- Milyen házat vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen egeret válasszak?
- TCL LCD és LED TV-k
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Videós, mozgóképes topik
Aktív témák
-
olahjana
tag
Üdv Srácok
Ha választani kell akkor melyik lenne a jobb? Samu a656 a676 vagy B550?
Pchez kell dvdhez meg tv-zni egyaránt
THX -
snipr
aktív tag
Sziasztok!
Hosszas bogaraszas után vegul ugy dontottem nem akarok milliméterekkel szenvedni + nem is mutat jol ha a TV éppencsak beficcen a helyére... maradok a 37nél... neztem párat, és ugyfest LG 37LH500 valamint Samsung 37B650 maradt a pakliban...
LH5000-nél van valami info 42es vs 37es panel ugyben? (b650-es ugyben már felokosodtam)
Esetleg van még valami más gyárto ami 37"-ban szoba johet? (kerdezhetném ugyis mi most a best buy 37-ben? (egy 40-42collos ára volt betervezve, szoval nem baj ha picit drágább) )
Köszi
-
hdmi
tag
Szerintetek létezhet olyan idei nem belépőszintű Full HD-és LED-es tv, ami hdmi csatlakozón keresztül nem tudja kirakni a PC képét Full HD-ba? Mert én eddig úgy tudtam, hogy mindegyik tv az újabbak közül képes erre, viszont Reinhardt fórumtárs belinkelte ezt az ábrát egy 32”-es LED-es Full HD-és Sharp tv manualjából, s én csak később vettem észre, hogy ott van egy hdmi oszlop is, s ebből tényleg úgy tűnik, hogy hdmi-n se képes a Full HD megjelenítésére. Létezik, hogy tényleg nem tudja? Azt hittem, hogy ez csak a hagyományos D-sub-ra vonatkozik, mint volt korábban szó róla a Sony-nál.
[ Szerkesztve ]
a pénz nem boldogit, csak amit veszel belőle
-
c41r0^
őstag
neked is belinkelem, de vhogy az első HSZ-be kéne tenni a linket talán, mert rengeteg technikai specifikációt tartalmaz ez az oldal LG TVkről és könnyen látni, miket tudnak és melyik modell mennyivel tud többet/kevesebbet:
de ide is kimásolom a téged érintő infókat
37LH5000 - 1920 х 1080,EEFL,80,000:1,2мс,500cd/m2,10Bit,200hz,twin xd engine,DVB-T-MPEG-4 AVC(H.264),DVB-C,24p,Scart-2,Component-1,Digital Audio Out-1(Optical),HDMI-4,(D-sub 15pin)-1,PC Audio Input-1,RS-232C (Control / SVC)1,USB 2.0 (JPEG / MP3 / DivX HD)
ajánlom még ezt a hozzászólásoma az LH szériával kapcsolatban:
ami innen kimaradt, hogy a Samsungokban ebben az árkategóriában CCFL, az LG-kben EEFL háttérvilágítás van, az EEFL-nek hosszabb az élettartama
-
tuso
tag
Természetesen tudja az 1920x1080-as felbontást HDMI bemenetről. Ez csak egy ( segédlet,mankó) az adott szabvány felbontásokról,frekvenciákról...stb..Volt szó nem olyan régen ,hogy a Sony Tv-k manualjába is hasonló táblázat került be. nagyon sokakat megtévesztett. Ott referencia táblázatként szerepelt. Én Vaio-ról használom a Tv-et, 1080p felbontással HDMI kimenetről(Vaio) -HDMI bemenet (TV). A catalystba csak be kellett állítani 1920x1080 felbontást 1:1 pixel. Tökéletes
[ Szerkesztve ]
-
hdmi
tag
Igen, én is a Sony táblázatra hivatkoztam, s visszakerestem, s ott egyértelműen a hagyományos PC csatlakozásra (D-SUB-ra) vonatkozott. Ebben a táblázatban viszont ott a HDMI-re vonatkozó adatsor. Értelemszerűen az nem a HDMI-re kötött PC-re vonatkozik?
a pénz nem boldogit, csak amit veszel belőle
-
snipr
aktív tag
válasz c41r0^ #34509 üzenetére
Köszönöm!
Ezekszerint (adatok alapjan) ezeket a paneleket ugyan az a cég gyartja, nincs olyan mint samu esetben, hogy 37 az AUO és kb baxhatom a teszteket mert mind 40 felettrol szol és az marhara nem ugyan az... jelen esetben ugye 42es LG teszteket lehet foleg talalni a neten, ezt termeszetesen 40es samuhoz viszonyitjak, de ha LG esetben 37-42 egy kutya, akkor 37"-ban még haloványabb a difi a két márka kozt...
-
kovipetii
csendes tag
Sziasztok. Ti mivel szoktátok portalanítani a tv-t? Milyen szert használtok? Kicsit uncsi 3 naponta törölgetni .
Laptop:Toshiba A100-906, Telefon:Iphone 3G s Konzol:Xbox-360+ kinect
-
Attiba
tag
válasz emre33 #34467 üzenetére
Sziasztok!
Ez a B550-es engem is érdekelne, ha tényleg tudja a külső vinyót kezelni.
Samsungos emberkék az MM-ben azt mondták, hogy csak a B650-es tudja, s más forumokon is ezt olvasni, de most olvastam a hozzászólásod, s nem igazán értem.
Akkor a kérdés még1x: a B550-es tudja a külső vinyót kezelni - van valakinek ezzel kapcsolatosan tapasztalata???Köszi
Iphone 16 Pro, Apple Watch Series 10, Airpods Pro 2, Samsung 55QN95B,
-
Attiba
tag
válasz kovipetii #34517 üzenetére
Nekem is ez a kiszemelt, s az ára is megy szép lassan lefelé,
de "emre33" társunk olyan könnyedén rávágta, hogy a B550-es is kezeli a külső vinyót, hogy gondoltam, inkább rákérdezek még1x., hogy biztosan e.
Csak még nem kaptam egyértelmű igent vagy nemet.Iphone 16 Pro, Apple Watch Series 10, Airpods Pro 2, Samsung 55QN95B,
-
pumi1980
tag
válasz Attiba #34515 üzenetére
[I]I'm just curious if this option exists with the LN550 series. I noticed it works with the LE550 (basically the same tv as ours but black)
DISCLAIMER you enter the service menu at your own risk, altering the wrong settings in the service menu could result in your TV not functioning as it should
Ok so I finally have MKV's and Divx's working on my LE40B550, flawlessly I might add - here's how:
1 - Enter the Service Menu (when in standby press press info, menu, mute then standby)
2 - Enter 'Control' option
3 - Enter 'Sub Option'
4 - Turn on WISELINK MOVIE, WISELINK WRITE & HIGH DEVI
5 - Press Standby
Sorted! thanks to reddish75 for finding the wiselink option (this allowed divx's but not MKV's), all I did was enable 'high devi' and 'wiselink' write
So why would they include this in the hardware and not enable it hmmm that's odd (it's clearly not struggling to play the MKV's at all 1280 x 720)
Firmware I'm using is latest (check samsung site, ends 1008)
What a nice surprise people should know about this!!
ADDITION:
An almost concrete way of making sure your file plays first time:
have an AVI file of between 3-4 mb size and no longer than 1m30 seconds duration, start playback then stop it (using the return button on remote)
now play the file you intended to play, it will work without restarting the TV (MKV's tested 720/1080p and many other file types including .ts files)
just saves your TV from rebooting which was happening about 20% of the time on execution of your file, 100% non restart (success) strike rate[/I]
[link] ezt is érdemes átolvasni.
[ Szerkesztve ]
-
Peat76
őstag
válasz Drag77 #34050 üzenetére
Sziasztok!Vettem egy Philips 42PFL8404 lcd tv-t,valakinek vélemény esetleg tapasztalat,
Sony OLED XR-55A83J + Xbox Series X + PS5 DiscE., Nintendo Switch & Wii U + PS3 FAT 4 db 60GB US, Iphone 14 Pro Max 256GB+AW7 Cellular+Airprods Pro csakis a futás miatt! Csak azért is kiírom, attól még nem vagyok prosztó!
-
Peat76
őstag
Rákötöttem a laptopot az lcd tv-re(full hd) vga kábellel és simán megy 1920*1080 ami elméletileg nem lehet,ugye?
Sony OLED XR-55A83J + Xbox Series X + PS5 DiscE., Nintendo Switch & Wii U + PS3 FAT 4 db 60GB US, Iphone 14 Pro Max 256GB+AW7 Cellular+Airprods Pro csakis a futás miatt! Csak azért is kiírom, attól még nem vagyok prosztó!
-
krampy
csendes tag
Sziasztok,
most sikerült vennem egy LE40A656-os samung LCD-t.
kérdésem lenne a hozzáértőkhöz:
mitől lehet az, hogy simán nézek egy adást Tv-n (RTL, TV2, tökmindegy) és néha olyan érzése van az embernek, mint amikor PCn kicsit terhelődik a proci és felgyorsítja a képet, hogy behozza a lemaradást?
Másik, hogy felül a tvn kb 5 centis sávjában észre lehet venni világosabb jeleneteknél, hogy mintha igy villogna az a sáv?Mitől lehet ez?
Lehet valahogy állítani ezeken a dolgokon?Előre is köszönöm a segítségeteket
krampy
[ Szerkesztve ]
-
Memora
senior tag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni Samsung B650 TV és a külső winyó csatlakoztatása témában
Nekem egy Samsung 750GB-os SATA2 winyóm van NTFS filerendszerben formázva, és egy normál Coolink USB2.0 házba téve (külön tápellátása van+kikapcsológomb)
És...a TV nem látja a winyót
Most telepítettem fel hozzá az új (valami 2004 verziószámú) firmware-t, hátha utánna már felismeri, de semmi...
Nem tudom, mi tévő legyek...Átformázhatom a winyó egy kisebb részét FAT32-re, de akkor meg egyéb, file-méret korlátból adódó problémák lesznek.
Pendrive-ról egyébként lejátsza az mkv-ket, stb, csak a winyót nem látja...Fancy quote placeholder
-
Memora
senior tag
Egyébként a PS3 sem látja a winyót, gondolom van összefüggés a kettő között...
Fancy quote placeholder
-
kp78
addikt
Üdv!
Gondolkodom egy ilyen vásárlásán, mely most ~130.000.- Ft-ba fájna.
Esetleg ha mondana némi véleményt vki hozzáértő róla, hogy jó döntés, vagy éppen miért nem
„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
Memora
senior tag
Szia, szerintem a "W" széria tavalyi vagy idei tagjait érdemes inkább nézegetni, valószínüleg a többiek is ezt fogják inkább ajánlani. A W4000 30000ft-al drágább, de az idei Samsung 32B650 is ugyanannyiba kerül, és az már sokkal többet tud.
Szerintem ez az egyik legjobb ár/érték arányú TV.Fancy quote placeholder
-
kp78
addikt
válasz Memora #34529 üzenetére
Nagyon köszönöm a tanácsot
Sajnos viszont nekem vhogy a Samsung, és LG sosem jött be, pedig vszínű, hogy a mostani tv-ik már elég jók.
Vhogy az a fényes fekete ház sem igazán jön be
De biztos én vagyok a finnyás.
Néztem még Panasonic-ot, sőt egy Sharp-ot is.
Túl sok extrát nem várok egy TV-től, de azért nem szeretnék egy több éves modellt megvenni, csak azért mert olcsó.
Itthon kábel tv van, nyilván legtöbbet azt nézi az ember rajta, meg heti 2-3 dvd film.
Szerintem ehhez kár vmi extra tudású tv, meg az összeghatárt is 130.000 körül húztam meg, szóval abból kellene kihozni a legtöbbet, pedig eggyel nagyobb (37") jobb lenne, de az már végképp nem fér bele.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
Memora
senior tag
Nekem egy Samsung 55B650 van itthon, és úgy gondolom, hogy ennél kisebb TV-t már nem is szabadna gyártani manapság
Nagyobb lehet, de akkor már ott van a projector
Egyébként kisebb méretben szerintem a Sony régebbi modelljei is nagyon szép, éles képet adnak, bár én csak blu-ray-al láttam egy kivilágított áruházban, így azt nem tudom, hogy pl: DVD-vel milyen lenne a képe...felskálázás nélkül szerintem a W4500-nak is ocsmány, viszont PC-ről nézve (esetleg HDMI-s DVDplayer-el ?!) gondolom hasonló (jó) lehet, mint a B650.
Ha teheted, vidd be a DVD lejátszó alkalmatosságot (és a kábelTV-t ) az üzletbe, kösd rá a kiszemelt modellekre, így tudod a legjobban eldönteni, hogy melyik lesz a legjobb választás. Vannak olyan üzletek is, ahol van elkülönített és besötétített kiállítóterem is.Fancy quote placeholder
-
kp78
addikt
Igen, valóban jó kis gép, meggondolandó.
Nyilván nem lehet megválaszolni, de LCD-ben mégis mely gyártók az "élenjárók"?Meg van egy vszínű láma kérdésem, de remélem, hogy az LCD Tv-k mindegyike tudja, hogy a hangot kiteszi külső hangszóróra (Audio out), mert a mostani Sony tv-m is rá van kötve egy erősítőre, és azon keresztül jön a hang.
Memora
55"???
Az igen, bár vszínű a nappalid nem akkora, mint az enyém[ Szerkesztve ]
„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
Memora
senior tag
A fentebb írt Samsung B650~külső HDD inkompatibilitási gondal kapcsolatban nincs valakinek valami ötlete?
A FAT32 formatálás nem lenne túl jó megoldás a file-méret korlátozás miatt.Fancy quote placeholder
-
Tutu7030
veterán
válasz Memora #34532 üzenetére
"Nekem egy Samsung 55B650 van itthon, és úgy gondolom, hogy ennél kisebb TV-t már nem is szabadna gyártani manapság"
Jah,csak vagyunk páran,akik "bérből/fizetésből" élnek.
"A fentebb írt Samsung B650~külső HDD inkompatibilitási gondal kapcsolatban nincs valakinek valami ötlete?
A FAT32 formatálás nem lenne túl jó megoldás a file-méret korlátozás miatt."Próbáltad újra formázni a hdd-t? Én még csak 60GB-ost próbáltam,de azzal nem vacakolt.
[ Szerkesztve ]
LG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29) -> Huawei P30 Pro -> Honor Magic5 Pro
-
c41r0^
őstag
válasz -FLY-> #34516 üzenetére
az LH2000 az a belépő szint, itt nem 10 bites LGD, hanem 8 bites AUO panelek is felhasználásra kerülhetnek, ha jól tudom, de azt nem hittem volna, hogy még a 42 colnál is megvan még ez...
#34513-re snipr-nek: ha minden igaz 32" esetében az LH3000-ben lehet 8 bites AUO panel, az LH2000-nél meg úgy néz ki mindben az van, fölfelé 37 LH3000-től már mind 10 bites LGD panel
mondjuk ez az általam linkelt bulgár fórumban sincs benne, máshol olvastam, LG weblapján a spec-ek között
[ Szerkesztve ]
-
kp78
addikt
"Az egyik ebben domborít a másik abban."
És mi az a "domborítás", amit inkább célszerű szem előtt tartani a másik kárára?„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
kp78
addikt
válasz Memora #34540 üzenetére
Akkor az én nappalim nagyobb , de attól még nem lesz ekkora tv-m
Azért köszönöm a tanácsod[ Szerkesztve ]
-
-
kovipetii
csendes tag
Sziasztok. Ti mivel szoktátok portalanítani a tv-t? Milyen szert használtok? Kicsit uncsi 3 naponta törölgetni .
Laptop:Toshiba A100-906, Telefon:Iphone 3G s Konzol:Xbox-360+ kinect
-
Seb3s
tag
Hali!
47" LH5000 tipust néztem ki. Van esetleg vkinek tapasztalata milyen?Tough ain't enough.
-
commanDOS
senior tag
Hali!
Albiba kéne v.mi nem túl nagy LCD (max 66cm)
Az a probléma, hogy a 66cm-esek ugyanannyiért mennek, mint a 82-esek.
Ár-érték arányban így a legrosszabbak (szerintem), így maradnak a 55centisek.
Fontos lenne, hogy analóg tunerje legyen (nem baj ha csak az van) és legalább DVI vagy HDMI csati is legyen rajta, hogy notiról tudjak filmet nézni, magyarán működjön monitorként,
eddig őt néztem 62K-ért.
nem tudom mennyire jó vétel. Csatlakozó van rajta bőven szép is, igaz ez most nem elsődleges szempont, viszont ennél többet nem tudok érte adni.
De érdekel más alternatíva isszerk: esetleg.. 22"-os monitor külső tv-tunerrel, árban kb 10ezerrel beljebb lennék így.
[ Szerkesztve ]
Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)
-
Pityesz82
tag
Sracok errol van valakinek tapasztalat valami? Samsung LE32B551A
-
pgeza
csendes tag
Sziasztok!
Samung B650 esem van verziója 2009/06/30_002003.
Szeretném ezt frissíteni, ha jol látom a weboldalon ilyen verzio van ver.T-CHL7DEUC-2004.1. Sztem minden jól csinálok de a frissítésnél a tv nem talál fájlt.
amit csinálok:
- tök üres usb(Fat32) rárakom az exe-t lefuttatom.
- lesz rajta egy T-CHL7DEUC mappa és az exe ugy marad. úgyis próbáltam hogy az exet is letöröltem.
- kiveszem az usb. berkom a tvbe
- Menü>terméktámogatás->szoftver frissítés. Usb-n
- "usb keresése...papara"
- fél perc múlva kb: "Nincs frissíthető fájl. Kérem ellenőrizze és probálkozzon ismét"Mi lehet a baj? a 2004 es nem frissebb a 2003 asnál?
Köszönöm a segítséget.
-
timarcell
tag
Az LG LH-sorozaton elvégezhető usb-hack működik LG2000-en is?
-
Memora
senior tag
Szia, én is pont így csináltam tegnap, nekem semmi gondom nem volt. Az exe-t én is letöröltem, csak a mappa volt az usb-n. Nézd meg az ugyanonnan letölthető pdf útmutatóban a kis ábrát, ami mutatja hogy pontosan minek kell lennie a pendrive-on lévő mappában.
Egyébként én kikapcsolt állapotban dugtam rá a pendrive-ot (elvileg így kell), és úgy kapcsoltam be aztán a TV-t.
Nekem sem indult viszont automatikusan, hanem manuálisan kellett kerestetnem a TV-vel az upgrade-t.Te használsz hozzá egyébként USB winyót?
Nekem meg azt nem ismeri fel, fogalmam sincs, miért
Nagyon idegesítő, mivel részben e miatt is vettem ezt a TV-tFancy quote placeholder
Aktív témák
Hirdetés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen házat vegyek?
- GTA V
- Weblap készítés
- PlayStation 5
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok