- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
Hasznos linkek
Új hozzászólás Aktív témák
-
poLeH
junior tag
-
nuke7
veterán
sajnos low-elo-ban szerintem nagyon kevesen értik, hogy bármelyik champ kap 7-8 kill-t, utána sokkal nehezebb a játék...
hiába áll 7-18-2-ben a zed/fizz/kata/akali/LB/stb. ami ugye 0.5 KDA - akkor is felrobbant... 2-4-0-ban sokkal kezelhetőbb és ugyanúgy 0.5-ös KDA-ja van...
[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
nuke7
veterán
pont ez a gondom... hogy hiába van egy garenen 10+ kill vagy egy velKoz-on... Garen-t leburstölik, mert nyilván talán csak a cho az egyetlen igazi tank a mostani metában - a 14/2/8-as Velkozt meg szintén one-shotolja a 7-18-2 LB (vagy barmelyik másik mobilis assassin)
-
grimm2015
senior tag
válasz Lokids #64106 üzenetére
Nektek ez a baj, nekem az, hogy a 0/8/2 viego megöl elfedelt tristánaként, mert éppen nincs ultim
Én most a kamikaze brandet tolom, megyek előre (LETILTOTT CHATTEL) és ultizok... 0/10el még simán tömeggyilkos.
Igazából a vérdíjak sokat dobnak, meg az is, hogy kevesebb arany jár azért akit folyton megölnek.Nem kell carryzni... győzelemre kell játszani. Leginkább azt látom hibának, hogy a meccsek elvannak feleslegesen húzva.
Battlenet: Grimm#22690
-
Kanczy
Topikgazda
válasz Lokids #64113 üzenetére
Úgy van kitalálva a játék (és mindig is így volt), hogy az assassin fel tudja robbantani bármelyik carryt, ha az egyedül van. Erre van a support, vagy egy csomó adc-nél a self peel (Vayne, Tristana, stb.). Ha nincs flashed, healed, Shieldbow-od, ultid, és mégis assassin közelében vagy, akkor ott nagyon benéztél valamit / ő csinálta jól, és meg is érdemlitek, hogy eltöröljön a RIftről. Az ő tárgyai és képességei erre valóak akkor is, ha 0/7.
You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)
-
kistusik
tag
Igen. Mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya.
Assasin nagy burst, de papír.
Tankokat nehéz megölni de kicsi a dmg.
Casterek nagy burst, de papír, van stun, vagy slow, de cserébe immobilis.
Adc folyamatos nagy dmg. Cserébe papír és a legtöbb immobilis. -
nuke7
veterán
válasz kistusik #64115 üzenetére
Igen, a probléma csak az, hogy a tankok = chogath, esetleg tahm kench és vége a listának. Semelyik másik “tankot” nem nehéz megölni tapasztalataim szerint.
es itt is feltétel, hogy a tank nyerje a lane-t és kapjon killeket - ami egy assassinnal nem.ez a gond, nem az, hogy különbözőek a champek.
-
Yodamest
veterán
Na köszönöm, ezt hajtogatom én is, hogy hiába vagyok tank, egy pár killes Fizz, Kayn, Zed akármi 2.2 sec alatt eltöröl. A tank mint szerepkör nincs jelen a soloQ meccseken. Emlékszem még 1-2 szezonnal ezelőtt, mindenki imádta ha tankot hoztam, mert adott a csapatnak egyfajta stabilitást a csapatharcoknál. Most tök semmi értelme, tankok max utilityként szolgálnak, tudnak stunolni párat még haláluk előtt és annyi, senkit nem érdekel, hogy te mi vagy, repül a Fizz ulti vagy MF ulti a buli közepébe és elolvadtál. Rádmegy a Master Yi és tök nem érdekli, hogy thornmailed van sunfireval, úgy megy le a HP-d, hogy flashelni nincs időd.... Az számít, hogy legyen egy olyan sebzésed, amivel valakit azonnal ellehet tüntetni, mert halott ember nem beszél, arról szól most a játék.
Azért is szomorú, mert így a releváns hősök száma is viszonylag kevés... egyik nap próbáltam pl. Oriannázni, most nem azt mondom, hogy én vagyok a top Ori player, de nagyon kiábrándító volt a meccs. Kata volt ellenem és lanen 1 killt sem adtam neki, torony alá volt szorítva. Később amikor többfős harcok alakultak ki, egész egyszerűen mivel ő Kata én meg csak egy Orianna, óhatatlanul is hármasával szedte a killeket az ultija és sebzése miatt. Én próbáltam szintén ultizni pl. Hecára rádobtam a golyót ő beszaladt majd ment az összehúzás, de hát nevetségesen keveset sebzett a Kata ultihoz képest.... az én ultimat meg sem érezték, meg úgy a sebzésemet, Kata meg csak dob-ugrik-passzív-dob és meghalt akit kergetett. Azt éreztem, hogy egész egyszerűen az én hősömben nincs annyi, mint a másik hősben, egyszerűen nem akkora a hatótáv, sebzés, lehetőségek.... lehet béna voltam, de szerintem nem hiába látni minden meccsen Kata midet és nem Orianna midet low eloban, vannak hősök akik játszhatatlanok más hősökhöz képest.
[ Szerkesztve ]
-
-
Kanczy
Topikgazda
válasz Yodamest #64117 üzenetére
Annyira szeretem, hogy szisztematikusan leszarod, amikor válaszolok neked. Bebizonyítottam, hogy nincs assassin meta, de gondolom kellemetlen statisztikákat nézegetni, így inkább beposztolod ugyanazt a kisesszét még egyszer...
Az pedig extra vicces, hogy pont Oriannával példálózol, aki szezonok óta a legerősebb blind pick midre, mert annyira biztonságosan lehet vele játszani szinte bármi ellen.
[ Szerkesztve ]
You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)
-
Callisto
őstag
válasz Yodamest #64117 üzenetére
+10000
A releváns hősökről ismét: LOL-ban alig pickelelnek a repertórából néhányat bajnokságokon. DOTA 2-ben a 90%-át pickelik. Egyszerűen, mert mindegyik használható és releváns tud lenni.
[ Szerkesztve ]
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
Callisto
őstag
válasz Kanczy #64119 üzenetére
Nyisd ki a szemed. Szembe mész az autópályán. Nem assassin meta van, hanem burst damage, ami többnyire assassinoknak van (de nem általános).
Vicc az, hogy maga a RIOT is elismerte ezt és minden LOL-os oldal, streamer....
S11-ben Cho-n és Tahmon kívül tankot még nem nagyon láttam csak papírokat.
Esetleg még Thresh, de azt is ugye 4 patch óta nerfelgetik, mert túl tankos[ Szerkesztve ]
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
Callisto
őstag
válasz Chuzzlee803 #64123 üzenetére
Egyrészt a valóban egyedi hős képességek, másrészt az egyedi aktív tárgyak miatt flexible. Nem csak skatulyázás kérdése, hanem jó design-é. Nem öntik a hősöket vödörrel, hanem átgondolva meg is tervezik.
Ugyanezért sokkal nehezebben tartja meg a játékosokat. Túl nehéz, bonyolult, összetett. Sokára és nehezen jön sikerélmény ami elriaszt (ez normális dolog). Egy DOTA meccs rendesen kifáraszt LOL-ban viszont van sok-sok skillshot és könnyedség. De ez off itt. Sry.[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
-
Lokids
addikt
válasz RudiLicenc #64125 üzenetére
Orianna nehéz champek közé tartozik és nem tud 100-0 burstot kemény feed nélkül. Viszont csapat nagyon tud az ultira építeni. Egy jó ulti pro playban gamet dönt el.
Csak ugye SoloQ-ban nincs ott a csapat.[ Szerkesztve ]
If you chase two rabbits you will lose them both.
-
Callisto
őstag
Ez nem hit kérdése, hanem tény. Nézz utána.
Vagy tegyél bele mindegyikbe párszáz játékot. Na jó. Lol-ba elég 100-150. DOTA-ba úgy 500 minimum kell, hogy kapisgálja az ember.[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz Kanczy #64132 üzenetére
Na de pont ez a baj, hogy te csak a statisztikákból indulsz ki. Mondod, hogy nem figyelek a kommentedre, de közben te sem akarod meghallani a másik álláspontját. Nekem statokat ne is linkelj, mert az totál irreleváns, hogy csak egy példát mondjak: Master szinten Orianna milyen jó hős és Kata milyen rossz, mert ott totál máshogy épül fel egy meccs az 1. perctől kezdve már.
Egyszerűen az összes hős pro playre van balanszolva és borul a bili low eloban, mivel ott össze vissza kapják a killeket, miközben fejben ezek nem úgy lettek kitalálva, hogy a 10. percben már 5-0-ban legyenek. Bizonyos hősök emiatt mindig erősebbek lesznek másoknál, jellemzően az agresszív one shot hősök. Egy Orianna, Braum, Karma, Lulu, Lux, Viktor, Velkoz, stb soha nem lesz egy rettegett hős, amire úgy reagálsz hogy atya ég inkább kilépek vagy bármiféle félelmet kelt benned. Viszont az ilyen Kayn, Kata, Zed, Fizz, Pyke, Master, stb gusztustalanok mindig, pedig normális balansz mellett nem kéne annak lenniük.
Ha a defenzív tárgyak érnének bármit, akkor lehetne érdemben védekezni ellenük, de őszintén, egy Fizz ellen mit érsz azzal ha veszel mondjuk 40mr-t? semmit, ugyanúgy one shotolni fog, semmi értelme a tankosításnak. Egy Kata ellen mit érsz 40mr-el? inkább vesz mindenki sebzést, mert akkor legalább ölni van esélye, mert Kata ultiba ugyanúgy belehalsz 0 vagy 160mr-el is és ez a baj. Kéne lennie a játéknak egy olyan pontjának, hogy én aztmondom: oké nem akarok sebezni, de ne tudjanak megölni! Ha csak defenzív itemeket vásárolok, def rúnákkal, + 5% ellenállások + hp stb, akkor igen is tudjak facetankolni egy Kata ultit, vagy Fizz ultit, különben mi értelme ha ugyanúgy meghalok bele mint egy papír?
-
nuke7
veterán
Mit igazolnak pontosan..? Hogy megéri tankot építeni..?
Nézzünk egy nagy winrate-es hőst,
Urgot:
Egyetlen igazi tank item neki a thornmail, de azt kevésbé javasolt mint a sterak. A többi dmg.Vagy Sett?:
Full dmg, esetleg egy sterak és 5.-6. itemnek egy deadman's vagy thronmail.Morde? esetleg egy thornmail, de azzal sokkal kisebb a winrate-je mint a dmg itemekkel.
És kinn is vagyunk a top10-es champekből winrate szerint....
Mundo az első, akinek full tank build javasolt, 13. winrate szerint - de ugye a tank itemekhez sok pénz kell - mire az összejön ha nem snowball-ozol vége a meccsnek, itemek nélkül meg bazira nem vagy tanky, cserébe még sebzésed sincs.#64135 Yodamest : az lehet, hogy pro-play-re van balanszolva, de a statisztikák pont a pro-playt hagyják figyelmen kívül, hiszen az nagyon kis %-át teszi ki a játékosoknak/játékoknak.
A statok pont, hogy a low-elo-t favorizálják
Cho, Rammus, Tahm tudnak facetankolni csak épp nem olyan magas a winrate-jük mint a dmg dealereknek[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
Jó a low elonak is azért vannak szintjei, elhiszem, hogy Diában már nem annyira probléma a Kata, bár pont egyik nap hallgattam egy high elos tierlistet és ott is a csávó azt mondta hogy Kata az a full broken number 1 bann nála, mert tarthatatlan még magas szinten is.... szóval erről ennyit.
De amúgy egyezik a véleményünk az előbb leírtakkal egyetértek, a tankok most nagyon ilyen underdog szerepben vannak és ez rosszat tesz a játék flowjának. Nagyon arcade érzése lett és emiatt el is ment a kedvem tőle, nem is toltam már másfél hete. Remélem visszahozzák még azt a lolt ahol vannak rendesen szerepkörök és nem csak a sebzés. Mindig ugyanaz a 10-20 hős játszik a meccseken, mert abszolút megvannak a legerősebbek, semmi diverzitás nincs. Support rólon ugyanúgy, mindig csak Pantheon, Pyke, Brand, esetleg Xerath, de mi a közös ezekben is? a sebzés.... nem látsz mondjuk Lulut, Namit, Sorakát, Nautilust, Tahmot, Leonát sem igazán már, csak olyat, ami sebezni tud, mert csak a sebzés számít.
-
Kanczy
Topikgazda
válasz Yodamest #64135 üzenetére
Igen, én csak a statisztikákból indulok ki, mert az, hogy te vagy én milyennek ÉRZÜNK valamit, az nem számít. Ha te (vagy én, vagy bárki) lejátszol 100 meccset, és azt állapítod meg, hogy túl erősek az assassinok, az teljes mértékben irreleváns. Továbbá a statok, amiket linkeltem, nincsenek MMR-hez kötve, és sokkal több a low elo meccs (ergo azok súlyozottan számítanak a statokban), szóval a master vs silver kérdés sem érvényes
nuke: este arra is válaszolok, most megyek kutyát sétáltatni
-
Callisto
őstag
Játszol Te egyáltalán? Tudsz rela, hogy a RIOT is azt mondja, hogy igenis burst damage van (ami assáknak kedvez elsősorban) és ez baj? Tudsz róla, hogy MINDENKI tisztában van ezzel? A számok ebben a tekintetben lószart nem jelentenek. Egyértelmű, hogy Te nem játszol a játékkal.
-
tag
Sziasztok!
Társat keresek a játékban!
Support main vagyok, leginkább ADC társ az ami kisegítene
Én sajnos csak Silver 3 vagyok de érzek egy felső erőt /egy titkos erőt/ ami kimondja, hogy lehetnék jobb is.
Nemmondom, hogy sz*r a team, nemmondom, hogy nem vagyok béna. De nem tiltelek ki és mindig próbálok a győzelemre hajtani!EUNE IGN: Killers
Szeretek Zyrázni, Luxozni stb..
Ajándék csónak ne nézd a lapát!
-
Callisto
őstag
válasz grimm2015 #64144 üzenetére
Ez most miért kellett. Valószínű nemrég kezdte és nagyon normálisan írt.
@DSQUARED: Jó tanács: próbáld ki a DOTA-t is. Azt felnőttek játsszák többnyire.
[ Szerkesztve ]
-
grimm2015
senior tag
válasz Callisto #64145 üzenetére
Másik hősre gondoltam... az igazsággal nincs gond, ebben semmi rosszindulat sem volt.
"Nem a zyrat kell abbahagynia, hanem több időt kell fektetnie normál meccsekre és hagyni a rankedet amíg fejlődik."
Dehát magasabb besorolásban van mint itt néhányan, + a rankedet lehet komolyan venni.
Battlenet: Grimm#22690
-
Beni97
őstag
válasz grimm2015 #64147 üzenetére
Tavaly silveres volt, most silver 3, 18% wr. Átlag nem wardol valami sokat, pink ward konkrétan 0 és a kda se nagyon szép.
Nem tudom, hogy van ott, de ha így folytatja vissza eshet könnyedén. Szerintem ezen érdemes javítani több normal game-n, vagy esetleg más role/champek kipróbálásával.
Balfasz játékos vagyok én is, meccseit nem látom, op.gg alapján ezeket tudom leszűrni.Persze ha más lát benne potenciált akkor hajrá.
[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz Kanczy #64139 üzenetére
Vakon hinni a statoknak nem jó, mert sok mindent nem veszel figyelembe. Én annak hiszek, hogy mit érzek, hisz ez az ami a döntő faktor és ami nem csal, a statok azok csalókák.
Csak mondok egy példát, hogy érthető legyen, pl. nem mindegy az, hogy egy hőst minden meccsen pickelnek, ha nincs bannolva, boldog boldogtalan lepentázik vele, Pistike 5 meccs után már simán hoz Katával egy quadrát...Vagy pedig ott van mondjuk Orianna, akinek ugyan nem olyan vészes "csak 4%"-al kisebb a globál winrétje, visziont vele CSAK az játszik rankeden, aki tényleg nagyon jó vele és van már 50-100 meccse legalább.
Szóval amit a statok nem mutatnak meg, hogy oké van két 50% winrétes hős, de az egyiket pl. Rivent csak az az 500 ember fogja játszani aki amúgy is kurvajó vele, egy Garent meg mondjuk 10.000-en olyanok is, akiknek 5 meccse van vele vagy most kezdték a lolt, szóval az a nem mindegy hogy mekkora szórásból jön ki az az 50%.
Ezért csalóka Orianna is a 48% globál winréttel, mert ugyan nem "annyira" alacsony, de őt azért nem hozzák hébe hóba rankedre csak azok, akik már nagyon biztosan kezelik, szóval a valóságban az a winrate inkább ilyen 30% körül lenne. Világosabban nem tudom leírni, szerintem érthető.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A játékról részletes leírás az összefoglalóban.
A RIOT Games szabályzatának megfelelően, és ahogy a Prohardver lapcsalád összes topikjában, itt is tiltott az account adás-vétel még említés szintjén is.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest