- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Asztrofotózás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen notebookot vegyek?
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
válasz Kaci84 #79750 üzenetére
39 db 330 wattos panel van fent, tehát 12,87 kWh az elméleti maximum.
A digitális villanyóra szerint 21470 kWh áramot tápláltam eddig a hálózatba (tehát emellett még ugye elláta a rendszer a saját fogyasztóimat is), és 25xxx-et vettem. Mivel most jön a napfényes időszak ez pozitívban lesz a novemberi elszámoláskor.
Az inverter már kikapcsolt, így teljes termelés nem tudok mondani.Itt az archívból egy átlag nyári és egy átlag téli hónap:
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
viharhozo
addikt
Na, mar a hivatalos oldalon is atirtak a datumot.
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
-
sebkri25
tag
válasz kenwood #79743 üzenetére
1660 hynix core1300 mem1850-1950 teszteld tizesevel 27folott is tudnak picivel, a hynix ramos sima1660ok a legjobbak
regen a 1060/70/80 kartyaim 65fokos gpukkal is honapokat mentek, mar eladtam mindet
jelenleg a 2060/70/80 kartyaim gpu homerseklete 52fok ala van belove, nalam megy az autofan eleg magas minimum ventivel 50-60% es mertem hokameraval a memoriakra, ekkor 80fok alatt maradnak, de minden kartya mas, van pl olyan 3080ti nalam, ami mag55 mem80 es ugyanabbol a tipusbol mag35 mem105diff bomba meg veszelyeztetne a halozat stabilitasat, ha megtortenne merge elott
[ Szerkesztve ]
-
Celithrandi
addikt
válasz Dare2Live #79720 üzenetére
nekem eddig T-rex el az azonos kártyám 72-74-et ment átlagban, most hogy restartoltam és jött a frissítés 80körüli az érték Meglássuk mennyi les a 24 órás átlag
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
demmer123
őstag
válasz Celithrandi #79756 üzenetére
-
szokeherceg
aktív tag
-
koko52
nagyúr
válasz szokeherceg #79759 üzenetére
20kw rendszerem termelt tavaly ~22000 Kw-ot. Mo.-on rendszer méret +8-12% a termelés optimális tájolás esetén.
[ Szerkesztve ]
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
veterán
Gyakorlati tapasztalat alapján mennyit hashal most a
3080LHR
380Ti LHR
Oldalakat én is tudok aki használ. -
mefistofeles
addikt
Üdv Urak!
Totál laikusként volna két kérdésem.- Tudtok olyan oldalt ahol az alapoktól le van írva a bányászatnak az elméleti és gyakorlati része.
- Van értelme meg beszállni?
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
2018
senior tag
válasz mefistofeles #79765 üzenetére
Van e ertelme beszallni? Termeszetesen nem. Nem akarjuk hogy felmenjen a diff.
[ Szerkesztve ]
-
trek81
senior tag
válasz mefistofeles #79765 üzenetére
Mivel akarsz beszálni?asics vagy gpu.?
Milyenekkel?Már ment vissza pénz embereknek,, ahogy kapom a pénzem megy vissza
-
veterán
Köszi mindenkinek
-
G_Endre
csendes tag
válasz mefistofeles #79769 üzenetére
RTX 2070 42-43 MH/s ~100-125W
-
BeZol
őstag
Átlagos példánnyal ami 2400-as memóriát (Windowsban +1200, de itt -1-2MH/s-t bekavarhat ha a kijelző rá van kötve) tud,
az T-Rex 0.25.12-vel:3080: kb. 79,5MH/s
3080 Ti: kb. 93,5MH/s
Nagyjából +/- 0,5-1MH/s-es tartományban csákányolva hoznak ilyen átlagokat.
A fogyasztás példányfüggő, ugye bizonyos típusok fixen többet esznek (pl. 3x8pinesek).Az pedig, hogy a memóriát meddig húzhatod, az meg szerencse kérdése, szóval maradva az átlagosabb értékeknél, inkább a fentiekkel érdemes számolni.
-
Emperor_
addikt
válasz mefistofeles #79769 üzenetére
Szia,
nehéz jó választ adni erre az egyszerű kérdésre .
Jelen szituáció szerint az ETH bányászat éri meg (ez azt jelenti, hogy a villanyszámla levonása és a coin eladása utána van bevételed).
Vannak más bányászható coin-nok, ezeknek a nyeresége alacsonyabb mint az ETH-é. Pld ETC, RavenCoin, stb.Viszont az ETH-n nagyon nagy bányászati erő összpontosul, mert megéri bányászni. Az ETH életciklusában közeledik az un merge, ami a bányászat végét jelenti. Ezt húzzák-halasszák már egy ideje. Most éppen ez év harmadik, negyedik negyedéve.
Az ETH-n lévő magas bányászati potenciál át fog menni más coinokra és felviszi a bányászati nehézséget az adott coin-on. Nem tudni mi lesz, melyik coin lesz, ami felszívja ezt a hatalmas bányászati erőt és lesz e olyan coin, amit megéri bányászni.
Ha mégis bevágsz, akkor a minnél hatékonyabb (alacsony fogyasztás és magas bányász erő) VGA-val érdemes. Pld 1660 super, 6600 XT.
Rengeteg angol nyelvű videó van a témában, utána tudsz nézni. Meg az összefoglalóban is van infó.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
aleister
veterán
válasz szokeherceg #79759 üzenetére
Mert ez több, mint két éves Sherlock
2020 januárjában indult.Ott a srceenshoton a 2020. 7 hava. Tényleg nem tudom elképzelni hogyan jött ki ebből az 1 év.
[ Szerkesztve ]
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
mefistofeles
addikt
válasz Emperor_ #79774 üzenetére
Köszi a kimerítő választ!
Tehát jönnek mennek a kripta valuták, de általában egy viszi a prímet?
Azt már olvastam valahol (remélem nem írok nagy lámasagot), hogy minden coin értéke, időnként ( 4 év?) feleződik.
Igazából az érdekelne, hogy egy akár otthon üzemeltethető rig is tud értékelhető hasznot hozni? Mondjuk úgy milliós értékig? ( már a gép annyi)Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
varmi2
nagyúr
válasz mefistofeles #79776 üzenetére
Nagy lámaságot írtál......
A btcnek az algója úgy van megírva, hogy 4 évente felezze a jutalmat. Nem a coin értékét, hiszen az csak a piaci folyamatokon múlik.
Néztem neked itt apróról egy riget. Rtx 3070 x8 3,19mFt jelenleg. Elvileg ez zsír új. Jelenleg ezzel havi 444$ keresnél(ebből már le van vonva az áram) De mivel a diff az folyamatosan nő, ezért 2 hónap múlva már nem fogsz ennyit keresni (kivéve ha kilő a crypto) Tehát év végéig 3500$ keresnél vele, illetve kicsit kevesebbet. Ez oké, és nem is rossz, de ebben az évben vége az eth bányának tuti(hogy mikor az nem tudható), tehát lesz jövő januárra 3500$-ad, de 9100$ költöttél a rigre. Ami ezután a profitábilitás bele áll a földbe. De ott lesz 8db kártya, amit eladhatsz, ki tudja mennyiért.
Vagy másik út, nem riget veszel, hanem az árából magát a coint, btc, eth, ami szimpatikus. ÉS megspóroltál egy sok idegességet magadnak. Mert annyi coint tudsz érte venni, amit 2 év alatt sem bányászna ki.
Amit akár kamatoztathatsz is, pl eth (évi 4-8%) kamatra lekötheted sok helyen. És 0 áram számlád van. A coinok mennyisége is nő a kamat miatt, és az értéke is nő, ha kilő a piac. Ezzel csak nyerhetsz.[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Emperor_
addikt
válasz mefistofeles #79776 üzenetére
Jelenleg igen, az ETH a legjövedelmezőbb.
---
Van egy un block reward.Ez az jelenti, hogy ha olyan szerencséd van, hogy kibányászol egy block-ot, akkor mennyit kapsz az adott coin-ból.
Ennek a járandóságnak (block reward) az értéke minden coinnál más és más. Az elején magasabb.
A RavenCoinnál eddig pld 5000-et kaptál, de pár hónapja már csak 2500-at. A BTC-nél is van ilyen feleződés. Elemzők pedig ehhez kötnek piaci mozgásokat/trendeket. Mármint a BTC feleződéshez.Mélyebben: [link]
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
Celithrandi
addikt
válasz varmi2 #79777 üzenetére
Igen, kártyát venni és bányászni vele akkor érdemes ha amúgy is kell a kártya. Énis nem rég vettem egy 3080-at, de nagyon minimális az esélye, hogy akár csak nullára kihozzam az árát, arra viszont van esély, hogy a végére a sok-sok többletet amibe került a kártya visszakeresem és lesz egy jó kártyám játékra reális áron vagy akár annál jobb áron. Üzleti szempontból jelen piacon nem érdemes venni. Persze ki tudja mi lesz még az eth bánya zárásáig.
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
Frozen
addikt
válasz demmer123 #79755 üzenetére
szerintem meg nem , aki tud számolni az hamar rájön,hogy amivel kiszállt azzal bőven pluszos és abból eth vett akkor bőven jól járt, de mondok más most még olcsobb a kártya mint pár hónapja ergo az eladott rigből egy sokkal gyorsabbat tud venni most ha annyire hisz valaki még ebben a bánya dologban. Viszont érdemes fontolóra venni,hogy küszöbön a merge és azt is többször elmondták már,hogy a végsőkig kell a hashrate,hogy az átálás zökkenőmentes legyen ergo nem valószínű hogy saját maguk alatt vágnák a fát és előre bejelentenék,hogy xy dátumtól vége hiszen ezzel veszélybe kerülne az addigi munkájuk és az átálás az eth 2.0 ra.
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Winchester95
őstag
Oooh megint eltolták az időpontot. *-*
[ Szerkesztve ]
-
trek81
senior tag
válasz Celithrandi #79788 üzenetére
Ennek nem sok értelme van... hőfok a watt...
Gamre használod... Amikor meg nem akkor tur?Már ment vissza pénz embereknek,, ahogy kapom a pénzem megy vissza
-
Celithrandi
addikt
válasz trek81 #79789 üzenetére
Tehát azt mondod hogy az a pár százezer 3080as kártya ami túr annak nincs értelme? Vagy annak hogy visszakeresi az árát? Vagy csak nem ismered az adott kártyát? Megjegyzem az új trexel tényleg feljebb ment a hőfok, állítani kell majd a ventiken kicsit.
[ Szerkesztve ]
-
trek81
senior tag
válasz Celithrandi #79790 üzenetére
Ismerem.. Nem jó az lhres.. Meg a nolhres sem...
Mi ilyen watt. Mhs katasztrófával nem turunk
Nézd meg a hőfokod hűthetetlen az összes 3080
Most jön a nyár csak.. katasztrófa a 240w is[ Szerkesztve ]
Már ment vissza pénz embereknek,, ahogy kapom a pénzem megy vissza
-
Celithrandi
addikt
válasz trek81 #79791 üzenetére
Nem értem miről beszélsz. Ez a kártya erre képes. Akkor van miről beszélnünk ha tudsz rá olyan beállítást amivel fel ennyit fogyaszt és ugyan ennyit túr. Mondjuk előnyös benne, hogy nem fossa össze magát három naponta a driver mint az AMD kártya alatt.
-
trek81
senior tag
válasz Celithrandi #79792 üzenetére
Hive os alatt nincs gond sosem az amd~kkel
Win alatt eleve nem bányászunkMár ment vissza pénz embereknek,, ahogy kapom a pénzem megy vissza
-
Celithrandi
addikt
válasz trek81 #79793 üzenetére
Értem, ti nem bányásztok 3080-al és nem bányásztok win alatt. Mi bányászunk 3080-al és bányászunk win alatt. Köszönöm a jó, tartalmas és építő beszélgetést. Szép estét.
-
trek81
senior tag
válasz Celithrandi #79794 üzenetére
Ti szenvedtek win alatt nem mi....ideje lenne elfelejteni winfos alatti bányászatot... Egy ssd hive os ennyi
[ Szerkesztve ]
-
Celithrandi
addikt
válasz trek81 #79795 üzenetére
Nekem most stabil az amd és vidia is. Hiveos sajnos pendiről nem volt stabil és arra se jöttem rá hogy a winyókat hogy tudom vele lekapcsoltatni. SSD ről nem akartam futtatni, ahhoz kellene egy hülye boottable a gép indulása után ami szintén idegesítő és őszintén szólva fogalmam sincs hogy modern gépeknél hogy kell kreálni Pedig kallódik itt az asztalomon egy 120gb os ssd már vagy három éve. De ennek semmi köze ahhoz hogy leszólod hogy hogy túr egy kártya ami így tud. Ha szarok a beállítások és azért túr valakinek szarul akkor van értelme hogy írsz egy hozzászólást hogy nézzen rá erre vagy arra a beállításra, de annak nem sok értelme van, hogy beírod hogy szar a 3080. Mondjuk én nem látom annyira szarnak mert az árát visszakeresi kevesebb mint 12 hó alatt még ilyen alacsony eth ár mellett is.
[ Szerkesztve ]
-
trek81
senior tag
válasz Celithrandi #79796 üzenetére
Hive os... Nem nehéz... Minden könyebb nincs driver gond meg semmi
Sajnos amiket leirtál a legnagyobb bányász hibák... Pendrive stbi...
Küzdjetek... A legjobb fogyasztás a 6700xt..6800 és csak az amd... Nv nálam csak a cserélősbe[ Szerkesztve ]
-
Celithrandi
addikt
válasz trek81 #79797 üzenetére
Az a helyzet hogy én megelégszem azzal ha termeli a pénzt a kártya.
Tisztában vagyok azzal hogy mely kártya milyen eff. értékekkel bír. Viszont a 6800xt gyenge raytraceben A legjobb eff. pedig a 6600xt, az van mellette.[ Szerkesztve ]
-
trek81
senior tag
válasz Celithrandi #79798 üzenetére
5 karinál már érdemes hive os
-
Celithrandi
addikt
válasz trek81 #79799 üzenetére
1 karinál is érdemes lenne ha ez egy célszerver lenne és nem egy desktop gép amin ha nem elengedhetetlen nem akarok oprendszereket váltogatni, még a pendiről futtatás egész kényelmes lett volna. Mind1, ha bármi miatt szézesik a driverezettség felrakok ssd-re hiveos. Igazából addig nem volt gond most hónapokig amíg nem frissítette fel a win11 az összes drivert csak úgy, de végre rájöttem mely driverekkel volt jó és most megint minden ok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Asztrofotózás
- Politika
- Gumi és felni topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen processzort vegyek?
- Trump vagy Harris
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest