- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kenwood
veterán
válasz shteer #79402 üzenetére
ahham, akkor ez lesz a megoldas :
"Pcix provides maximum of 75watts. In some cases high-end GPU maw draw more power like 3090 units in very specific instances. As you can see this power connecter is only for pcix1 first GPU slot. This has nothing to do with multigpu. If you have high-end GPU connect the cable. I did on my 3090."
Mondjuk aki ilyen kartyat tervez,kiad, nem biztos, hogy epeszu ...Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
Celithrandi
addikt
sajnos mióta win11 frissítette magát folyamatosan kifagy az amd driver bányászás közben. Mely drivert lenne érdemes felrakni? Már sajnos ötletem sincs hogy mi a baja
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
Frozen
addikt
válasz Celithrandi #79405 üzenetére
nvidiát és elfelejteni az amd kártyákat ,ezek soha nem voltak szoftweresen sem erősek
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Celithrandi
addikt
-
bajnokpityu
félisten
válasz Frozen #79407 üzenetére
hja, céges 2060 driverével 3 napig szoptak az infosok, mire megoldották, hogy menjen egy tök általános szoftver. amdvel meg konkrétan rég nem találkoztam semmiféle 1 percnél többet igébyvevő problémával. mondom úgy, hogy 3 évig előtte nvidiám volt idehaza is.
Celithrandi
nekem hibátlanul megy w11el a 6700xt 2minerssel. oké, csak hébe hóba megy, nem nonstop
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
veterán
válasz varmi2 #79410 üzenetére
2020 dec vettem egy 3070-et, azt dupla áron el tudtam adni 20201 novemberben. Valamennyit túrtam is vele de azért nem arra vettem, hanem játszani.
Ideiglenes kártyát vettem ősszel negyedáron a 3070 eladásához képest.
Most hogy normalizálódtak az árak vettem egy Ghost 3060Ti-t (még a normalizálódott áron is annyi volt, mint a 3070 nonLHR annak idején) az ment az 1-es slotba.
Az ideiglenes kártya meg az x4 slotba. Ezt el fogom adni, csak még kivárok, beválik-e a 3060Ti. Egyelőre nem a szívem csücske, 900mV 1770MHz már nyalja a 200W limitjét.
3070 tutdta a 2GHz-et 1V alatt.https://tinyurl.com/rasoapro
-
Celithrandi
addikt
válasz bajnokpityu #79411 üzenetére
kalap szar a win természetesen, három drivert is próbáltam úgy hogy telepítettem és fagyott. Majd megpróbáltam úgy, hogy csináljon gyári visszaállítást és úgy rakja fel ugyan azt és minden megy simán
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
Celithrandi
addikt
válasz mZoleee #79415 üzenetére
nem, az amd driver le tudja szedni saját magát használom egy ideje. Viszont sajnos ugyan úgy kifagyott megint az amd Fogalmam sincs hogy mit cseszett el a win11 frissítése
-
Emperor_
addikt
válasz Celithrandi #79416 üzenetére
Hááát.
Jobb lenne, ha DDU-val szednéd le. Az egy tiszta, komfortos állapotot teremt .Miért nem mész vissza win10-re? Van valami, ami csak win11 alatt megy? Mert csak szenvedni látlak a win11 miatt .
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
The DJ
addikt
Srácok, buta kérdés, ne üssetek, ez az első tapasztalatom server PSU-val.
1200W HP + breakout board + 6pin to 2x8 (6+2) pin kábelek
Mehet-e a breakout boardból egy 6 pin osztott kábel egyik fele a riserbe, másik pedig a kártyába? Vagy úgy jobb ha külön tápolok + 2 risert egy 6 pinről és a VGA-knak saját 6 to 8 pint adok (tehát nem osztom aztán más felé azt a 6 pint már)? Mennyire biztonságos a breakout boardból jövő 6 pint a 2x8 pinnel bármerre is osztani? Nem akarok bajt magamnak Nyilván okkal léteznek ilyen kábelek, csak nem tudom, hogy hogyan érdemes ezeket a lehető legbiztonságosabban és leghatékonyabban felhasználni.
Plusz a breakout boardon van egy 3 állású switch. Szét guglizom magam, de nem tudok rájönni mit állítanak az egyes állások.
https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.
-
Frozen
addikt
válasz Celithrandi #79408 üzenetére
tegyük tisztába gyorsan a válaszodat és,hogy mit gondolsz.
1. nvidia kártya szoftweresen jobban támogatott.
2. a bányász programban amit ír fogyasztást nagy % ban helyes /amd kártyánál a valós adatot olyan ritkán találja el mint fehér holló a szénakazalban a tűt..
3. Egyetlen egy amd kártya tudtomal nincs gddr6x memoriával szerelve és egyik sem tud akkora sebességet. Sőt a mai napig egyik sem tudja azt amit egy 3080 ,hogy 800 euro körüli áron 100 mh-t hozzon...Szóval ennyit röviden arról ,hogy ismét porábltál okos lenni csak nem jött ben
#79411bajnokpityu
Hiba mindenhol feléphet ,de azért valljuk be öszintén az nvidia eseténbe a softweres támogatás jobb. És a kártyák is sokkal jobban bányász szempontból is hiszene egy 3090 közel 2x akkora hashratet tud mint egy bármelyik friss amd kártya.... És még mielőtt valaki bedobná azt,hogy hát vesz 2db amd kártyát vehetsz ,de az akkor is 2 db hely lesz egy rigben vagy bárhol ezen felül meg amikor ezek a kártyák megjelentek akkor nem tudtál venni 2db amd kártyát sem mert abból is hiány volt szóval akinek esze volt az vett akkor 3080 akat és mára már ingyen ketyeg neki.[ Szerkesztve ]
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
-
csendes tag
Sziasztok!
Bányát akarom hűteni és kéne valami jó erős venti
valaki tudna ajánlani valamit?
Előre is köszönöm -
The DJ
addikt
válasz Hurkaleves #79420 üzenetére
Köszi! Jelenleg én is így kötöttem be, remélem nem ég le a ház
Még egy alap kérdés: A szerver PSU és a lap is automatán indul ha áramot kap. Tegyük fel, hogy egy pillanatnyi áramszünet van, majd visszajön, indul minden, DE... ilyenkor a Hive nem látja a VGA-kat, mert a riserek meg a kártyák egy kicsivel később élednek fel, mint az alaplap, tehát kell egy Hive/OS restart, hogy induljon a bánya és detektálja a VGA-kat.. Ha én nem vagyok elérhető, hogy ezt megtegyem, akkor nyilván áll minden. Milyen megoldás létezik arra, hogy úgy éledjen fel a rendszer, hogy nem kell ez a manuális közbeavatkozás?
https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.
-
Frozen
addikt
válasz metro555 #79421 üzenetére
Nocuta
NF-A14 industrialPPC-3000 PWM - 140mm
Erre a kis időre már tuti nem vennék ventit semilyet, egyébként ez egy tényleg jó venti hosszú életartammal. A másik még a plusz venti mindig több koszt is nyom át a levegővel együtt a kártyák körül, érdemes venni egy szerver szekrényt és belevezetni a tetejébe egy klimát vagy belerakni egy klimát a kártyák mellé és bezárni őket egy légtérbe , így garantált hogy nem fog elkoszolodni sem a borda sem a ventilátor és az életartamuk is sokkal több lesz. Most majd valaki kitalálja,hogy a klima mennyi áram, érdemes mérlegelni ,hogy időnként szétszedi az ember a kártyát takarítani stb az mennyi idő kiesés főleg egy 10-20 kártyánál már.... ami könnyedén fedezheti a többlet költséget is, de akár mondhatni a pasztát is stb...[ Szerkesztve ]
-
JohnyBlue
addikt
válasz metro555 #79421 üzenetére
Halihó,
Erős venti: ---> csavarozd majd le rendesen mert elszáll
https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
koko52
nagyúr
válasz JohnyBlue #79424 üzenetére
Ennyi erővel ott vannak a 230v ventik. És mókolni sem kell.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
atosz
őstag
Hátha valaki hasonló cipőben jár...
Korábban Ethermine-ról ment a kiutalás 0.2 ETH-nként, de ősz óta levesznek kb 1%-ot.
Nemrég áttettem WETH-ra (wrapped) Polygon hálózatra. Mindez Trust Wallet-re megy.
Az egy dolog, hogy hülyén jelzi ki a TW és azonnal dollártrilliárdos vagyok, de eléggé megszenvedek vele, míg ismét ETH-m lesz. Nagy nehezen MATIC-ra át tudtam már swappolni, de van valakinek jó ötlete mi lenne a legegyszerűbb módja hogy ETH legyen belőle ERC20-on?Vagy akár a MATIC-ot hogy váltsam át?
-
kenwood
veterán
Elotte is levettek,sot tobbet,csak a napi termelesbol vontak le,mert az olyan sok volt az eip-1559 elott,hogy fel se tunt.Gondolom az neked is megvan, hogy az ethermine nem zsebbol fizette a kiutalasi dijakat azelott sem Ez a valtas igazabol egy plusz opcio,amivel ha nagyon meg akarod ragni, akkor par ezreleket tudsz sporolni. Cserebe swapolhatsz utalagatsz jobbra balra,es talan nem lesz tobb 1%-nal a buko.
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
kenwood
veterán
válasz JohnyBlue #79424 üzenetére
Az nagyon keszeg. En ilyet rendeltem parat, de vegul 1-2 teszt utan szekrenybe kerultek,mivel nalam a helyiseg merete,es az onnan kimeno levego volt a korlatozo tenyezo. Ezzel csak azt ertem volna el, hogy gyorsabban lokom vissza a meleg levegot a rigbe
Majdnem annyit eszik,mint egy GTX 1660. 5500 rpm, 252.85CFM[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
GAbre
veterán
Üdv!
Mióta átkerült másik gépbe 3080-am.
Azóta bányában minél nagyobb az órajel,annál gyakrabban lesz kék halál.
Mint kiderült csak a kártya/ vram oc miatt van ez.
Esetleg,hogy nem 1edül van,vagy operációs rendszert lenne érdemes újrarakni?
Mert +1500-at is bírt,(szinte hibátlanul ment reject nélkül),de 1300on is eldobja magát a rendszer.[ Szerkesztve ]
-
Winchester95
őstag
Sziasztok!
Lehet valami kézzel fogható konkrét dátumot tudni az átállással és az ETH bányászat végével kapcsolatban? Vagy ugyan az a majd ekkor, akkor, valamikor de lehet máskor téma megy mint az előző 1 évben?
Úgy tudom már jó alternatíva is lehet a TON coin és az ETC bányászata is?
-
varmi2
nagyúr
válasz Winchester95 #79438 üzenetére
Nem lehet tudni. De nem azért mert messze van. Hanem azért, hogy nehogy hamarabb átálljanak a bányászok másra, és 51% támadás áldozatává váljon az eth hálózat.
Ha mondjuk holnap lenne az átállás, akkor ma még nem tudnánk. De holnap élesedik a diff bomba, és egyből alig fog hozni a bánya, és ekkor történik az, hogy a gépek átállnak másra.Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Agyrák666
aktív tag
válasz Winchester95 #79438 üzenetére
Itt 2-3 ember tenykent kezeli kb, mikozben ugyanott tartunk mint tavaly ilyenkor.
-
Winchester95
őstag
válasz varmi2 #79439 üzenetére
Értem, akkor tulajdon képpen semmi kézzel fogható, megint csak a riogatás meg a pánik eladások vannak.
Lehet akár holnap, vagy két hónap múlva, de lehet hogy 2 év múlva.
Az a biztos mikor már megtörtént.
Addig meg marad a szokásos de mostmár aztán tényleg jön, ha eddig nem jött, de majd most, meg már annyira mondták, hogy most vagy soha, de lehet hogy mégse, pedig már nagyon dolgoznak rajta és minden arra mutat hogy nemtudni hogy mi van történet.Lényeg hogy akkor már most ki lehet váltani az ETH-t mással igaz?
-
Winchester95
őstag
válasz Agyrák666 #79440 üzenetére
Emlékszem mikor beszámoltam egy bányász alaplapot valamikor nyár végén 20 ezer környékén. Bontatlan volt.
Mondta a srác hogy ezt meg akarta tartani a bányászat emlékére mert már úgy is vége ennek az egésznek. :D Akkor még nem tudtam miről volt szó....[ Szerkesztve ]
-
kenwood
veterán
válasz Winchester95 #79441 üzenetére
Szo nincs riogatasrol.
Tavaly ev vegere hivatalosan bejelentettek az atallast, csak az utolso pillanatban kozoltek, hogy megsincs kesz a PoS kod,es fel evvel eltoljak a difficulty bombot,ujra.
Szaz szazalekra most sem mondjak a nyari indulast,de ennyire optimista,konkret meg nem volt a hivatalos komunikacio, igy joval kisebb az eselye az ujabb csuszasnak,mint eddig.Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
Hurkaleves
őstag
válasz kenwood #79434 üzenetére
Én is így vagyok vele! Néztem ezt a polygon - matic akármit, de már az elején felb@szott, mikor hatvanöt váltást kellett eszközölni és még akkor sem tudtam, hogy hol áll a fejem. Sima ETH mainnet és kész, megy a walletomba egyből. A kifizetési adón meg úgy lehet spórolni, hogy ritkábbra veszed a kifizetést (alias növeled a kifizetési határt). Nálam a lényeg, hogy minél kevesebb állomással (tranzakcióval) jussak el a fiat-ig.
-
Hurkaleves
őstag
válasz The DJ #79422 üzenetére
Nem tudom neked milyen rendszered van, nálam csak egy szervertáp van és az lát el mindent! Mindent kapcsol, ha áramot kap. Ezt pedig egy fogyasztásmérős okoskonnektorral vezérlem bárhonnan. Szerintem ez a legtutibb. Mondjuk nekem egy ilyen deszka az alapja mindennek.
-
varmi2
nagyúr
[link] egy 4 napos írás erről. De igen, itt mindenki jobban tudja, mint a fejlesztők. Vannak akik már május-júniust beszélnek. De itt még mindig srtucc politikát folyatatnak az embere. Tegyük a lyukba a fejünket, mert ha mi nem látjuk a ragadozókat, akkor azok sem látnak minket
[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Winchester95
őstag
válasz kenwood #79443 üzenetére
" Szaz szazalekra most sem mondjak a nyari indulast,de ennyire optimista,konkret meg nem volt a hivatalos komunikacio, igy joval kisebb az eselye az ujabb csuszasnak,mint eddig. "
Ha nem száz százalék, akkor nem kell tényként közölni.
Innentől fogva ez riogatás.Bár én is inkább azt látom hogy nemsokára tényleg itt van az átállás, de azért nem szabad tényként közölni olyat, ami nem biztos. (Ezt csak azért írtam mert voltak olyan emberek akik tényként közölték)
Ahogy te leírtad az lenne a pontos megfogalmazása a dolgoknak.
Na de a lényeg hogy még semmi pontosat nem lehet tudni.
Amit meg nagyjából sejteni lehet, azt nem nagyon lehet komolyan venni, a régebbi halasztások miatt. -
törölt tag
válasz Winchester95 #79448 üzenetére
Most magadat nyugtatgatod?
-
viharhozo
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Külpolitika
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- TP-LINK routerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- XPEnology
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs