Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Milyen egeret válasszak?
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- Apple notebookok
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Plasticbomb
addikt
válasz janos666 #28176 üzenetére
Nem az ár miatt kiakasztó a dolog, hanem mert nem arra terveztem, hogy egy alkalmazás barom megoldása miatt menjen végül tönkre az adott eszköz. Arra vettem az 500GB-os ssd-met, hogy az ne legyen gond, amikor valami sokat akar írni, de a rendszer ssd esetében más volt a lényeg.
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
Plasticbomb
addikt
válasz janos666 #28199 üzenetére
Tegnap, mielőtt elindítottam 3.45 TB írás volt az 500ason, most nyomtam ki, 4.64TB irás van rajta. Teljesen mindegy, honnan nézzük, akkor is veszettül vacakul működik. ~90GB volt a mappája, most 106GB. Az oké, hogy sokat bírnak az SSD-k, de azért ez túlzás.
Viszont végre megírtam oda is, ahova irányítva lettem . Elképesztő azért ez ebben a formában.
[ Szerkesztve ]
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
Omli85
őstag
válasz janos666 #28379 üzenetére
Hát jah bár beta drivereknél szokták ezt csinálni régebben is, hogy csak a dátum változik.
Holnap ha lesz időm kipróbálom működik e esetleg ezzel a driverrel az undervolt claymoreból paraméterezve mert jelenleg ez az egyetlen nyűgöm az új driverrel... frissebb claymore verzióról meg semmi infó, hogy készül e vagy sem.[ Szerkesztve ]
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
haxiboy
veterán
válasz janos666 #28379 üzenetére
Ez a driver más mint ami legutóbb érkezett 17.8.1 ha jól emlékszem?
Ebben valóban javítva van a dag probléma? Mert az előző béta driverrel nem volt változás, és a Watt tool is lehalt, a mostanival (legfrissebb) jó a watttool de a dag problémát nem oldotta meg, vagy csökkenés nem lesz több? Pár hete még 28+ ment az összes kártya...
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
deadwing
addikt
válasz janos666 #28950 üzenetére
Igen, ez jellemző a nyákra, főleg a vrm környékén szokott izzadni.
Van ennek a trutyinak valami spéci neve is, de nem jut eszembe... Egyik nagyobb gyártó, asszem asus egyik marketing anyagában egyszer láttam, hogy csökkentett "izé" tartalmú panel60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
aleister
veterán
válasz janos666 #28946 üzenetére
Persze, ha többet ki akar hozni a dologból, akkor érdemes lehet eladni a gari lejárta előtt a krátyákat. De a jelenlegi 36 hónapos garanciaidőket nézve, addigra ezek a kártyák már 4-5 szörösen behozták az árukat.
Btw mennyi most egy kW áram ára? A 35, 31 érvényes 7/24-ben?
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Zoz
őstag
Nekünk pont pár napja pukkant el (szó szerint!) egy 290X, és konkrétan egy kis pocsolya lett alatta ilyen olajos trutyiból, amit mi is csak ektoplazmának tudtunk beazonosítani :-) Viszont a többi kártyán nem láttam nyomát trutyinak, így arra gondoltam, hogy a pukkanásnál jött ki az ektoplazma valahonnan, bár ötletem sincs miből. A PCI csatlakozótól hátrafelé a kártya végéig trutyis a kártya alja. A szétégett VRM rész az ok, az nem paranormális.
-
ff-thomas
aktív tag
@janos666: jaja, nekem is ilyen "olajat" izzadnak a 470-ek magukból, kb. minden második, le se lehet rendesen takarítani... de alaplapom is volt már, amin "kifolyt" ez a lötty. a régi kártyáknál semmi hasonlót nem láttam.
@deadwing: osztrákiában dolgozó barátom vett le a kinti bankkártyájával pénzt. egyből EUR-t kérdez, EUR-t ad, ez az ATM nem váltogat semmit sehová. nekem van cryptopay kártyám, de még nem próbáltam ki azzal az EUR felvételt. ha te megteszed, kíváncsian várom majd a tapasztalatot, hogy mennyit vontak le a tranzakcióért.
[ Szerkesztve ]
find a way or make one..
-
P3Dr0
senior tag
Valoszinuleg az allando melegtol a VRM resznel levo kondenzatorok eresztik,ereszthetik az elektrolitot. Hajszalrepedes lehet valamelyiken. Legalabbis nekem az RX470-eken (sapphire) ez volt. 11 honap non-stop mukodes utan a heten sikerult kiszorni az osszeset. Raadasul dragabban mint a veteli ara volt.
-
Omli85
őstag
válasz janos666 #29002 üzenetére
32-33MHs-t kihoztam a 390-ből is még "elfogadható" fogyasztással szóval nekem erősen sántít ez a 35-36 de valamilyen szinten nem is baj így is körülményes beszerezni ha még a bányászok is rárabolnának csak nagyobb szívás lenne (mondjuk szerintem így is volt jó pár 56-os ami a bányába került az első nap).
Amúgy is eléggé szép gödörben van a vga piac jelenleg nem lesz ennek jó vége a gyártókra vetítve se ha visszaborul a használt piacra a kártyák nagy része.. majd ugyan az lesz mint a 290-es érában... fasza lesz...
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
ff-thomas
aktív tag
válasz janos666 #29120 üzenetére
Egyet is értek, meg nem is.. Egyébként én is a saját építést választanám, ha valami űbernagyot építenék. Főleg a garancia miatt.
Csak eszembe jutott a finanszírozás oldala a dolognak.. és onnan nézve nagyon nem mind1, hogy 1 héten belül 100%on fut a bánya, vagy 2 hónapig épül és fokozatosan éri el a 100%-ot ezidő alatt. De ha hirtelen lehet 10 embert előrántani, akik 1 hétig dolgoznak a kicsomagoláson és összeszerelésen, akkor már más a helyzet. 1 szó, mint 100, mindent meg kell tervezni alaposan és optimalizálni a folyamatokat, le kell tesztelni kicsiben, én ennek a híve vagyok. (Abraham Lincoln mondott talán valami olyat, hogy ha 8 órája lenne kivágni egy fát, akkor abból 6-ot a fejsze élezésére fordítana.)
Pl. nálam az összeszerelés után viszonylag gyorsan indul a csákányozás: van egy image, amit macrium reflect-tel 3 perc alatt rádurrantok az ssdre (Win10, driverek, teamviewer, ownlcoud, minden telepítve, minden konfigolva, pl. win update és auto restart off, auto login, startup, stb.), csak bekapcsolom a vadonat új gépet, rögtön a legfrissebb miner, config, stb. szinkronizálódik rá a felhőből, adok neki egy fix IP-t a monitorozás miatt, ha kell, állítok a config-on és start.
Visszatérve a nagy bányánál jelentkező extra tényezőkre és költségekre: ezek miatt hiába olcsóbb egységáron jutsz hozzá 1000 kártyához, mint 10-hez, és hiába olcsóbb valamennyivel az áramod, rengeteg olyan költséggel kell számolni, ami kicsi és közepes méreteknél nem jelentkezik. A legjobb megtérülése szerintem a közepes méretű bányáknak van, ahol még nem kell helyet bérelni és személyzetnek fizenti, egyszerű a hűtést megoldani, de mégsem 2-5-10 kártya zúg az íróasztalod alatt, hanem mondjuk 50-100 a garázsban, pincében, akárhol.
ui: persze, ha sikerül az áram oldalon eleget fogni (pl. erőmű közelébe települve és benti levegő cseréjével hűteni) akkor már megérősebb nagyban.. - ld. pl. genesis mining izlandon.
[ Szerkesztve ]
find a way or make one..
-
zovifapp111
senior tag
válasz janos666 #29314 üzenetére
Mint laikus úgy gondolom, hogy a gpu-ba rögzítve van minden adat (ezért is ismeri fel pl. a gpu-z is),de a gyári "beégetés,regisztrálás" után semmi mást nem tud rögzíteni, mármint maga a hw. Az már más kérdés, hogy mit küld ki a hálóra, de ezt egy "halandó vásárló" úgy se tudja ellenőrizni.
Alig várom a tavaszi zöldelést!
-
thoger
csendes tag
válasz janos666 #52125 üzenetére
Szia! Engem is érdekelne hogy ezek az új kártyák hogyan tudnak hasznot hozni a konyhára.
Sosem bányásztam még, de most lehetőségem lenne beker áron kártyákat venni akár ezt a típust is, de egyszerűen rendesen fizetett árammal nem látom hol a profit a tevékenységben. több mint 2 év mire visszahozná egy 3080-3090 az árát, miután visszahozta képes rendes profitot termelni? Hogyan lehet egy ilyen csúcs kártyából tényleges profitot kicsikarni fizetett áram esetén? Valaki világosítson fel miért, vagy hogyan éri meg bányászni. -
aleister
veterán
válasz janos666 #52139 üzenetére
Ezt sajnos kb lehetetlen előre meglátni. Az ember akkor tudna hw vétel/eladásokban jól dönteni, ha fél-egy évre előre tudná, hogy mi lesz...de hát kevesen vannak ilyenek. Ezen kevesek meg már nem a vga-k árával fognak foglalkozni.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
varmi2
nagyúr
válasz janos666 #52159 üzenetére
Tudomásom szerint, itthon, a kryptók nem fizető eszközök, nem pénz, nincs elismerve fizetőeszközként, innentől ,ilyen profitra gondolsz?
Meg lett vásárolva a hardver, normál áfás áron, az áram is fizetve van, innentől az államnak semmi köze hozzá, az én felfogásomban.[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
aleister
veterán
válasz janos666 #52159 üzenetére
Ha nem adóztak utána akkor az adócsalás. Viszont erről nem szólt a fáma.
Továbbá erre is igaz, hogy csak a 600.000 forint bevételig vagy 200.000 forint haszonig nem kell adóznod. Szóval az elmúlt 2 évben nemigen kellett. Kivéve a mostani dömpinget.
Továbbá a kibányászáskor aktuális árfolyamot kell nézni.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Powerer
tag
válasz janos666 #55162 üzenetére
Hali!
Ha két tápot használsz egy géphez, akkor egy tápelosztó segítségével mindenképp kösd össze őket. -
prmcsk
addikt
válasz janos666 #55162 üzenetére
Ennek a risernek nem csak 12v kell. Van egy 5 voltos ága is (piros madzag). Csakis a VGA-k tápját ellátó tápra kötheted, velük együtt. Ha szervertápról üzemelteted a kártyákat, aminek csak 12 voltja van, akkor egy step-down tápon keresztül előállítod hozzájuk az 5 voltot.
A lényeg, hogy két táp esetén nem keverhetőek bizonyos dolgok, mert "füst milán" lehet a vége...
"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
Celithrandi
addikt
válasz janos666 #76174 üzenetére
berakom, feltolom a driverket és kész? nem omlik össze az X kijelzős asztalkezelés stb? Csak azért érdekel, mert lehet megtartanám a 6600xt a lecserélés helyett még egy ideig amíg fut az eth.
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
Celithrandi
addikt
válasz janos666 #76178 üzenetére
Szerintem félreértettél. Binance felé bányászok és abban fizetnek amiben szeretném ha ki akarnám, venni az ETH-t. Nekem egy "starter" kellene amibe beállítom a kártyákat meg a binance poolt meg a minert. Most teszteltem az Awesome miner nevű programot, de ott is pénzt kérnek a programért ha már profilozni szeretném a gpu-t. Tehát a kérdés, hogy van e erre jó ingyenes program vagy fizessek annak akinek tetszik a programja.
[ Szerkesztve ]
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest