Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DeFranco

    nagyúr

    válasz realist #53978 üzenetére

    Nem ismerem azt a készüléket, ami neked van, a sima konvektorral van tapasztalatom. Elvileg a parapet és a készülék között a csatlakozás úgy megoldott, hogy a szoba levegőjétől hermetikusan el legyen zárva a bemenő és a kimenő ág is.

    Ha ez rosszul van beépítve, vagy valami kókány megoldás van, akkor sérülhet biztosan. Nálunk konkrétan az volt, hogy egy fég parapetre tettek fel egy lampart konvektort még az előző lakók, és a csatlakozási ponton volt a fél köríven egy 1-4mm-es rés. ez elvileg a bemenő levegő ága, de az égéstermék kivezetésből valamennyi visszaszivárgott ott, gondot nem, csak szagot okozva.

    Ez így egy kókány megoldás, de mivel a parapet cseréjét senki nem vállalta (!) mert a másodikon már szédül a kedvesuram. Így addig kerestem mestert, mire találtam egyet, aki meg tudta oldani,még pedig úgy, hogy belülről valami alumíniumszalag nevű dolgot ragasztott az ívre, ami hőálló, tartós és tömíti a rést. Ez most elvileg jó. Nem tetszik, de egyelőre nincs jobb.

    Előtte műszeresen mérte az égéstermék szintjét, kimutatható volt, de nem volt vészes, csak az illatanyag jelezte erősebben a jelenlétét. Persze ettől még megcsináltattam természetesen.

    Ettől függetlenül is lehetnek tömítetlenségek, a parapet nem űrtechnika, nem zár légmentesen, lehet hogy valami extra kevés szaganyag visszaszivárog, de ellenőrizni kell. A huzat sokat segít, ha egyébként jó a rendszer, akkor a természetes légáramlás kiviszi az égésterméket ilyen esetben is. A megoldóember látott már olyat, hogy egy konvektor égéstere majdnem ketté volt már repedve, és nem engedett vissza így sem különösebb mennyiségű égésterméket.

    Ebben persze bízni nem lehet. Ha szagot érzel, kell hívni műszeres szakembert. A rossz hír az, hogy én végigjártam a kanosszát, és 6-ból 1 volt megbízható, 3 eleve nem vállalta, 1 lehúzott 1 meg megpróbált lehúzni.

    Mit érzel pontosan?

Új hozzászólás Aktív témák