- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
- Androidos fejegységek
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Projektor topic
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ko9
addikt
Azt néztem én is mi a fenéért van benne, gondoltam a cég ajándéka De legalább tudjuk ha valakinek hasonló gondja van, akkor mit kell ajánlani
--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
-
ko9
addikt
Nem, Kext Helper nem Lionhoz van még tudtom szerint. Megnyitod a könyvtárat Terminalból ahogy írtam - Töröld ki a VoodooHDA-t -- Másold be amit küldtem -- Patcheld meg -- Kext Utility.
--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
ko9
addikt
VoodooHDA-t törölted? Névjegy -- További infók -- Rendszerjelentés mit ír a hangkártyádra?
[ Szerkesztve ]
-
ko9
addikt
Wááh legalább már felismeri Innen el lehet indulni.
Akkor megcsinálnád DSDTSE-vel amit kértem?[ Szerkesztve ]
-
Clemi
veterán
Yessss, máris készítem az újabbat, és küldöm mailben
mod:
Már el is ment a levél
[ Szerkesztve ]
-
kisjimy
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék,pc-re osx-et tenni,nem liont,hanem leopárdot.Azt szeretném megkérdezni hogy álljak neki,milyen,és milyen verziójú osx-et tegyek fel. Iso-t vagy dmg-t töltsek le? Iboot is kell?Lécci segitsetek!
THX!
-
ko9
addikt
Háát megint átnéztem és a DSDT-dben nincs Audiora utaló rész... Se HDEF, se AZALIA, se HDAC, se AZAD... Megnéztem egy másik ALC892-es Asus alaplapot (Sabertooth X58), abban volt HDEF...
Esetleg egy olyat megtudnál csinálni, hogy Windows alatt kiolvasott DSDT-d küldöd el? DSDT AutoPatcher Windowsos verziója Generic - Generic beállítással is jó lesz. Bár ha van fenn Everest-ed azzal is ki lehet bontani.--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
ko9
addikt
válasz kisjimy #8512 üzenetére
Üdv!
Leopard-ot vagy Snow Leopard-ot? Nem mindegy... Miért nem Lion?
Milyen géped van hozzá?--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
-
Clemi
veterán
Rendicsek, átmegyek Windows alá, és csinálom. De közben lenne egy kérésem, amíg bütykölök.
Találtam egy oldalt, miszerint marha egyszerű az NTFS particiók írását engedélyezni a LION alatt, csak annyira nem vagyok perfekt angol, hogy valóban szó szerint megértsem amit írnak, és nem szeretnék sem marhaságot csinálni, sem elkúrni valamelyik kötetem.
Nézz rá erre az oldalra légyszi:Köszi
-
-
ko9
addikt
Akkor menj Macre, szedd le ezt, rakd be őket a S/L/E mappába, írj felül mindent, Kext Utility, és restart.
Ha ez se megy, akkor irgumburgum Andynek[ Szerkesztve ]
-
Clemi
veterán
Akkor menj Macre, szedd le ezt, rakd be őket a S/L/E mappába, írj felül mindent, Kext Utility, és restart.
Elvégeztem a bemásolást, a kext utility futtatást, és tökéletesen elszállt a LION
Az nem kavar itt be, hogy nekem Magyar nyelvűre van állítva a rendszer, és a mappa nevek egy része is magyarul van?
Úgyhogy megint jöhet a rendszer visszaállítás
-
ko9
addikt
Azokat csak te látod magyar nyelvűnek, ha elindítod a Termina-t és beírsz egy ls-t angol nyelvűek a mappák... Bár azért próbáld ki
-
Presser
csendes tag
Sziasztok
Egy szakértő segítségét szeretném kérni. Egy asus k50ab típusú laptopra szeretnék osx rendszert telepíteni. Lehetséges ez? Ha igen milyen típus legyen? A választ előre is köszönöm
Főbb jellemzői:
AMD Athlon™64 X2 QL-64 2,1GHz processzor
3GB 800MHz DDR2 típusú memória
250GB kapacitású SATA merevlemez
ATI Radeon HD4570 512MB RAM videóvezérlő -
ko9
addikt
válasz Presser #8527 üzenetére
Üdv!
iATKOS S3-ra keress rá a topikban, és szedd le. A többit majd utánna, most elég sok dolgom lett hirtelen--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
Máté94
addikt
Még a 10 éves HP ScanJet 2100C szkennert is sikerült életre kelteni Mac alatt.
Reméljük Lion-al is így lesz. -
rooney8
aktív tag
na písz
azt hiszem ma lion telepítés lesz -
ko9
addikt
Nem tudom, hogy - Lionosok - észrevettétek-e, de az az érzésem, hogy ugyanolyan hardver alatt a Lion jóval gyorsabb, mint a Snow Leo. És ahogy emlékszem, Xbench-ben is jóval több pontot kapok. Másnak tapasztalat?
Van olyan valaki, aki most Snow Leo-t használ, és tervez váltani Lionra a közeljövőben?
-
ko9
addikt
Milyen az a villanás amúgy? Olyan mint amikor elkezd rendesen bootolni, csak itt egyből újraindul?
-
ko9
addikt
válasz rooney8 #8535 üzenetére
Akkor futtass le kérlek egy XBench-et, és az eredményét másold be ide. Ha fennvan a Lion és megy minden akkor is majd futtattatok veled egyet, és összetudjuk hasonlítani.
-
Máté94
addikt
SL
Lion meg amikor kijön,Results 122.67
System Info
Xbench Version 1.3
System Version 10.6.8 (10K540)
Physical RAM 2048 MB
Model MacPro3,1
Drive Type SAMSUNG HD321KJ
CPU Test 161.27
GCD Loop 274.84 14.49 Mops/sec
Floating Point Basic 133.67 3.18 Gflop/sec
vecLib FFT 107.76 3.55 Gflop/sec
Floating Point Library 227.05 39.54 Mops/sec
Thread Test 442.78
Computation 916.88 18.57 Mops/sec, 4 threads
Lock Contention 291.87 12.56 Mlocks/sec, 4 threads
Memory Test 209.50
System 222.74
Allocate 275.20 1.01 Malloc/sec
Fill 176.28 8571.11 MB/sec
Copy 240.26 4962.53 MB/sec
Stream 197.75
Copy 181.33 3745.33 MB/sec
Scale 181.14 3742.30 MB/sec
Add 217.16 4626.07 MB/sec
Triad 217.99 4663.36 MB/sec
Quartz Graphics Test 211.66
Line 159.28 10.60 Klines/sec [50% alpha]
Rectangle 219.99 65.68 Krects/sec [50% alpha]
Circle 188.83 15.39 Kcircles/sec [50% alpha]
Bezier 192.00 4.84 Kbeziers/sec [50% alpha]
Text 435.78 27.26 Kchars/sec
OpenGL Graphics Test 235.37
Spinning Squares 235.37 298.57 frames/sec
User Interface Test 274.11
Elements 274.11 1.26 Krefresh/sec
Disk Test 32.04
Sequential 117.96
Uncached Write 154.64 94.95 MB/sec [4K blocks]
Uncached Write 146.02 82.62 MB/sec [256K blocks]
Uncached Read 71.15 20.82 MB/sec [4K blocks]
Uncached Read 152.92 76.86 MB/sec [256K blocks]
Random 18.54
Uncached Write 5.35 0.57 MB/sec [4K blocks]
Uncached Write 93.94 30.07 MB/sec [256K blocks]
Uncached Read 92.10 0.65 MB/sec [4K blocks]
Uncached Read 138.39 25.68 MB/sec [256K blocks][ Szerkesztve ]
-
ko9
addikt
válasz odessa32 #8543 üzenetére
Aranygaluska vaniliasodóval jöhet Cserébe belinkelem a hozzászólást, ahol elmondtam hogy kell EFI-t csinálni
[ Szerkesztve ]
-
odessa32
tag
Ausztriában Schönberg-Lachtalban vagyok. Ha eljössz csinálok nagyon szivessen. Tudom hol van a leirásod s probáltam is akkor de az még az elején volt mikor még nem volt jo s csak -x -v vel indult el nem engedte felülirni. Lehet most jo lenne???
Bocs, vizibicikliről vagyok.
-
ko9
addikt
válasz odessa32 #8546 üzenetére
Ha bemásolod esetleg a com.apple.Boot.plist-ed, akkor mondok rá még valamit
Amúgy amikor legenerálod OSX86Tools-al, akkor ki tudod választani a videókártyád és a bemeneteket. Mikor lesz meg az új kártyád?--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
odessa32
tag
Hát jelen pillanatban nincs monitor, vissza kellett adni ugyhogy most nem tudom de esetleg holnap estére tudok keriteni egyet.
Jövö héten remélem de lehet csak utánna lesz meg. Igazábol nem idegeskedem rajta, majd meglesz az uj kari s azzal akarom belöni a rendszert,Bocs, vizibicikliről vagyok.
-
ko9
addikt
válasz odessa32 #8548 üzenetére
Windows alól nem tudod elérni a Mac-es partíciót? Ha már azt a fáljt amit mondtam betudod másolni, akkor a többit megoldom Egy próbát megér
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- PC játékok
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest