- Steam Deck
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- OLED TV topic
Aktív témák
-
PLacc
senior tag
Megértelek, hasonló cipőben járok...
Annyival jobb a helyezetem, hogy nem sürgős, 3-4hét múlva lesz aktuális.A Sony mellett szól, hogy Sony és jó a tunere, az LG3000 melett, hogy 2008-as modell.
Samsungot nem vennék a panellutri miatt, a Philipset meg nem ismerem.Viszont tegnap megnéztem a Pana plazmákat, és utánaolvasva kiderült, hogy élettartamban megegyeznek az újabb modellek az LCD-kel,fogyasztásban pedig mindössze 10-20% difi lehet, ami éves szinten pár száz forint...
Viszont Pana 42-os PV7-et kapni 189k-ért, és képmnőségben veri a fenti LCD-ket bőven.Szóval akkor most mi legyen?
-
malacyka
tag
A PV7-est én is néztem anno, tény, hogy tv adásnál valamivel plasztikusabb képe volt mint az lcd-nek, de a fekete megjelenítésen kívül nem volt egetverő különbség. Nincs rajt pc csatlakozó, csak egy db hdmi van, ezenkívül mindenhol azt olvasni, hogy a pv7/70 szériával rengeteg a gond. Akkor már inkább javaslom a PV8/80 sorozatot ami most jött ki.[OFF][/OFF]
Az a nagy élvezet, mikor az él vezet!
-
|AP|
veterán
Én is futottam már egy kört a plazmák irányába, de valahogy az LCD a szimpatikusabb technológia nekem.
A PV7-et én is néztem, de engem is mindenki a 8/80-ra akart rábeszélni ami azonban már túl van a 200k-s (nagyon szigorú ) keretemen.
Lehet addig gondolkodom, míg várok én is pár hetet... az EB-ig kellene lerendezni ezt a dolgot
Nem tudom van-e még nyitási akcióban a Sony 199-ért, mert ha igen, erre viszont lehet le kellene csapnom -
kano
nagyúr
válasz szurmakotium #11098 üzenetére
Én úgy tudom, hogy a Sony-kra 1 év gart vállalnak általában csak van/volt egy akció ami keretében most 3 év teljeskörű gart adnak. Pl. a MM-ban is 1 év gar van a Sony-kra.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
kano
nagyúr
válasz malacyka #11110 üzenetére
3 év TELJESKÖRŰ garancia vonatkozik a Sony szalonban az LCD-kre (megkérdeztem).
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
Harti
senior tag
Akkor te a Plazmát ajánlod TV-zésre, köszönöm!
Megnéztem ezt a videót amit linkeltél, hát valami iszonyat gáz!
Árban max egy 37PV8 férne bele a keretbe, ennél mennyire valószínű ez a ghosting probléma kifejezetten TV nézéskor, a játljnál nem számít mert a 26"os LCD-n játszok!Bocsi az offért, a plazmás témát priviben folytassuk.
[ Szerkesztve ]
-
malacyka
tag
Én is próbálkozom majd, elvileg sikerült szerválnom egy dsub kábelt. De csak laptop-ról tom kipróbálni, a pc messze van. A C3005 használatijában benne van a dsub összekötésnél a WXGA 1360x768 felbontás 60Hz-en (VESA) asszem erről a felbontásról ír Cifu is az alapozójában. Viszont a képernyő felbontása 1366x768. Most akkor, ezekszerint 1:1 pm-hez 1366 sor kéne?
Az a nagy élvezet, mikor az él vezet!
-
matekas
tag
válasz MAxxYD #11107 üzenetére
Sajnos most nem vagyok otthon , talán holnap vagy holnapután tudok hazamenni. Tehát addig nem tudom rákötni, utána viszont már nem él a három nap . Gondolom három nap után már nem cserélik vissza ilyen indokkal... Na , mind egy azért megpróbálom rákötni hátha. DVI - HDMI kábelt mennyiért tudok venni ?
Cifu:
Köszönöm a linket.
-
MAxxYD
tag
Játék nélkül is működnie kellene...
Ezer köszönet!
Egy újabb felesleges körtől kiméltél meg!
Megyek és veszek az Auchanban egy LG 32LC52-őt 120k-ért, az tutira tudja.
Az a poén, hogy eredetileg is ezt a tipus nézegettem, csak ugyanennyiért az LB76 sokkal jobb vételnek tünt....[ Szerkesztve ]
-
tibiba26
csendes tag
Sziasztok kedves fórumozók!
CIFU véleményére lennék kíváncsi első sorban, de másoktól is szívesen fogadok tanácsot!LCD tv vásárlásán vagyok rajta, már több hete. És ez a fórum igen megtetszett nekem, mert sok hasznos tanácsot olvastam tőletek. Ezért vettem a bátorságot, hogy érdeklődjek, és kapjak további hasznos információkat.
A lényeg, hogy mikor első nekirugaszkodásból akartam tv-t venni, úgy gondoltam elég lesz rá 100.000Ft , de ahogy egyre jobban beleástam magam a dologba, és egyre több infóhoz jutottam, már ott tartok, hogy hajlandó vagyok kifizetni 350.000Ft is (ilyen az, ha az embert elkapja a gépszíj…).
Szóval, amire én első sorban használni szeretném a készüléket, az a foci mérkőzések nézése (ha már úgy is hamarosan itt az EB), dvd, és később Blu-ray minőségű filmek nézésére. Persze emellett beköttettem a DigiTv-t is, aminél remélem szintén kitudom majd használni a Tv teljesítményét.
A kutatásaim során két készüléket találtam eddig, ami elnyerte a tetszésemet, és szerintem megfelelnek az elvárásoknak:
Sony KDL-40W4000
Néhány paraméter leírok a Sonyval kapcsolatban, mert ez áll közelebb a szívemhez !
Dinamikus kontraszt: 33000:1
Felbontás: 1920*1080p (6,2 megapixel)
Képernyő oldalarány: 16:9
10 bites LCD panel
24p True Cinema technológiaA másik készülék a:
Panasonic TX-37LZD800FAmi kérdésem lenne:
Az Electroworld-ben lehet kapni a Sony-t 350.000Ft körül, de csak egy év garival, míg a helyi Sony márkakereskedésnél ez az ár már 390.000Ft, igaz, itt 3 éves Sony garanciát adnak. Meg éri -e a plussz 40.000 Ft ráfizetés?!(Illetve még egy érdekesség ehhez az infóhoz, hogy állítólag annyian érdeklődnek a készülék után, hogy tovább emelte az árat a nagyker, de még nem tudni a pontos mennyivel lesz drágább…)
A másik, hogy hallottam van néhány készülék, ahol a gyors mozgás következtében elmosódik a kép, ez a probléma ezeknél a készülékeknél is előfordulhat (itt szóba került a 100 Mhz, hogy ez kiküszöböli a hibát, vagy valami ilyesmi…)?!
Ezen kívül nem vagyok képben a televíziós márkákkal kapcsolatban, vagyis, hogy melyik gyártótól érdemes nézni még LCD tv-t, mert annyian vannak a piacon.
De további hasznos tippet, és tanácsot is szívesen elfogadok mindenkitől, hogy mire kell figyelni, mit kell nézni stb.A válaszaitokat előre is KÖSZÖNÖM!
-
Enton
addikt
Tehát azt mondod hogy ha én beviszem majdan a gépem és rákötöm erre a sharp-ra akor a linkelt táblázaton szereplő hdmi-s felbontások mellet ott lesz még a 720p és az 1080p is???
Annak tudnék örülni nagyon az már eléggé rugalmas beállításokat tenne lehetővé![ Szerkesztve ]
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
Shodan
addikt
válasz MAxxYD #11120 üzenetére
Olyat nem is látok LG oldalán : 46/52/56 ezek között mi a különbség?
Mert a 32LC46 van most EW-ben 110ért, de valaki azt írta hogy az nem nyerő.Pedig valószínű akkor az is tudja ezt az 1:1PM-et, de akkor miért nem jó vétel?
www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.
-
törölt tag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy a Samsung LE-50A550-et sehol sem látom a neten, még kép sincs róla, az ElektroWorldben viszont ott figyel élőben?
Nekem az 550 kávája tetszik, ilyet szeretnék majd venni, de sehol nem találok, az A551-el és 557-tel ellentétben. Azért lehet, mert friss modell még? Később várható, hogy érkezik, vagy ez márcsak ilyen ritkaság marad, s ha ilyet akarok, ki kell fizetnem a 80K-s "luxusadót" az EW-ben?
-
Enton
addikt
válasz #72042496 #11126 üzenetére
Én az adóról semmi hozzákapcsolódót nem találtam!Szerintem nem kell
[link]"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
matist
csendes tag
válasz #72042496 #11126 üzenetére
Üdv!
Vasárnap este vettünk egy LE40A550-es (hála istennak S paneles) TV-t az EW-ben.
Nekem is a kávája miatt tetszett. A segítséget ezúton is köszönöm Cifunak!
A tvadás minősége miatt nem tudok sokmindent mondani a TV tuneréről és képéről;eddig inkább a DVD (komponens, nem HDMI) filmeken élvezem a különbséget, próbálgatom a beállításokat. -
MAxxYD
tag
válasz Shodan #11125 üzenetére
Cifu után szabadon:
LG XX YY AA (pl.: LG 42LF65)
Az első a már jól ismert képátló. A második betűpáros a szériát takarja:
LC = alsó kategória, HD felbontás
LB = desingos középkategóriás modell, HD felbontás
LT = beépített digitális videorögzítős (DVR), HD felbontású modell
LF = középkategória, FullHD felbontás
LY = felső kategória, FullHD felbontás
A második számpár első száma a külső desingot takarja elvileg, és csak az LC sorozatnál van belőle kettő (pl. LC41 és LC51 csak a külcsínben különbözik elvileg, plusz a hangszórókban, az LC42/52 ugyanez, csak matt helyett zongoralakk színű kávával). A második szám az LC sorozatnál azt jelenti, hogy van-e beéptített DVB-T tuner, az LC41/42/LC51/52 szériában nincs, az LC45/46/LC55/56 szériában van. Az LF széria esetén csak három szám használatos, az 65 és a 66 (pl. LG 52LF65, LG52LF66) a régebbi modell, ezek között csak a külsőségek a különbségek, az LF75 újabb modell, kicsivel újabb LCD panelt kapott, továbbá 3db HDMI csatija van kettő helyett. Az LY szériánál egyetlen számpár ismert, a 95 (pl. LG 42LY95). Az LB és az LT szériánál csak 75-ös használatos.Az itt szerzett infók alapján már tudom, hogy a teljes (LC4x/LC5x) széria tudja az 1:1 PM-et.
A 32LC46 a DVB-tuneres változat zongoralakk designnal. Nincs vele semmi baj, állítólag csak a hangszórói gyengébbek mint a 5x-eseknek.
Ha ennyiért szeretnél venni valamit és fontos a monitorként való használhatóság, akkor jó vétel. -
félisten
malacyka:
Erről nemrég volt éppen szó itt. A HD Ready TV-k esetén 1360x768 a natív felbontás, két szélen 3-3 pixeloszlop feketén marad.
Hozzá kell tenni, hogy a VGA és a DVI-HDMI 1:1 PM nem egyenesen következik, lásd a FullHD Sony-k esetét.PLacc:
Az XV500 a Toshibánál kb. a Samu A550-esnek felel meg. Jó közepes szinvonalú FullHD TV, 3:2 Pulldown-al 24p esetén. Ennél többet ugyanakkor nem tudok. :S
tibiba26:
Nickem alatt logout blog, LCD alapozót olvasd el. A két bolt közötti árkülönbség abból származik, hogy az egyik külföldről hozza be a TV-t, ezért olcsóbb, de garanciális javításhoz vissza kell vinni hozzájuk, és ők viszik ki külföldre a gari kezeléséhez.
Ami a gépszijjat illeti, az ismerős, én is úgy kezdtem, hogy 32", és max. 150e Ft, aztán tavaly nyáron csaknem fél milliót fizettem az LG 42LF65-ösért. :S
Ami a KDL-40W4000-es árát illeti, én már egyre inkább ráncolom a homlokom. 390e Ft-ért már Samsung LE-40A656-ost kapni, ami 100Hz-et tud, egy fokkal jobb panel van benne, stb. A jelek szerint mindenki rákattant az új W4000-es szériára és a Sony márkanévre, úgyhogy a vége ismét az lett, hogy nem a tudást, hanem a felfokozott várakozást és a a logót fizettetik meg.
Ha engem kérdezel, akkor ilyen árak (és a várható beszerzési nehézségek miatt) lehet, hogy az említett Samuval, vagy az LG 42LG6000-esel jobban jársz. Egy kategóriával feljebb vannak, mint a Sony W4000, árban viszont vele versenyeznek.
Enton:
Igen, ezt mondom. ^^
Shodan és Balika911:
A Samu és az LG is csak a szériák egy-két példányát rakják fel a weboldalukra.
Az LG-nél az LC41/42 és az LC45/46 ugyanazt a TV-t takarja, csak a külsejük más illetve az első kettőben nincs DVB-T, az utóbbi kettőben van. Ugyan ez megy az LC51/52, LC55/56 között.
A Samunál minden A550-es TV ugyanolyan, csak a külsőben illetve a DVB-T tunerben térnek el.
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Shodan
addikt
MAxxYD, Cifu thx! megvilágosodtam!
www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.
-
törölt tag
Ezt nem szó szerint kell érten. Arra gondoltam bújtatva, hogy az a TV, ami másutt 280K, az EelektroWorldben 360K...
matist: Gratulálok a TV-hez! Majd írnál róla kicsit bővebb beszámolót is?
Nem akarok indiszkrét lenni, de nem sokalltátok érte a 360K-t...?Cifu: Az odáig rendben, hogy nem teszik fel, de másutt sem találtam ezt a fajtát. Se webáruházban, sehol. Mintha nem is létezne.
szerk.: Na jó, az osztrák oldalon megtaláltam, képet csak itt leltem erről a típusról.
[ Szerkesztve ]
-
|AP|
veterán
Igenám, de Placc az AV500-ról kérdezett
Ezt eddig észre sem vettem, pedig tegnap voltam fukarban.
Egy újabb versenyző lépett be a 200k alatti 37-es LCD-k versenyébe nálamMost a mezőny: Toshiba 37AV500 P, Philips 37PFL5322, Samsung LE-37A431, Sony KDL-37P3000, LG 37LG3000
És ott van kakukktojásnak a Panasonic TH-37PV8P...
Nem könnyű
Ma elmegyek megint Saturnba, megnézem ezt a Toshibát.
-
judi59
csendes tag
Sziasztok! JVC LCD TV-hez RM-C 1508 tipusu távirányított szeretnék beszerezni. Tudtok valamit ajánlani?
-
-
MichaelSD
őstag
Ez a hühó a Sony W4000-es köröl nekem is kezd gyanús lenni.
A Samsung LE-40A656 egy hibája van: a rosy black keret. Hogy lehet piros(as) keretet rakni egy LCD TVre?
LG 42LG6000 viszont tetszik. Jól néz ki és még 2" nagyobb is. Meg kell nézni valahol...
XMPP: sdmichael@kdetalk.net
-
as_Rock
őstag
Feketéje, TV-adás és DVD képe milyen az LG LC41/51, és a Samu LE32R, LE32S-ekhez képest, összenézted velük a boltban, vagy mivel nem neked lesz ilyesmivel nem töltötted az időt?
[ Szerkesztve ]
"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi
-
sipi700
tag
válasz tibiba26 #11123 üzenetére
Először én is erre a 2 készülékre gondoltam, de a sonyról már lebeszéltem magam.
Panasonicról olvastam külföldi fórumon, legnagyobb hibája a "backlight bleed" (nem tudom magyarul leírni) jobb és balsó sarokban. Állítólag a feketéje is egész jó.
Nálam a samsung LE40A656 nyerő még. -
LaLe20
csendes tag
Ha szeretnék venni egy Samsung LCD TV-t. Nekem most az új A-s széria tetszik. Akkor meglehet nézettetni valahogy S paneles legyen?? Valami gyári szám vagy hasonló van a TV-n amit ha megkérem az eladót hogy nézze meg nekem akkor kiderül hogy miylen benne a panel?? Vagy valami más megoldás erre?
Köszi!
-
törölt tag
-
MAxxYD
tag
válasz malacyka #11139 üzenetére
Korábban HDMI-t említett.
Ezt viszont már az új LG 32LC52-emen írom, amit DVI/HDMI-n keresztül egyből felismert a 9600GT-m és 1360*768-ban, tűéles 1:1 PM-es képet produkál vele . Hihetetlen számomra, hogy a középkategóriás LB76-ban ezt hogyan tudták elszúrni.
Mást még nem próbáltam de remélem, hogy minden rendben lesz vele .
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest