Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FerNandor

    őstag

    válasz evilskati #88361 üzenetére

    Köszönöm a sok infót!

    A födém az ehhez hasonló beton elemekből van, csak hát kb 30 éves technológia.

    (#88364) mezis: köszönöm neked is!

    (#88365) runner 125 Köszi neked is! Úgy terveztem amúgy a fejemben, hogy a bejáratnál lesz egy kb 2m hosszú és ugye 1,7m széles fogadó rész és onnan nyílik majd a nagy tér. Csak ezt lehagytam a rajzról. Mert eredetileg ott megy a mostani szoba fala a folyosó felé és az annyira lenne visszabontva, hogy maradjon egy ilyen fogadó. :)

    A födém az olyan, amit pár sorral feljebb beraktam. Az csupaszon van jelenleg (azt hiszem). Még a ház építése után tervben volt a tetőtér beépítése, de abbamaradt.
    Nekem most csak annyiból merült fel ez a lehetőség, hogy esetleg a későbbiekben nem lenne rossz, meg ha esetleg eladásra kerül később a sor, talán előnyösebb.. De amúgy a lenti, kb 100m2 bőven elegendő lenne. A nagyobb szobát még szerintem el is lehetne felezni esetleg 2 gyerekszobának, ha úgy alakulna.

    A cél egy kellemes, kényelmes saját otthon, azért viszonylag korlátozott anyagi keretek között. Éppen ezért valószínű, hogy a tetőtér előkészítése is így elmarad, mert nagy hitelekbe nem akarom verni magam, így bőven elegendő lesz az alső szinttel foglalkozni.

    A padlófűtést az írásod alapján és az előbb említettek alapján el is vetem, már megérte, hogy írtam ide. Túl nagy költség lenne szerintem ez így. Jó egybéként a ház alapja, szigetelve is van, de a padlófűtéshez túl sok mindent kellene kialakítani. És attól inkább megóvom magam.

    Köszi a tippet a szigetelésre. Nem tudom, milyen ez a grafitos hungarocell, ezeknek még nem néztem utána, de amúgy arra gondoltam, hogy az északi oldalra nagyobb vastagságban kéne talán a szigetelés. Mert az amúgy teljesen északi oldal. Nem tudom lenne-e értelme..

    A fent linkelt logout cikk a tömegkályháról elég jó, fel is csillant a szemem.

    A végén lehet, hogy egy hasonló lesz, úgyis a ház közepén van neki a hely, a többi rész meg maradna a gázkazán + radiátorok, illetve a maradék rész is, csak ott le lenne kapcsolva nyilván, ha menne a fatüzelésű kályha. És ez így még szerintem egyszerűbb is.

    Jó, amit írsz, mert a túlzott munkát és "bonyodalmakat" el is szeretném kerülni, minél kisebb/kevesebb dolgot kelljen a "szakembereknek" csinálni, minél kisebb legyen a lehetőségük a lehúzásra és az idegeskedésre.

    Így talán még reális is lehet az 5mill.

    (#88368) gerisz23 Köszi neked is. Végül neked akkor a gáz + cserépkályha kombóhoz padlófűtés lesz vagy radiátor?

    [ Szerkesztve ]

    "A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."

Új hozzászólás Aktív témák