- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
-
őstag
-
Penty
tag
válasz bambano #4301 üzenetére
Lehet, hogy igazad van az üzemanyag égetést illetően, csak szerintem inkább a pápai reptérre, az ottani katonai reptérre szállhatott le. Mint említettem az ittenire rá sem bagózott. Az utolsó fordulónál észak-nyugat felé távozott, ami nagyjából Pápa iránya.
Na ja, én sem amiatt aggódtam, hogy fennmarad, hanem csak szimplán furcsa volt, hogy egy ekkora dög gép ilyenkor itt körözzön ilyen alacsonyan ennyiszer megfordulva. -
tvamos
nagyúr
válasz bambano #4301 üzenetére
Errol az jutott eszembe, hogy a multkor anyameknal voltunk, es azzal farasztott, hogy Tapioszecson mindenki meg fog halni, mert az osszes repulo, ami a Liszt Ferenc-re jon ott engedi ki az uzemanyagot... Mar nem merek szolni semmit neki, meg elveszi a zsebpenzemet...
(#4266) bambano válasza lionhearted (#4258) üzenetére
"a debian telepítése már nagyon-nagyon régen nem pilótavizsgás"
En 10 ev utan tavaly probaltam ujra, es nekem ez nagy meglepetes volt. (Oke, a notimra nem hajlando felmaszni valamiert, de ezt betudom az nV Optimus-nak. Igy nyugodt vagyok.)(#4273) bambano válasza lionhearted (#4271) üzenetére
"honnan és miért is jött a buguntu becenév?"
Mert fikatarsadalom vagyunk, es genetikailag muszaly mindent fikazni, csufolodni... meg feleslegesen bosszankodni. Szerintem...
Nem, en magam sem vagyok jobb, de latom a kollegaimon, hogy nem ertik, miert bosszankodom, ha nem megy a szamitogepem. Ugysem tudok semmi tenni az IT-val. Max. felmondok, es elmegyek mashova dolgozni.[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
spammer
veterán
A buguntu nevet elsősorban a Unity-nek köszönheti, meg a kötelező fél évenkénti hullafelesleges kiadásoknak. Amúgy a 14.04.02, netinstallal felrakva, mindenféle unity-s szemét nélkül simán rendben van 2 gépen is.
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
Apollyon
Korrektor
Én utoljára valamikor 2008-ban használtam ubuntut, szóval annyira nem vagyok benne a történetben, de több mint valószínű, hogy a buguntut nem a magyarok találták ki.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
spammer
veterán
Majdnem. Azért a patchelt fontok (hogy ne úgy nézzen ki alapból minden, mint a hányás), a repók, meg egyéb hozzátett dolgok megvannak Unity nélkül is. És a lényeg, hogy különösebb szopások nélkül működik még netinstallból összelegózva is.
Amúgy kíváncsi leszek, hogy mi lesz a Unity sorsa, meddig tákolják, mekkora júzerbázis fog elfordulni, mert azt látom, hogy egyre többen hagyják ott a Unity-t, ami nem csoda, mert az összes többi Ubuntu leszármazott jobban fejlődik.
-
őstag
-
spammer
veterán
válasz Apollyon #4313 üzenetére
Jön majd a következő Lubuntuval elvileg. Épp az imént akartam kipróbálni Virtualbox alatt 15.04-es Lubuntura rakott LXQt-t, de nem engedett bejelentkezni, még guest fiókkal se, visszadobott a login screenre.
(#4314) lionhearted: az tudom, hogy lesz újabb. De az jobb lesz, más lesz, gyorsabb lesz?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz spammer #4315 üzenetére
Gondolom. 12.04-ben is már, ha jól rémlik Unity 7 volt... Azóta 1-2 plusz funkción kívűl, meg bugfixen kívűl alig csináltak valamit. A 8-as meg mint ahogy mondtam, nem Compiz plugin, áttérnek Qt-re is GTK-ról. Ugye a telefonokon már ez van, így gondolom most már több energia mehet a desktop kinézetre. Mert 1 kód lesz.
Én is használtam a 11.10 botrányszériában, de akkor is legalább a Unity nem esett szét themeben, nem úgy mint a G3 classic.... 12.04 óta viszont G3C-m van, így egységes volt minden gépemen... de most már megint csak 1 desktopot használok egy ideje. Még nincs kigondolva, hogy merre tovább.
Tegnap még működött...
-
őstag
-
Penty
tag
Érdekes sokszor olvasni a különböző oprendszeres, webböngészős stb. topikokban, hogy kinek milyen bajai vannak a gépével, választott oprendszerével, böngészőjével stb. Nem működik ez, nem működik az, nem jön be az ilyen-olyan oldal, tele lett szeméttel a böngésző, vírusos a gép; mit tegyek?, miegymás. Én meg itt halálra unom magamat a nagy izgalommentességben, ami naponta fogad a gép bekapcsolásakor. Lehet, vissza kéne váltanom winre, és poresz oldalakat kellene nézegetnem IE6-tal, mert így eléggé kihívásmentes a gép előtt töltött időm...
[ Szerkesztve ]
-
Rimuru
veterán
Megnéztem az Interstellart. Közel se volt olyan rossz film mint vártam, de olyan jó se volt mint amilyen hangja volt, egynek elment.
Vigyázat, csalok!
-
Apollyon
Korrektor
Hosszú évek után ez a film volt az első ami beültetett a moziba.
Számomra abszolút csalódás volt, és nem azért mert túl sokat vártam volna tőle. Akadtak benne jó részek, főleg én nagyon bírom Hawking könyveit, és a filmnek a témája az ehhez hasonló volt. Viszont az a sok vergődés meg a vinnyogás a család miatt kiakasztott. n+1. film, ahol a lány utálja az apját, mert mekkora szemét, közben csak meg akarta menteni a világot. Én amikor leülök egy sci-fi elé, akkor a látvány érdekel, meg a science, még akkor is ha csak full fiction. Inkább lett volna max másfél óra, csak hagyták volna ki belőle azt az agyatlan családi drámát.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
BoB
veterán
Nekem tetszett. Családi drámát én sem kértem volna bele, de még így is sokkal jobb volt mint a többi film ami mostanában megy.
Jó mérce nálam hogy mennyire megy az idő a moziban, ennél észre se vettem úgy elment az a 2,5 óra.
Mondjuk biztos sokat hozzátesz hogy IMAX-ben néztem.
Látványfilmek ott nagyon jók, Gravity állat volt
[ Szerkesztve ]
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
tvamos
nagyúr
válasz bambano #4243 üzenetére
No, most, hogy visszaallt a lelki bekem, probalok arra reagalni, ami a felvetes volt, miszerint miert frissitettem a Linuxomat...
1. ki van szurkulve az audio beallitasok nekem, es nem is tudom allitani a hangerot. parancssorbol kell inditanom az alsamixert, ami megy is, de megsem optimalis. Persze, tudom, google a baratom, de sajnos az en szintemhez igazodo leirast nem talaltam. Lehetseges, hogy rossz kereso szavakat irok be neki, de sajnos nem...
2. Dual monitor hasznalom a gepet, a masodik monitoron azonban szeteseik a kep, es neha ugy is marad. Nem igazan jo. Remeltem, hogy egy frissebb kernel alatt jobb lesz.
/* Windowson csak a biztonsagi frissiteseket inditottam ra a gepre...*/"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
sss
őstag
Öööö tudom kcisit off, de talán offtopikban elfér. Drbd-vel foglalkozott már valaki?
-
sss
őstag
válasz bambano #4334 üzenetére
Szóval játszadoztam kicsit vele laikusként, röviden: dd-vel image legyárt, összerendel loopdevice-szal, drbd konfig megszerkeszt, primary beállít, szinkronizál -> örül. Aztán primary-n /dev/drbd0 létrehoz, felmountol, tesztfájl legyárt. És igazából itt lenne a kérdés: én azt hittem, hogy amiket legyártottam tesztfájlokat, azok egyből meg is jelennek a secondary node-on. De amiket olvastam erről doksikat, ott mindenhol megcserélték a primary és a secondary node-ot, előbbiről lemountolták a drbd0-t, utóbbira pedig fel, és valóban utána megjelentek a tesztfájlok az eredetileg secondary node-on is. Szóval az addig rendben van, hogy a secondary alapból read only, de az összeszinkronizált fájlok hol vannak rajta? Csak akkor lehet hozzáférni ha átállítom primaryre? Nem tudom mennyire érthetően sikerült megfogalmazni.
-
Rimuru
veterán
Hasonló megfontolás miatt mondom hogy nem volt olyan rossz. Úgy voltam vele hogy kajálok és ha olyan lesz abbahagyom és a következő étkezésnél folytatom, ezzel szemben azért végignéztem. A sok hiba miatt nem tudom azt mondani hogy olyan jó volt. Igaz hogy nem moziban néztem de pl a Gravityből semmi nem maradt meg.
Vigyázat, csalok!
-
bambano
titán
ha a drbd-t master-slave verzióban használod, akkor a slave-n csak a blokkos eszközre másolja át az adatot, belenézni nem tudsz, mert nem hagyja mountolni. mountolni csak a masteren lehet.
ha multimasteres beállítást csinálsz, akkor elvileg lehet olyat, hogy mindkét helyre felmountolod az eszközt, de ahhoz olyan fájlrendszer kell rá, ami ezt elviseli. ilyet én még nem próbáltam, de ocfs2, glusterfs, gfs meg ilyenek rémlenek.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Rimuru
veterán
Hogy ne öljünk meg egy linuxot, felzabáltattam vele az összes memóriát (8gb ram, 4gb swap). 30 perc alatt eljutott oda a sytemd hogy kaptam egy majdnem új sessiont. Na ezek után már kíváncsi vagyok mit csinálna egy Windows.
Vigyázat, csalok!
-
sss
őstag
válasz bambano #4337 üzenetére
Értem, köszönöm. Még esetleg annyi kérdésem lenne, hogy pl. nagiosszal hogy lehet drbd-t monitorozni? Így hogy a secondary node-on nem lehet "belenézni". Simán /proc/drbd-ben rákeresve a kulcsszavakra? Mert az a /dev/drbd0 mountolása előtt is már beáll uptodate/uptodate-re. (Hmm habár lehet hogy nagiosban alapból van rá figyelés.)
Ezt a primary/primary-t meg majd próbálgatom.
-
tvamos
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest