Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kobe

    veterán

    sziasztok

    Lakásvásárláson töröm (törném) a fejem, köv év 1. félévében szeretném nyélbeütni, azonban kisebb dilemmát okoz eldönteni, mi lenne a jó lépés

    Anyagi háttér: kb 1.5M saját számlán levő megtakarítás +1M egyéb megtakarítás + kb. 1.3M egyéb, munkáltatói, + van egy kb 1 éve futó fundamenta 20e-s megtakarítás, ezt inkább majd betörlesztésre használnám majd.

    A cél egy minimum 65 nmes lakás vagy min 100 nm-es ház lenne Pesten, zárható kocsibeállóval (ingatlantípustól függetlenül).

    A házak a csok miatt eléggé megszaladtak, 25-30M alatt nem találtam értelmeset, de legtöbbször 25-ért is a teljes, strukturális renoválást is igénylő darabok vannak csak... . Lakás, ahogy néztem kb 16-18M közötti átlagáron van.

    A jövedelem és hitelképesség nem gond, inkább az ekkora értékű ingatlanhoz relative kisebb önerő a probléma.

    A lakásvásárlás nem égetően sürgős, az albérlettel azzal a szerencsés helyzetben vagyok hogy 1 ftot nem emeltek rajta, viszont lassan kinőjük.

    Mivel házat nem találtam normálisat, gondoltam építkezésre is - nem tudom mai kivitelezők 100-120 nm közöttieket menynirét vállalnak kulcsrakészen....de gyanítom nem annyival drágábban, mint amennyiért a lepukkant használtakat adják.

    A kérdésem, hogy szerintetek mi lenne optimális? Várni még a vásárlással, vagy esetleg magasabb részlet mellett is belevágni valamibe?

Új hozzászólás Aktív témák