Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • CsengődiGeri

    tag

    Tisztelt Linux közösség.
    Alapszinten már sikerült összebarátkoznom a LinuxMint 8.0 Mate32bit-es OP. rendszerrel egy régi P4 3GHz.-es 3 GB RAM-ot tartalmazó vason de 2 dologba belefutottam amit nagyon hiányolok mivel windowson megszoktam és itt nem találom a megoldást. Biztos van megoldás csak én vagyok még zöld és nem találom.
    1. Szeretném a gépet csatlakoztatni az othoni hálózatomhoz file-k mozgatása céljából ami elég kaotikus de a win-es gépek látják egymást csak a linuxos őket és a linuxost nem. A hálózaton van egy w10 kábelen, egy w7 kábelen, egy w8.1 wifi-n és lenne még a Mint wifi-n. A Mint érzékel valami win-es hálózatot de amikor be akarok rá lépni azt irja nem tudja olvasni a megosztások listáját (pedig vannak mert a win-esek látják egymást és oda-vissza megy is a másolás). Van ötletetek mit kellene még beállítani, hogy lássák egymást.
    2. A youtub-rol szeretnék letölteni filmeket illetve csak azok zenéit de még erre sem találtam megoldást. Találtam egy youtube-dl programot de hiába telepítettem nem jelenik meg a program listában így használni sem tudom. A másik, hogy a letöltött filmekről szeretném leválasztani a hangot, a win-hez van erre egy program de linuxon még említést sem találtam arról mivel lehet ezt megcsinálni.
    A segítséget előre is köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák