Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #32577792

    törölt tag

    válasz Sihto_ #1409 üzenetére

    tehát: nem dolgozom, de dolgaztam.
    ugyanannál a biztosítónál számlok én neked 6 féle árat!
    és akkor átváglak???
    meg kell nézni, hogy mire vállal kockázatot és annak megfelelő lesz a díj, ha csak ingatlanra kötsz és nem kérsz kiegészítőket - ingóság, üveg, víz, felelősség stb- akkor minimális a díj, mert minimális a kockázata annak, hogy leég a ház, vagy leomlik földrengésben. de annak, hogy kirabolnak, kitörik az üveg, csőtörésed lesz, már nagyobb a kockázat! ezért növekszik a díj!
    nekem eddig 3 szor cseréltek számítógépet - nem dolgoztam ott- vihar után, szélvihar után egy kicsit megbontotta a bádogot, 2 hét alatt fizettek, telefonon intéztek mindent!
    ha biztosítást kötsz vagy köttetnek veled, legalább vedd a fáradtságot, hogy megkérded, mire is terjed ki, lehet-e kevesebb szolgáltatást kérni. csak nekem ezzel az a problémám - amikor még ott dolgoztam-, hogy amikor kár van, és nem fizet, mert az a kiegészítő nincs benne, mert azt kérték, hogy ne legyen benne, mert így kevesebbet kell fizetmi, akkor ezt már ''elfelejtik'' és rohannak a juszthoz meg mindenhová, hogy őket átverték... Ezért én soha nem voltam hajlandó kihagyni a kiegészítőket, ha nem tetszett, nem kötöttem meg, engem nem szidjon utána...

    kétféle hitel van a piacon: fedezetes és fedezet nélküli

    fedezetes: jelzálogfedezet terhe mellett, ezért adják őket 4-6%-ra. kicsi a kockázata, hogy nem térül meg! és mi van, ha munkanélküli leszel, lelépsz valahová? Te adnál mondjuk 10 misit nekem 5%-ra 20 évre, a fizetésem terhére?

    fedezet nélküli: személyi kölcsöm, áruvásárlási kölcsön, hitelkártyák stb.
    jellemzően kicsi összegek (max 1-1,5 milla) igen szép kamatra, fedezet nélkül. mi van ha bedöglik? általában (70%-a) nem behajtható kategória és mégis miért csinálják, mert aki végigfizeti az, megfizeti a kiesést is.
    Itt már számít az igazolható jövedelem is.

    Ha most komolyan venném, hogy a saját időmet pazarlom, akkor simán kirugathatnám azt az ügyfélszolgálatost, aki szó nélkül a legnagyobb lakásbiztosítást akarta velem megköttetni.

    azt javaslom, hogy vedd komolyan és rúgasd ki emiatt! írj panaszlevelet a PSZÁF részére.
    de tényleg!

    szerintem nálad kéne ébresztőt fújni, de ha nem tetszik a bankok gyakorlata, azt javaslom, próbáld meg pl az osztrákoknál, hátha ők adnak a te feltételeid szerint kölcsönt

    todod, amikor még kezdő és naív voltam és nekem nem tetsző dolgokat vetettem fel a bankok termék menedzsereinek, a válasz minden esetben - banktól függetlenül - az volt, ha nem tetszenek a feltételek, nem kötelező bejönni.
    ez a hozzáállás nekem se tetszik, de sajnos igazuk van. SEMMI NEM KÖTELEZŐ

    az, hogy melyik biztosító mennyit ér, nyilván az dönti el, aki az ügyfele, ilyen vagy olyan irányba.
    ha elégedett pozitív, ha nem, akkor negatív irányba. mindkettőre van példa.
    ezt sem kötelező - csak a gépjármű kötelező- ha nincs rá valakinek igénye, nem erőszak - másik kivétel a jelzáloghitel-, de azt sem tudom elviselni, ha leomlik a háza vagy elviszi az árvíz és arra vár, hogy az én adómból fizessenek neki vagy nem, és utána szidja a rendszert.


    Amúgy meg a fene ért benneteket, menjetek be egy bankba és mondjátok azt, hogy életbiztosítás nélkül akartok felvenni hitelt, el fognak mosolyodni és úgy elhuzzák az időt, hogy önként mondol le a hitelről.


    havonta 8-10 ilyet adok be ;)
    és nem kérnek életbiztosítást...


    [Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák