- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Dumber_
őstag
(#4854) bambano :
Szabvány szerint nem.. de azért megodható
(#4851) bob.zxr:
Igazából a problémám az, hogy az egyik eszköz WPA-WPA2-t tud, a másikon meg az nem működik. (2 AP a lakás 2 pointján)
Ami mindkettőn jól megy az a WEP. Joli nénit kizárni az is elég.. Most azzal megy.
Csakhogy a WEP-en elég kicsi átviteli sebességet tudok elérni (Ez fele a WPA2-AES-nek).
(Nem mintha böngészésre nem lenne elég a 25Mbit/s...).
Ezért, vagy WPA2, de ehhez a TPlink740N-re vissza kell varázsolnom a saját oprendszerét, vagy a szabad wifi MAC szűréssel.
Ezt akartam érdekességképpen megpróbálni, de nem tudom életre kelteni a Banánon, és ez idegesít..Kertes házban lakom. A szomszéd nem hinném, hogy az én netemet lopná.. van neki sajátja.
Az utcáról meg alig fogható a net.. Ha meg megáll egy fekete autó előttem, azt meg kiszúrom
Ha feltörnek azt nem a wifi oldalról fogják, hanem WAN felől...Amit utánnaolvastam, az az, hogy ehhez nl80211 kompatibilis driver kell. Elméletileg a rtl8192cu az, de a iw list-re nem reagál.....
Sajna nem tudom, hogy a rendszer hogy lett összeállítva, mert félig készen töltöttem rá. Már azon agyalok, hogy csak nekem kéne megcsinálni, mert akkor legalább tudom mit főzök bele......[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
válasz Apollyon #4840 üzenetére
Ja még valami.
Amellett hogy lobbiznak a liberalista agyhalál mellett, még drogoznak is. Tehát igen, az index szerkesztősége drogos, és nem titkolják. Na és ezek írják a híreket, érdemes rajta elgondolkodni. Sajnos ez nem egyedülálló a mai médiában (global).#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
camillus
tag
válasz Apollyon #4856 üzenetére
Ha Uruguayba jössz, nem veheted el a spanglinkat.
Tudom hogy régi, de most dobták fel (megint?) a redditen.
A rinya végeredménye. Neki sajnos nem kellett betépni, hogy debil legyen és emiatt még csak nem is élvezheti az agysejt chillout-ot.http://i.imgur.com/Ea58ASu.jpg
-
Vladi
nagyúr
válasz Apollyon #4856 üzenetére
Nagyon a bögyödben vannak. Mondjuk megértem. Én sem ismerek normális híroldalt. Vagy kormánypárti, vagy másik oldali. De egyik ocsmányabban köpköd, mint a másik. A magyar média és újságírás morálban és színvonalban már nem látja a béka hásaját.
il sole non sorge più ad Est!
-
Apollyon
Korrektor
Talán még a hvg ami tekinthető valamennyire hitelesnek. Amúgy én sem szoktam olvasni, egyedül most a görög problémákra voltam kíváncsi.
Amúgy 100%-ban ph, meg társai, meg hasonló IT, tech, tudomány oldalak. Egyéb dolgok kizárva, mert csak felcseszem magam rajta.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
őstag
-
Vladi
nagyúr
válasz Apollyon #4862 üzenetére
hvg-t én már rég nem tekintem hitelesnek. Olyan cikkek és kommentek jelennek meg rajta, amiért itt végleges bant kapnál.
Olvastam mostanában 1-2 publicisztikát... dehát mostmár olyan színvonalon írnak, hogy a hajam az égnek áll. A sok okos meg vagy köpködi, vagy tapsikol hozzá. E máma a közélet ehun....
il sole non sorge più ad Est!
-
BoB
veterán
Érkezik a pulsevideo Pinos név alatt [link]
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
N0zer0
senior tag
Na, mert a phálszaaaadiou is olyan jó, hogy kell belőle védiou is
Fun story: könyvtárba nyomatom a laptopozást, a netezést egyelőre innen tudom csak megoldani. Frissít a Kubuntu, ezért addig KDE-s KPatience-es kártyajátékokat toltam. Erre nem egészen 10 perce jön egy idősebb fószer, és gyorsan, segítőkészen megállapítja, hogy ez a játék már a vindóz tízben nem lesz benne Nem mondtam neki semmit, szegényke azt hitte, hogy vindózeres pasziánszt nyomatok, erre mondják, hogy nem tévedett nagyot.
-
spammer
veterán
Translate Shell a.k.a. Google Translate CLI. Ez egy jó cucc. Kombinálva/meghívva elég kényelmes (webszótár vagy szótár addon helyett). De simán shellből használva is jóság.
__
(#4870) camillus: olvastam tegnap ezt a reddites balhét. Mondjuk ha igaz, hogy a moderátorokat le se szarják az adminok, nincs rendben kommunikáció, az bizony kurva gáz. Az, hogy kirúgtak valakit a cégtől, az az utolsó csepp volt a pohárban, ahogy olvastam.
[ Szerkesztve ]
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
törölt tag
válasz bambano #4854 üzenetére
Ezt nem értem. Ezek szerint nem szabványosan működik a ranch-en lévő Tp-link... Abban van MAC Clone opció. Az meg egy kliens gép MAC címét imitálta a hálózatra... Mintha a kliens gép csatlakozna fel, nem a router.
Amióta fw csere volt azóta meg bármilyen MAC címet meg tudok adni... -
-
bambano
titán
válasz #33253120 #4873 üzenetére
tp-link: kína egyik legnagyobb gyártója.
kína az az ország, ahol feltalálták a nagyjából teljesen egyedi azonosítót.de itt most nem arról van szó, hogy egyszer le lehet-e cserélni a mac-et. én arról beszéltem, hogy egy ethernet kártyán tetszőleges mac című csomagot ki lehet küldeni, nem számít. wifi kártyán nem, mert ott gyakran authentikálnak mac-re, tehát nem tudod megtenni, hogy a wifi csomag kimegy más mac címével, mert akkor ledob az ap.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
azt mondja a zasszony ebéd közbeni beszélgetés során, hogy hétközben egyszerűbb kajákat kell enni, káposztástésztát meg ilyeneket, hétvégén meg ünnepibbet, pl. karajt.
erre azt válaszoltam, hogy azért jó a linux, mert mindenhez megvan a forrás, és át tudom írni a naptárprogramot, hogy minden nap vasárnap legyen...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
törölt tag
Eljött a perc, hogy rá kellett döbbennem, hogy kb 65 giga zene gyűlt össze az egyik vinyómon a zene mappában. És sajnos egy része nincs ID3v2-vel ellátva. Van arra valami automatizált megoldás, hogy ez az állapot megszűnjön?
Azaz ráereszteni valami progit, az felismeri a fájlokat, (mint telefonon a Shazam) és letölti hozzá az albumborítót, kitölti az ID3v*-t, és örülünk...
Kézzel kicsit macerás lenne ennyi fájlt egyesével meghallgatni, youtube-on ráellenőrizni, és kézzel beírni ezeket a vackokat.
Az én hibám amúgy. Fiatal voltam, és bohó, ész nélkül ment a grab, sok esetben és csak a fájlnév alapon dolgozó lejátszókban látom, hogy épen mit hallgatok, de azok felett meg kezd eljárni az idő...Szerk.:
(#4880) ux1
Hja, nálam most a scotch megy.
Levettem a szekrény tetejéről (régi szocos beidegződés... ) egy Grants whisky-t... Hideg szódával valami isteni.[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
válasz #33253120 #4881 üzenetére
Ha van is ilyen automated tagger, akkor sem biztos hogy jó tageket húz le rá. Főleg ha pl. nem eredeti cd-ről grabbelted le az anyagot, akkor ott lehetnek (és vannak is) tévedések.
Nekem jelenleg 135 giga zeném van, zömében 320-as, de van flac is, és igen, egyesével tagelgettem az albumokat. Mondjuk nem egyszerreHa nem lesz más megoldás, akkor a puddletaget javaslom, a legjobb guis program erre a célra.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
törölt tag
válasz Apollyon #4882 üzenetére
Jellemzően gyári lemezek. Van sok eredeti cd-m, (izé, volt de egy albérletváltásnál odalett, köszönet a "segítőknek")
Bár néhány olyan kis kiadótól volt, hogy a cd sem tudja, hogy hogy hívják, meg a track neveket sem, de pl a telefonos shazam felismeri...Bambano: Nem rossz, de akkor megszabadulnék olyan csillanásoktól, mint például [link] ennek a koncertverziója, (és a teljes koncert) amit a gitáros sráccal közös ismerősünk rögzített, és adott át nekem Judit engedélyével...
-
törölt tag
válasz #33253120 #4884 üzenetére
[Ez ott ilyen volt. ]
szerk:
Jaj, ez pont nem az, de arról a koncertről van.[ Szerkesztve ]
-
camillus
tag
https://m.youtube.com/watch?v=b4kWLJJEGsA
http://i.imgur.com/Ea58ASu.jpg
-