- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Gaming notebook topik
- BIOS frissítés
- Videós, mozgóképes topik
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
válasz clyvejhamma #61348 üzenetére
bányászható coin mindig volt, és lesz is..
ha most azonnal kéne átmenni, kisebb haszonnal de a ravencoin jó alternatíva.. szerintem..
később nem tudni mi lesz.. de valami tuti lesz.[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz mZoleee #61351 üzenetére
Csak ha eth-ról az a felfoghatatlan hashrate rámegy a kicsi coinokra, a diff megsokszorozódik és a mostani töredékére esik az incomming ott is.
[ Szerkesztve ]
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
kenwood
veterán
válasz SzlobiG #61353 üzenetére
Rigeket pakolgatnak mar december ota.
A gond csak az ,hogy egy rig amiben a kartyak 1m-et ernek,a tobbi meg 100kt,1.5-ert megy.
Onnan tudod,hogy valtozas tortent,hogy olcsobb lesz egy rig,mint az alkatreszek kulon.
Ez lenne amugy a normalis,a komplett pck is kevesebbet ernek,mintha minden alkatreszt kulon kiarulsz.Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
SzlobiG
félisten
válasz kenwood #61354 üzenetére
Persze azokat látom én is, de ha menekülni fognak, akkor nem csak pár darab lesz fent, hanem rengeteg, ugyanis nem is gondolnánk milyen sokan fogtak ebbe bele, télen még jól is jött a "fűtés" a panelba, na de nyáron ahol nincs klíma és nem tudja sehova rakni annak felejtő és ugye még nem beszéltük a Júliusi égetésre amitől szintén menekülni fognak. Persze ez mind a hobbi bányászokra érvényes az öregmotoros nyáron is tolja meg még akkor is ha éppen megvan az áram.
Én kíváncsian várom mi lesz itt 1-2 hónap múlva, nekem is társasházba van a rig, de van alternatívám elrakni innét.
-
Laraxior
titán
Asus garancia:
"Damage to the Product that arises from cryptocurrency mining or related activities unless the model is especially designed for mining."Huppsz.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
senior tag
válasz Laraxior #61356 üzenetére
asus.. nem csoda hogy ők hisztiznek elsőként
majd ha megtanultak a gyárban normálisan pasztázni egy gpu-t akkor keressenek meg , és akkor a bizonyos szériában elb*szott rogstrix hűtésükről ne is beszéljek..
egyébként meg aki "ügyes" simán megoldja, hogy ne látszódjon rajta hogy kapálva volt vele..[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz EQMontoya #61357 üzenetére
De én sem tudom bizonyítani, ha ők azt mondják, hogy kapirgáltam vele, hogy márpedig nem.
Szóval ez eléggé oda-vissza dolog."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
-
warcat
veterán
Ezt még 2017-18-ban belevette az EVGA is a feltételekbe, de nem tartható be mivel nem bizonyítható.
És csak pár téves ítélet kell hozzá, hogy a vásárló telesírja az összes létező közösségi médiát azzal, hogy mekkora szar és köcsög az Asus, mert nem tartja a garanciát.Aki persze beregel 10 kártyát egy fiókra, magára vessen
Írtam korábban, hogy amikor gariztattam az 1080 Ti-t, már fel sem merült kérdésként.EA: It's in the crate!
-
Laraxior
titán
válasz warcat #61363 üzenetére
De azért most a 3080-ak 95%-a igencsak kapirgál, még ha játékra is lett véve, akkor is üresjáratban akinek van egy kis esze az befogja dolgozni. Főleg az ilyen árak miatt.
Mondjuk inkább csak érdekességképpen másoltam be. Csak biost kerestem a VGA-hoz, és nyomkodás közben megütötte a szemem"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Ferdzsoo
addikt
válasz Laraxior #61364 üzenetére
Szvsz ez ilyen eltántorító intézkedés, ha ezzel 500 ember már inkább úgy dönt nem bányászik mert ha beszarik nincs garancia, megérte nekik. Még 500 akinél tönkremegy a vga és azt mondják nincs gari és elfogadják, beleegyeznek. A fennmaradó 10.000 embernek meg legarizzák annak ellenére hogy bányásztak vele mert nyomják a csengőt és fenyegetőznek.
Így is fogtak 1000 kártyát amit nem kell legarizni, nyertek x százezer dollárt.
Ennyi ebben a logika..."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
fasyrt
őstag
válasz koko52 #61360 üzenetére
Ha ez ilyen egyszerü lenne...
Garancia jogilag nincs. Szavatossag es jotallas van.
Törvenyileg egy ev jotallas, ket ev szavatossag kötelezö (privat vasarlasnal). [link]
A szavatossagnal 12 honap utan a vasarlo bizonyit, hogy a hiba mar a termek vasarlasanal megvolt.Szoval az a boltos, akinek csotany volt a jele ovodaban, eleg könnyen kibujhat.
-
koko52
nagyúr
válasz fasyrt #61366 üzenetére
Nekem ennyi van: garancia idő 3 év
Nincs apró betű, blabla, 1+2 és hasonló baromságok. A német kártyáimon 2 év. Nincs vita.[ Szerkesztve ]
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
warcat
veterán
válasz fasyrt #61366 üzenetére
Asus gyártói garancia: 36 hónap.
A kártyákat szériaszám alapján követik, a 36 hó a raktár elhagyásától indul, kivéve ha vásárlás után regisztrálod, akkor a számla napja.Az én kártyámnál már a számla feltöltése előtt feldobta a dátumot.Hazai fillérbaszó, adócsaló,scalperkedő boltokkal nem kell foglalkozni és a gyártóhoz kell fordulni.
EA: It's in the crate!
-
madpapa
senior tag
Találkozott-e már valaki a következővel mert bosszant nagyon. Ha Phoenix miner alatt behal a kártya, akkor ugye indítható egy restart ami szépen lefut, de a WIN 10 szépen áll és áll, az egér mozog, tehát nem fagy kőkeményre, hogy az USB watchdog elinduljon, aztán kb. 40 perc alatt sikerül is ez a meló és újraindul. Valakinek megoldása, hallomása a megoldásról, mert bár kerestem sokat nem jutottam előre. Jó, tudom ne overclockoljam a kártyát ennyire. De hosszú ideig ment és most rosszalkodik.
[ Szerkesztve ]
-
kenwood
veterán
válasz SzlobiG #61355 üzenetére
En ugy gondolom, hogy aki beletol 10-20 munkaorat abba,hogy beszerezzen 6 kartyat,a kiegeszitoket a righez, kiteszteli a stabil frekiket, az siman adhatna a full garis kulcsrakesz riget beszerzesi ar+ 50-100k aron.
Ezzel szemben a gari nelkuli rx400/500 meg gtx1000 rigeket is tobbszazaezer forinttal tobbert aruljak,mint az anyagar.
Ha bizol abban amit irsz (erre van is realis esely), akkor az a legjobb strategia, hogy eladod piaci ar+ 50-100k aron a rigedet,veszel belole cryptot, megvarod,mig elindul a lavina,es fel/harmad/negyed aron visszavasarolod.
Ket dolog van, ami ebben kockazatot jelent :
- Az altalanos chiphiany miatt nem biztos,hogy ez ev vege elott bekovetkezik.
- Mindenki azzal szamol, hogy megismetlodik az,ami 2018-ban volt.
Az utobbi a nagyobb problema.2018-ban, amikor kiszallt "mindenki", akkor nem volt korabbi minta, ezert az elmult 2-3 evben mindenki teljesen mashogy kalkulat,mint ahogy a kovetkezo eses utan fognak.
En nagyon komoly eselyt latok ra,hogy nem lesz kovetkezo banyaszlaz.
A cryptok talan meg kihuznak par evet, de amikor az eth helyet mar semmi nem fogja atvenni.
Vagy teljesen megszunik a banyaszat, vagy ez is olyan piac lesz,min az osszes tobbi :
Tudsz rajta keresni, de az osszes kotlseg utan (beleszamolva a vgak ertekveszteset) eves szinten 5-20% hozam a max, nem pedig 100+.[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
Dare2Live
félisten
válasz clyvejhamma #61348 üzenetére
Jó 1.5év van az ETH2ig.
Amíg pedig fontos a tranzakció sebessége addig fizetni fognak érte. A bányásznak mindegy, hogy GAS pricenek hívják vagy TIPnek. Amíg nagy a kereslet addig az se biztos bármi is beesik 1559 miatt. diff az egy másik kérdés.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
lacus83
senior tag
Fasza Kérdés hogyan bizonyítja, habár instant vissza dobja a cuccot garból nem sokat tehet az ember
MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
nagyúr
válasz madpapa #61369 üzenetére
Ami meg faszság, mert ma pont kérdeztem 2 nagykeremet is és azt mondták nem igazán van olyan termékük amit érintene
Gondolom a beetetés része volt, hogy hátha talál olyan balekot aki ráugrik a túlárazott áraira.
A vga-k repülővel érkeztek pont amiatt, hogy minél előbb célba érjenek.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
koko52
nagyúr
válasz Zizi123 #61378 üzenetére
[link]
"Ethereum fejlesztői jóváhagyták, hogy a júliusra várt hard forkban benne legyen ez a módosítás is. "[ Szerkesztve ]
-
Pietrosz
addikt
-
koko52
nagyúr
[link] robban az árfolyam. VISA is haver lett
-
Zizi123
senior tag
Esetleg ismeri valaki a gate.io-t?
Nem igazan talalom, hogy hogyan tudnek penzhezjutni toluk kartyara, vagy bankszamlara, vagy barmire is.
Egyebkent pedig barmilyen cryptot is szeretnek utalni eleg horror aron van mondjuk a Binance-hoz kepest.
Esetleg ebben jartas valaki? -
őstag
Jól értelmezem? 2x 3060-at nem lehet használni? A YT videón X99 lap volt, az, hogyan oldja meg?
Próbáltam a második kártyát teljes méretű slotban dummival, de nem ment. -
tupacamaru
veterán
válasz Kaci84 #61384 üzenetére
De lehet, csak vannak megkötések. PCIE 3.0 és legalább x8-ra betrótozott foglalat kell.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
BeZol
őstag
válasz Kaci84 #61384 üzenetére
Zx70/Zx90 lapokban csak azok az alaplapok kezelnek 2-őt, aminél 3db pci-e slot van.
Viszont azt hiszem van gagyibb lap ami ilyen esetben sem tudja.AMD-s alaplapok detto ugyanez.
Ha csak 2 slot van, akkor x16-x4 (ergo csak 1. slotban menne).
Ha 3 slot van, akkor x8-x8-x4 (ergo 1.-2. slotban megy).A régebbi X79, X99 vagy ezek újabb kiadásai pedig tudnak többet, ha a proci is kezel elég szálat.
Itt is fontos h X8 lane meglegyen minden kártyának. 4x8 az 32 lenne, tehát egy 28pcie sávot kezelő 5820K kevés 4db 3060-ashoz, hiába lenne olyan az alaplap, DE egy ilyen alaplap eleve top-top kategória volt régen, használtan is az lesz árban.[ Szerkesztve ]
-
warcat
veterán
válasz kenwood #61377 üzenetére
De ez hogy jött ide? Nem azt mondtam,hogy ne kiskereskedelmi forgalomból vásárolj, hanem hogy utána hanyagold a boltot mert időpazarlás a hazai gyakorlat.
Számla birtokában pedig intézheted magad az RMA-t csak engedélyt kell kérni rá (azaz beszélsz az ügyfélszolgálattal).EA: It's in the crate!
-
őstag
Köszi a kimerítő választ. Kicsit bele lehet keveredni aki nem vágja oda vissza a szorzokat.
3 lapom van ami esetleg szóba jöhet.
X370 Hero + Ryzen 1700
Z490 Aorus Elite + 10700K
Z270 Maximus Extreme + i3 6100 vagy veszek hozzá 9700K persze csak moddolás utánHa kiviszem széles szalag riserel jó lehet. Játékra szánt riser vertikál fordításhoz tudni kell legalább a 8x.
-
Minime55
csendes tag
Brutális, szerintem holnapra megugorja az eth a 2kt.
-
-
Zizi123
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest