Aktív témák
-
félisten
válasz Geza26 #14149 üzenetére
FullHD-ban akkor érdemes gondolkodni 32" esetén, ha kb. 1 - 1,2 méternél nem nézed messzebbről. Akkor igen, megéri. De kétlem, hogy ez reális dolog lenne, hacsak nem monitornak szánod.
A felsoroltaknál ezek a sorrendek, tehát a legjobb az LE-32A55x és az LG5000 ebből az ötösből, de érdemes megfontolni, amit alant írt Paulkaresz. A méret lényeges, és hidd el, hogy átlagos nézési távolságból (~3 méter) jobban jársz egy HD Ready 37 vagy 40 colos TV-vel, mint egy 32"-os FullHD-val...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Scoobyka
addikt
üdv
LG Electronics 42LG5000 erről tudsz nekem vmit mondani? 260e-ért van,de nem tudom hova tenni a listámba..azt tom,hogy a samu a656ostól vmivel gyengébb,de a sony w4000estől is?
feketében erősebb,mint a samu m87es széria?.....vagy már a a550as szintjét is eléri...sajnos a számok a gyáraknál eltérőek.....
vmint 42colba milyen panelt rak az lg?tvtuner terén milyen az lg....a 24pt tom,hogy 3:2ben oldja meg...notival összekötve lenne dvdre,hdre,exetleg box360ra vagy ps3ra.
-
vamosz75
csendes tag
Sziasztok,
Már elég közel vagyok a vásárláshoz és a kiszemelt áldozat a 47LG5000, de a boltban azt mondták sokkal jobb vétel a 47LG6000. (nekik biztos jobb )
A 100Hz és az intelligens szem az megér 80eFt plusz költséget?
Ja és vesz az ember 1 hatalmas lyukat a 6000-es szériávalKöszi a válaszaitok.
NÉLKÜLETEK NEM MENNE.
-
törölt tag
Ezzel kapcsolatban kérdezem, hogy ha 0.8 méterről nézem mint monitort, mekkora képátlójú készüléket érdemes választani? A 40" TV-ket figyelgetem, de félek, hogy túl nagy lesz ilyen közelről... vagy azért ezt is meg lehet szokni?
Amikor mozizunk, akkor valamivel több, mint két méterről nézzük.
-
LallR1979
csendes tag
Sziasztok!
Még mindig LCD tv vásárlás előtt vagyok, mint azt korábban írtam, de már nem a samsungok közt nézelődöm, hanem inkább a SONY KDL-40V3000-et néztem ki. Érdekelnének szubjektív, objektív vélemények, ha esetleg valakinek van ilyen, vagy tud róla jót/rosszat. Köszönöm előre is!
-
Geza26
senior tag
Vennék én nagyobbat, de 32 colosnak van hely. Most az következik, hogy elmegyek élőben megnézni ezen tv-ket és úgy döntök. Eddig a Samsungok felé hajlottam, de az este folyamán letöltöttem és átolvastam a felhasználói kézikönyveiket. Ezek alapján most az LG tetszik jobban!
Tehát akkor arra elég figyelnem, hogy tudja kezelni a TV az 1080i és 1080p-t ugye (ha nem full HD-t veszek)? A Samsungok és LG-k kezelik, jól tudom ugye?
TV nézésre (most épült ki digitális kábel TV a városban, ami ígéret szerint HD adásokat is fog adni a közeljövőben), számítógépról HDrip nézésre fogom használni a kiválasztott televíziót.Ha meglesz a kiválasztott TV (most az LG32LG5000 felé hajlok), elkezdek imádkozni, hogy az olimpia előtti akcióban legyen, nem igazán akarok netes boltból rendelni!
Köszönöm az eddigi segítségeteket!
[ Szerkesztve ]
Géza
-
duwy
csendes tag
Sziasztok!
Megint lenne egy problémám: Összekötöttem a PC-t az LCD TV-mmel, a kép szépen át is megy HDMI-DVI kábellel, a hang azonban nem. Ezzel próbáltam: 3,5mm-es Jack dugó - 2XRCA dugó
-
gyiku
nagyúr
pana TX-32LE7 tvm van, ezeket tamogatja:
Applicable Scanning Format 525 (480)/60i, 525 (480)/60p, 625(576)/50i, 625 (576)/50p, 750(720)/50p, 750(720)/60p,1125 (1080)/50i, 1125(1080)/60i, 1125 (1080)/50p (HDMI only), 1125(1080)/60p (HDMI only)akarok venni 1 sima mezei dvd jatekost, ami ilyet tud: HD felkonvertálás: 1080i/720p
az a kerdesem, mivel csak 1 hdmi bemenet van a teven, arra meg a gepet kotnem hdmi-dvi, hogy az 1080i-s felkonvertalas megy sima scart-on keresztul is? vagy kell neki a hdmi (igaz kulon nem irjak...)hüllő
-
lpmorpheus
csendes tag
Sziasztok!
Ma volt szerencsém jobban megvizsgálni az egyik áruházban az LCD televíziókat, és felmerült bennem egy kérdés, amire valószínűleg csak a Samsung XXA551 / XXA557 és az XXA656 típusú készülékek tulajdonosai tudnak választ adni. A TV grafikus menüjének fejléce bántja a szememet. Valamilyen színátmenettel próbálták látványosabbá tenni a menüt, ami engem elbizonytalanított, hisz úgy tűnik tőle, mintha ditherelne a panel.
Kérem, ha valaki meg tudja tenni, hogy egy BTW grádiens-ről nagyfelbontású fényképet készít, akkor ossza meg velünk!? Első sorban PC-hez szeretném használni a televíziót, ezért ennyire fontos számomra, hogy tudjam, valóban ditherelnek a készülékek, vagy maga a menücímeket tartalmazó sáv sikerült ilyen igénytelenre.
Segítségeteket előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
https://en.wikipedia.org/wiki/A_Life_on_Our_Planet
-
bwoay
nagyúr
válasz lpmorpheus #14169 üzenetére
áruház? dinamikusra voltak állítva a TV-k fogadni merném...
nálam a múltkor valamiért ilyen beállításon maradt,
a kép meg olyan szar volt, hogy majdnem infarktust kaptam,
rendesen csíkos volt a fekete háttér, meg ilyenek!
A fejléc meg simán direkt csíkos, az nem egy egyenletes színátmenet akar lenni,
szép is volna![ Szerkesztve ]
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
bwoay
nagyúr
válasz lpmorpheus #14172 üzenetére
meg tudom érteni, csak nem tudom kivitelezni használható minőségben
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
béci_bá
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Nagyon hasznos a fórum, eltartott egy ideig, míg átrágtam magam rajta, de megérte. Nos eddig is és a fórum végignyálazása után is, gyakorlatilag 3 márka, 3 modelje maradt.
Philips 42pfl 7603
Samsung 40/46A656
Sony 40/46W4000
Sajnos eddig csak a Philipsnek láttam analóg jelen a képét, de az egyáltalán nem volt rossz! Sőt....Viszont másik kettőjét sehol sem láttam még analóggal (ami azért valljuk meg még most számít...és egy jóideig )
Nem tudtok valahol boltot pesten, ahol meg lehetne vizslati sd-n a samut, és sony-t?
Vagy valaki pakolna fel képet (cifu ) analóg adás képével a Samuról?
Előre is köszi:
Béci -
thakl
csendes tag
Hello
A kontrasztaránynál a dinamikus az mit jelent? Van más fajta kontrasztarány is? Mi az ami már jó kontrasztnak számít? Gondolom a minél nagyobb a jobb, de biztos itt is vannak a gyártók felöl "trükközések" a számokkal .
-
erisza
csendes tag
válasz vamosz75 #14153 üzenetére
@vamos75
Az "intelligens szem" nevezetű érzékelő az LG5000-es szériában is benne van.
A két modell között a különbség az LG6000-es javára:
1. jobb panel (a paramétereknél csak a betekintési szögben látsz különbséget)
2. 100/120Hz-es panelmeghajtás
3. valós 1080p/24Hz megjelenítés (5:5 pull down - ehhez kell a 120Hz)A formaterv szubjektív, de sokaknak a Scarlet nem tetszik.
Az argep.hu alapján jelenleg 62e Ft a különbség. Szerintem nem kérdés, hogy +éri-e...
-
erisza
csendes tag
válasz einstein #14185 üzenetére
Ez szubjetív. Amikor először láttam a MM-ban, én is azt mondtam, hogy iszonyat béna... Aztán hazamentem és visszagondoltam a látott tévékre, és elsőnek a Scarlet ugrott be... (Persze a képe az nagyon ott volt, szóval amiatt is.) Szerintem elérték, amit akartak, mert meghökkent mindenkit...
Aztán első találkozásom után egy hónappal mégis egy Scarlet lett a kiválasztott.
Minden esetre a gyerek a bekapcsoláshoz nem használ távirányítót, mert imádja a lyukat taperolni... :-)))
-
bwoay
nagyúr
válasz erisza #14186 üzenetére
hát ha a meghökkentés volt a cél, akkor igen,
de ezzel a karakteres designnal kizárták azokat a potenciális vevőket,
akiknek vagy a stílus miatt nem illik a lakásukba,
vagy egyszerűen csak visszarettennek a markáns megjelenésétől.
Azért sokan vannak, akik inkább egy visszafogottan elegáns készüléket választanak.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
erisza
csendes tag
Teljesen igazad van, nekem is jobban bejönnek az elegánsabb készülékházak, de én a képét nézem, nem a keretet... :-))) Korábban leírtam, hogy milyen szempontok miatt választottam ezt a típust, és nem említettem a dizájnt. Ettő függetlenül egyáltalán nem olyan vészes...
Ha meg azt veszem alapul, hogy az első LCD tévémet 2 és fél évig használtam, akkor a következő 2 évre jó lesz... :-)))
Más téma. A PS3 kontrollerrel sikerült a 7669-es trükk?
-
bwoay
nagyúr
válasz erisza #14188 üzenetére
kurvára. beírtam a számokat, amik meg is jelennek a menü felett,
aztán nyomni kell egy entert, és bejönnek az ábrák.
Nem egy nagy kaland, de segítenek beállítani.
Ahogy néztem, van egy szín"skála", egy fekete-fehér átmenet,
egy fókusz, meg egy gemoetria ábra.
Jól jöhet, ha más nincs kéznél.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
erisza
csendes tag
@Cifu
Még egy nekifutás a témának... aztán kár tovább rágódni rajta... :-)
A Samsung használ sajátot, CMO-t és AUO-t, CPT-t, és LG-t is.
A SONY saját mellett SHARP, AUO és CMO paneleket használ.
Az LG már vesz panelt a Samsungtól is, de használ tajvani eredetűt is (pontosan nem tudni mely gyártó(k)ért).Kizárólag a 3 legnagyobb LCD tévé gyártónál maradva, a Samsung-ot és a SONY-t már kiveséztük. Az LG pedig az LPL (LG.PHILPS LCD) által gyártott S-IPS paneleken kívül,
- 32 colos CMO
- 32 collos CPT
- 32 és 37 collos AUO
- 52 collos S-LCD (Samsung/SONY)
- 32 és 52 collos SHARP
paneleket használ.A legmeglepőbb az, hogy az idénre tervezett tévéihez 2 millió SHARP panelt rendelt.
Innentől kezdve, majdnem mindenkit érint a panel lottó... :-)))
-
-
erisza
csendes tag
válasz vamosz75 #14194 üzenetére
Ha a Scarlet árban belefér, akkor minden képpen nézd meg a 656-os Samszunyogot is, nálam az volt a másik befutó. A képük között nem nagyon láttam különbséget, és a 656-os feketéje sokkal mélyebbre kalibrálható. Nálam csak egy-két apróság miatt győzött az LG, de lehet, hogy nálad más szempotok a fontosabbak...
-
félisten
Scoobyka:
Az LG5000-es nem a W4000-es, hanem a V4000 és a Samu A55x széria párja, tehát belépő szintű FullHD modell. Ár/értékben a helyén van. A feketéje szerintem az A55x-hez mérhető, szvsz a 40"-os Super Clear paneles M87-eséhez közeli, de talán nem annyira jó. Egymás mellett kéne látni, erre meg lehetőségem nem volt... :S
Hogy milyen panelt rak bele, az jó kérdés. Azt tudni, hogy az LG. vásárol tajvani gyártóktól és újabban a Samutól is. Én azt sejtem mégis, hogy a 42"-os méretben S-IPS panel van a saját gyárából.
A TV tunerje az LG-nek nem olyan jó, mint a 2008-as Samu, Sony vagy Panasonic, e téren alulmarad, de ettől még mindig egy klasszissal jobb, mint a tavalyi LG-k tunerje (ami szerintem elég gyenge így utólag visszanézve).
vamosz75:
Biztos, hogy jobb vétel, hiszen jobb panel és jobb elektronika van benne. Ha a desing nem zavar, és az ár belefér, akkor nyugodtan megveheted az LG6000-est, mert tényleg elég jól eltalált TV - a belcsínyt nézve. A külcsíny... nos az egyedi ingerencia.Balika911:
A 40" már lehet hogy nagy azért 0,8 méterre. Szvsz inkább 32", vagy legfeljebb 37", és lehetőleg FullHD.
2 méterre viszont ideális méret a 40".
LallR1979:
Ha beírod bal oldalra felülre a keresőbe, hogy V3000, akkor találsz elég információt.
Röviden: tavalyi modell, most már csak alsó-közép kategória, de valós 24p támogatás. 250e Ft forint körüli áron (webshopokat nézve) per pillanat nagyon jó vétel.
LFefe :
1920x1080@60Hz és nem ismert formátum?
Őszintén szólva ilyesmivel még nem találkoztam M87-esnél.... :Sgyiku:
Ha nincs HDMI, akkor még a komponens bemenet jöhet szóba. A SCART, S-Video és Kompozit bemenet csak SD (PAL és NTSC) felbontásokat ismer.
lpmorpheus:
Beállítástól függ, hiszen ha be van kapcsolva a képjavító technológia, akkor a TV igyekszik a színekkel játszani, és igen, ekkor beléphet olyasmi effekt, ami a dithereléshez hasonlít. Ha be van kapcsolva, és teljes képernyős gradiens képek váltogatnak a képernyőn, akkor nagyszerűen látszik, hogy egy tizedmásodperc után egy pici ugrás van a sávokban, ahogy a TV belövi az adott fényességhez és színekhez ideális dolgokat.
Sajnos fényképezőgépem nincs itthon, telefonnal próbáltam, de katasztrófa lett az eredmény, nem is függőlegesen, hanem vízszintesen látni benne csíkokat ) a képen amúgy lehet látni némi sávosodást nálam (PC-ről, PC üzemmódban), de nem tudom mennyire vészes. Ha nem életbevágó, akkor két-három nap, és csinálok normálisabb képet.Bwoay:
A Scarlett elég durva húzás volt az LG-től, de például a "csúcs" PG6000-es plazmájuk ugyanolyan desingt kapott, mint a többi LG TV. Tehát itt direkt ilyen volt a felállás, az LG6000 markánssága egyértelmű. Én tippre azt mondom, hogy az LG telefonkészítő gárdáját bízhatták meg a desingal és a menüvel. A menü sikerült, a desing... nos azt talán nem annyira.
-
félisten
válasz erisza #14190 üzenetére
A panel lottó az, amikor egy bizonyos típusba több féle panelt is raknak, tehát két azonos típusú készülék között is van eltérés. Az, hogy a Sony mondjuk a KDL-37V4000-esbe AUO panelt rak, de mindegyikben AUO panel van, onnantól kezdve az nem panel lottó.
-
erisza
csendes tag
@Cifu
Te valamiért pikkelsz rám???
Ha így van, akkor igazad van, az nem panel lottó. De erre nincs bizonyíték, mert a SONY nem adja ki ezt az információt. Japánba csak S-LCD panelekkel készült tévéket visznek, globálisan meg egy rakat gyártótól vásárolt panellel szerelik őket...
Amire én írtam, az az lett volna, hogy korábban ha IPS paneles tévét akartál venni, akkor LG vagy Philips modellt kerestél. Ma már a gyártó márkaneve sem garantálja a panel technológiáját.
Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- További aktív témák...