- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Házimozi belépő szinten
- Samsung LCD és LED TV-k
- SSD kibeszélő
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Henker2
addikt
-
CabalX
aktív tag
válasz szimcsi #7906 üzenetére
Nem tudom, nekem még az eredeti van benne és mióta megvan semmi gondom nem volt a rendszerrel (kopp-kopp), igaz nálam nem is kaphat feszültségingadozást hála a szünetmentesnek - gondolom ez nyírhatja ki.
Ha ugyanolyan biztosítékot tesz bele az ember abból baj tuti nem lehet - ezért írtam.
Amúgy mikori a rendszered ? (mi a PID ??)
[ Szerkesztve ]
-
CabalX
aktív tag
válasz szimcsi #7908 üzenetére
Az elég "új", az enyém R746-os, és kb 7 hónapos.
De a fórumot olvasva elég változó a PID-hiba arány - de mintha a régebbiekből kevesebb lenne a problémás darab.Henker2: ártani tuti nem árt de én feszültségingadozásra gondolok elsősorban, lehet hogy eltérő tápot (más beszállítótól) épített bele a Logi a újabbakba mint a régebbiekbe - ergo kevésbé bírja a fesz kilengést, ezért (is) mehet tönkre az ST - de ez csak gyanu és tipp a részemről.
De mindenkinek akinek gondja van annak vagy a mély hiánya vagy az ST világítás vagy működésképtelenné válását mondja ahogy elnézem.
Előbbire nem lehet magyarázat a teóriám, de utóbbit okozhat.
Egyik haverom 2 gépet "használt" el gyaníthatólag amiatt mert feszültségingadozás/áramszünet stb... tönkrevágta - szép lassan mentek tönkre neki a márkás és drága alkatrészek ! Én akkor fogadtam meg hogy szünetmentes... -
-
szimcsi
senior tag
Nektek is ismerős az, amikor néztek egy filmet x hangerőn és alig hallani, csak motyogás van, másik pillanatban meg leszakad a plafon, olyan hangos?
Ez főleg az 5.1-es filmeknél van Valami rossz beállítás lehet?.[ Szerkesztve ]
XP
-
fox4
csendes tag
Sziasztok!
Úgy kezdeném, hogy : ááááá!
1 hónap után most visszakaptam a szervizből a cuccost és most kiderült, hogy a raktárból (valszeg) más erősítőjét hozták elő a logitech-esek.
Bekötöttem a rendszert, egy pillanat alatt elfüstölt a bal hátső hangfal. Mikor húztam ki a kábelt, szikrázott.
Aztán az már a legkevesebb volt, hogy csak stereo-ban tudtam hallgatni
Végülis beszéltem az egyik forgalmazójukkal. Nagyon korrekt a bolt, "együttérzőek", segítőkészek. Mondták, hogy lehet a típusszáma nem egyezik, amire én nem is gondoltam volna, mert használt volt a cserekészülék is.
az enyém 749 a mélynyomó meg 608 és még azt a dobozt is amibe bevittem tök jó állapotban volt, aztán majdnemm szétesve adták vissza. szerintem nem az enyém volt az se. Az eladó mondta, hogy mihamarabb vigyem vissza és megpróbál egy újjat kiharcolni.
Szal 3 ilyen logi szervíz van mo-on, ebből sikerült kifogni azt amelyik ilyen balfasz.
Nah mind1.
Mi a különbség a különböző pid-számúak között? Melyik a legjobb? -
Spirit
őstag
Na meguntam az X-fi XtremeGamer drivereit,habár a hangja jó volt, eladtam a kártyát.
Hétfőn megyek az ASUS Xonar D1-esért. Szerintetek lesz valami hallható különbség minőségben a Z-5500-ösön? Sajnos a D2-es nem fért bele a keretbe. Remélem jól tettem a dolgot[ Szerkesztve ]
-
-
-
CabalX
aktív tag
Youppax-ot mondjuk még nem próbáltam, a gyári driverrel sem volt eddig gondom, de van még hova fejlődnie a Creative-nak, és akkor még finoman fogalmaztam.
De talán majd a Win7-es vezérlők.
Azt mondám hogy próbáld ki a Daniel_K féle driver(eket), de már késő - hisz eladtad az X-fi-t.
A live-nál az alaplapi "hangkártya" is jobb szerintem ma már - esetleg próbáld ki azzal, hátha úgy könnyebb kihúzni a Xonar-ig !
De amúgy igazad van, a Z-5500 és minden jobb 5.1-es rendszerhez KELL egy jobbfajta hangkártya ! -
knbs
senior tag
Olvastam, hogy a melynyomot a tv-tol minimum 60cm-re kell tenni a nagy magnes miatt. Ez vonatkozik az LCD tv-re is??? Vagy csak a crt-re volt helytallo? Sajna eleg nehezen tudom megoldani a bekabelezest, es kb 50 cmre van a melynyomo kozeppontaj az LCD also sikjatol??? Inkabb ne tegyem igy?
A bugyi nem a legjobb dolog a világon. De közel áll hozzá
-
CabalX
aktív tag
Nálam a 2.0-ás Daniel_K-vel szépen, sőt szebben szól mint a hivatalos vezérlővel.
Analog vagy digital módban próbáltad anno ?
Csak mert terveztem a Win7 RC1 kipróbálását, de így lehet hogy elnapolom míg lesz vmi jobban működő verzió...
Hmm, igen, emlékszem, volt néhány MSI alaplap ami Creative hangchip-eket kapott "integráltként" - Live-ot, Audigy-t, X-fi-t. Végülis szólhat csak a driverek ugye. -
ako127
csendes tag
Sziasztok!
Lehet, hülye kérdés, de hogyan lehet a ST oldalán levő sztereó bemenetre kapcsolni? Kézikönyvben sem találtam róla semmit, és gombok is csak a hátsókra vannak.
Kösz. -
Kis zöld izé
senior tag
Oda sehogy sem lehet, illetve sehogy nem kell kapcsolni, mivel az egy közvetlen bemenet. Tehát ha rácsatlakoztatsz valami eszközt ami ad jelet, akkor azonnal szólni fog. A lényeg, hogy egy időben csak egy forrás szóljon, tehát jelen esetben az amit oldalra csatlakoztatsz.
Bye!
-
Spirit
őstag
válasz Kis zöld izé #7931 üzenetére
én a gitárerősítőmet szoktam oda kötni,közben az alapot meg gépről játszom, így a kész zene a Logiból szól,szal használható egyszerre is
Egyébként meglett a Xonar-om, az X-fi elmehet a búsba.Jobb, gyorsabb, egyszerűbb driver, a hangja szebb, és még olcsóbb is.Asus hangkártyás topicba írtam egy kis élménybeszámolót.
[ Szerkesztve ]
-
Spirit
őstag
válasz Kis zöld izé #7933 üzenetére
Hát ezt írtad:
"A lényeg, hogy egy időben csak egy forrás szóljon, tehát jelen esetben az amit oldalra csatlakoztatsz."Én pc-ről indítom az mp3-as backing track-et(olyan,mint a karaoke,csak itt a gitár hiányzik), a ST oldalsó bementére meg a gitáromat kötöm, és egyszerre szól a kettő. Nem tudom melyikünk beszél félre, de mind1 is
-
bendeguy
csendes tag
Ma végre megérkezett a várva várt Z5500. Nagyon kis pofás jószág. Sajnos hamar problémákba ütköztem. Alapvetően DVD lejátszót(Panasonic s511), TVt(Sony Bravia KDL 32-L4000), set top boxot(UPCs csodamasina) szeretném rákötni. Egyelőre annyit sikerült elérnem, hogy van egy RCA-jack átalakítóm amivel a DVD lejátszót rákötöttem a pótbementre. De gondolom ez így csak sztereo. Ha jól sejtem akkor vagy koaxal vagy optikai kábellel lehetne 5.1ben rákötni. Mivel optikai kimenet nincs rajta ezért marad a koax. Arra jó egy sima kábel amivel az analóg TV adás volt rákötve a TVre? Vagy másfajta kell?
aztán ott van a settopbox, azon szerintem van minden SPDIF, optikai, meg binden. Ezt mivel érdemes rákötni a hangfalra?
A set top box és a DVD lejátszó is HDMI kábellel van rákötve a TVre. A TVn csak 1 fülhallgató kimenet, meg egy L R RCA páros van. A TVt kell-e egyáltalán rákötni a hangfalra ha úgyis vagy DVDről vagy set top boxról jön a hang? Illetve nem elég-e csak a TVt rákötni, hisz minden jel odatorkollik?
Bocsánat ha buta kérdéseket tettem fel, de elég kezdő vagyok a témában. A válaszokat előre is köszi. -
törölt tag
válasz bendeguy #7935 üzenetére
A TV nem tudom képes-e arra, hogy a kódolt hangokat (Dolby, DTS) is kiküldje a digitális kimenetén. Ha igen, akkor elég a TV-t rákötni.
Van egy olyan érzésem, hogy ezt a TV nem tudja, így a Z-5500-ra a set top boxot és a DVD lejátszót kell rákötni. A DVD mehet coaxon (sima RCA végű kábel jó lesz), a set top box pedig optikai kábelen. Így a kép mindkettőről a TV-re megy, a hangot pedig a Z-5500 kapja.
[ Szerkesztve ]
-
bendeguy
csendes tag
válasz #72042496 #7936 üzenetére
Először is köszi a választ. RCAból milyen kell? Van olyan hogy 2RCA->1RCA? Csak mert a DVDn ahogy néztem 2 RCA jön ki audiónak és ugye a Z5500ba meg egy RCA megy be.
A számítógéppel való összekötéshez(elfelejtettem megemlíteni) lehet venni nyugodtan hosszabb 3-3jack kábelt? Mert sajna amit hozzá adtak az elég rövid. -
törölt tag
válasz bendeguy #7937 üzenetére
A DVD hátulján kell lennie egy digitális coax kimenetnek, S/PDIF out-ként szokták felmatricázni. Egy mindkét végén RCA csatlakozós kábel kell hozzá, hogy ezt összekösd a Logival.
Egy RCA dugón nem tudsz sztereó jelet vinni, ezért az RCA - 2xRCA kábelnek sem látom értelmét, de lehet, hogy létezik.Persze, nyugodtan vehetsz hosszabb kábelt. A tapasztalatok szerint egyedül a SoundTouch-ból a mélynyomóba menő kábelt nem lehet hosszabbítani, pedig szabványos D-Sub csatlakozójúnak tűnik a vége.
-
bendeguy
csendes tag
No sikerült összekötni, DVD lejátszót, Set top boxot, PCt is hangfalrendszerrel. Jól szól nagyon. Az miért lehet, hogy a PCn egy szintre van állítva Rear, Front, Center/Sub, meg a Z5500-on is, és a rear mégis nagyon halkan szól. A beépített tesztet lefuttatva minden ok, de a rákötött PC problémás.
Valamint DVD audio lemezeket milyen progival lehet lejátszani? Winamppal próbáltam, de csak sistergett. -
szaszapi
őstag
win 7 rc 64 es rendszert használok már több mint egy hónapja.Tegnap óta akadnak a hangok.legyen az zene film és pattog is a hangfal.Nem gondolom hogy a logi beszart de ti nem tapasztaltatok már ilyet?Valami progival összeakadhat valami szerintem.Alaplapi hangkarit használok.
-
törölt tag
Mikor a nevére kattintottam, akkor egy zip fájlt töltött le, de cím melletti négyzetekre nyomva már megvan az odt. Csak a Word 2007 nem nyitja meg. Ha átrakod egy Word dokumentumba, vagy txt-be, szívesen megnézem.
szerk.: Közben letöltöttem egy odt readert.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A csiptetős csatlakozójú Z-5500 tűkiosztása
(A 15 tűs apa csatlakozó a mélynyomó hátulján)1.) jobb hátsó hangszóró bemenete
2.) mélynyomó bemente
3.) bal hátsó hangszóró bemente
4.) center bemenete
5.) bal első hangszóró bemenete
6.) bemenet engedélyezése
7.) bemenet engedélyezése
8.) bemenet engedélyezése
9.) Jobb első hangszóró bemenete
10.) +8V logikai kimenet
11.) ?
12.) ?
13.) föld
14.) +18V kimenet
15.) -18V kimenetAz 1/8" sztereó jack csatlakozót így kötöttem be:
Csatlakozó vége - a 3. és 5. tűhöz
Gyűrű (a csatlakozó közepe) - 1. és 9. tűhöz
Csatlakozó töve - 13. tűhözEmellett egy 10 kOhm-os potmétert is használtam, hogy szabályozzam a mélynyomót, de nem működött úgy, ahogy elképzeltem. A bal oldali csatornát a potméter 3., a földet az 1., a mély bemenetét pedig a 2. (középső) tűjére kötöttem.
Végül a 6., 7. és 8. tűt a 13. tűhöz kötve leföldeltem.
A center csatornáját nem használjuk. Állítsd be a potmétert, hogy a basszus szépen szóljon. A mély valamelyik csatornából elszívja az erőt; nem foglalkoztam vele, hogy kiderítsem, miért.
Mikor kész vagy a forrasztással (az egészet a mélynyomó dobozán belül csináltam, 1/4 és 3/8"-os lyukakat fúrva a jack csatlakozónak és a potméternek), forró ömledékragsztóval rögzítsd az egészet, hogy a melynyomó később ne tudja szétrázni.
Nem tudom, hogy a 11. és 12. tű mire való. A földhöz képest 100 Ohm az impedanciájuk, és 0,140 mV a feszültségük.
Figyelj oda, hogy ezen nincs hangerőszabályzó, szóval mikor teszteled, alacsony hangerőn kezdj. Ne használd a vonalkimenetet a meghajtásra, használj fejhallgató kimenetet, így lesz hangerőszabályzó az iPod-odon, vagy akármiden.
A 3 "engedélyező" tűt a földhöz kötöttem és működött, vagyis az erősítő a nulla kimenetű készenlétből felébredt, s tisztességes teljesítményt produkált.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
Time-port
csendes tag
Hi!
Hát sikerült KILÖNÖM a Z-5500 asomat
Egy 7 nm es szobában használtam heti kb 2 órát ment maxon és kb 4-5 órát fél hangerőn, szomszédok örömére(panel) pincétől a negyedikig lehtett hallani 2. on lakok
maxhangerőn kb 20-30 percet lehett bírni a szobában.
Ennyit birt sajnos 1év 8 hónap.Hangjából itélve kiszakadt a mélynyomó membránja tehát most azon agyalok hogy cseréljem ki.
Ha valakinek volt már ilyen problémája ossza meg velem velünk tapasztalatait.
A G51 az vajon csalodás lenne a z-5500 után?
Elöző hifim egy Creative MegaWorks THX 250D volt
Minimum elvárásom kb ez.Szasztok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest