Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • attiati

    veterán

    válasz concret_hp #9350 üzenetére

    Van olyan a piacon. Meg is lehet nézni, hogy 10%-kal magasabb az ár.

    Eleve az a fokmérője, hogy csak 10% önerő kell hozzá. A többit meg felhúzza saját tőkéből, vagy banki hitelből, ahol erősebben átvilágítják a projekt finanszírozását, ha már hitelezik.
    Minőségbeli garanciához nem tudok hozzászólni. Oda kell a referencia. De a jelen helyzetben az is kukába mehet. Kaotikus a helyzet.

    Eleve akkor indítják el a projektet, ha látnak komoly érdeklődést és mondjuk 10-20% foglalást. De a kivitelezői kapacitásra valószínűleg később szerződtek, mint amilyen árakon megtörtént az előfoglalás. Ha menet közben nagyon elszálltak a kivitelezői árak, akkor bukta. Pláne, ha a lakások felét rövid idő alatt előfoglalózták. Van olyan projekt, amit kerek perc leállítottak az elszállt költségek miatt. A vevő meg pisloghat, hogy visszakapja az 1-2 misi foglalóját, ha közben elmentek az árak 20%-ot.

    Vagy a másik gond, hogy mi lesz 2 év múlva a kedvezményes áfával. Jelen állás szerint nem hosszabbítják meg. Így bármi áron ki kell préselni határidőre, legalább a lakások eladását papíron.

    Nem tudom hányan vállalják be mostanában látatlanban előre a 3 gyerekes csokot, 0 vagy 1 gyerekkel. Látva mondjuk a lakásárakat és a vonzó 10 misit. Nem egyszerű a helyzet.

    A nagy cég egyébként semmire sem garancia. Lásd a Budapartot a Market Kft. fejleszti, ami kormányzati holdudvar. Ráadásul kiemelt beruházássá minősítették, így egy csomó engedélyt gyorsított eljárásban lezavarnak, vagy nem is kell engedély.

    A másik gond, hogy irodaháznál cég szerződik céggel. Pl. megbízó a fejlesztővel. Fejlesztő a kivitelezővel.
    Míg lakásnál egy magánszemély áll szemben a céggel. És a magánszemély is csak a lakásáig nézi, nem a teljes épületet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák