Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Reggie0

    félisten

    válasz tom120514 #43922 üzenetére

    Nem azt teszel bele amit akarsz, inkabb azt valasztasz - a mempoolbol - bele amit akarsz (es akkor amikor akarod). De pl. az en szamlamrol sosem tudsz belerakni egy uj tranzakciot, amit meg sosem irtam ala, mert nem tudod helyettem alairni. Esetleg egy regit ismet megprobalhatsz, de az mar egyszer ott volt a blokklancon, akkor az is ervenytelen lesz, mert mar el van koltve.

    A hashrate 51% pedig nem a tobbseget jelenti. A tobbseg a node-ok tobbseget jelenti, azok meg lenyegeben nem is banyasznak. Ha egy hamisitott tranzakciot megprobal a tamado bekuldeni hibas alairassal, akkor annak az lesz az eredmenye, hogy a tobbi node ami kapcsolodik hozza bannolni fogja es igy meg a blokkot elterjeszteni sem tudja, a halozat egyszeruen kizarja.

    A double spending pedig arrol szol, hogy elagazast hoz letre a lancon es egy valos, hiteles tranzakcio ervenytelenne valik, mert az az ag amin van nem lesz a leghosszabb agon. De a tranzakcio alairasanak ott is jonak kell lennie. Ennek az az ertelme, hogy a legtobb elfogadohely, valto stb. X darab(altalaban 6, de pl. btc automatanal nem ritka az 1) megerositest ker. (Ez azt jelenti, hogy az aktualis blokknal ennyivel regebbi es vele egy agon levo blokkban kell benne lennie a tranzakcionak.) Ennyi megerosites utan megkapod az ellenszolgaltatast, tehat ha az az ag vegul megsem lesz a leghosszabb, akkor a btc tranzakcio ervenytelenne valik(mondjuk ugy h visszavonodik), tehat az ellenszolgaltatas megvan(automata kiadta a kp-t) es a coin is megmarad az egyenlegen, amit ismet el lehet kolteni az uj leghosszabb agon.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák