Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lipton

    őstag

    válasz martillo #72703 üzenetére

    Nem kaparni. A spakli élével összekarcolni.
    A lényeg, hogy a festékre nem tudsz normálisan ragasztani. Ki kell látszani a vakolatnak, annyira meg kell kaparni. Teljes felületen nem kell de szerinem ne csak 1-2 karc legyen rajta.

    Lehet bármennyi részletben csinálni de magadat szivatod vele szerintem. Ekkora feladatot le kell nyomni egyben és takarítás (konyha, szerszámok, stb.). Nem érdemes szétszedni. Alapban egy nap burkolsz és a második napon tudsz majd fugázni csak (kikaprigálod a fugákat, bekened telibe, lehúzod, lemosod).

    Amikor meghúz ez is, akkor mehet a szilózás, annak is van saját technikája. Benyomod az anyagot. Ráfújsz clin ablaktisztítót, elhúzod, majd leszeded a felesleget. Lehet az újjaddal is elhúzni (khm...) de fillérekért van szilikon fugaelhúzó, azzal igényesebb, egyszerűbb.

    Még egy megjegyzés: a burkolásnál figyelj oda, hogy hagyjad a fugákat "tisztán". Amikor egy lapot felraksz, a fogas vas sima sarkával húzzad végig a nem burkolt részen a falat/lap élét így szép tiszta fuga lesz és nem ragasztóval teli.

    Élvédő egy szál kell majd arra a rövid élre is. Vegyél szépet, nem bánod meg (acél, alu...). A csempe felső élét még ki kell majd húznod valamivel és le kell festeni, erre is készül.

    Elég keskeny a hely az ablaknál a kávában, elfér ott a csempe + ragasztó?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák