Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BRIKLY

    veterán

    válasz runner 125 #28294 üzenetére

    Jó, konyhával igazad van hogy nem volt okos döntés belülről szigetelni,meg nem járólapra kellett volna költeni hanem külső hőszigetelést szakszerűen megcsinálni,viszont ha nem nézzük az anyagiakat akkor is lehetetlen lett volna egyedül megcsinálni,és ami még ront a helyzeten,hogy novemberben.. :U
    De könyörgöm,mégis mivel vágjak át egy beton falat?? Komolyan mondom már kezdem azt hinni,hogy az lett volna a legjobb megoldás,ha lebontom az egészet,és újra építem az alaptól..Ha már úgyis az lett volna a szakszerű ha lebontom a mennyezetet is. Lóg a mennyezet,görbék a falak, ferdén van berakva az ablak,felázik a fal. Épp elég ok hogy lebontsam és újra építsem.
    Csak próbálja meg valaki mindezt egyedül,szakmai hozzáértés nélkül.

    Kandallóval kapcsolatban utoljára azt kérdeztem,hogy oldjam meg,hogy a szobákba több meleg jusson.Csináltam is egy 12x24cm-es lyukat,tettem bele 2db számítógép ventilátort,oké,ez segített is a szoba fűtésen,de így meg már ott tart a dolog hogy kevés hőt ad le a kandalló. Erre kérdeztem most,hogy hogy lehetne hatékonyabbá tenni.A kettő nem ugyanaz. Hülye példákat mondok milyen válaszokra számítottam : körbe falazni kisméretű téglával, ventilátorral fújni róla a meleget stb. ezek gondolom totál hülyeségek csak valami "hasonló" ötletre számítottam, nem arra a kérdésre hogy mit tüzelek.Oké,most már tudom,nem kéne bútorlapot tüzelni,de sajnálom,nyáron mikor ide lett hozva nem tudtam,mert ki a fene gondolna ilyet,hogy egy bútorgyár olyasmit árul tüzelőnek ami mérgez. Mit vártatok erre?Hogy elvitetem a többit szemétnek? Hát örömmel,ha valaki ad helyette rendes tüzelőt.Mondtam,nem fogok többet venni belőle tüzelőnek,de ami van,kénytelen vagyok eltüzelni.Ha mérgezést kapok tőle,hát dögöljek meg,de saját magam elhatározásából,hogy "hát jó,akkor nem gyújtok be,és megfagyok" hát köszönöm,nem,ahhoz még talán túl fiatal vagyok.

    Már többször kértem bocsánatot amiért a szigetelés témában nem hallgattam rátok,de mutassa meg nekem valaki hogy hogy szedjem fel egyedül a beton járdát a fal mellől,és hogy hogy vágjak át egy betonfalat egy mezei kínai láncfűrésszel.Na meg még sorolhatnám ugye ami szakszerű lett volna.De annyiból viszont nem igaz,hogy nem hallgattam rátok,hogy arról volt szó,egy telet kibír a fal,hát oké,akkor jövőre amint alkalmas lesz rá az időjárás megteszek mindent a külső víz és hő szigetelés érdekében,amit tudok.De még akkor sem fogom tudni átvágni a falat!
    Utoljára kérek elnézést a hülyeségeimért,aki megér annak köszönöm.Nem vagyok szakember,nem vagyok erőművész,sem varázsló,csak egy csóró ember aki ebből a szar házból próbálja kihozni a legjobbat,miután ide kellett jönnie kényszerből,miután kiraktak minket a családi házunkból.
    Hogy mit teszek a helyzetemért azt meg könyörgöm,ne feszegessük,szerintem erről senki semmit nem tud itt a fórumon.

    Kicsit hosszúra sikeredett,remélem azért elolvassátok. :R

Új hozzászólás Aktív témák