Hirdetés

Aktív témák

  • tmscsaba

    tag

    "Gerisz (PH! addikt)"
    "Én moziban jól vagyok a3D-vel, de haver Samuja előtt nem tudok ülni 5 percet, mert megfájdul a fejem a villogástól. Én jobban birom a passzívat, ezt mindenkinek meg kelle tapasztalni mielőtt bármit vesz."

    Nem igazán a 3D mozira gondoltam, hanem a régi filmes vetítőre, aminél szintén erősen villog a kép, mivel minden film kocka továbbítás közben eltakarja egy sötét lap a fényt. Annál is 1/3 ideig van sötét és 2/3 ideig fény.

    Tehát aki a régi mozifilmeket tudta nézni minden gond nélkül, annak az aktív 3D még annyira sem okozhat zavart, mert ez annál gyorsabban vált.

    Viszont más dolgok okozhatnak 3D nézés közben szem fáradást és szédülést, bizonyos esetekben.
    Ezt a térhatású kép nézése közben a fej oldalra döntése okozhatja egyrészt. Ilyenkor olyan szögbe tolódik el a látvány a két szemben, ami a természetben lehetetlen. Az agyunk megpróbálja helyre tenni a látottakat de mivel ilyen nem létezhet, ezért egy részben a fej oldalra billentgetése okozhatja a leírt idegrendszeri panaszokat.

    Másrészt a virtuális 3D kép fókuszát, a mélységet máshol keresi a szemünk, mint ahova az valójában esik (a képernyőre), mivel a fókusz mindig a képernyő fizikai síkjában van, bárhol is érezzük azt. Ez a rendellenesség is fárasztja a szemet, viszont ezt meg lehet tanulni, meg lehet szokni. Ez is mindegyik rendszerre igaz (a holografikuson kívül).

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák