
aktív tag
-
ko9
addikt
válasz kisjimy #8602 üzenetére
BIOSban nem tudom neked mennyi állítási lehetőség van.
Az elfogadott módszer az, hogy AHCI-t a SATA beállításoknál be kell kapcsolni, és CX States, vagy valami hasonlót kell S3-ra állítani.
Esetleg ha Kernel Panicot kapsz, azt fényképezd le kérlek, és postold ide, akkor esetleg megtudom mondani mitől lehet a hiba.--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
ko9
addikt
válasz Carasc0 #8604 üzenetére
Esetleg tudnál olyan képet, amin minden látszik?
Amikor bebootol a lemezről, és kiírha, hogy iATKOS S3 v2.2, akkor nyomj egy F8-at, és írd be a következőt: -v cpus=1
Eredményeket várok
El kell mennem, egy félóra és leszek
[ Szerkesztve ]
--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
ko9
addikt
válasz Carasc0 #8607 üzenetére
Ha az van meg amit megemlítettem, akkor az.
Viszont ez Bootloader bajra utal. Próbáld meg így:
- iBoot be, boot róla.
- Mikor betölt, lemez ki, iAtkos be, vársz amíg felpörög.
- F5. Ha megjelenik a lemez, akkor írd be amit fent mondtam. Lehet nem fogod látni, hogy írod, lehet de -- Enter--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
ko9
addikt
Az a baj, hogy laptop, és mindegyiknél más a beállítási lehetőségek. Például az enyémnél nem lehet AHCI-t állítanim de CX State-et lehet.
--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
-
Carasc0
őstag
Üdvözlet!
Nem voltam itthon. Tesom (Kisjimy) dolgozik. megpróbálok neki segíteni az általad elmondottak alapján. Nos kezdem azzal, hogy korábban kértél egy olyan fényképet amelyen a teljes hibaüzenet struktúrája látható. Szeretném pótolni mert így illik :
Közbe akkor megpróbálom megkeresni az ACPI-t ha nincs akkor jöhet az Iboot.
Ha van valami jelentkezem.
Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!
-
Carasc0
őstag
Sajnos itt az Iboot-al is gondok vannak. Itt valami nagyon nem stimmel.
Nos kiírtam az Iboot 3.1.1-es verziót. Be is bootol szépen. Megkapom a piros almás képet. a képernyő közepén látok 3 kör alakú ikont amelyekből a középső egy windows logo. Ez eddig szép és jó. A 3 ikon alatt egy 1 cm magas sávot látok amely egy színkavalkád. Olyan mintha a vga gondok lennének (képletesen gondolván).
Kivettem az Iboot cd-t betettem a 4x sebességgel kiírt IATKOS S3 lemezt. Semmilyen karakterre nem reagál. Se F5 semmi.
-
ko9
addikt
-
Carasc0
őstag
Ez egy Dell Inspiron 1525-ös laptop. A HDD 250GB SATA2 5400 amely AHCI módban van. a DVD író meg igen IDE-s szerintem. De az ellen nem tudok mit tenni. Vagy igen?
Most áttettem az AHCI mode-ról ATA módra. hátha... <- Nem jó, ugyanaz a hibaüzit dobja ki.
Kezdek nevetni az egészen. DMG-t nem tudok kiírni mert nem akarja/ nem tudja. Iboot nem megy, AITHOS nem megy. Egyedül egy 10.5.6 iso indult el és települt. (OSX32 vagy mi) De az meg csak úgy működött hogy minden bootnál le kellett csukni majd újra felnyitni a laptop fedőt.
[ Szerkesztve ]
-
ko9
addikt
válasz Carasc0 #8615 üzenetére
Szerintem pont ilyet javítottunk a múltkor (kontaktos volt a töltő), és abban is SATA-s HDD és IDE-s ODD volt.
Ez ellen talán annyit tudsz tenni, hogy megpróbálod kiírni az iATKOS telepítőt Pendrivera. Sima ISO, biztos van rá lehetőség kiírni. Pendriveról tud bootolni a gépecske?1545 és 1525 között mi a különbség?
[ Szerkesztve ]
-
Máté94
addikt
-
Máté94
addikt
Sandy Bridge Update Lion-hoz
Rájöttem, hogy ez a Pentium G620 egy Sandy Bridge. -
Máté94
addikt
Kérdés:
Home/End gombok miért nem működnek szövegben?
-
Carasc0
őstag
Nem jutottam sajnos előbbre.
Transmac-en kívül nincs már progi amivel kilehetne írni a DMG-t? Nincs más az ibbot-hoz hasonló boot progi?
-
ko9
addikt
válasz Carasc0 #8626 üzenetére
Ezt ajánlom: myHack Installer
Egy tipp: Rakd fel az említett "működő" 10.5.6-ot, és nekitudsz kezdeni
-
-
ko9
addikt
válasz kisjimy #8630 üzenetére
Arra jutottunk, hogy az lesz a legjobb megoldás, ha felrakjátok az eddig működő 10.5.6-ot, és követitek a leírást, amit fentebb mutattam. Ha valami nem világos, akkor leírhatom esetleg magyarul, lépésről lépésre hogyan csináljátok
-
ko9
addikt
válasz kisjimy #8632 üzenetére
Sok sikert hozzá, bár utánna is az jönne, ha fennvan az iATKOS Mert ezt is csak ideiglenesnek javasoltam, a végső cél minden esetben az eredeti rendszer felrakása...
-
ko9
addikt
válasz kisjimy #8634 üzenetére
Nekem egy Fujitsu Pi3560-as laptopom (részletesebben az adatlapomon) van, és Lion tökéletesen fut rajta, köszöni szépen
[ Szerkesztve ]
-
ko9
addikt
válasz kisjimy #8636 üzenetére
Ma jött meg az USB3-as pendriveom, olyan 35Mb/sec írást mértem rajta Xbench-el USB2.0-n
Az 5MB-os Kingston után megváltásAmúgy elsőre mikor sikerült felraknom, én is sokat szívtam vele, több hónapot
[ Szerkesztve ]
-
ko9
addikt
válasz Carasc0 #8639 üzenetére
9200-ba jött ki egy 16GB-os Silicon Power, élettartam-garanciával, és házhozszállítással
-
-
odessa32
tag
Sziasztok. Szép jo reggelt. Megkérdezhetném, hogy osx alatt ki mit használ video nézésre, cd-dvd esetleg blu ray irásra valamint mp3 hallgatásra???
Bocs, vizibicikliről vagyok.
-
Clemi
veterán
-
nemetzee
csendes tag
hi!
Sgeitség kellene, jó pár napja azzal szenvedek lion-nal (10.7), hogy sleepenabler fentvan,
és ébresztésnél chameleon ezzel a hba üzennettel tér vissza:
"incorect image signature" -és nem tudom miért dobja ezt.sleep mode: 1,5,7,25 kiprobáltam és fent említtet hiba kód jön.
vas: dell vostro 3700, i5 560M (1gen),4GB ram, nvidia gt330M
elöre is kösz!
üdv nemetzee! -
-
odessa32
tag
Köszönöm az ötleteket.
Bocs, vizibicikliről vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.