Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz mm00 #44336 üzenetére

    Számolj a kívánt padlószinttől lefelé.
    Padlószint
    21-22 mm svédpadló
    kb 1 mm ragasztó
    kb 3-5 mm aljzatkiegyenlítő beton minőségétől, állapotától függően
    kb elhanyagolható vastagságú tapadóhíd
    tapadóhíd helyett műgyanta kent szigetelés beton nedvességtartalmától függően (2% CM felett)
    aljzatbeton
    Ez így összesen 25-28 mm (gyanta nélkül)

    Járólap:
    10 mm járólap (választott típustól függően)
    kb 3-5 mm ragasztó
    kb 3-5 mm aljzatkiegyenlítő beton minőségétől, állapotától függően (vagy szinteznek a csemperagasztóval :D )
    kb elhanyagolható vastagságú tapadóhíd
    folyékony fólia/műgyanta
    A hidegburkoláshoz nem értek, de ez kb 16-20 mm eddig.

    A csempe alatt kell felemelni a szintet, hogy a parkettával egy szintben legyen a járófelület. Ha a csempés felületed a 60-65 m2, akkor sok a folyosó, vizes helyiség. :U
    Először a hidegburkolat legyen kész, utána jöhet a parketta. Ezt minden parkettás előszeretettel fogadja, ugyanis ha egy szál deszka leesik, az nem látszik meg a csempén, ellenben ha egy darab csempe esik rá a friss parkettára, az sérül.
    Amire figyelj még, azok a burkolatváltók, főleg a csempe és a parketta találkozásánál. Csempét lehet szorosan a fal mellé rakni, nem kell dilatáció, de a parkettánál kell 1 cm. Ilyesmi burkolatváltót raknék le a talp nagyobbik felét a csempe alá, másik oldalt pedig aláfuthat a parketta. Az öntapadós lencséket hanyagolnám, mert bár a csempelapra szépen felfekszik, de a fugáknál a mélyedésben alácsuroghat a víz.

    Amivel még lehet spórolni, az a svédpadló vastagsága. Nem csak 21-22 mm vastag tömör fából gyártanak ma már svédpadlót. Vannak rétegelt kivitelűek is: 4-6 mm tömörfa kopóréteg, alatta 9-15 mm vastag víz- és hőálló nyírfa rétegelt lemez hordozó. A rétegelt nagy méretben (széles szálak esetén) inkább javasolt, mert kevésbé hajlamos a vetemedésre, teknősödésre. Gyártója válogatja, hogy a 15+6 mm rétegelt, vagy a 21 mm tömör a drágább, viszont ha a 9+4 mm rétegeltet választod, akkor máris 8 mm-rel lejjebb van a parkettaszinted. Mennyi is volt feljebb a szintkülönbség azonos aljzat esetén a járólap és a parketta esetén? ;)

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Új hozzászólás Aktív témák