- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
Aktív témák
-
giz
csendes tag
Szia Cifu,
Napok óta olvasom a fórumot, az utolsó pár ezren már túl vagyok..
Egyébként nem tudom, ki fizet Neked ezért a sok segítségnyújtásért, de elképesztő a türelmed!Szóval, egy "40-es vagy "37-es LCD megjelenítőn gondolkodom. Vagy mostanában, vagy pár hetet még tudok várni a vásárlással, olvastam, hogy esetleg meg kellene várni a V4000-es SONY-t, de félek az árától.
Szóval, ha most vásárolnék, mit ajánlanál? Full HD-sat szeretnék, mert hosszabb időre is szánom, meg mégiscsak, legyen már szinte "tökéletes". A TV-t kb. 2,5-3 méterről néznénk, akár filmről, akár játékról lenne szó. Ha jól tudom, ilyen távolságra már a 40 colost ajánlod. A keret kb. 250e, nagyon nem szeretnék fölé menni. Használnám TV-nézésre (50%), DVD-re (25%), HD filmekre (15%), játékra (10%).Ezeket találtam:
- Samsung LE-40M86 / LE-40M87 (nincs 24p?)
- PHILIPS 37PFL5603D ("37)
- Sony KDL-40V3000 (drága a kerethez képest)Melyiket tudnád ajánlani? Mást típust is ajánlhatsz, csak én ezeket gyűjtöttem ki ezidáig.
Még fontos tényező lenne a "feketesége" (kontraszt) és a látószöge.Például egyik nap jártam Saturnban, volt egymás mellett 2 Samsu, 1 LG és 1 Grundig FullHD tv, talán "37-esek, mindegyik talán 178fok-ot írt látószögre, de(!) szvsz csak a Grundig tartotta magát ehhez az adathoz, a másik 3 mind elég csúnyán elhalványult, 45fok-ból már nem lehetne nézni a filmeket rajtuk (nem mintha oldalról tv-znék, csak néha mégis szükség van rá).
Előre is köszönöm segítséged/segítségetek!
Üdv., Balázs
-
Skyhunter
őstag
Cifu mestertől kérdezném...
Ár/érték szempontjából melyik LCD-t lenne érdemes megvenni,amely FullHD-s felbontású,100 hz-es,24p-s támogatottságú,1.3 HDMI bemenet...és persze HDMI-n megy a PC is. (?)Továbbá.A közeljövőben várhatóak olyan VGA-k,amin már valódi HDMI kimenetek lesznek?
előre is thx a helpért
-
dcsabesz
tag
Hali!
A Full HD LCD-k-nek mennyi a fogyasztásuk? Tényleg drámai?
Köszi!
-
bwoay
nagyúr
lenne meg egy kerdesem: SamKung 1ertelmüen feltunteti valahol a TV-ken a gyartasi idöt, vagy szakertönek kell lenni a kideritesehez? esetleg ha szervizmenüre van szükseg, az mi modon hivhato elö? ja! informatorom szerint "A" paneles a naluk akcios M87
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
graffin
csendes tag
Sziasztok!
Tuti volt róla szó, de megkérdem, mert sehol nem találtam infot róla: az új Sony-kon lévő USB-k mire jók?
Konkrétan egy KDL-32V4500-t néztem ki szüleimnek, mivel tetszett nekik az én KDL-32D2810-em képe, gondolom ez a V széria meg csak jobb lesz.
Köszi
g
-
félisten
Geza26
Samsung LE-32R80-as sorozat alaphangon, 140e Ft körül van. Ha ennél olcsóbban akarod megúszni, akkor Panasonic TX-32LE7 (~130e Ft) vagy LG 32LC41/51 (~120e Ft). Ez alá semmiképpen ne menj.
tikhunter:
Direkt rákérdeztek már, nem válaszoltál, de akkor ismét: milyen TV-d van?
A Scaling problémára megoldás a képarány 1:1 PM-re állítása (Samsung: Just Scaling v. Csak pásztázás, LG: 1:1Pixel Mapping). Már amennyiben a TV támogatja ezt a lehetőséget. Ha DVI-HDMI-vel van összekötve, akkor a bemenet elnevezésénél válaszd ki a PC-t, ha van erre lehetőség.
giz:
A kontraszt nem azonos a fekete mélységével, ne tessék bedőlni az extrém megadott kontraszt adatoknak.
Bizonyos kompromisszumot kell kötni sajnos. Ha kell a 24p biztosra, akkor Samu LE-37A550-es széria vagy Philips 37PFL5603. Ha 40", és nem létfontosság a 24p, akkir LE-40M87. A betekintési szög kényes kérdés, inkább a 40" felé nézegess, ott általában jobb panelek vannak, mint a 37"-os típusokban.
Skyhunter:
Már most is vannak HDMI kimenetes videókártyák, nem is kevés. ^^
Az adott feltételeknek a felső kategória felel meg. Samsung LE-40A656, LG 42LG6000. Szerintem mindkettő jó TV, az én szívem mocskos elfogultság miatt a Samu felé húz (ilyenem van), de az LG is nagyon jó TV, és 2" nagyobb a képátló.
dcsabesz:
Nem elvetemülten, de nagyobb, mint a sima HD ready-knek. A 40" A656-osnak pl. ~260W a fogyasztása, a HD Ready 40" A457-esnek ~200W.
bwoay:
Stand-by üzemmód távirányítóval, majd egymás után nyomd meg a távon: INFO-MENU-MUTE és végül POWER. Bejön a szervíz menü, itt megtalálható az első üzembe helyezés (ami a gyári tesztet jelenti).
graffin:
Az USB JPEG képnézegetésre és MP3 lejátszásra jó.
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
giz
csendes tag
Köszi a gyors választ!
A550-est nem nagyon találok neten, csak az avplanet-en, de ott meg nincs ár. Mennyibe kerül az kb., illetve 40 colosban mennyi lehet?
Beugrottam Saturnba, láttam LE-37M87-est, nekem tetszett, bár a TV adás nem volt valami éles, ez minden ilyen kategóriájú LCD-nél így van?
Philips-ből pont ugyanazt a típust nem láttam, de nagyon meggyőző képük volt, és maga a TV is nagyon design-os.Egyébként ezek a panelek hogy állnak a 100Hz-el? Tudja valamelyik, vagy mennyit tudnak? Talán a Philips 75Hz-et!?
Toshiba-knak még szép képük van amúgy szvsz..
[ Szerkesztve ]
-
Antibazsi
aktív tag
Köszi a válszt! Viszont akkor lenne egy buta kérdésem. Milyen hátrányom származhat abból,hogy nincs benne DVB-T tunner?Azt értem,hogy majd levegőből nem tudom fogni a digitális adást,de ki használ manapság antennát,minden kábelen jön.Gondolom ez a későbbiekben is így lesz!?Az a pár csatorna ami fogható volt antennával az marad,ami meg csak kábelen jött, marad kábelen?Kábelen ill parabolán a digitális adással gondolom nem lesz baj.?
A FullHD nekem azért lenne jobb mert akkor tudnám monitornak is használni közelről.
Ez ugyan nem tartozik ide,de lszb19 említette,hogy az ajándék dvdíró nem hdmi-s.Ez elég elszomorító lenne mert akkor lehetett volna 2tuneres pip.És ez egy újabb érdekes dolog Samsungéknál.Honlapjukon a tulajdonságoknál orbitális betűkkel hírdetik,hogy HDMI csatlakozóval, viszont ha rámegyek a specifikációra,ott már azt írja,hogy nincs rajta. Most akkor mi van??Üdv, Balázs
-
Rick4
félisten
válasz Antibazsi #10211 üzenetére
a DVB-t vétellel perpill az a baj, hogy az összes tévé MPEG-2-es tunerrel érkezik, és lehet, hogy mire beindul a DVB_T sugárzás, addigra már az MPEG-4 norma lesz élesítve, mint ahogy egyt a pályázati kiírásban előnyben is részesítik. ráadásul, ha valamelyik csatornát néznéd, de épp kódolva van, még esélyed sincs bedigni valahova azt a kódkártyát, ha a tévével veszed az adást. perpill csak felesleges pénzkidobás. kábeles és papabolás digitális vételhez is kapsz egy beltéri egységet (set top box), egyébként DVB-T vevő beltéri egység most is kapható kb 12K-től felfelé..
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Coolby84
tag
Sziasztok!
Utánaolvasgattam, de nem teljesen tiszta... 24p, 1:1 pm. Érzem, hogy 1080p az 24 képkocka így meg úgy, meg 1:1 pm a natív felbontással kapcsolatos, de nem értem, hogy ez mit befolyásol pontosan...
Lényeg a lényeg. Pár konkrét kérdést feltennék, hogy az hogy működik... Svideo kimenettel meghajtva az milyen felbontást jelent? az hogy hajtja meg a tv-t? VGA kimenetet nem tudom rávarázsolni, ha jól látom, mert olyan kimenete nincs...
Ha jól értem sima tv-hez, dvd-hez teljesen jó. mi van, ha később fullhd képpel hajtom meg? elvileg megjeleníti, de mi a gond ezzel?
köszönöm, ha válaszoltok értetlen kérdéseimre...
-
félisten
giz:
Az LE-40A557 ára cirka 280-290e Ft, a legtöbb webboltban fel van tüntetve (az AVplanetnél is szerintem). Az LE-37A557 ára alig alacsonyabb, olyan 260-270e Ft között van.
A TV adás nem lesz túl éles, ez sajnos a nagy képátló és a kis felbontású TV adás miatt van. Amúgy az M87 közepes TV adásban, nem különösebben rossz, de pl. a középvonalas Philips, Sony vagy Pana LCD TV-k jobban teljesítenek nála.
A panalek általában mind 60Hz-en mennek, kivéve a 100Hz-es TV-k esetében, de az egyel magasabb árkategória, pl. LG LG6000-es széria, Samu A650-es széria, stb.
PC-ről csak 60Hz-el tudod hajtani.Antibazsi:
A DVB-T szolgáltatás el fog indulni, és bizonyos előnyökkel jár alapból a digitális szórásnál, ha ingyenes. Ha nem lesz ingyenes, akkor a kábelTV-k alternatívája lesz, főleg a gyérebben kiépített környékeken. Hogy alakul itthon, azt nem tudni. Sajnos még képlékeny e téren a helyzet. Mindenestre nyugaton keményen megy a verseny a földi digitális, a kábel digitális és a műholdas digitális szolgáltatás terén.
Coolby84:
Az alapozót elolvastad? Nickem alatt logout blog.
Az S-Video bemenet csak PAL (576i) és NTSC (480i) felbontást támogat, HD felbontást (720p/1080i/1080p) nem.
Mit akarsz meghajtani és hogyan, mert nagyon zavarosan irtad körbe a kérdésed.
Ha a TV nem képes fogadni a FullHD (1080p) jelet, akkor sötét képernyőt kapsz. Ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
malacyka
tag
Ez egy nagyon jó tv, más kérdés, hogy kell-e neked a full hd. El kell dönteni. De a Pana legjobb lcd panelja figyel benne az biztos. Nem tom élőben hol lehet megnézni, mert tavalyi modell. A 24p-t asszem nem tudja, mert a Pana 7-es sorozata nem támogatta. De ebben nem vagyok 100% biztos.
Az a nagy élvezet, mikor az él vezet!
-
MAxxYD
tag
Cifu!
Az LG kifutó LC4x illetve 5x szériája között a design-on kívűl mi lehet a különbség?
Végignéztem a használati utasításukat (ugyan az van mindkettőhöz) és nem írt semmilyen eltérést...
Néztem a MM-ben a képüket és szintén semmi difit nem találtam.
A tuner, esetleg az elektronika? Csak demó anyaggal láttam őket, tv-vel nem, de nem is arra akarom használni... -
Coolby84
tag
hi!
köszönöm a választ.
hát igazából annyi, hogy gondoltam, hogy számítógéprél meghajtanám mondjuk valami magasabb felbontáson... de a tv-n [Pana tx-32lm70] nincs csak hdmi, scart, komponens, s-video... és így nem tudom meg lehet-e hajtani magasabb felbontáson, hogyha csak VGA, DVI kimenetem, meg s-video kimenetem van a pc-n...
a logout blogod akkor átnézem, biztos hasznos lesz...
-
félisten
MAxxYD:
Elvileg csak a desing és a hangszórók minősége. Egyes tapasztalatok / vélemények szerint más féle panel van bennük, ezzel kapcsolatban nem tudok okosat mondani, én nem láttam sok különbséget, de lehet csak nem figyeltem eléggé. :S
Cyrin:
Ha nagyon jó a szemed, akár a másik szobából is használhatod. ^^
De reálisan 1920x1080-as felbontásban, alaphelyzetű betűmérettel olyan 2, max. 2.5 méter (nekem 2 méternél messzebbről már hunyorítanom kell). Alternatív megoldás akad, az egyik az Opera ill. Firefox nagyítás megoldása, amikor megnöveli a betük / oldalak méretét. Sajnos ez relative sok oldalal nem működik tökéletesen. :S
A másik megoldás az, hogy a felbontást leveszed 1360x768-ra, esetleg 1280x720-ra. Ilyen felbontásban szvsz még három méterről is használható.Ugyanakkor ez eléggé egyéni izlés, e téren elég kacskaringós utat jártam be személy szerint. Én is úgy indultam, hogy majd a fotelből, 3-4 méterről... aha, aztán szembesültem azzal, hogy onnan legfeljebb távcsővel tudom elolvasni a betüket. 2 méterről tökéletes volt, de az kényszermegoldás volt, mert odaülni a TV elé a nappaliba elég macerás, folyton pakolni a fotelt... Jött az Opera használata. Azzal viszont sok oldal szétesett, ha felvettem a nagyítást 150%-ra. A vége az lett, hogy a számítógépszobába költözött a TV, és most kb. másfél méterről használom...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Antibazsi #10220 üzenetére
Amennyiben komponens (3 videojel RCA, zöld-kék-piros színekkel jelölve) vagy PC bemenetre kötöd. Figyelem, a komponens nem azonos a kompozittal! Az utóbbi szintén 3 RCA általában, de abból csak 1 videojel (általában sárga) és 2 meg audiojel (piros-fehér). Valószínűleg itt AV-ként hivatkoznak rá.
-
malacyka
tag
Most nézem Cifu már válaszolt. Bocs!
Amúgy megvetted a tv-t vagy csak szemezel vele? Ha igen, írhatnál pár sort, sokan érdeklődnek iránta, főleg a photo-hallos tv reklám óta.Az a nagy élvezet, mikor az él vezet!
-
malacyka
tag
-
Coolby84
tag
-
bwoay
nagyúr
Köszönöm, drága uram!
A segítségének hála sikerült minden információt beszereznem.
Így a következő a helyzet:SamKung LE-37M87BDX (AUO panel, 2007 októberi gyártás
)
illetve
Panasonic TX-37LZ70PA kettő között ingadozom,
gyakorlatilag azonos áron (230e.) tudnám beszerezni mind2-t
(a Samohoz adott DVD-player nem mérvadó számomra)
85%-ban játékra kell (PS3-hoz és x360-hoz).
a hdtvorg tesztjei szerint a Samo feketéje jobb,
a színhűsége viszont nem az igazi, a Panasonicnál pont fordítva írják.
Lényegében megrekedtem a két készülék között,
bárkinek bármiféle meglátása lenne, ne tartsa vissza,
nagy hasznát venném! Előre is köszönöm.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
szurmakotium
tag
Sony 40W4000 képek
[ Szerkesztve ]
-
vtechun
veterán
LG 37LC41 szervizmenujebe hogyan lehet bejutni?
-
Skyhunter
őstag
Cifu mesternek írom.... A Németországból behozott A656-osodról írtad,hogy Samu paneles.Nagyon szomorú lettél volna,ha csak CMO vagy CPT panel lett volna benne???Vagy az új,bevezető modellek csak Samus kijelzővel szállítatik?
-
kano
nagyúr
válasz Skyhunter #10236 üzenetére
"Vagy az új,bevezető modellek csak Samus kijelzővel szállíttatik?"
Nem, Németországba szállításkor figyel a Samu, hogy a legjobb minőséget szállítsa(Samu panel). Itt meg...[ Szerkesztve ]
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
giz
csendes tag
Szia, Ezek a típusok nekem is a célkeresztjeimben vannak, és tegnap meg is tudtam nézni őket a Duna plaza-i Saturnban, ráadásul szinte egymás mellett (1 mási kTV volt közöttük). Néztem, néztem őket, nem sok különbséget láttam HD adás terén, de nekem talán a Samsung képe tetszett jobban, bár lehet a beállításoktól. TV adás csak a Pana-ra volt rákötve, az olyan volt mint a többi LCD-n (nem tökéletes). Design-ban is a Samsu tetszik jobban, de ez már ízlés kérdése. Ha megteheted, ugorj be a Saturnba.
Üdv! -
vtechun
veterán
hát jah, egészen valószínű, hogy nem random az eloszlása a régiók között a Samu és más paneles Samsungoknak Lehet a románok már csak CMO-t kapnak
Giz: : Nekem LG LC41 van és itthon elég sz@r a kábeltv minősége, bár inkább változónak nevezném. Vannak csatornák melyek szépek hagyományos tv-n és vannak amelyek zavarosak. Na, tök jól néz ki ezen a tv-n is az adás. Meg is lepődtem amikor először behangoltam. pl: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz vtechun #10235 üzenetére
nálam (37LC2RR) a tv oldalán és a távirányítón egyszerre megnyomott menü gomb (kb 4-5 másodpercig kell nyomni) visz oda, de semmit sem tudsz állítani, trükkösen van megcsinálva a szervizmenü...nem tudod, mi micsoda..
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
giz
csendes tag
Még ez is jó választás lehet, nem: PHILIPS 42PFL5603D ?
-
vtechun
veterán
-
félisten
bwoay:
A két TV kb. egy szinten mozog, az egyik ebben, a másik abban jobb. Szerintem válaszd azt, amelyik szimpatikusabb a számodra, egyikkel sem fogsz mellé.
Skyhunter:
A panel lottó leginkább a 40" alatti kategóriában mozgékony, 40" felett szinte csak Samu és AUO paneles TV-kkel találkozni a Samuk között. A csúcsmodellekben általában először Samu panelek kerülnek, ezért őszintén szólva csodálkoztam is volna, ha az A656-osba nem Samu panelt találok. De az F86-os eset is mutatja, hogy ez még nem jelent semmit, később előfordulhatnak sajnos AUO paneles A656-osok is. :S
-
gyiku
nagyúr
válasz malacyka #10246 üzenetére
ez az elso lcdm, nappaliban 42pv70 van, legalabb tudom hasonlitani ahhoz is
nem hittem volna, hogy ezt mondom, de kicsit szebb kepe van, mint a plazmanak. 32" boven eleg, 2,5 max 3 meterrol nezem. neha latni, hogy pixeles a tv adas, de ez nem a teve hibaja meg vagyok elegedve vele. hd-s cuccokat is szepen viszi geprol.
1-2 negativum, de tenyleg csak aprosagok:
- a menuje iszonyat gagyinak tunik a pv70hez kepest, szerencsere csak 1x kell vegigjatszani a beallitasokat
- a taviranyito csak akkor muxik, ha pont oda losz vele, ahova kell.szoval, kistevenek haloszobaba 126ert engem boldogga tett/tesz
hüllő
-
malacyka
tag
Sportot néztél már vele? Pl. focinál mennyire jellemző a labda utánhúzása?
Gépre gondolom dvi-hdmi-vel kötötted? Felismerte egyből? 1:1 pixel mapping nem megy ugye? Én az LM70-en gondolkodom, de ott a Philips 5322, 7762, Sony P3000, S3000, is a tarsolyban, illetve vmi alsó kategóriás plazma esetleg.
A foci EB-re szeretném beújítani, de már kb. fél éve boldogítom itt a T. fórumtársakat...Az a nagy élvezet, mikor az él vezet!
-
gyiku
nagyúr
válasz malacyka #10249 üzenetére
megy a sport, johogy semmi gondom nincs, nezheto, szep. gepre igen, dvi-hdmi, egybol vette a lapot, igaz ati catalyst, azzal faxan eb lehet loni. nem volt 1:1 pixel, mert a monitort 16:10be hajtom, a tv meg 16:9, filmekre, fotokra abszolut nem zavaro a kulonbseg. de beloheted magadnak 1:1re.
plazmat, ha van ra keret, csak ajanlani tudom. boldog pv70en tulaj vagyok, az van a nappaliban, haloszobaba azert lett a 32es lcd, mert 32ben mar nem talaltam plazmat, masodlagosnak meg majdnem 8. pv8 es pv80 esetleg. ha van ra $, nem fogod megbanni1 bajom van, nincs hd-s teve adas egyenlore elerheto aron/modon. pedig allitolag m1 vagy m2 fogja hd-ben nyomni az eb-t, meg az olimpiat is de nekem nem kell set top box, en a tevemet akarom kapcsolgatni, nem 1 gagyi dobozt alatta majd ha jon a falbol siman
[ Szerkesztve ]
hüllő
Aktív témák
Hirdetés
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Mozilla Firefox
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Politika
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Lexus, Toyota topik
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)