- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Aktív témák
-
adriankoooo
senior tag
Volt mar?
Samsung TV firmware hacking
http://samygo.sourceforge.net/ -
JuliuS
tag
válasz guriga1234 #36192 üzenetére
idézet a kézikönyvből: "Sort (analogue channels only)"
ennek megfelelően nekem Tools ---> sorrend menüpont csak az analóg csatornáknál van, digitálisnál nincs ilyen. -
-
piki1982
csendes tag
Itt már kérdeztem 1x, de most lerövídítem
(36195) piki1982
LG 32LH3000 vagy SAMSUNG LE-32B530 jobb vásár pc-re kötve
mindkettő FULL HD 1920 x 1080, és rohadtul egységes a leírásuk -
emre33
addikt
válasz adriankoooo #36201 üzenetére
volt, de nekem olyan FW kellene, ahol van telnet, én nem akarom összerakni.
ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
bizi990
senior tag
Hónap vége felé szeretné TV-t venni. Hozzászólásokat elolvasva a Samu 40B650-e elég jó választás lenne és az ára is még megfelelő nekem. A kérdésem az lenne, hogy ennek van olyan verziója, amiben nincs benne a médialejátszó és cserébe olcsóbb? HTPC-vel lenne hajtva, így számomra felesleges.
-
G.I.JOE
senior tag
válasz nightshadow #36204 üzenetére
Hmm, igaz. De ebben nem az játszhat szerepet hogy a LED tv-k nyomták le az árát? Viszont a LED-nek egyelőre nincs fejlettebb versenytársa. Karácsonyra meg inkább feljebb mennek az árak, az is bekavarhat a megfelelő áresésnek.
-
őstag
válasz bizi990 #36209 üzenetére
Van, de azt nem B650-nek hívják.
(#36186) n@p@lm: na hát várhattam volna még az este a megerősítő mailt, ugyanis ma reggel kaptam meg. Na mindegy, lényeg, hogy sikerült. Ezután te felhívtad a pc-dream kft-t, hogy küldjenek neked hivatalos magyar samu garit? Mrt ha igen, akkor asszem én is telefonálni fogok.
Egyébként én rendelés előtt felhívtam valakit a pc-dream-nél, aki éppen Németországban volt, úgyhogy én úgy gondolom, hogy onnan szerzik be a tévéket. De engem tulajdonképpen nem érdekel, honnan szerzik, a lényeg, hogy olcsón adják, garanciával.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz bizi990 #36212 üzenetére
40B550-nek. Ha számodra felesleges a médialejátszás usb-ről és nem vagy hajlandó többet fizetni érte, akkor a 100Hz-ről is le kell, hogy mondjál. Mert csak a B620-ban és a B650-ben van 100Hz. Hogy pontosan ugyanolyan panel van-e a B550-ben, mint a B650-ben, azt sajna én nem tudom megmondani. Itt olvashatsz hozzászólásokat a B550-ről.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz G.I.JOE #36199 üzenetére
Jó kérdés, mots irreálisnak tűnik, de igazáól ha megvárod, hogy kijöjjenek az új 2010es sorozattal akkor igazából nem látom okát miért ne menne le legalább az emlitett ár köré. Nem hiszem hogy ez az ár tartható és azt se, hogy csak picit vátozna. A kérdés az milyen tévékkel és kb mikor jön ki a Samsung, valamint az, hogy mikor érnek ezek ide...
Talán nyárra reális. Szerintem -
-conrad-
addikt
válasz sanyi150 #36194 üzenetére
Szia, félreérthető voltam kicsit:
ilyet néztem a MM-ban 30.00 ért: Meliconi Space System Flat 4
Erről nem tudom, hogy van-e valami tapasztalatotok, illetve mennyivel jobb (szerelhetőségben mindenképpen. mert ezt egy helyen kell rögzíteni, és mint írtam, a fal domború) ennél: Stell SHO 1005B -
zhagyma
őstag
válasz szabi__memo #36214 üzenetére
Idén februárban már itt volt Európában a hajó a 2009-es LED-s modellekkel. Gondolom ez az idén sem lesz másképp. Ez azt jelenti, hogy lassan gyártásba kell adni a 2010-s modellek első szériáját. A károcsonyi - újévi gyárleállások előtt pedig le is kell gyártani.
-
G.I.JOE
senior tag
válasz zhagyma #36216 üzenetére
Az akkor vélhetően csak március-áprilisi kezdetű árcsökkenést jelent szerintem (és nem hiszem hogy egyből 50-60-nal lejjebb menne), én meg addig nem hiszem hogy várnék, de azért lehet hogy megnézem még egyszer élőben a különbséget közöttük, hátha egy kis spórolásra és várakozásra sarkall! Amúgy is sd menne inkább rajta, heti 1-2 HD film, meg néha játék, de abból meg kezdek már kinőni, hál'istennek! Úgyhogy végül is nem létszükséglet hogy izibe LCD-m legyen.
-
sparks
senior tag
válasz johnny82 #36211 üzenetére
Azt nem értem, hogy ha mások adják ugyan annyiért a TV-t hivatalos magyar garival, magyar nagykerből beszerezve, akkor miért olyantól veszitek, aki mondjuk németektől szerzi be. Ha garanciális probléma van, akkor a magyar garancia azt nyújtja, hogy kijön a szerelő, megnézi, ha helyszínen nem javítható, akkor elszállítják, stb.
Ezt a kényelmet és biztonságot érdemes szem előtt tartani, meg azt is, hogy mondjuk a Samsung Magyarország biztos nem fog eltűnni pár éven belül, de mondjuk ha a Szürkeimporter Kft. eltűnik, akkor nincs kihez menni a garanciával.
Persze, ha valóban adnak hivatalos 2+1 éves Samsung garanciát, akkor mindegy, csak azt nem értem, hogy azt miért nem hozzák a készülékkel?
Minden esetre én inkább olyan boltban vettem, ahol a hivatalos garanciát adják, nem volt nehéz megtalálni a neten egy ilyen boltot.Ui.: 3 hét használat után továbbra is maximálisan elégedett vagyok a 40B650-el, egyszerűen tökéletes !
-
zhagyma
őstag
válasz G.I.JOE #36217 üzenetére
Hát a várakozó álláspont sokszor bejön a "pörgös" technológát alkalmazó piacon. Én most úgy gondolom a 2010-s modellek médialejátszási képességei kiforrottabbak lesznek a Samsung esetében. Ahogy az IFA 2009-en elmondták a LED és a DLNA / médialejátszás fejlesztése lesz a 2010-s modellek fő csapásiránya. Hamarosan úgyis megjelennek az első "csöpögtetett" információk például az avforums.com-n. Ezek fényében könnyebb lesz dönteni: 2009-s csúcsmodell olcsón modellváltáskor, vagy 2010-s modell az általad is prognosztizált árcsökkenés után. Mondjuk érdekes lenne tudni a Samsung csinált-e valamit az S-PVA panellel, mert a SHARP belehúzott (G10). Valamint a SHARP deklarálta, hogy a DLNA-t a 2010-s modellévben vezeti be a médialejátszás fejlesztése mellett. Ez azért érdekes, mert a SHARP egész jó áron kinálja most a full LED háttérvilágításos TV-t (korábban valaki be is linkelte ), igaz csak fehér fényű LED-l . Ha viszont ez párosul 2010-ben a DLNA / médialejátszás képességekkel ? Hát érdekes év lesz jővőre ...
-
kásás
tag
Sziasztok!
Philips tulajoktól érdeklődnék elsősorban!
Olyan problémám van, hogy a Duna HD (Digikábel, DVB-c) adásnál van olyan,
amikor nem tudom elérni, hogy a Tv (8404) a teljes képernyőt kitöltse. Van amikor
kitölti, de van amikor 4:3-ban jeleníti meg és hiába állítom, nem tudom elérni, hogy
a teljes képernyőt kitöltse.
A többi csatornánál tökéletesen működik! -
Fidel76
tag
válasz Brekecs #36188 üzenetére
Miután franciát átraktam olaszra elég érthető lett a szöveg.
Némelyik fordításon elég jókat nevettem pld Éles(Sharp) 46LE700, de ennél jobb az Ostobaság 40LV685(Toshiba). Milyen lenne már ha a boltba bemennél és előadnád, hogy 2 tv-t néztél ki 46os méretben. Az 1ik az Ostobaság másik meg az Éles és hogy ezeket megnézhetnéd-e. Kíváncsi vagyok hány eladó tudná miről van szó.
Vissza linkez, az első oldal alján leírja a tesztkörülményeket és ott már van 1-2 fentartásra adó ok.
Például ott a Sony Z4500as ami állítólag(angol tesztek szerint)a legjobb 0-10ms , itt a tesztbe középmezőnybe van 25ms-ével. Érdekes az is, hogy az összes philips(maxell) elöl van ilyen 10ms-sel. Ami igazán meglepett az a Sharp mostani ledes tvje 46LE700 amire 5 ms-t mértek és a többi ledes tv is jól szerepelt.
Tudva, hogy olaszok(maffia irányít mindent+ hozzájuk még az ebayen se szállít senkiannyira nem alapoznék a tesztre. Engem ezek a philipsek és sharp ledes tvk igen csak megleptek, főleg az LE700as.
Mindenesetre arra jó volt a cikk, hogy összezavarja a vásárlókat.Utánanéztem us forumon a sharp LE700ról miket írnak:
Input lag:
Dell 1703FPt lcd monitor-ral nézve kb 0.
Samsung SyncMaster 997DF CRT monitorral nézve 26ms átlagos.(13min-32max-ot mértek)
Ebből arra következtetek, hogy az olasz tesztbe szereplő acer laptopnak 1 kicsivel kevesebb mint a dell lcdnek az input lagja,de ezek szerint az 5ms kijöhetett nekik.
Főleg a samsug ledes tvjéhez hasonlítgatják:
Azt írják a samsungnak:
- jobb a feketéje
- van benne pip
- jobban néz ki(de ez valószínű szubjektív)
Sharpnak:
-Jobban megvalósított 120hzes interpoláció(kiegészítő képpontok beszúrása).
-Nem tükröződik annyira a panel
-jobb a hangja
-OPC támogatás(ha jól értelmezem ez valami automatikus háttérvilágítás szabályzó. Samunal ez manualis)forumon ilyen 65Wot mértek sőt volt olyan aki ezzel az OPC-vel 36Wot hozott kia 40es le700asából.(samu is nagyon keveset fogyaszt amugy)
-jobb menürendszer(ezt is embere válogatja)
-gyorsabb on/off
-gyorsabb tuner
-olcsobb mint a samu ledesEzek voltak amit gyorsan össze tudtam szedni us forumról. Ha lenne benne hiba felelösséget nem vállalok..én csak másoltam/fordítottam
Találtam még 1 oldalt ahol kalibráló képek vannak amik segítségével elég jól be tudod lőni a TV-t.
[link] -
Fidel76
tag
válasz sparks #36218 üzenetére
EUba vagyunk vásárlásnál is meg javításnál is. Ezt nem is értem ha valaki EUba veszi a TVjét akkor az EUba(lásd M.o. nem akarják javítani)Ezek szerint vásárlásnál eu-s ország vagyunk garanciális problémánál meg eu-n kívüli ország lennénk. Nem mind1, hogy 1 tv-t 300kért vagy 600kért veszed meg, ez az eus szabadkereskedelem.
[ Szerkesztve ]
-
snipr
aktív tag
Help Valaki le tudná nekem mérni a 40B650 legnagyobb szélességét? Most vettem eszre, hogy a samsung oldalán ellentmondás van... a honlapon levo specifikácio szerint 1040mm széles, ugyan itt ha letoltom a manual-t már 995mm szerepel, 220Volt weblapjan 1040mm, digitalko-n 995mm, a német weblapon 995... aprocska dolognak tunik, de én eddig 1040-el számoltam... ha most kiderul hogy 995, akkor egyrészt menten felrobbanok, másreszt le kell fujnom egy átalakitást egy hajon! Köszönöm! (és elnezest mindenkitol aki már unja a méretproblémámat)
-
hehehun
csendes tag
Sziasztok Skacok!
TV vásárlás elött állok, és kicsit elbizonytalanodtam, hogy mi az ami jó nekem, kicsit segítsetek pls.
Panasonic-ban gondolkodom, 37" vagy 42"-os méretben. kb. 2-2,5m-ről fogjuk nézni.
Melyik méretet ajánljátok inkább? Ennél a távolságnál már ellentmondásosak a tanácsok, pont határeset.A másik a típus, nálam kettő nyerő van:
TX-L37V10E vagy TX-L37G15E
Van tapasztalatotok? A Panasonic egyáltalán jó választás, vagy el kell felejteni?
Előre is köszi!!!
-
sparks
senior tag
válasz Fidel76 #36222 üzenetére
EU-ban vagyunk, de sajnos sokszor a magyarországi szervizeket ez nem érdekli (gondolom az itthoni márkaszervizeknek ki van adva, hogy a külföldön beszerzett cuccon nincs meg a plusz haszon, ezért no javitás). Ilyen máshol nincs, de ez még nem nyugatEU, hanem balkán. Amit viszont írtam, az árban ugyan ott van, 220e a TV hivatalos magyar garral is (azóta már kicsit kevesebb is talán). Csak a Samsung márkabolt vesztegeti 300 felett, no meg a hülye azé nem vok hálózat adja horror áron... Nem is értem ki veszi meg ott
-
piki1982
csendes tag
sziasztok
tudnátok segíteni abban hogy legalább milyen videokártya és/vagy rendszer kellene hogy egy full hd-s 82-es tv-re frankón kitegyem a pc-n futtatott játékot? Most egy Gforce 9600GT van benne és Intel Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2,40 GHz
2,41 GHz + 3,00GB RAM
köszi. légyszi válaszoljon aki ért hozzá. KÖSZI -
zhagyma
őstag
válasz szabi__memo #36229 üzenetére
Sajna erre kell, hogy gondoljak. Mintha megsejtettem volna, talán ezért tűnt fel a SHARP le700 / le600 LED blacklight / fehér LED TV. Ezek legalább maguk csinálják a panelt. A SHARP módosított a panelek gyártástechnológiáján (a honlap szerint már ez van bennük). Ha ezt még kipoznák jővőre DLNA / médialejátszás képességekkel űtös darab lehetne jó áron. És még valami a 2009-s Samsung edge-lit LED szériához: régi teszt, de Itt is feltűnt a Samsung UE40B7020 háttérvilágításának inhomogenítása.
[ Módosította: Racecam ]
-
Yany
addikt
8 bit vs. 10 bithez szólnék hozzá.
A 10 bit nem arra szolgál, hogy a 8 bites mintavételezésű forrásanyagot 10 biten ábrázolja, mert annak önmagában semmi értelme. Konkrétan a televíziók a képjavító algoritmusokkal és egyszerűen a fényerő/kontraszt beállításokkal 10 biten képesek úgy állítani a paramétereket, hogy az nem, vagy csak kis mértékben torzítja az eredeti képanyag tartalmát. Ez kb olyan, mint amikor Photoshopban össze-vissza állítgatod az expozíciós értékeket egy képen, és a végén már köze sincs az eredetihez és nem is tudod visszaállítani, míg egy 10-12-bites RAW formátummal tudsz úgy dolgozni, hogy a csúszkák állítgatása után is vissza tudsz állni az eredeti képanyagra.Pl. egy sima fényerőcsökkentés (ha a mátrixon állítja a kijelző és nem a háttérvilágítással) csak úgy tud működni 8 bites panelekkel, hogy vagy eldobálja az alsó régiókból a sötét színeket vagy erős kontrasztcsökkenéssel jár, míg egy 10 bites panelen ez a minőségromlás sokkal elenyészőbb.
Grafikusok nem véletlenül alkalmaznak több, mint 8 bites EIZO monitorokat. Egyébként pontatlanságokkal tele lehet a fenti történet, mert nem vagyok ebben otthon, de a lényeget azért remélem, hogy sikerült lefirkálnom.
Akik pedig az elmúlt napokban spontán linkeket írtak a topic-ba: köszi nekik, nagyon jól jött mind.
[ Szerkesztve ]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
szabi__memo
nagyúr
válasz zhagyma #36231 üzenetére
Hát igen az edge-lit tvket a leirás nem emliti, hogy érintené (persze azt sem, hogy akkor biztos azokba nem kerul más gyártótól panel). Én inkább most ezeket a edge-eseket preferálom, csak a vékonyságuk miatt, de jó lenne ha azért a háttérvilágitásosak is elérnék ezt a szintet. Nem tudom lehetséges e, de tudnék neki örülni ha a '10-es szériábn már lenne ilyen (persze jó áron )
Nem tudom, ez a homogenitásprobléma mennyire lehet zavaró otthoni körülmények között ?? És egy hagyományos panelhoz (pl B650-eshez) viszonyitva mondjuk???
[ Szerkesztve ]
-
zhagyma
őstag
válasz szabi__memo #36234 üzenetére
A fenti tesztben azt írják a "fekete szint" kalibrálva azonos az UE40B7020 esetén LE40B650. Aki LE40B650-t vett az még nem panaszkodott háttérmegvilágítási problémáról. LED edge-lit tulaj még nem nyilatkozott, gondolom jóval kevesebb van, de az összes teszt említi a problémát. A panel ugyanaz a két TV esetén a "kalóz szervízkönyvek" szerint, tehát a háttérvilágítás probléma az oldalról megvilágításban keresendő. Én láttam UE40B7000-t otthoni környezetben működni. Nekem nem tűnt fel semmi ... Igaz bizonyos mennyiségű alkohol elfogyasztása után minden TV egyforma.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz zhagyma #36235 üzenetére
Igen, az tudom, hogy a panel az ugyanaz és a különbség csak a megvilágitás. De tényleg arra lennék kiváncsi, hogy látható-e ez az inhomogenitás. Én nem láttam, de csak MMben néztem. De örülök, hogy legalább már egy személy van aki azt mondja, hogy otthoni környezetben nem látszik.
Ha mások is nézegeték, akkor várom/várjuk az infókat, hogy megerősitést nyeren ez a vélemény! Köszi -
papa1
tag
Hello mindenkinek.
Egy olyan gondom lenne,hogy rákötöttem a gépet a TV-re,DVI-HDMI kábellel.A videókártya egy inno 3d 8600gt,op rendszer win7 32 bit.
A gond a következő:a gép bekapcsolásakor nem kapcsol be a monitor,csak közvetlen az asztal megjelenése előtt,így pl a bios-ba sem tudok belépni.Ez megszűnik,ha kihúzom a kábelt vagy a tv-ből vagy a pc-ből.
Segítsetek pls ,hogy hogy lehet ezt megszűntetni,széthúzgálás nélkül ezt a problémát.
Előre is hálásan thx."már előző életemben sem hittem a lélekvándorlásban...."
-
VGYke
addikt
válasz szabi__memo #36236 üzenetére
Itt Alpinak tudni kellene.
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
őstag
Nekem 40b650-em van van. Az alsó szél közepénél látszik, hogy bevilágítás van. Nem zavar, de látszik, eddig ennyi hátrányát láttam.
-
dzsóbácsi
aktív tag
Üdv!!.
LG 32 Lh3000-nél olvastam, hogy 50Hz-es...
De gondolom ha HDMI-DVI kábellel használom akkor ugye 60Hz-ben fog működni a natív felbontásán??.
Köszi!! -
Tibcsy73
csendes tag
Hali !!
Sikerült vennem egy Le37B650 es lcd-t a Médában 160000 ért , de csak később szállítják . Addig is az érdekelne hogy a wifi részét érdemes e megvenni és mire lehet használni ? Azon keresztül le tudom játszani a számítógépen lévő filmeket ? Estleg a routeren keresztül a net is működhet azon ? Vagy arra csak a kábeles megoldás a jó ?
Előre is köszi !!
Tibcsy
-
penene
őstag
Sziasztok,
2 TV között vacilálok LG 37-esek:
LH5000
LH7000LH7000-es szériára 2,4ms van írva meglepően, 32esre is.
LH5000re ilyen nincs, viszont 200hz truemotion.Főleg számítógépre fogom kötni, ott meg úgy tudom csak 60 hzet enged, és nem engedi a truemotion 100-200 hzet.
Melyik lehet a jobb választás? Megéri az a 200 hz? mondjuk az olcsóbb is 10-essel, de láthatóan kevesebbet tud másban is.
Persze ha filmet nézek, és nem gépről, akkor legalább érvényesül a 200hz, viszont másban gyengébb lehet.[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz G.I.JOE #36210 üzenetére
Szerintem nem, mert ugyanez a trend megfigyelhető a Sonynál is az argep.hu-n, pl W5500-nál. [link]
Kezdő ár kb. 350k, jelenleg kb. 256k, ami ugye 94k különbség fél év alatt. A Sony-nak idén még nem jelent meg a LED-es tv-je (X5500), de be van ígérve. Biztos, hogy nem ez nyomta le a W5500 árát, hanem ez a szokásos trend (minden évben megfigyelhető).[ Szerkesztve ]
-
tuso
tag
válasz nightshadow #36246 üzenetére
"...A Sony-nak idén még nem jelent meg a LED-es tv-je (X5500), de be van ígérve. ..."Már hamarabb volt mint a Samsungnak, 46x4500,55x4500.(40x nem LED-es) Mindkettő LED háttérvilágítású, csak nincs agyon "reklámozva" mint a Samsung.
-
gerigeri
csendes tag
válasz Drag77 #36072 üzenetére
Nagyon köszi a választ! Megoldódott!
Igen, a Digi tv a szolgáltatóm, újrahangoltam és minden ok.
Ezek szerint csak véletlen összeesés volt a internet tv-tesztem és a digi csatornaátvariálása.
Azért nem gondoltam erre, mert a világon semmi nem jött be...Viszont ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem (persze lehet, hogy kiderül belőle, nagyon tudatlan vagyok digitális műsorszórásban):
Amikor a szolgáltató az analóg csatornákat variálja át, akkor az ember talál csatornákat csak minden máshol van.
Ha ugyanez digitális csatornáknál történik, akkor minden eltűnik? Hogy van ez? Ebben az esetben nem egy stabil sávszélesség-tartomány van fenntartva egy-egy adónak?geri
-
JuliuS
tag
válasz gerigeri #36248 üzenetére
"Ha ugyanez digitális csatornáknál történik, akkor minden eltűnik? Hogy van ez?"
Itt most nem szimplán áthelyezgették a csatornákat, hanem változtattak a sugárzási beállításokon. Így ahol régen jöttek a csatonák, ott most - ugyanolyan beállítások mellett - nem jön semmi. Hát ezért. Bővebben itt: http://prohardver.hu/tema/digi_kabel_tv-digitalis_adas/friss.html
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Telekom mobilszolgáltatások
- Diablo IV
- Microsoft Excel topic
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás