Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
-
bambano
titán
válasz Apollyon #7351 üzenetére
több téma pörög itt egymás mellett
a gyerekem véglegesen kiakadt a windows10 okoskodásaira, közölte, hogy megszabadul tőle. de mivel a notebookjában három videokártya van (ezt benézte szegény), ezért a debianos nvidia kicsit köhögős rajta. ezért kíváncsiskodok, hogy van-e esetleg olyan disztró, amit nagy tornázás nélkül rá lehet rakni és megy rajta rendesen az optimus is. szeretné, ha az nvidia kártyákat kikapcsolná a driver, mikor nem kell gyorsítás.a másik történet meg itthoni, a desktopom tök jó, amikor adatbázist kell kezelni vagy fordítani vagy ilyenek, de amikor nem kell a lóerő, akkor feleslegesen fűt meg pörgeti a villanyórát, mint állat. felmerült bennem, hogy kellene olyan gép, amit akkor kapcsolok be, ha az aktuális melóhoz nem kell atomerőmű. egy csomószor van úgy a meló, hogy néhány terminálablak kell csak, ritkábban egy sorosport meg egy terminál.
de semmi részlet nincs még kidolgozva. ez a gép lenne, aminek a kérdését láttad. vennék valami relatíve olcsó mitx alaplapot, egy rendesebb procit, passzív hűtést, felszögelném a falra, oszt jónapot. úgyis pörög egy fájlszerver a folyosó végén, arról bootolhatna, utána meg nfs-sel jönne róla a cucc. csak a monitort nehezen tudnám bedugni hdmi-be. szóval vagy downgradelek dvi-d-re vagy passzolós a kérdés.
meg van még a hordozható szerver projektem, ami pending, mert egyszerűen nem találni normálisan hordozható, normális matx házat. mondjuk alaplapot se triviális, de abból legalább már találtam, csak az árától nyeltem félre. könnyítés, hogy melós cucc, tehát itt az az ár, amitől civilben sírva fakadnék, kezelhetőbb.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Apollyon
Korrektor
válasz bambano #7352 üzenetére
"szeretné, ha az nvidia kártyákat kikapcsolná a driver, mikor nem kell gyorsítás."
Nekem a radeont nem sikerült megoldani a T500-amon, pedig az már 8 éves hw. Ha be volt kapcsolva mindkét vga (intel agyalapi és a 3650), akkor pörgött és melegedett mindkettő, de csak az intelt használta. A piros oldalon biztos nincs még átkapcsolgatás linux alatt, legalábbis úgy nem ahogy 'dózera írták meg. Zöldeknél sem vennék rá mérget.
Az itx alaplapok nem olcsók, főleg ha intelt veszel szerintem az még ridegebb lesz, pláne q170 chipsettel.
Normális, dedikált M-ATX ház nem nagyon van, mert ez form factor simán passzol a kisebb atx házakba, annyira nem érdekes. Ez a topik is elég halott: [link] Az itx meg van annyira másik véglet hogy inkább aköré épül a piac. Ebben a formátumban van is jó ház ami neked kéne, olyan mint a gitárerősítőm [link] Vagy esetleg építesz magadnak egyet.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
bambano
titán
válasz Apollyon #7356 üzenetére
hát ja, kinéztem egy alaplapot, 140 rugó, ház 90+ rugó, egy rendesebb proci 100 fölött van, stb.
kettőt veszek, mert egyen billegne a teknőszerk: ez az alaplap a már kompromisszumos verzió, mert amikor kinéztem azt, ami csontra tetszene, az csak 933 ezer forint a webbótban
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz Apollyon #7358 üzenetére
Supermicro-éknál tört ki a tarthatatlan ócsóság
routernek használnám főleg, van benne két sfp+, ami darabja 10 gigát tud és optikát is tehetsz bele, meg rezet is, meg van 6 gigás ethernetje alaplapon. meg full távmenedzsment...muszáj, mert szerencsére nemsokára lesz olyan drótom, ami nem fér át a gigán.
de így marad az x11ssz-tln4f, amiben csak két 10g-s rezes meg két gigás rezes ethernet van... aprópénz, 140 rugó, de szerintem ettől is fordítva fogja szedni a főnök a levegőt
-
őstag
-
Apollyon
Korrektor
-
bambano
titán
válasz Apollyon #7366 üzenetére
milkás alaplapom nem lesz, ami lehet, hogy lesz, az meg mATX.
mi kerülne rá, mi kerülne rá, minek kérdezel felesleges nyilvánvalót? debian. azokban a feladatokban, amikre én használom, pokoli teljesítményt nyújt a linux, közben a hálózati stackjével kőkemény disznóságokat is meg lehet csinálni, amitől a komplett ietf fejreállna és akkor még nem használt az ember mindent, amit a kernel tud.
két napja megnéztem az ubuntu szerver lts-t, de nem lettünk barátok. nem mondom, hogy rossz, mondjuk azt se, hogy jó. egy dologban jobb, mint a gyári debian, de azt majd kikezelem a debianból.
-
Rimuru
veterán
válasz lionhearted #7365 üzenetére
Egyeni arckeppel rendelkezok, attol a nehany kiveteltol eltekintve.
whbear Ne vegyel mindent ennyire veresen komolyan, itt az osszes valasz ami neked erkezett egy vicc volt. Off topicban vagyunk mit varsz?
Vigyázat, csalok!
-
bambano
titán
DPN:
"Mate 1.14 in Unstable: Mike Gabriel announced [4] MATE 1.14 was landing in unstable, with builds for the 23 architectures supported by Debian. Mike notes that the greatest change is the switch from GTK2 to GTK3"
ez mit jelent? hogy a mate is olyan hulladék lesz, mint a 3-as gnóm?
-
bambano
titán
Voice válogatás: amit az első versenyző a szám végén kiénekelt (1:32 körül) azt a spectrumom betöltötte...
-
bambano
titán
a gtk2-3-mal semmi, a hagyományos asztal lecserélése gnome shellre meg hasonló marhaságokra, az nem tetszik.
hehe, idézet a linkedről: "It was just Suse back then. Mandrake was another, and Connectiva. KDE focused distros don't seem to have a great survival rate."
-
Rimuru
veterán
válasz spammer #7387 üzenetére
Egy apro de -szamomra- annal idegesitobb hiba kerult be anno (mar nem tudom pontosan mi volt az), igy hasznaltam a regebbi verziot, aztan gond volt a frissebb lua es regi awesome verzioval igy vegleg megvaltam tole.
Van egy olyan erzesem hogy meg mindig benne van.
Amugy te nem is ezt hasznaltad akkor amikor jott a syntax valtas, en mar annak is reszese voltam.[ Szerkesztve ]
Vigyázat, csalok!
-
BoB
veterán
válasz bambano #7389 üzenetére
Hát akkor valami olyat kell választani amit már nem fejlesztenek egyáltalán
Többieknek: találhatnátok már valami mást is, az awesome meg openbox kezd unalmas lenni
Ott van például a tinyWM. Az minimalista ha már úgyis az kell
[ Szerkesztve ]
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
F34R
nagyúr
Nem, volt dwm, bspwm, scrotwm-el kezdtem ami idokozben spectrwm lett, majd monsterwm (aminek leallt a fejlesztese) majd Frankenwm egy ideig, regota meg herbstluftwm.
KDE meg talan 3.5 ig tetszett is. Gnome 3-t csak szemugyre vettem de eleg is volt az elso kozosen eltoltott ora hogy szakitsak vele.
En a lengebben oltozott lanyokat kedvelem[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
bspwm: kizárólag WM, nincs se panel, se keybinding kezelés, elég minimalista. Shell parancsokkal lehet kommunikálni vele + szabályokat/szkripteket lehet írni hozzá, szóval elég könnyen moddolható. Ezt használom épp + sxhkd + lemonbar.
A másik hasonló a herbsluftwm, de ott a konténer személet annyira nem jött be, nagy felbontáson/monitoron már talán lenne értelme.
A többi kis WM (pl. dwm) nekem nem felelt meg, mert annyira nem vágom a C-t, hogy olyanra szabjam, amilyenre tetszik, a default meg kevés.
Amúgy meg i3 a másik egyszerű és népszerű, ami mindenfélét tud. Ha meg wayland alapra kell, akkor Sway (az i3 waylandes portja).
[ Szerkesztve ]
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
Rimuru
veterán
Mar reg valtottam mind a kettorol nem tudom mi a baj.
A tinywm-et pedig mar neztem korabban, gondolkoztam raja hogy lesz belole valami, de az egyszerubb utat valaszottam, majd talan ha hasznalhato lesz a wayland akkor irok magamnak valami egyzeru cuccot.
[ Szerkesztve ]
Vigyázat, csalok!
-
bambano
titán
"Hello everybody out there using minix -"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Mazda topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5 Pro teszt
- Építő/felújító topik
- 3D nyomtatás
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- iPhone XR 128GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3821
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest