Új hozzászólás Aktív témák
-
Humy
csendes tag
Sziasztok! Vennék egy pár darab XILENCE COO-XPF120.R ventit mert nem sok minden mozgatja a levegőt most a házikómban hely meg van bőven, és nem akarok sokat költeni. Ha tudtok jobbat olcsóbban nyugodtan rábeszélhettek. Az lenne a kérdésem hogy hol érdemes vásárolni, tudtok-e valami frankó kis olcsó webshoppot mert a goggle első 20 találata nem nyűgözött le. Az sem probléma ha valami kínai webáruház elvégre nem sürgős a dolog. PCX-et találtam magyarban mint legolcsóbbat, de velük már nagyon sok garanciális vitám volt, leginkább mert szarnak az ügyfél fejére, szóval ha lehet őket elkerülném.
-
Balu972
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen teszem-e fel a kérdésem.
Toshiba r630-105-ben szeretnék ventit cserélni, mert igen hangos.A pontos típusát nem tudtam meg sajnos, de egy képet sikerült róla szereznem
Tudnátok tanácsot adni, hogy milyen ventire cseréljem? A lényeg, hogy halk legyen, s persze, hogy ne főjön meg a proci.
BalázsAzért beszélek a gépekkel emberként, nehogy átszokjak az emberekkel való gépies kommunikációra.
-
HollyBoni
veterán
Tényleg ilyen hangos a megaflow?
Hihetetlen, 20 centis ventiket keresek de nem találok egy normális minőségit sem. Vettem két Bitfenix-et, újonnan dobozból kivéve és megpörgetve már csapágy hangja volt mindkettőnek és fél nap járatás után már kerregnek. Ezt azért vettem mert egy másik tag itt fórumon azt mondta néma... Most meg ajánlották a megaflow-ot hogy az mennyire jó és néma, akkor ez is hangos?
Potméter ügyben kérdezz be a hobby elektronika topikba, nekem ott segítettek. Linkelt is valaki egy logout-os cikket ami leírja hogy tudod kiszámolni milyen poti kell milyen ventihez. De ebay-ről tudsz venni kész potikat is ami a gép hátuljába beszerelhető kb egy ezresért ingyen postával.
[ Szerkesztve ]
-
Henk
veterán
válasz HollyBoni #24658 üzenetére
Szerintem ilyen nagy méretben már mindnek van hangja 700-800 rpm-en. Ha ekkora ventiben gondolkodsz és halk kell akkor azt szabályoznod kell valami módon. Ez a halk meg hangos relatív. Ha valakinek van pl. egy ref. hűtős vga a gépében akkor nem hallja ki a Megaflow-t teljes fordulaton sem és azt fogja mondani, hogy tök halk. A te géped meg vizezve van nincs más zajforrás benne, lehet 3 m-ről is hallod majd. Készülj úgy, szabályoznod kell aztán ha mégsem zavar teljes fordulaton akkor szerencséd van. Ezért írtam a múltkor, hogy én a 18-as Phobya-kat sem fogom 300-400 rpm felett használni mert ott már hallom őket.
-
HollyBoni
veterán
válasz deadelon #24660 üzenetére
Annyit tudok, hogy nincs normális, mert egyetlen komoly gyártó sem foglalkozik ezzel a mérettel, és a Bitfenix-et kerüld. Ezt az NZXT-t nem ismerem.
Én már kérdezgettem meg utánanéztem, CM Megaflow-ot ajánlották, meg ezt: [link]
A Phanteks-ből rendeltem két darabot, ha érdekel beszámolok majd róla. Gondolom nem nagy szám, de ha nem kerreg fél óra után és nem rezonál mint a Bitfenix akkor már nekem oké...[ Szerkesztve ]
-
sixpak
nagyúr
válasz HollyBoni #24661 üzenetére
Engem is érdekelne, hogy beválnak-e. Már régóta keresek normális 20 centis ventilátort...amik a házhoz jártak azok eléggé furcsán viselkednek.
A tetején lévők néha elkezdenek halkan ciceregni, nagyon bosszantó..amúgy ez a fajta:Amik elöl vannak, azokkal nincs gond, tehát a fekvő helyzet miatt van...te hova szereled majd őket, milyen helyzetben lesznek?
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
crazylover
csendes tag
Sziasztok!
A másik topicban, ide irányítottak a proci léghűtéssel kapcsolatban.
Az lenne a kérdés, hogy milyen proci hűtő tornyot javasolnátok max 15e-ért, ami egy i5 4670-et hűvösen is tart!
Eddig egy CM Hyper TX 2-m volt egy C2Q Q9550-et hűtöttem vele, de platform váltás lesz! :-)Lehet használt is olcsóbban akár PÜ-ben ajánlat!
köszi a válaszokat előre is. :-)
-
deadelon
aktív tag
válasz crazylover #24667 üzenetére
evo 212~ kb 9 e ft,freezer i30~kb 10 e ft vagy egy brutál Thermalright True Spirit 140 Power~kb 14 e ft
de már szerintem egy 7 e ft körüli hűtő is bőven megfelelne pl egy Deepcool Gammaxx 300Nagy keleti bölcsesség:Több repülőgép van a vízben mint amennyi tengeralattjáró az égben
-
mukurisho
tag
válasz crazylover #24667 üzenetére
Én legutóbb egy Brocken 2-t építettem be és meg kell mondjam nagyon pozitívak voltak a tapasztalatok.
i7 4690-et hűtött. Nálam most ez a nyertes hűtő 12-15e Ft között.
Csöndes és jól hűt.
Egyetlen hátránya, hogy magas! Mindenképp ellenőrizni kell, hogy be fog e férni!! -
crazylover
csendes tag
válasz mukurisho #24669 üzenetére
Köszi a válaszokat, most már csak a design fog dönteni.
Ugyanis tetszik a Brocken 2,a Scythe Asura,Himalaya,K2 illetve a Deepcool Lucifer V2 is.
Mindenképp 2 ventivel mennének mindegyik és lehetőleg ugyanaból a gyári ventiből veszek rá mégegyet.
Bár szívem szerint bármelyik felsorolt toronyra két Noctua 14-est tennék!!
Csak annak a költésge már felér egy dupla radis 4 ventis kompakt vízhűtés árával :-("i love noctua" :-P
[ Szerkesztve ]
-
mukurisho
tag
válasz crazylover #24670 üzenetére
A felsoroltak közül az Ashura-t is ismerem.
Azon semmiképp ne akard megtartani a gyári ventit. Főleg 2-vel...
hacsak nem szereted a porszívó hangot....elég jó hűtő, de iszonyat hangos...
-
maxxenergie
senior tag
Sziasztok!
Egy i7 2600K lehűtésére melyik lenne az ár/érték arányban legjobb hűtés .
Szempont, hogy magas hűtőbordás ramok elférjenek alá, tuningolva ritkán van a proci, akkor sem hardcore módban. Néha tesztelgetem 4-4,5 GHZ környékén rövid ideig. Nyilván szempont, hogy halk legyen a hűtés, HAF XB házba lenne akár használtan is max 15K szánnék rá... de inkább 10-et Azt tudni kell panelban lakom, így nyáron volt már 37 fok is a kilencediken és főleg terhelés alatt kéne hogy max 60-65 fok kürül tudja tartani a procit a leendő hűtés
Ház eleve szellős aki ismeri, elöl 2 venti van 12 Cm-es jelenleg, de nyárra 14 Cm-re lesz cserélve mindkettő + hátul is lesz egy min 12Cm-es.Köszi előre is
[ Szerkesztve ]
◄ TELEFON PRIVÁT ÜZENETBEN ► Duna Pláza(XIII.ker) ◄
-
tankraid
aktív tag
Sziasztok,
Eddig a házban (Z9 +) Xilence red wing-ek voltak (12mm-esek) 5db - egy elől egy alul egy hátul kettő felül.
Beraktam az első helyére egy LEPA BOL.Quiet PWM Blue-t (12mm) átlagos 25-28 fokról felment a házban a hőmérséklet 28-32-re. Létezik, hogy jobb a Red wing? Vagy inkább hátra kellene tenni mert jobban tolja ki mint ahogy beszívja....? (speedfan szerint amúgy max.-on megy elméletileg)Előre is köszönöm a segítséget!
ohh bocsánat rossz topic.
[ Szerkesztve ]
-
Kikki90
tag
Sziasztok!
A napokban CPU hűtőt cseréltem, a magok hőmérséklete között 5-6 fokos különbség mutatkozik. Sajnos előtte nem figyeltem erre különösebben, így nem tudom ez normális-e. Terheléses teszttel próbáltam beállítani, hogy mikor induljon be jobban a ventilátor, és milyen értékről induljon. Ekkor figyeltem fel arra, hogy a 2. mag mindvégig magasabb mint a többi. A csúcsértékek 52, 55, 51, és 49 sorban magonként. Érdeklődnék, hogy szerintetek ez így megfelelő-e.
Köszönettel:
-
Kikki90
tag
Balu972, mukurisho
Köszönöm szépen a megnyugtató válaszokat!
-
HollyBoni
veterán
1-2 embernek Phanteks 20-as venti tapasztalatok:
Venti konstrukció nagyon jó, igényes. Rezgéscsillapító gumik minden sarkon mindkét oldalon, a kábel szépen harisnyázva egy valamilyen gumi anyaggal, fekete csatik. Kapsz kábel hosszabbítót is, ez szintén nagyon igényes.
Csapágy hang nincs, se beüzemelve se csak simán megpörgetve, se vízszintesen se függőlegesen. Nem rezonál szerencsére egyik példány sem semmilyen állásban. Szélzaj van, de nem vészes. Csak Bitfenix 230-as ventihez tudok viszonyítani, annál egy picit több, viszont érzésre mintha több levegőt szállítana.
Szabályozni is próbáltam (sajnos most nem tudok fordulatot nézni), le lehet szabályozni csendesre úgy hogy még szállítson is azért valami levegőt.
Szóval meg vagyok vele elégedve, nekem bevált, és mindenképp fényévekkel jobb mint a Bitfenix. 12V-on über halk gépekhez nem ajánlanám ház szellőztetésre csak szabályozva, de hát nem nagyon találkoztam még olyan ventivel ami sok levegőt szállít és nincs szélzaja.
Nem tudom lehet e kapni jobb 20-as ventit, én speciel csak elég igényteleneket találtam... Jó lenne összehasonlítani egy CM Megaflow-al, sokan dícsérik.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz sixpak #24683 üzenetére
Igazából úgyis csak személyesen tudod megtapasztalni hogy milyen, szerintem a halkság elég relatív. Kinek mennyire érzékeny a hallása, érdekli e egyáltalán a hang, meg milyen hangok idegesítik. Én speciel a csapágy kerregéstől és a motor morgástól megőrülök, de a szélzaj nem idegesít annyira.
Ha meg nem tetszik vissza is lehet küldeni. Nekem is két kör volt mire normális ventihez jutottam.
[ Szerkesztve ]
-
imroid
tag
válasz HollyBoni #24682 üzenetére
Üdv!
Nem rég vásároltam CM Megaflow 200 -at piros színű leddel elég halknak bizonyult számomra is. Ezt a ház oldalára raktam és alig hallom a hangját. Ami alapból a Házon van 2* 20 cm -es ventik szerintem még azok is hangosabbak Először ugyan ilyen szín váltós ventiket szerettem volna mint amik gyárilag rajta voltak de sajnos sehol nem találtam ilyet így esett a CM re a választás és nem bántam meg, szóval ajánlom mindenkinek. A ház tetejére is valószínűleg ilyet fogok venni.
-
flymi
addikt
Sajnos nincs azonnali merevlemez kérdéses topic, de valamennyire léggel kapcsolatos is, szóval itt teszem fel...
Adott 2 db HDD (leírásban), eddig egy Scythe Big Shurikenről való slim venti ment előttük, de iszonyat zajt csapott már 1000rpm-nél is. Lecseréltem egy NB e-Loop-ra, ezzel viszont az a problémám, hogy mágneses, valamint normál vastagság mellett így közelebb került a HDD-khez. Hozzá még nem ér, de ha hozzá is érne, nem okozhat károsodást a lemezekben? Sajnálnám hazavágni őket "próba" gyanánt.
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
akipapi
tag
Sziasztok!
Sajnos a tápventim elkezdett kerregni, egyszer már szétszedtem és befújtam WD40-el de csak egy rövid ideig lett jó. Tudnátok ajánlani 12cm-es tápventit 2 tűs csatlakozóval?
-
flymi
addikt
válasz akipapi #24687 üzenetére
Szerintem vegyél egy CM Silent Fan 120mm-est és ezt tedd be, nekem is az volt, amíg le nem selejteztem a tápot. Egy kicsit meg kell vagdosni és forrasztani, de nem nagy meló. Vagy ugyanez az eljárás egy Yate Loon-nal, ha tényleg "tápventi" kell. De nem hinném, hogy 2 vezetésest kapni a piacon...
[ Szerkesztve ]
-
Intel core33
tag
Sziasztok!Az lenne a problémám hogy ami a ház elejébe van beszerelve CoolerMaster ventilator(12cm-es,1200rpm)túl hangosan fújja a levegőt.Ez ellen lehetne valamit tenni?
-
flymi
addikt
válasz Intel core33 #24689 üzenetére
Hogyan hangos? Csapágyas vagy csak a szélzajt hallani? Nem mindegy... Tudod valamivel szabályozni egyébként? Ventivezérlő, ilyesmi?
Ha csapágyas akkor értelemszerűen csere, ha csak a szélzaj és nagyon fontos hogy 1200 rpm-el menjen akkor vegyél halkabbat. Ha tudod szabályozni, akkor vedd vissza a sebességet, 750-850 rpm közt is szállít elegendő levegőt szvsz.
[ Szerkesztve ]
-
Intel core33
tag
Csak a szélzajt hallom,Ez egy cooler master,szerintem ha "halkabbat" vennék is hallanám a szélzajt,hiszen ez fizika.Azon gondolkoztam hogy elé rakni valamit az hátha segít.Nem lehet sajnos szabályozni.De valami homemade dologgal leveszem 5V-ra,és akkor tuti lesz.
[ Szerkesztve ]
-
flymi
addikt
válasz Intel core33 #24691 üzenetére
Nem tudom milyen házban van, de gondolom előtte rács van, vagy a ház perforált lemez része. Ha még raksz elé valamit, csökken a beáramló levegő mennyisége. Ezek a CM ventik idővel elkezdhetnek lötyögni és ettől is lehet fura zaj, érdemes azért bizonyos idő után lecserélni, nem túl drága darabok ezek (1k/db). Valamint nem árt néha megtisztogatni, sajnos hiába van nekem is előtte porszűrő, ragad a ventire is bőven.
Lehet kapni 5-7V adaptereket, vagy talán adtak is mellé gyárilag, már nem emlékszem./// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
Pehi
senior tag
Szevasztok! Segítséget szeretnék kérni! Most cserélem le a gyári procihűtőmet,egy toronyventire. Az lenne a kérdésem,hogy merre nézzen a ventilátor a házba? Előre vagy hátrafelé tudom csak feltenni! Köszönöm!
-
flymi
addikt
Csak hogy kekeckedjek kicsit olyan, hogy "toronyventi" nincs , legfeljebb toronyhűtő, de maradjunk a CPU bordánál. Milyen típusról van szó? Látatlanba elég nehéz segíteni.
De a lamellák szélesebb része a memóriák felé nézzen a venti amit ráteszel, azt meg vagy előre, vagy hátra teszed, attól függ van-e ilyen opció. Ha előre akkor fújóra (lamellák közé), ha hátra akkor értelemszerűen szívóra (lamellák közül) tedd.akipapi: Nincs mit, ha van forrasztópisztolyod 5 perces munka, csak a jó drótot kell kiiktatni és a végén egy kis szigszalag sem árthat. Vagy lecseréled az egész tápot, ma már egész jó, minőségi darabokat is kapni 15k-ért! Te döntesz.
[ Szerkesztve ]
-
Pehi
senior tag
-
flymi
addikt
Semmi gond, csak fura szóösszetétel volt.
Pont így kell rárakd a lapra, ahogy a képen van, a venti a ramok felé nézzen és hátrafelé fog fújni. Pasztát tegyél alá azért! (Sose lehet tudni...)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest